Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike Po nov 26, 2007 9:58 pm

Nabavte mi en dober sniper pa bom rešil to zadevo z koruptnimi politiki!
Vse take postrelat pa se bojo drugi zamislili kaj bodo delali!
Čakam na pošto in čimprej mi ga pošljite da nas ne bodo prej zapravili!
Make my day

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po nov 26, 2007 9:59 pm

Glede javnega dolga - zanima me, komu vse s(m)o pravzaprav kaj in koliko dolžni? Če ima kdo točnejše informacije?
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

ford boy
Novinec

Napisal/-a ford boy Po nov 26, 2007 10:00 pm

vupan ka do se dosegnile višje plače za nas delavce

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po nov 26, 2007 10:08 pm

tomson je napisal/-a:Javni dolg je pogosto tema pogovorov med laiki in to kaže tudi ta debata tukaj.

Javni dolg v Sloveniji je v javnosti približno znan, ne ve pa se, kako je ta nastajal in če je javni dolg koristen za državo.

Javni dolg je zrasel predvsem po prevzemu dolga bivše SFRJ v procesu sukcesije (ko se je jug. premoženje moralo razdeliti med vse države bivše Jug.), z izdajo državnih obveznic za sanacijo bank... In zaradi tega je javni dolg naraščal zelo hitro. In nismo bili edina tranzicijska država, ki se je spopadla z naraščajočim javnim dolgom, predvsem pa je na javni dolg prispevala sukcesija po razpadu SFRJ. Razlogov za javni dolg je veliko več (nesmiselno je naštevat).

Če ne poznate ozadja javnega dolga RS, ne krivite zdajšno vlado. Totalni lapsus :!:

Javni dolg ob razpadu juge je bil 6.7 miljarde dolarjev, kar je okoli 4 miljarde evrov. Kako je v 16ih letih narasel iz 4 na 30, pa ve samo vlada (sedanja in prejšnja) vendar če pogledaš koliko časa so na oblasti, potem je jasno, da je vsako leto vsaj 1.8 miljarde povišan. Ni veliko, vendar če pogledaš malo naokoli imajo primerljive države znatno manj ali pa znatno več pufa.
Bo pa do volitev še narasel, ker si mora sedanja vlada napolnit žepe, ker ve da bo letela. Tako kot so to storili LDS-ovci preden so leteli.

Bi bilo zanimivo pogledat statistiko kok se je javni dolg zvišal leto pred volitvami, ker za moje pojme takrat najbolj narase, ker se je treba zasigurat, če slučajno odpadeš, ker je potem težje z roko segat v kupček denarja.

maky je napisal/-a:popolno strinjanje...

najbolje mi je poslušati razprave, kako so se dvignile plače in pokojnine in potem v isti sapi zakaj imamo tako visoko inflacijo.
vse kar bom rekel je:

ja dobro jutro!

To je pa čisto jasno, da če bodo povišali plače, bodo zvečali inflacijo. Sej ne moreš dvigovat plač, če ni prihodka. Razlike med vodilnim slojem in rajo, ki samo dela pa bodo vedno večje.
Res pa tega raja ne razume in zato potem skače naokoli in štrajka.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Po nov 26, 2007 10:15 pm

tomson nekaj si prebral nekaj napisal narobe in zdaj si politik i n to janšev. Ne klobasaj neumnosti, na koncu izpade, da so vsi drugi krivi od bivše juge, ja vemo, da smo podedovali del dolga, ki pa je narastel v enormne proporce. Folk ne briga ,, precedovanje EU in pa palače katere gradijo z našim denarjem palače za 6 mes. folk bi rad normalno živel pol pa naj serejo in zapravljajo, samo, da bi ljudje spodobno živeli. Zakaj se vsi zanimajo za Afriko, Bosno, Albanijo in druge sirote po svetu, samo za domače ne. ne odobravam fehtanje pomagajte ljudem v stiski z 7- 8 otroki, si pa naj da jajce zavezat. ko jih je delal, ni klical nas zdaj pa ko je treba vtdrževat smo pa mi na vrsti. Viva Jelinčič, ki ima j***a, da v fris pove tem nebodijihtreba. Res ima neokusne, posebej za politika, je pa iskren ne pa kot ostali. V kolektivu je 50 ljudi, vsi so lenuhi in bedaki, samo jaz sem priden in pošten. V kom je problem? Stistim 1 ali z 50 timi? tako se vprašajmo. :shock:

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Po nov 26, 2007 11:32 pm

Eh rajš ne bom :P

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Po nov 26, 2007 11:41 pm

Tole mam najraje,na avtomobilističnem forumu politična tema. :pop:

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec To nov 27, 2007 12:07 am

Ja res neumna tema, toda tu pa tam si lahko damo duška, da ne bo samo avto problem. Pa nič slabega ne mislimo.

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 To nov 27, 2007 12:15 am

samo mesarec je napisal/-a:Ja res neumna tema, toda tu pa tam si lahko damo duška, da ne bo samo avto problem. Pa nič slabega ne mislimo.

Sej vem sam mal heca,ker v debato se nočem vpletat nazadnje me je zaneslo in sem dobil dva opozorila(za politiko pač nimam toliko potrpljenja kot za avtomobile).Naš parlament je svinjak,ki je ves čas isti samo svinje se menjajo. :roll:

Uporabniški avatar
.:Tomaz:.
Novinec

Kraj: Slo

Napisal/-a .:Tomaz:. To nov 27, 2007 12:18 am

JEREMIJA79 točn tak k si rek res je svinjak :x
Nice day!!!

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec To nov 27, 2007 12:30 am

pa še svinje so bolj kot ne iste, včasih v štal, včasih pa v svinjaku in zunaj svinjaka.
Kaj pijeta? ;)

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line To nov 27, 2007 1:30 am

lahko se pogovarjamo o avtih, samo kaj ko počasi nobeden ne bo imel denarja ga sploh imet. pač, se mi zdi da je tudi taka tem pomebna ne pa samo kje lahko dobiš pimpiš brisalce.

postreljat? je ideja ja. jo že kr neki časa tuhtam usresničit. tudi en državni udar ne bi škodil. spokat vse svinje iz svinjaka, ga lepo spucat in obnovit da bo lep čist.

mene zanima, zakaj do zdaj nismo imeli še ene vlade, katera bi delala dobro državi? da bi lahko vsaj prešli normalno čez mesec, da bi si vsak lahko privošči počitnice, čokoladico otroku brez da bi potem družina stradala čez mesec, ... zakaj? zakaj zakaj je težko delat jasne in poštene posle, brez podkupnin in mafije v ozadju? zakaj morejo bit nekateri ljudje toliko pokvarjeni in gledat samo na denar? samo na to kako bo pridobil čim več denarja, a za ostale se ne bo brigal tudi če bodo vsi pocrkali! kako so lahko tako gnili, pohlepni in egoisti?! kako?

Tito bo za vedno v zgodovini in naših srcih v dobrem spominu, ker je delal dobro za narod. janša, hitler, buš & co. pa bodo v zgodovini in našem spominu kot zlobni ljudje, kateri niso marali svojega naroda ampak samo denar. in te bo pohlep prej ali slej ubil!

če bo šlo to tako naprej se bomo začeli pobijat zaradi ene štručke! krast, za preživet ...
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 To nov 27, 2007 2:20 am

RED_line je napisal/-a:lahko se pogovarjamo o avtih, samo kaj ko počasi nobeden ne bo imel denarja ga sploh imet. pač, se mi zdi da je tudi taka tem pomebna ne pa samo kje lahko dobiš pimpiš brisalce.

postreljat? je ideja ja. jo že kr neki časa tuhtam usresničit. tudi en državni udar ne bi škodil. spokat vse svinje iz svinjaka, ga lepo spucat in obnovit da bo lep čist.

mene zanima, zakaj do zdaj nismo imeli še ene vlade, katera bi delala dobro državi? da bi lahko vsaj prešli normalno čez mesec, da bi si vsak lahko privošči počitnice, čokoladico otroku brez da bi potem družina stradala čez mesec, ... zakaj? zakaj zakaj je težko delat jasne in poštene posle, brez podkupnin in mafije v ozadju? zakaj morejo bit nekateri ljudje toliko pokvarjeni in gledat samo na denar? samo na to kako bo pridobil čim več denarja, a za ostale se ne bo brigal tudi če bodo vsi pocrkali! kako so lahko tako gnili, pohlepni in egoisti?! kako?

Tito bo za vedno v zgodovini in naših srcih v dobrem spominu, ker je delal dobro za narod. janša, hitler, buš & co. pa bodo v zgodovini in našem spominu kot zlobni ljudje, kateri niso marali svojega naroda ampak samo denar. in te bo pohlep prej ali slej ubil!

če bo šlo to tako naprej se bomo začeli pobijat zaradi ene štručke! krast, za preživet ...

Svetujem ti da paziš kaj pišeš o pobijanju ljudi v parlamentu,ker če se spomniš ko je en naš fant poslal grozilno elektronsko pošto v bushev kabinet so naši organi pregona v pol ure dobili satelitsko sliko hiše kjer je živel ta mulček in ga aretirali.Pazi forum lahko pregledujejo vsi. :!: Drugače pa glede Tita,ki si ga omenil tudi on je bil počen na denar ampak samo on je to vsaj skrival in poskrbel da je bila masa zadovoljna dobre plače,zagotovljene službe in predvsem red v državi.Danes pa vidiš da se krade kjer se le da pa kdor le ima pet minut časa.Mogoče imamo sedaj izbiro v trgovinah,vsak ima lahko drag avto,znamke oblačil,100 vrst kruha,itd.Hkrati je pa tudi kriminal podivjal,v našem naselju so žensko ki je odhajala od bankomata porezali po vratu in zakaj ja zato ker je revica dvignila 5000sit(pomojem je še to šla v minus).Še globoko v socializmu so tudi romi morali delat pa ni blo take galame kot danes.Se še spomnim ko so pravili glede problematičnih ciganov pri tomačevem,se je usedel največji miličnik v fičota se odpeljal tja enih par prtisnu na nos pa je blo spet za dva mesca vredu.Pa poglejte razliko takrat te je lahko prtegnu dons te pa ne sme,pa se sedaj vprašite kdaj so bili bolj spoštovani danes ali takrat.Pa če bi si pred parimi leti ko je nek možakar(raje ne omenjam imena)dal na splet kompleten dosje članov UDBE (v katerem so bili opisani taki detajli da ti sapo vzame)bi bili presenečeni koliko ljudi s tega seznama še danes sedi v parlamentu.Pa še ena stvar ki sem jo prebral in mislim da se nanaša na naslov teme je tudi SKB rop bral sem na neki strani neke polemike o tem in je nek strokvnjak polimiziral kaj so verjetno iskali in je omenil DRŽAVNE ZADOLŽNICE še iz časa ko smo bili pod jugoslavijo in da je možno da so to ukradli z namenom da nekoga vplivnega ki je imel te stvari takrat prek izsiljujejo.AVTORITETA KVARI LJUDI

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To nov 27, 2007 2:40 am

JEREMIJA79 je napisal/-a: Drugače pa glede Tita,ki si ga omenil tudi on je bil počen na denar ampak samo on je to vsaj skrival in poskrbel da je bila masa zadovoljna dobre

...ja....? kje je pa imel račune odprte? "ubogi" vdovi je zapustil kaj?(živi od svoje penzije 200e- nima za gretje plačat, "vila" se razpada)

...mislim, da naši problemi izhajajo iz 12 letne vladavine LDS-a - ti so pokradli in olastninili za tri generacije svojih potomcev, izdaja certifikatov pa pid-i, ROP stoletja....

saj ne da bi branil sedanjo vlado; po eni strani mi se "gospodje" še smilijo, saj niti za ukrast več nimajo kaj( pa še nebodigatreba se s cerkvo pečajo, župnike ter domobrance poveličujejo...)

ampak, pred nami je svetla bodočnost, prihajajo "pahorjevci" ter prebegli "ropovci".....jao si ga nam........"raja"(ljudstvo) najebalo si ga tak ali onak...

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 To nov 27, 2007 2:56 am

Glede Tita sem mislil,da je življenje užival z veliko žlico in ker tja spada tudi denar sem to izpostavil. http://sl.wikipedia.org/wiki/Udba.net

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky To nov 27, 2007 9:38 am

nebivedu je napisal/-a:Javni dolg ob razpadu juge je bil 6.7 miljarde dolarjev, kar je okoli 4 miljarde evrov. Kako je v 16ih letih narasel iz 4 na 30, pa ve samo vlada (sedanja in prejšnja) vendar če pogledaš koliko časa so na oblasti, potem je jasno, da je vsako leto vsaj 1.8 miljarde povišan. Ni veliko, vendar če pogledaš malo naokoli imajo primerljive države znatno manj ali pa znatno več pufa.

nekaj so prispevale obresti, velik del pa tudi sama inflacija tako pri nas kot drugje itd... nerealno je reči, da sta vrednosti primerljivi, ker nista na enaki podstavki. vsekakor se je dolg povečal, a povečal se je tudi standrd življenja v teh 16ih letih. sicer ima država rezerve v velikosti višjih od dolga ampak poplačilo dolga s temi rezervami bi bilo kretenizem.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec To nov 27, 2007 11:14 am

Za svu djecu koja su rodjena i prezivjela
1950-te, 60-te, 70-te i 80-te!!
Žal nisem mogel izbrskati v Slo. jeziku, ampak mislim, da poanta tega je spomin na dobre čase!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Prvo, prezivjeli smo i rodjeni smo normalni iako su nase majke kad ih je boljela glava pile aspirine, jele hranu iz konzervi, pusile i radile do zadnjeg dana trudnoce i nikad nisu bile testirane na dijabetis

U to vrijeme nisu postojala upozorenja u stilu "Cuvati daleko od dohvata djece" na bocicama sa lijekovima, vratima i ormarima.
Mi, kada smo imali 0-1 godina nismo nosili Pampers-e. Pisali smo u krevet.

Kao djeca, vozili smo se u autima bez pojasa i zracnih jastuka i nismo morali imati kacige na glavi kad se vozimo biciklom ili na rolama.

Pili smo vodu iz crijeva za zaljevanje vrta, a ne iz flasica kupljenih u velikim trgovackim lancima. Dijelili smo flasicu Coca cole sa nasim prijateljima i
NITKO
nije umro zbog toga

Jeli smo mlijecne sladolede, bijeli kruh i pravi putar, pili kole koje su i tada bile pune secera, ali nismo bili debeli
zato sto smo smo se
STALNO IGRALI VANI

Izlazili smo iz kuce ujutro i igrali se cijeli dan, sve dok se ne upale svijetla na ulici,
skrivaèa, planova, klisa, spekulanja, partizana i nijemaca, 1-2-3, kauboja i indijanaca,lopova i pandura, ¹kolice, gumigumija, fantoma i svega ostalog sto je samo djecja masta bila u stanju smisliti,

Nerijetko, nas nitko nije mogao naci po cijeli dan.

I nikad nije bilo problema...

Provodili smo cijele dane praveci trokolice od otpada iz podruma, spustali se niz ulice zaboravljajuci da nismo napravili kocnice.
Nakon par padova, slomljenih prstiju i modrica
naucili smo kako rijesiti problem

Mi nismo imali imaginarne prijatelje ni probleme s koncentracijom u skoli.
Nama nisu davali tablete protiv hiperaktivnosti. Mi nismo imali skolskog psihologa i usmjerivaca pa smo ipak zavrsavali nekakve skole.

Nama nisu prodavali drogu ispred skole...

Mi nismo imali Playstation, Nintendo, X-box,
nikakve video igrice,
nismo imali 99 kanala na televiziji (samo dva i to drugi tek od popodne),
nismo imali video rekordere, surround sound, mobitele, kompjutere, Internet, chat rooms.......

MI SMO IMALI PRIJATELJE
I MI SMO ISLI VAN
DRUZITI SE S NJIMA !
Padali smo s drveca, znali se posijeci na staklo, slomiti zub, nogu ili ruku , ali
nasi roditelji nikada nisu isli na sud zbog toga
Igrali smo se s lukom i strijelom, pravili katapulte i bacali petarde za Novu godinu i sve smo to prezivjeli bez posljedica!

Isli smo biciklom ili pjeske do prijateljeve kuce, zvonili na vrata ili jednostavno ulazili u njihovu kucu da se druzimo i budemo zajedno!

Kad upadnemo u probleme sa zakonom, roditelji nisu placali kauciju da nas izvuku.
U stvari, bili su cesto strozi nego sam zakon!

Posljednjih 50 godina su bile najplodonosnije godine u povijesti covjecanstva

Nase generacije su proizvele najbolje izumitelje
i znanstvenike do danas.

Imali smo slobodu, pravo na greske, uspjeh i odgovornost.
I naucili smo zivjeti s tim !

I ti pripadas toj generaciji?

CESTITAM!

MOZDA CES ZELJETI PODIJELITI OVO S OSTALIMA KOJI SU IMALI SRECE DA ODRASTU KAO PRAVA DJECA, PRIJE NEGO STO SU ODVJETNICI, DRZAVE I VLADE POCELI ODREDJIVATI KAKO TREBA ZIVJETI !

Mozda bi bilo dobro poslati ovu poruku i vasoj djeci da vide kako su njihovi roditelji odrastali

Da bi ste lakse citali, ovaj mail je napisan
VELIKIM SLOVIMA !!

Pozdrav generaciji.
ZIVJELI !!!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To nov 27, 2007 12:35 pm

maky je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Javni dolg ob razpadu juge je bil 6.7 miljarde dolarjev, kar je okoli 4 miljarde evrov. Kako je v 16ih letih narasel iz 4 na 30, pa ve samo vlada (sedanja in prejšnja) vendar če pogledaš koliko časa so na oblasti, potem je jasno, da je vsako leto vsaj 1.8 miljarde povišan. Ni veliko, vendar če pogledaš malo naokoli imajo primerljive države znatno manj ali pa znatno več pufa.

nekaj so prispevale obresti, velik del pa tudi sama inflacija tako pri nas kot drugje itd... nerealno je reči, da sta vrednosti primerljivi, ker nista na enaki podstavki. vsekakor se je dolg povečal, a povečal se je tudi standrd življenja v teh 16ih letih. sicer ima država rezerve v velikosti višjih od dolga ampak poplačilo dolga s temi rezervami bi bilo kretenizem.

Evo malo sem se pozanimal. Leta 1995 je bil slovenski dolg od bivše juge z obrestmi velik 8,7 miljarde dolarjev, kar je takrat znašalo okoli 11 miljard mark. Torej je to primerljivo z približno 5,5 miljarde evrov.
Zraven pa je slovenija vzela še par pufov za 3 miljarde mark in potem vsako leto nekaj dodatnih pufov. Sedaj pa to vse skupaj znaša malo manj kot 31 miljard evrov. Naša obvezna rezerva pa je 3x večja, BDP pa je 29,06 miljarde evrov za leto 2005, za leto 2007 pa že 31,5 miljarde evrov.

Imamo pa tudi 130.000 ton obveznih rezerv v surovi nafti.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line To nov 27, 2007 1:01 pm

samo, prav semse spomnil na maldost :( kje so ti časi ...

rezreve ... kaj ko pa bo dolk 3x večji? kaj bo pa pol? to je to, današnja vlada nima več kaj pokrast. imajo samo še droptine.
in mene ne bodo iskali na dom. jz nisem nobenemu grozil. uni ki pa je pisal bušu pa je. tko da se ne bojim ;)
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To nov 27, 2007 1:11 pm

maky je napisal/-a:
v teh 16ih letih. sicer ima država rezerve v velikosti višjih od dolga ampak poplačilo dolga s temi rezervami bi bilo kretenizem.

...nikdar in nikoli - pokaži ta podatek!?
...ko so govorili, da je dolga za 10 milj. je bilo rezerv za 6.....dandanes je ??

Konec februarja so mednarodne denarne rezerve znašale 6,84 milijarde evrov, devizne rezerve poslovnih banka pa 1,24 milijarde evrov. Konec letošnjega februarja so bile mednarodne denarne rezerve enake 6,5 letošnjim povprečnim mesečnim uvozom blaga in storitev, konec februarja 2002 pa so bile enake 5,1 povprečnega uvoza v obdobju januar-februar 2002. - (evo za leto 2002)- vir finance

P.S ob vstopu deseterice (maj 2004) so bile rezerve določena na 5.5 milj.eu.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov