Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso To maj 27, 2008 10:39 pm

lenivec je napisal/-a:
Vuso je napisal/-a:p.s.NAJPOMEMBNEJŠI del kolesa je sedež in ne okvirji, fedri bremze in podobna navlaka.In to velja za vsa kolesa

torej kupiš bajk iz špara in daš gor fizik sedeš in si zmagal....

sedež je samo ena izmed poceni stvari ki jih brez blema menjaš. okvirja pa pač ne. in okvir je osnova pecikla na kateri se zgradi celota. zato pa tut obstaja dosti različnih varjant za različne namene. in če se zajebeš z okvirjem je bajk neuporabn. če ti sedež ne paše daš 20-100€ in maš drugega

Sarkazem mode off :D
Jaz tehničnih stvari na splošno ne kupujem v diskontih.Kolesa iz cash and carryev znajo bit solidna, če VEŠ zakaj boš plačal tako malo denarja.Jaz tistih koles nebi vzel že samo zaradi teže, ker so otroška kolesa težja kot solidna odrasla.Okvirji so pa stvar namembnosti in osebnih preferenc.Za neko povprečno uporabo bo kar se geometrije tiče bo ok tudi okvir poceni kolesa.
Še zmeraj mislim, da je najbolj važno zakaj bo imel kolo.Če ga misli imet za v šolo oz. bo šel na pivo z njim v center,je popolna traparija kupovat pecikl za več kot 200e, ker bo dobil noge.Za povprečno rekreacijo pa po svojih zmožnostih.Verjetno res od 400-500e gor.Hobiji pač stanejo.

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust To maj 27, 2008 10:59 pm

Hm dobil reklamo iz interspara gorsko kolo za 80 evrov.
:lol: :con

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O To maj 27, 2008 11:05 pm

Ko že toliko govorimo o kolesih.

Kake mate izkušnje s ključavnicami zanje? A kdo zaklepa kak malce več vredno kolo, recimo 200+€, v mestu? Nimam placa spravljat še enega kolesa, sploh ne da bi ga dal v stanovanje, tako da bi rabil nek multipraktik.
Slika

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Sr maj 28, 2008 10:50 pm

Ja to mi je jasno... :) Samo če se bo kdo spravil prav na tvoj kolo ga bo vseeno dobil tudi ob najdebelejši ključavnici, ali pač?
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr maj 28, 2008 11:39 pm

Eazy-O je napisal/-a:Ja to mi je jasno... :) Samo če se bo kdo spravil prav na tvoj kolo ga bo vseeno dobil tudi ob najdebelejši ključavnici, ali pač?

danes se vse da odkleniti :P brez večjih problemo samo pravo orodje je potrebno imeti

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr jun 04, 2008 5:22 pm

No kaj si potem kupo?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Če jun 05, 2008 6:14 am

Blinder je napisal/-a:No kaj si potem kupo?

Nič še...tiste intersparavske kolesa si naj nekam utaknejo.

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Če jun 05, 2008 10:01 am

Potem pa lepo pocaki na kosovni odpad, in si poisci enega :roll: :roll: :roll:
Mene za modija!!! :)

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če jun 05, 2008 1:27 pm

adis je napisal/-a:
Eazy-O je napisal/-a:Ja to mi je jasno... :) Samo če se bo kdo spravil prav na tvoj kolo ga bo vseeno dobil tudi ob najdebelejši ključavnici, ali pač?

danes se vse da odkleniti :P brez večjih problemo samo pravo orodje je potrebno imeti

jp use se da odklenit...študentske izkušnje :lol:
bi pa tut iz izkušenj proporočou verigo in žabico prej kot pa neko kupljeno ključavnico za kolo. tisto ključavnico malo boljše klešče komot odščipnejo, ker ima notri samo navitih en kup žičk in jih sam precvikaš...ketna je dost bolj zajebana za zlomt ;)
ključavnice na cifre pa sploh odpadejo...z minimalno izkušnjami to usak odklene po občutku, če se pa komu da pa lohk tut probava cifre...se spomenm ko je en kolega pijan ko mina zapičen da ne bo šel peš domov več kot uro sedel ob biciklu in se zajbavou s številkami dokler ni odklenil :lol: :lol:
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Re: Nakup kolesa

Napisal/-a KARL ABARTH Ne jun 08, 2008 4:37 pm

trust je napisal/-a:Živjo

Pregledujem vse možne spletne strani s prodajo novih ali rabljenih koles. Bil sem že v BTC-ju, Trgoavto-u, Interspar-u, Rog-u, Hervis-u in še marsi kje drugje.
Cene so dokaj visoke. Za mojo denarnico previsoke. Torej iščem eno poceni kolo naj bo to treking ali gorsko.
Hm na leto bi naredil max.1000km.

Zdej problem je v tem, da lahko dobim kolo za 130 evrov (Interspar) ali pa za 200€, 300€, 400€, 500€ ali pa celo za 7000 evrov.

Najraje bi vzel unega za 130 evrov pa so mi ga vsi odsvetoval . Rekli so, da daj vsaj 400 € za kolo potlej lahko samo čakam in čakam , da bom našpral 400€.
Pa menda ne bom dal za kolo 400€ saj imam še druge stroške.

Pred cca 4 leti sem dobil tole »zadevo« po ugodni ceni (odkup nagrade). Priznana znamka, osnovna oprema. Pri cca 7.000 km letno, oz skupno blizu 30.000 km je bicikl »kot nov«, zamenjal sem 2 para plaščev in zadnjo osovino - nekaj prask je v glavnem posledica »parkinga« (bicikl na bicikl).

Kupi financam primerno - za 1.000 km letno je sicer praktično vsak bicikl dober, »problem« je ker pri raznih »low budget« biciklih zaradi njegovih lastnosti zasovražiš biciklizem.

Bicikl moraš razumet kot dolgoročno investicijo - dobrega boš lahko uporabljal še vrsto let, mogoče te navduši za bicikliranje pa bo kakšen »tisočak« več iz leta v leto.

LP
Priponke
BIČI.JPG

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne jun 08, 2008 4:54 pm

Pa se ti je dalo gor do križa biciklirat ali si ga tudi malo porival ob sebi?

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Ne jun 08, 2008 5:22 pm

Prišel do križa z bicikom, sicer pa priznam - sem imel doping - poglej nad napisom BIANCHI !

Problematičen je samo tisti odsek (na sliki prijateljica demonstrira) do cerkve - ostalo je praktično »poravnano«. Sicer pa proti nekaterim klancem v zaledju npr. Padna, Korte … »mala malca«

Hujši »problemi« so spodaj na obali (glej zadnjo sliko).

Sicer pa; lepa spomladanska ali jesenska tura - po Parencani

LP
Priponke
Parenzana1030.jpg
Parenzana1039.jpg

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder Po jun 09, 2008 10:15 pm

Karl(a nisi mojster?) v sv.peter pejdi, se da pridet po 3 poteh, in ena od teh je najvecja strmina, kar sem jih videl. Z mojo (bolj bogo) kondicijo 160 utripa, 3.5 km/h, 40 rpm v klanec.

Zdaj se v sparu prodaja kolo za 60€. Ni zgresen nakup, ker 60€ za kolo je res zelo malo. Ce nebi ze imel kolesa ga bi sel kupit :P

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To jun 10, 2008 12:04 pm

Blinder je napisal/-a:Zdaj se v sparu prodaja kolo za 60€. Ni zgresen nakup, ker 60€ za kolo je res zelo malo. Ce nebi ze imel kolesa ga bi sel kupit :P

Za v trgovino, službo in malo po mestu je zmaga. Še tolk dnarja je preveč, glede na to da ti ga lohk kmau odpeljejo. Jst za po mestu uporabljam doma sestavljenega ponyja. :lol:
Ampak se mi zdi, da je pol hujš če ti ga ukradejo, ker si tolk dela vložil.
Na 60€ pa pač pozabiš..
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder Pe jun 13, 2008 10:04 pm

Hm tole kolo mogoce bi blo v redu http://www.bolha.com/oglas3300316
Za po cesti pa tole http://www.bolha.com/oglas2795240 :woohoo

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne mar 10, 2013 7:29 pm

Kupujem kolo ! Danes sem se malo razgledoval po Hervisu in mi je v oko padel KTM za 500€.
Kakšna so kaj mnenja ? Imajo ok robo v hervisu ?
Kolo bom rabil za po mestu pa za občasno kakšno malo daljšo turico.. torej čisto amatersko kolesarjenje pa vseeno nebi rad kupil kak krš.
Budget pa je tam okoli 500€ če je možno..

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Ne mar 10, 2013 8:10 pm

1. Imaš kakšen link do kolesa - je nemogoče drugače kaj več povedat o kolesu?
2. V hervisu se da dobit dobro kolo, ampak vedet moraš kaj kupuješ, saj se v nasprotnem primeru lahko dobro nategneš.
3. Kolo za 500€ po mestu bo hitro zmanjkal - ne bo nobena ključavnica pomagala. Raje vzameš na bolhi eno podrtijo za 50€ in naknadno enega za na kakšno turco.
4. Kaj je zate daljša turca oziroma sploh turca? Kje se misliš vozit?
5. Koliko si visok?

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Ne mar 10, 2013 11:05 pm

ce gledas v hervisu raje vzemi Fuji-ja. sem ga imel in mi je zal da sem ga kasneje zamenjal za DH ;)
sicer sem jaz fasal neke hude popuste in brez davka, ampak po moje se ga da se vedno dobit za pameten denar
turbo inside
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov