Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Ali živite pri starših

da
84
74%
ne
30
26%

Skupaj glasov : 114

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer Sr sep 12, 2007 9:03 pm

ja...še en let srednje za narest...potem pa se redno zaposlit....zdej mam pa mesečno ene 130€ kadrovske štipendije

plačujem si v glavnem vse sam(sm pa skor edini v tem v naši familiji :? )to mislim kot:
-mobitel,internet
-vozovnica(120€mesečno)
-dnar za žurat...sql..malca...itd vse kar si kupim
-2 avta(zavarovanje..prepisi...deli...)
-orodja in material za avto....

kmalu načrtujem narediti tud delavnico zase(s pomočjo staršev)

tko da.....če tko gledaš bi lahko vse pustil da bi starši mi plačevali....pač nism tak kot nekateri.....čeprav bi zlo bolj pocen skoz prišel! :roll:
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Ne nov 25, 2007 12:51 am

Mal sem hotel obnovit temo. Toraj jaz bom še vedno živel pri starših na veliki kmetiji. Beri na kmetiji je lepo živeti, nekje v hribih, bogu za hrbtom, narava oz.gmajna 5 m stra. Osebno mi nič ne menjka. Sicer pa ne živim na račun staršev ampak mami in očetu pomagam še do dodatnega denarja ter prav tako bratu (pomagam mu pri drugih strankah v gmajni klestiti z motorko,doma ravno tako v gmajni,v štal kjer koli in to povsem ZASTONJ. Doma sem kot hlapec tako kot v res.šovu kmetija, taxist, ampak me nič ne moti. Brez narave ni življenja to velja za mene. Meni je krasno živet tako rad poamgam domačim in vsakega zelo rad ubogam.... :D
Zadnjič spremenil sonček, dne Ne nov 25, 2007 12:56 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Ne nov 25, 2007 12:55 am

yugo_tuning je napisal/-a:ja...še en let srednje za narest...potem pa se redno zaposlit....zdej mam pa mesečno ene 130€ kadrovske štipendije

plačujem si v glavnem vse sam(sm pa skor edini v tem v naši familiji :? )to mislim kot:
-mobitel,internet
-vozovnica(120€mesečno)

tko da.....če tko gledaš bi lahko vse pustil da bi starši mi plačevali....pač nism tak kot nekateri.....čeprav bi zlo bolj pocen skoz prišel! :roll:

Zakaj bi starše izkoriščal, da ti nekaj povem dostikrat moram peljati domače kam in se mi je zadnjič mati ponudla, da bi mi kupila drug avto za 4000 evrov (pridno šparala) in sem ji lepo rekel, kako lahko kaj takega poveš to je tvoj denar in to si si ga ti zaslužila jaz pa ne tako, da niti pod razno nočem tvojga gnarja raj ga imej za bolj pomembne stvari, če bom hotel imeti nov avto bom pač mogu več delat....lp

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Ne nov 25, 2007 12:58 am

Svoje stanovanje(hvala bogu). :D

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne nov 25, 2007 7:51 am

sonček je napisal/-a:
yugo_tuning je napisal/-a:ja...še en let srednje za narest...potem pa se redno zaposlit....zdej mam pa mesečno ene 130€ kadrovske štipendije

-mobitel,internet
-vozovnica(120€mesečno)

Zakaj bi starše izkoriščal, da ti nekaj povem dostikrat moram peljati domače kam in se mi je zadnjič mati ponudla, da bi mi kupila drug avto za 4000 evrov (pridno šparala) in sem ji lepo rekel, kako lahko kaj takega poveš to je tvoj denar in to si si ga ti zaslužila jaz pa ne tako, da niti pod razno nočem tvojga gnarja raj ga imej za bolj pomembne stvari, če bom hotel imeti nov avto bom pač mogu več delat....lp

Kako več delati če ti pa ne plačajo :?: :?: :?: Vsako delo je in ima neko ceno če gre za druge in LAHKO ti kupijo drug avto verjetno so že siti tvojega jamranja o boljšem avtu, NEUDOBNE vožnje z GOLFOM in GO for it samo raje za 3500€ ker rabiš še za malenkosti pri rabljenem vozilu. ;)
Glede vozil za doma sem vedno tudi jaz predlagal kaj naj kupijo pač imam rad udobje če tudi za malo ceno :idea: :D Večje je ceneje za kupit sploh pa 1.8 , 2.0 motorji in pa malo km do 16.000km leto ni panike. :D

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne nov 25, 2007 8:50 am

Media3 je napisal/-a:
mugen je napisal/-a:midva sva s punco dobila dojenčka in manjka še 2-3 mesce da se vselimo...to je samosotojno stanovanje pri nas doma.

aja stara sva oba 19 in brez pomoči staršev bi težko to sama speljala.

Ti pa si zgoden :shock:

Pravi slovenc :lol:

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Ne nov 25, 2007 3:36 pm

jest pa samec doma pri starših, je treba mal uživat.
Slika Slika

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne nov 25, 2007 5:16 pm

myster je napisal/-a:
Media3 je napisal/-a:
mugen je napisal/-a:midva sva s punco dobila dojenčka in manjka še 2-3 mesce da se vselimo...to je samosotojno stanovanje pri nas doma.

Ti pa si zgoden :shock:

Pravi slovenc :lol:

Nezazeljen otrok :D
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker So dec 01, 2007 5:43 pm

Točno taka situacija je pri moji bivši sošolki. Da nisi ti slučajno njen fant? :)

si Luka? :D
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad So dec 01, 2007 7:15 pm

... Na svojem, lastnik nove hiše in zanjo plačujem 530 eur mesečno kredita ter cca. 300 eur stroškov (elektrika voda nafta)...L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em So dec 01, 2007 7:23 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:jest pa samec doma pri starših, je treba mal uživat.

high 5 :D

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi So dec 01, 2007 7:46 pm

Sicer v hiši pri mojih starših, a sva si svoje nadstropje opremila sama (ubistvu vse sama naredila od tlakov, toka, vode, izolacij, ...). Stroške si delimo 50/50, če bo kakšen večji pa tudi (samo je hiša še dokaj nova - 20 let - tako da zaenkrat še ni nekih hudih izrednih stroškov). Imamo tudi čisto ločena stanovanja - tako kot v stolpnici - skupen vhod potem pa še vsak svoja vrata do stanovanja, ki se po potrebi lahko zaklenejo - mi smo jih dokler je bil sin majhen, da nebi padel po stopnicah.

Bo pa trenutno 8 let od tega, kar sva si začela ustvarjati - sobico po sobico (razen seveda tlake in inštalacije sva uredila v enem kosu).

Žena pa včasih tudi sanja, da bi si naredili eno majhno hiško samo zase - pravi, da ji je ta prevelika.

LP

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Če dec 06, 2007 1:54 am

zivim pri starsih. kjer ubistvu dajem za najemnino ter hrano poloznice, avto, oblacila,... si placujem sam.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Če dec 06, 2007 8:42 pm

Čeprav jaz si ne predstavljam življenja v mestu. Doma, ko se zbudim in ven stopim vem, da sem na svoji zemlji, če si pa v stanovanju pa sem vn stopiš in si že na tujem, bog ne daj, da bi kaj ušpiču. Prostor gibanja omejen. lp

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Pe dec 07, 2007 12:44 am

ce zivis v mestu v stanovanju in stopis ven lahko kaj hitro pohodis kake juznega brata :D

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček To dec 11, 2007 11:40 pm

;)

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Ne dec 23, 2007 10:11 pm

Kaj so fu*njeni ???

Stanovanja.

klik
- Bolha

http://www.bolha.com/oglas2880338
Stanovanje KRANJSKA GORA 43,02 m2 prodamo
Enosobno

http://www.bolha.com/oglas2886776
Stanovanje LJUBLJANA 36 m2 prodamo

Hiše

http://www.bolha.com/kat484
Nepremičnine : Hiše
Hiše

http://www.bolha.com/oglas1661313
Hiša 1 stanovanjska - novejša - Pekre
278000 mevrov pa kje jih naj dobim tud, če mam 1200 evrov plače nebom nikol mogu kupt edin pri mojih 70 letih takrat bom pa že z eno nogo v grobu.

http://www.bolha.com/oglas1661328
Hiša 1 stanovanjska - nadstandardna - LIMBUŠ
A so znorel s cenami al kaj.

Tud, če ne vem kako na veliko šparam nebom nikol mogu kupt tako bajto edin, če bom na lotu zadel samo ne vem če bo dost. Najvišji dobitek pri nas je bil 600 milijonov tam nek to je 250.000 evrov še za hišo nebi blo.
Glede kredita z tisto povprečno slo.plačo si lahko vzameš do okol 50.000 evrov krede.

Je res danes bolje kupiti eno parcelo in sam narediti hišo po svojem okusu.

Jah kaj naj rečem no mam dva brata, ki sta starejša od 30 let pa še zmer živimo pod eno streho in to sicer na velki kmetiji. en oženjen in froc.
Zadnjič spremenil sonček, dne Ne dec 23, 2007 10:27 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne dec 23, 2007 10:15 pm

sonček ne dramatiziraj v svojem slogu... nebos vrjel pa se prodajo in to se precej hitro
negleda na tvoje linke so tu se stanovanjski sklad, stanovanjski krediti (obeh)... itd
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Ne dec 23, 2007 10:20 pm

Ja in kje boš dobu tok velk kredit, če ti pa banke ne dajo. Menda z eno min.plačo okol 50.000 evrov.
Mactron: Vem, da se prodajajo za tako ceno. Samo so pa cene nepremičnin zelo predrage.
Blagor našim staršem k so dobil skoraj zastonj stanovanja, hiše so si pa itak čist pocen naredl, gradbeni amterial je bil takrat smešno pocen..
lp

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po dec 24, 2007 12:56 am

Soncek priporocam da pogledas malo cene izven dragih podrocij. Namrec te cene ko si gledal. Pekre v mb so itak ena izmed najdrazjih delov mesta, limbus pa tudi ni kaj extra izven maribora tak da tudi drzi ceno. Pol si gledal ljubljano in pa kranjsko goro.
Skratka same najdrazje si izbral ven
Ce pac nimas denarja za parcelo z 2hektarjema zemlje in pa za 3nadstropno hiso pac kupis parcelo z 1/2hA zemlje in pritlicno bajto, morda tudi starejso potrebno popravila.
Scasoma popravljas, povecujes in preurejas kolkor ti pac finance nanesejo.
Jebiga nismo usi od tezkih privatnikov deca :D
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov