Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em So avg 25, 2007 10:13 am

lej samo pravim ti da se izogibaj šol na katerih je vsako leto vpisanih preko 1000 ljudi... to so pa vse ne tehnične šole.. to je tko kot v trogvini če je nečesa velik je poceni.. isto je s šolo...

Naravoslovno tehniška fakulteta je čist vredu ( moraš pač zbrat pravo smer )
tu maš od kemije, metalurgije , rudarstva ( ki pa za slovenijo ni glih najbol perspektivno, ker se rudniki zapirajo ), potem so pa še druge.. kot so strojna, FRI, matematika,fizika,.. itd..

mislim da maš največ možnosti glede zaposlitve pri strojni, metalurgiji, FRI (računalništvo če mogoče ne veš kaj to pomeni), kemiji ( tu si lahko od leka dalje, do raznih preiskav itd) tko da jest bi se odloču v tej smeri...

pa če že maš tok dobre ocene.. zakaj cilaš na VSŠ pejt raj na UNI ;)

lp

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So avg 25, 2007 10:34 am

Ja, najlažje je govort kaj bi blo super, kje bo zaposlitev najdu,... Enako je človeku najlažje predlagat FRI, samo če ne veš kaj se gor dela je škoda sploh razlagat ali razmišljat. Na FRI maš tolko programiranja (sosed je gor), da se ti mora kar precej sanjat o programiranju. Vsak fax ma svoje PREDMETE in svoje načine dela in v končni fazi izobrazbo. Glede na osnovno in srednjo šolo bi lahko tudi že vedel keri predmeti ti ležijo in keri ne. Jebex fakulteto po želji če v prvem letniku ne boš sposoben naredit 2,3 izpitov, ki ti nikakor ne bodo ležali.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So avg 25, 2007 12:54 pm

FBR je napisal/-a:Ja, najlažje je govort kaj bi blo super, kje bo zaposlitev najdu,... Enako je človeku najlažje predlagat FRI, samo če ne veš kaj se gor dela je škoda sploh razlagat ali razmišljat. Na FRI maš tolko programiranja (sosed je gor), da se ti mora kar precej sanjat o programiranju. Vsak fax ma svoje PREDMETE in svoje načine dela in v končni fazi izobrazbo. Glede na osnovno in srednjo šolo bi lahko tudi že vedel keri predmeti ti ležijo in keri ne. Jebex fakulteto po želji če v prvem letniku ne boš sposoben naredit 2,3 izpitov, ki ti nikakor ne bodo ležali.

OFF: kdo je reku da mora it na FRI lahko gre tudi ne EF - smer informatika, dejstvo je da je pred leti bila elektrotehnična smer ena najbolj iskanih sedaj je to informatika, in verjem men da ni na začetku nč programiranja kvečjemu samo izdelava obrazcev za brezpapirno poslovanje se pravi kak access ki je simpl k ...... samo če se ti da mal razmišljat

ON: seveda treba je gledat na to kjer boš imel boljše pogoje tako življenske kot tiste za študij ker delat po cca. 70+ km na dan je malo moreče tako da izberi tisto ki ti je v tem trenutku najboljša možna opcija in seveda tudi "poceni", nam je lahko pametovat ki smo iz lj pa imamo vse pred nosom pa žal nekateri neznajo niti tega izkoristit v svojo prid
:P

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So avg 25, 2007 1:25 pm

adis je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:Ja, najlažje je govort kaj bi blo super, kje bo zaposlitev najdu,... Enako je človeku najlažje predlagat FRI, samo če ne veš kaj se gor dela je škoda sploh razlagat ali razmišljat. Na FRI maš tolko programiranja (sosed je gor), da se ti mora kar precej sanjat o programiranju. Vsak fax ma svoje PREDMETE in svoje načine dela in v končni fazi izobrazbo. Glede na osnovno in srednjo šolo bi lahko tudi že vedel keri predmeti ti ležijo in keri ne. Jebex fakulteto po želji če v prvem letniku ne boš sposoben naredit 2,3 izpitov, ki ti nikakor ne bodo ležali.

OFF: kdo je reku da mora it na FRI lahko gre tudi ne EF - smer informatika, dejstvo je da je pred leti bila elektrotehnična smer ena najbolj iskanih sedaj je to informatika, in verjem men da ni na začetku nč programiranja kvečjemu samo izdelava obrazcev za brezpapirno poslovanje se pravi kak access ki je simpl k ...... samo če se ti da mal razmišljat

ON: seveda treba je gledat na to kjer boš imel boljše pogoje tako življenske kot tiste za študij ker delat po cca. 70+ km na dan je malo moreče tako da izberi tisto ki ti je v tem trenutku najboljša možna opcija in seveda tudi "poceni", nam je lahko pametovat ki smo iz lj pa imamo vse pred nosom pa žal nekateri neznajo niti tega izkoristit v svojo prid

do Sežane imam 70km +, do Ljubljane pa imam 35km + še kakšen kilometer
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So avg 25, 2007 4:09 pm

adis je napisal/-a:

Bila je vmes omenjena kot opcija in ker slučajno malo bolje poznam študij sem uskočil in podal mnenje, da pač s FRIjem ni za kuruzo zobat.

Tako. Ti lahko jaz povem. Sem iz NM študiram pa v KP. Na mesec gre 35.000 sit (147€) za stanovanje in še nadaljnih 38.000sit (160€) za prevoz, ker sm se vozil vsak vikend domov. Slednje lahko drastično zmanjšaš če ostajaš po 1 mesec. Dejstvo je, da ogromno prišparaš. Je pa tudi res, da je vse odvisno od tega, kaj hočeš študirat.

Jaz ti priporočam, da raje 3x premisliš kaj si želiš in nato slediš temu ne glede na ostale ovire če se le da.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So avg 25, 2007 4:19 pm

FBR je napisal/-a:Jaz ti priporočam, da raje 3x premisliš kaj si želiš in nato slediš temu ne glede na ostale ovire če se le da.

tako je, dam ti za prav 8)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So avg 25, 2007 4:22 pm

pristajam na fakulteti za rač. in informatiko ali v Lj ali v Sežani. Samo jaz bom, dal pod prvo željo v Ljubljani in pod drugo v Sežani sicer pa sem opravičen do 200€ štipendije za fax.
lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So avg 25, 2007 4:27 pm

adis je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:Jaz ti priporočam, da raje 3x premisliš kaj si želiš in nato slediš temu ne glede na ostale ovire če se le da.

.....ja ampak problem je, ker nimam nekaterih osnov, poznavanje matematike, fizike, kemije ne bo tako lahko, sem imel že probleme z temi predmeti in sem se komaj prebil čez, da sem dobil tisto dvojko.

Najraje pa bi eno leto povziral na račun dijašega statusa in se naslednje leto vpisal na eno tako fakulteto, ki me bo veselila, je prespektivna......sem pa tudi razmišljal o prekvalifikaciji toda.......raje ne......., ker nekateri pravijo, da boš čez 20 let z srednjo šolo nulo.
Šola pa dlih tok da gre, enkrat sem dobil 2 za neučenje drugič pa az učenje 3 ali 4, petk sploh nisem dosegle, pa še to so mi prfokse na veliko šenkale.

lp

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So avg 25, 2007 4:40 pm

sonček je napisal/-a:
adis je napisal/-a:

.....ja ampak problem je, ker nimam nekaterih osnov, poznavanje matematike, fizike, kemije ne bo tako lahko, sem imel že probleme z temi predmeti in sem se komaj prebil čez, da sem dobil tisto dvojko.

Najraje pa bi eno leto povziral na račun dijašega statusa in se naslednje leto vpisal na eno tako fakulteto, ki me bo veselila, je prespektivna......sem pa tudi razmišljal o prekvalifikaciji toda.......raje ne......., ker nekateri pravijo, da boš čez 20 let z srednjo šolo nulo.
Šola pa dlih tok da gre, enkrat sem dobil 2 za neučenje drugič pa az učenje 3 ali 4, petk sploh nisem dosegle, pa še to so mi prfokse na veliko šenkale.

lp

Dejstvo je za vsakogar samo eno. Če si se pripravljen veliko učit za predmete, ki ti ne ležijo, boš naredil katero koli šolo.

Kar se pra Fakultete za računalništvo in informatiko tiče je pa res tako (nočem te strašit), da je ogromno matematike. Se mi zdi, da so v 1. letniku 2 ali celo 3 matematike in enako velja za 2. letnik. Za naprej pa ne vem, ker sosed še ni prigural zaradi programiranja, ki je pravtako daleč od neke povprečne začetne stopnje.

P.S.: Sosed glih ni talent za ta faks (programeranje ga jekbe-----> nima logike), (torej sklepam, da bi vsak lahko šel na njega) pa vseeno nekako fura naprej.
Zadnjič spremenil FBR, dne So avg 25, 2007 4:43 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So avg 25, 2007 4:41 pm

jah glede na tvoje pripovedovanje potem bolje da greš na eno višjo šolo se pravi npr. ptt
če praviš da imaš ocene tko tko

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So avg 25, 2007 5:22 pm

adis je napisal/-a:jah glede na tvoje pripovedovanje potem bolje da greš na eno višjo šolo se pravi npr. ptt
če praviš da imaš ocene tko tko

sam 55 točk

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench So avg 25, 2007 5:42 pm

FBR je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:
adis je napisal/-a:

lp

Dejstvo je za vsakogar samo eno. Če si se pripravljen veliko učit za predmete, ki ti ne ležijo, boš naredil katero koli šolo.

Kar se pra Fakultete za računalništvo in informatiko tiče je pa res tako (nočem te strašit), da je ogromno matematike. Se mi zdi, da so v 1. letniku 2 ali celo 3 matematike in enako velja za 2. letnik. Za naprej pa ne vem, ker sosed še ni prigural zaradi programiranja, ki je pravtako daleč od neke povprečne začetne stopnje.

P.S.: Sosed glih ni talent za ta faks (programeranje ga jekbe-----> nima logike), (torej sklepam, da bi vsak lahko šel na njega) pa vseeno nekako fura naprej.

sama matematika in fizika, zraven in kup teorije, pogramiranja je tudi nekaj (ne toliko kot bi pričakoval) in za tiste prave računalničarje je lahko. na vaje moraš hodit, jih posebej naredit, in če jih narediš greš lako na izpit (tako je pri veliko primerih). Če slučajno ne narediš izpita, ti vaje veljajo eno leto, potem sve na novo.

Ni ravno najbolj fer faks, sploh kar se tiče izpitnih rokov, veliko je snovi, ki se je učiš in je čisto brezveze.
Slika

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne avg 26, 2007 8:12 am

Off: No jaz govorim (se opravičujem, ker nisem že prej tega razjasnil, čeprav dvomim da je bistvena razlika) za UNI. In tam sta najmanj 2 predmeta programiranja na leto. Seveda če sproti hodiš na vaje in če se ti sanja (mal logike ne škodi) ni panike.

Normal post: Ja s 55 točkami orng poglej kje so ble kkšne omejitve in kolk majo še mest. Da ne boš potem hotel it na en faks s 1. ali 2. željo pa boš odletel. Sej pravim. Je za preštudirat kaj in kako.

BTW: Časa maš pa do 6. septembra če se ne motim za 2. prijavo!!!

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Ne avg 26, 2007 10:01 am

FBR je napisal/-a:Off: No jaz govorim (se opravičujem, ker nisem že prej tega razjasnil, čeprav dvomim da je bistvena razlika) za UNI. In tam sta najmanj 2 predmeta programiranja na leto. Seveda če sproti hodiš na vaje in če se ti sanja (mal logike ne škodi) ni panike.

Normal post: Ja s 55 točkami orng poglej kje so ble kkšne omejitve in kolk majo še mest. Da ne boš potem hotel it na en faks s 1. ali 2. željo pa boš odletel. Sej pravim. Je za preštudirat kaj in kako.

BTW: Časa maš pa do 6. septembra če se ne motim za 2. prijavo!!!

Visoka: strojna, elektro, narovoslovne tukaj bi se dalo, višje pa še povsod prosto edino Lj. je mal kriza. Je narodn, ker vsi ne moremo it študirat, sam vem sam, ker je brat na visoko hodu, da se je mogu učit kr velik en teden oz 14 dni po 2-3 uri na dan vsaj mislim, da se je tok.

lp

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne avg 26, 2007 10:53 am

Seveda čist odvisno...kolkor kolk za kakšen izpit...neki skor nič, druge spet ful.

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CERES Ne avg 26, 2007 6:50 pm

Glej sonček, že na splošno je VŠŠ precej na udaru (imamo več srednješolske izobrazbe s poklicno maturo) In s tem je velik ljudi primorano da gre na to smer VŠŠ, kjer pa so omejitve visoke. Maš tudi take ki se vpišejo samo zaradi statusa in ne hodijo in odvzamejo prostor nekateremu, ki je bil malo slabši v srednji šoli (uspeh+matura) in zdaj ga zanima študij in bi redno hodil na predavanja sam ne more. Zdej lahko pričakuješ da bo na določenih programih velika omejitev in dobro premisli kako in kaj. Zdej prav točno ne poznam koliko je za tvojo smer navala oz. zanimanja. Poglej od lanskoletnega 2. roka kje so bile omejitve oz. veliko navala

http://www.vpis.uni-lj.si/

in pojdi na desno stran, kjer imaš na 2. mestu Podatki in klikni in na sredino se ti bo odprlo 2 okna kjer moraš sam klikniti določeno fakulteto in poglej 2. roke za določeno fakulteto in tako boš najbolje vedu kje boš lahko vidu kje imaš večjo možnost da boš letos sprejet.

Druga možnost je tudi da eno leto delaš 5. predmet in se vpišeš na UNI program (kjer zahtevajo poklicno maturo + 5. predmet), kjer ni toliko omejitve oz. jo je zelo malo. Ampak moraš že vedeti da tukaj drugo leto ne bo omejitve oz. bo malo in da boš vseeno sprejet s tvojimi točkami. Sam 1 leto spet "počivaš". Zdaj al si pripravljen ali ne je pa drugo vprašanje.

p.s. Kot so drugi že omenili problem narediti faks in dobiti službo. Hmmm kaj naj rečem žal je res tako ampak bolje je imeti kako več stopnjo izobrazbe kot manj. Ni pa nobena reč 100% da bo čez par let tako. Ker se svet preveč hitro spreminja :? Je pa tako da ima veliko ljudi diplomo določene smeri ampak ko se zaposli je čisto druga smer več ali manj. Pa še to sm pozabil da veliko je tudi prek veze. Lepo je imeti botra ki ima veze da ti priskrbi službo 8) malo heca ampak resnično :o

KONEC ROKA JE 1. SEPTEMBER in ne 6. SEPTEMBER kot so zgoraj omenili ;)

Srečno

LP
remember: it can always get worse!

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Ne avg 26, 2007 6:58 pm

CERES je napisal/-a:Glej sonček, že na splošno je VŠŠ precej na udaru (imamo več srednješolske izobrazbe s poklicno maturo) In s tem je velik ljudi primorano da gre na to smer VŠŠ, kjer pa so omejitve visoke. Maš tudi take ki se vpišejo samo zaradi statusa in ne hodijo in odvzamejo prostor nekateremu, ki je bil malo slabši v srednji šoli (uspeh+matura) in zdaj ga zanima študij in bi redno hodil na predavanja sam ne more. Zdej lahko pričakuješ da bo na določenih programih velika omejitev in dobro premisli kako in kaj. Zdej prav točno ne poznam koliko je za tvojo smer navala oz. zanimanja. Poglej od lanskoletnega 2. roka kje so bile omejitve oz. veliko navala

http://www.vpis.uni-lj.si/

in pojdi na desno stran, kjer imaš na 2. mestu Podatki in klikni in na sredino se ti bo odprlo 2 okna kjer moraš sam klikniti določeno fakulteto in poglej 2. roke za določeno fakulteto in tako boš najbolje vedu kje boš lahko vidu kje imaš večjo možnost da boš letos sprejet.

Druga možnost je tudi da eno leto delaš 5. predmet in se vpišeš na UNI program (kjer zahtevajo poklicno maturo + 5. predmet), kjer ni toliko omejitve oz. jo je zelo malo. Ampak moraš že vedeti da tukaj drugo leto ne bo omejitve oz. bo malo in da boš vseeno sprejet s tvojimi točkami. Sam 1 leto spet "počivaš". Zdaj al si pripravljen ali ne je pa drugo vprašanje.

p.s. Kot so drugi že omenili problem narediti faks in dobiti službo. Hmmm kaj naj rečem žal je res tako ampak bolje je imeti kako več stopnjo izobrazbe kot manj. Ni pa nobena reč 100% da bo čez par let tako. Ker se svet preveč hitro spreminja :? Je pa tako da ima veliko ljudi diplomo določene smeri ampak ko se zaposli je čisto druga smer več ali manj. Pa še to sm pozabil da veliko je tudi prek veze. Lepo je imeti botra ki ima veze da ti priskrbi službo 8) malo heca ampak resnično :o

KONEC ROKA JE 1. SEPTEMBER in ne 6. SEPTEMBER kot so zgoraj omenili ;)

Srečno

LP

dvignt celotno amturo iz slabih ocen in it delat peti predmet. Do takrat bom pa delal preko študenta oz. se zaposlil. Ker, da bi jaz šel zdajle delat strojno je za moje pojme to kr nekaj, je res, da sem iz podeželja doma, strojev imamo dost vsaj novi so, ampak nimam tok zanimanja, drugam bom težko prišel.

lp

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne avg 26, 2007 7:05 pm

Da, zelo možno, da je rok 1. sept. Jaz sem govoril za višješolski program, kjer je rok 6. sept. in to spet pozabil omeniti.

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CERES Ne avg 26, 2007 7:29 pm

FBR je napisal/-a:Da, zelo možno, da je rok 1. sept. Jaz sem govoril za višješolski program, kjer je rok 6. sept. in to spet pozabil omeniti.

Ja za študij UNI in VS (visokošolski študij) je 1. september. in za višješolske programe je možno da je 6. september. Če ti tako praviš potem bo držalo ;) No jest sm govoril za smer UNI in VŠ.

Sonček
Kot si rekel da bi zvišal ocene + 5. predmet. Meni se zdi ideja pametna ;) Je pa res da se je zelo težko odločiti ker ko si enkrat na faksu je konec heca in to ni kar tako, to si zapomni. Enkrat lahko ponavljaš in enkrat lahko se prepišeš (govorim za redno) in potem je konec. Ostane ti samo še izredno.

Pravim pa vseeno bolje imeti diplomo nekega faksa kot pa ne ;)

Srečno

Lp
remember: it can always get worse!

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne avg 26, 2007 7:51 pm

No da te malo popravim. Enkrat lahko ponavljaš, vendar če ponavljaš 1. letnik se ne moreš več prepisati na drugi faks v 1. letnk. Ostane ti le še eno leto pavziranja brez statusa, če se ne motim.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov