Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Po apr 14, 2008 7:25 pm

zakaj bi karkoli razlagal če pa vse že matematično veste? no pa potem povej za vsakega kaj bo postal, daj bo imel probleme in kdaj bo umru.
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Po apr 14, 2008 10:14 pm

Matematično napovedovanje prihodnosti je bolj numerologija, kot pa matematika, se ti ne zdi? :)
Matematika in fizika, kot jo misliš ti, pa sta le pravilna pot za razlago pojavov in dogodkov in ne za njih napovedovanje.
lp

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po apr 14, 2008 10:35 pm

hm, problem nastane, ko nekdo začne računat svojo usodo na podlagi matematike oz. zaporedij in se zafrkne pri računanju :lol:

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Napisal/-a RED_line Po apr 14, 2008 10:59 pm

pusti stat št. k nimajo veze več kot tolko. ste se že vprašali zakaj niste vrhunski športnik, velik bogataš al pa povprečen bebec? to je vse v usodi. nekateri nečesar ne bodo dosegli samo zato kr nima nič veze. če bo klošar bo ostal klošar pa četudi bi izumil zdravilo za aids. me prav zanima če ste kdaj želeli nekaj dosečt pa vam ni uspelo ali pa vam je zelo zelo težko.če ti nekaj ni usojeno tega ne boš mogu nikoli delat normalno. mah, ne da se mi sploh kaj razlagat.
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po apr 14, 2008 11:09 pm

Nemški raziskovalci iz Max Planck inštituta so pod nekoliko drugačno luč postavili eno izmed osrednjih idej človeštva - da so dejanja, ki se jih odločimo narediti popolnoma naša in nepredvidljiva. Z možganskimi skenerji jim je namreč uspelo predvideti določene preproste odločitve tudi do sedem sekund preden so testni subjekti dejansko storili določeno dejanje.
Slika

Seveda bolj zapletene odločitve, ki vključujejo veliko zavestnega mišljenja (še?) ne morejo biti predvidene, vendar pa so z MRI slikami in analizo proženja različnih delov možganov tekom možganskega procesa, ki vodi do samega dejanja uspeli precej natančno napovedati s katero roko bodo testiranci pritisnili na gumb. Vseeno pa popolne natančnosti niso dosegli, za kar sklepajo da je odgovorna "svobodna volja", ki lahko v proces vstopi tudi tik samim dejanjem.

Očitno usoda ne obstaja, za vse smo odgovorni sami!!!
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Napisal/-a RED_line Po apr 14, 2008 11:32 pm

ti si nebivedu torej ne veš!
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po apr 14, 2008 11:34 pm

nebivedu je napisal/-a:Očitno usoda ne obstaja, za vse smo odgovorni sami!!!

to je tisto, kar sem jaz povedal že na uvodnih postih na prvi strani

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Po apr 14, 2008 11:54 pm

RED_line je napisal/-a:pusti stat št. k nimajo veze več kot tolko. ste se že vprašali zakaj niste vrhunski športnik, velik bogataš al pa povprečen bebec? to je vse v usodi. nekateri nečesar ne bodo dosegli samo zato kr nima nič veze. če bo klošar bo ostal klošar pa četudi bi izumil zdravilo za aids. me prav zanima če ste kdaj želeli nekaj dosečt pa vam ni uspelo ali pa vam je zelo zelo težko.če ti nekaj ni usojeno tega ne boš mogu nikoli delat normalno. mah, ne da se mi sploh kaj razlagat.

lej, če js študiram arhitekturo in se bom trudil še naprej, je velika možnost, da mi neki rata an, tudi če ne najboljše, bom po vsej verjetnosti čez nekaj let imel službo, družino itd. Če zdej z vsem preneham in začnem bluzit, bom pa klošar. Torej imam izbiro. Ne morem rečt da bi je usojeno bit arhitekt, če pa lahko izberem pot klošarja in ne morem rečt da mi je usojeno bit klošar, če pa lahko izberem pot ki sem si jo zadal.

Edina varjanta, kjer lahko rečemo da je nekomu nekaj usojeno, je ta, da ima recimo ena familija že 10 rodov vsi probleme s kostmi recimo, in lah rečemo da je 11. generaciji tudi usojeno da bojo mel probleme. Sam to je pa čista "fizika" (biologija) in stvar genske zasnove..

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To apr 15, 2008 8:38 am

nebivedu je napisal/-a:Očitno usoda ne obstaja, za vse smo odgovorni sami!!!

Se popolnoma strinjam! Sicer se pa da prihodnost izračunat računat na nivoju najmanjših delcev, ki sestavljajo vse, ampak bi za to potrebovali ogroooomen računalnik (nism sigurn, možno da v velikosti celega Vesolja :twisted: ).
Sicer pa glede usode povprašajte uporabnika @Thomasa na Slo-Tech, on bo odgovore stresel z rokava.. :lol:
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

M.G.
Nov uporabnik

Napisal/-a M.G. To apr 15, 2008 12:26 pm

RED_line je napisal/-a:pusti stat št. k nimajo veze več kot tolko. ste se že vprašali zakaj niste vrhunski športnik, velik bogataš al pa povprečen bebec? to je vse v usodi. nekateri nečesar ne bodo dosegli samo zato kr nima nič veze. če bo klošar bo ostal klošar pa četudi bi izumil zdravilo za aids. me prav zanima če ste kdaj želeli nekaj dosečt pa vam ni uspelo ali pa vam je zelo zelo težko.če ti nekaj ni usojeno tega ne boš mogu nikoli delat normalno. mah, ne da se mi sploh kaj razlagat.

Problem je v tem če verjameš v usodo in v to, da ti ni to dano vsekakor ne boš postal in dosegel kaj več! Zato pa so klošarji klošarji! Ah jas se nebom trudil, ker mi je itak usojeno, da bom klošar! Če pod zavesno verjameš v to se ti bo to tudi zgodilo! Tako deluje tudi napovedovanje prihodnosti in podobne reči! Neka vaška čarovnica ti napove da boš premagal kakšno bolezen! Če v to res verjameš se ti bo na koncu to res zgodilo! Na tak princip delujejo tablete, različne reklame in še kaj podobnega!

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Napisal/-a RED_line To apr 15, 2008 12:28 pm

psiha ja. dokazovanje usode bi bilo tudi zanimivo.
gassssssssssssssssss
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov