Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

sasiti
Novinec

Napisal/-a sasiti Po jul 09, 2007 7:34 pm

Jutri nameravam tele, pa še enih 10 drugih preklicat, pa mal cene primerjat - pol pa kr kupit, ker dnevi tečejo...:) Drugače pa mi je danes v Kopru en prodajalec, ki prodaja Suzukije, rekel da se 2T prodajajo samo še Tohatsovi. Upam, da imaš ti prav, tak da bom mel malo večjo izbiro med motorji.

sasiti
Novinec

Napisal/-a sasiti To jul 10, 2007 1:53 pm

Dans sem klical mal okrog in baje sploh ne prodajajo več 2T motorjev, samo še 4T. Novi okoljski standardi... Zdej bom verjetno kr rabljene gledal...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To jul 10, 2007 5:59 pm

pa to ne more bit res... kaksni okoljski standardi (kaj pa jahte, rib. barke, naslosno)
ki uporabljajo dizlsko gorivo a tiste pa ne?... pa lepo te prosm tisti porabjo 100l+ na uro
ampak vidim da prodajajo nad 50Ks pa 2T ...torej "mladice" pa ne vec

definitivno je to zaradi nizke prodaje 4 stroke-rjev... :idea:
res pa je da imajo tudi manjso porabo in zato tudi manj emisij v vodo in ozracje
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

sasiti
Novinec

Napisal/-a sasiti To jul 10, 2007 8:29 pm

Jah sam je pa s transportom problem, ker ga ne smeš položiti vodoravno. Pa vzdrževanje/servisi so bolj kompicirani kot pri 2T. Pa glih letos so se spomnili omejit prodajo no!!!

Karletto
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a Karletto To jul 10, 2007 10:09 pm

Naš Maestral 2m (gumjast) je porivala Honda 5KM, 4-stroke. U avtu smo jo vozili vodoravno (cca. 2ure vožnje) in ni blo nikoli problema. (:D)
lp(tank pa naj bo prazen)

sasiti
Novinec

Napisal/-a sasiti Sr jul 11, 2007 6:39 pm

Ker novih 2 T ne prodajajo več, sem se odločil, da kupim rabljenega tomosa 4,5 ali 4,8. Na netu sem našel eno varianto skupaj z maestralom 9. Ker sem na te motorje ne spoznam preveč, vas prosim za nasvete, na kaj moram biti pozoren pri nakupu. Kako opazim hibe motorja? Je to možno na suhem ali ga je bolje sprobati v vodi? Pa rabljene gumice - so kakšni predeli, na katerih najpogosteje spuščajo (predvidevam da spoji)? Se da na kakšen hiter način ugotoviti, kje spušča (milnica...??)?

Karletto
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a Karletto Sr jul 11, 2007 7:25 pm

serviserji u marinah majo bazen

ko motorju gre tesnilo oz. kadar kaj pušča, se pojavljavi mavrica po gladini vode (preizkus: nardiš en krog, da se voda umiri. ) probat u vodi, drgač ne bo hladilo - bo zaribov (če ne bo prej propeler postal UFO/NLP :?: :twisted: :D )
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov