Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So okt 11, 2008 8:29 pm

Sva bla z ženinim avtom, feroza je lepo doma počivala, zdej ko je čist obnovljena jo mal pazim.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Ne okt 12, 2008 12:27 pm

Jaz se sprašujem koliko je Haider divjal in kolikšna je varnost vozila.
Dejstvo je, da je po vsej verjetnosti dovjal preko 100 km/h.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Ne okt 12, 2008 12:35 pm

Phaeton je varen avto, verjemi, samo kot so povedali, je sel res krepko cez 50 km/h.
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GapsoN Ne okt 12, 2008 12:42 pm

Sej ni poanta v hitrosti. Nesrečno je priletel v steber oz. karkoli že pač in po slikah sodeč ravno s streho nad voznikom. In dvomim, da kakšen avto to zdrži.

Moje mnenje je, da ni zvozil ovinka, drsel po travi, zbil table, nato pa podrl ograjo iz cipres, tam pa je betonski podstavek, kjer ga je bočno zavrtelo in ugibam, da je s streho priletel v steber, kar ga je ubilo.
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Ne okt 12, 2008 12:50 pm

Kaj pa tej razni zavorni sistemi, kaj niso mogli omiliti stvar?

Slika
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Ne okt 12, 2008 2:27 pm

Pri 142km/h to lih ne pomaga!
Vsaj na 24ur.com piše, da je haider vozil 142km/h

http://24ur.com/novice/svet/foto-jansa- ... derja.html

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Ne okt 12, 2008 5:07 pm

Dr.M3 je napisal/-a:Kdo smo mi, da bomo ocenjevali njegovo delo? Za ljudi je baje naredil veliko dobrega. Koroški Slovenci so pa seveda lepo vabljeni nazaj v Slovenijo, če se jim godi taaaaka krivica! Aja ne, tukaj bo treba delat za 2x manj keša.. ;) Tako je to. Avstrija jim omogoča več kot "matična domovina". Od dvojezičnih tabel se pa ne da živeti. In to se tudi Slovenci tam gori lepo zavedajo. So pa naredili najboljšo potezo v življenju, ko so se odločili za Avstrijo. S tem jim je bila prihranjena dolgoletna diktatura itd. In tudi standard je par nivojev višji kot danes.

Okej najprej o avtu: pri trkih do 100 km / h ti varnost avta 5 zvezdic al pa 3 zvezdice prekleto nuca, če se pa ti prbiješ s 150 z vrati v betonski steber pa zaradi moči pojemka če drugega ne, danes ni avta, da bi ti prišel ven z njega. Spomnite se samo do kakšnih zanimivosti so prišli na Euroncap, ko si stestiral nekaj avtomobilov s 5 zvezdicam pri 20 višji hitrosti - deformacije so bile mnogo večje. In zato se prav nič ne čudim, da je Phateon razpadel, kot bi v taki nesreči vsak drug avto.

Kar se pa samega Hajderja tiče je pa kot pri večini stvari takole: navadno senzionalistično sranje - podobno finančni krizi o kateri mediji nabijajo 24/7, da je folk ja ves blesav in ne razjmišlja več trezno. Pod navadno senzionalistično sranje mislim to, da slovenski mediji delajo večje probleme z njegovimi izjavami, kot so te dejansko vredne. V kolikor je tip res kdaj zagovarjal tiste izmaličene dele nacizma, kot je večvrednost ras, koncetracijska taborišča, iztrabljanje določe narodnosti in podobnobno, potem se mu je zgodila premila smrt - vendar sam tega konkretno teh navedb nisem zasledil. Tip je podoben našemu Jelinčiču po domače povedano: pove tisto kar gre marsikomu na falus v javnosti, nakar to seveda odmeva in s tem nabira politične točke (koncept nekje podoben podebiljnim mobitelovim reklamam o katerih se potem vsi pogovarjajo in širijo reklamo dalje). Razlika med njima je bila le v tem, da je tip dejansko kaj naredu, Jelinčič pa bolje gobec suče kot kaj drugega.

Prvič, bil je izveden plebiscit in slovenceljni so Pametno (sam bi storil povsem identično) šli pod Avstrijo zdej pa seveda nekateri jokajo, da bi meli slovensko šolo, pa slovenski vrtec, pa slovenski pouk, pa petjezične table, pa ne vem kaj še vse. In tole je šlo meddrugim Hajderju na falus in tu mu dam povsem prav.Tam je Avstrija in v Avstriji je uradni jezik nemščina, ki je itak 1000x bolj uporaben kot ta brezvezna slovenščina, ki je živ boh ne razume. In če pač živiš tam moraš pač znat ta jezik govorit in razumet njihove table; tam so prostovoljno - če jim je tako všeč ta skrumpirana Slovenija, pa naj premoženje prodajo in pridejo sem.

In jasno Hajder kot nacionalist in ljubitelj svoje "domovine" tega videt ni mogel. Če sem njega prav dojel, je on hotel doseč, da se ve kje je Meja in da je folku kristalno jasno, v kateri državi živi. To, da nekateri govorijo še drug jezik in gojijo kulturo, pa ni nikoli naprostoval: še sam je pomagal pri ustanovitvi glasbene šole in verjetno še marsičesa, kar mediji niso povedali. Ne pa tko kot v tej gnili Sloveniji, kjer delamo vse narobe, da dandanes več ne veš al si v Sloveniji al u Bosni. Večini se ne ljubi delat, vsi bi vlekl samo socialno in v pisarni sedel s kravato ter druge užemal, bosanci nam hodijo pa delat. In potem prideš k zdravniku "E pa kako ste mi kaj, nego ste li bolje?". Prideš na bus - isto, na vlaku isto. Ja jebemti materno m****n bosanski, če tu delaš in žviš se nauči slovensko in jo v uradnem življenju uporabljaj. In potem banalnost: pol Slovenije se na vse pretege brani, da bi zgradili Đamijo. A pri zdravniku je pa tist bosanac uredu, pa ko cesto dela tudi ane...? (sej tudi z bosanci ne bilo nič narobe, če bi ti res delal potem, ne pa ta 1x1 lukno poljejo en teden...) Tudi pri nas bi rabili nekaj Hajderjev, da bi naredili red kot je treba... samo je pač tako, bebavemu narodu ni pomoči.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Ne okt 12, 2008 7:24 pm

:roll: Pametna fanta sta, ni kaj! Vidva pa res poznata problemtiko do potankosti :jao: ...

Glede Haiderja pa... Očitno je mislil da se mu nič ne more zgoditi, nikjer..., da lahko reče karkoli, dela kar hoče in tudi vozi tako hitro kot mu paše, to zadnje je bilo usodno! Pretirana samozavest.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Ne okt 12, 2008 9:55 pm

H2 je napisal/-a:Pri 142km/h to lih ne pomaga!
Vsaj na 24ur.com piše, da je haider vozil 142km/h

http://24ur.com/novice/svet/foto-jansa- ... derja.html

142km/h je bila zadnja hitrost napisana v avto računalniku. Torej še je pred nesrečo več letelo...
Slika

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Ne okt 12, 2008 9:58 pm

Kael je napisal/-a:Okej najprej o avtu: pri trkih do 100 km / h ti varnost avta 5 zvezdic al pa 3 zvezdice prekleto nuca, če se pa ti prbiješ s 150 z vrati v betonski steber pa zaradi moči pojemka če drugega ne, danes ni avta, da bi ti prišel ven z njega. Spomnite se samo do kakšnih zanimivosti so prišli na Euroncap, ko si stestiral nekaj avtomobilov s 5 zvezdicam pri 20 višji hitrosti - deformacije so bile mnogo večje. In zato se prav nič ne čudim, da je Phateon razpadel, kot bi v taki nesreči vsak drug avto.

So testirali Laguno, ki ima 5 zvezdic. Pri standardni hitrosti 64km/h je vseh 5 potnikov "nesrečo" preživelo brez poškodb. Pri 16km/h višji hitrosti. Torej pri trčenju z 80km/h v isto oviro sta bila že 2 mrtva. Tako da malo razmisli, kaj bi se zgodilo pri 100km/h.

Pa testna trčenja se dogajajo pri trku v oviro, ki simulira drug avto - torej se deformira. Trdi objekti ne poznajo deformacije...
Slika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Ne okt 12, 2008 10:12 pm

Verjetno Avseniki že špilajo tam v Avstriji :lol:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po okt 13, 2008 8:06 am

GapsoN je napisal/-a:Sej ni poanta v hitrosti. Nesrečno je priletel v steber oz. karkoli že pač in po slikah sodeč ravno s streho nad voznikom.

....ne, ne, v steber je priletel z levim kolesom, vendar je avto "dvignilo" in je nato padel na streho(bok, stebriček) ravno tam, kjer je glava(zato tudi pritišnjena streha na tisti strani) vse se je zgodilo tako, da dejansko ni imel možnosti za preživetje.........

P.S škoda, da kot izkušen voznik(glede na to da si je dolgo lastil Porše 911) ni upošteval dejstva, da ko noriš (tudi na avto cesti) je le ta"tvoja cela" po prehitevanjih pri 200 in več nimaš kaj silit nazaj na svoj vozni pas, opstaneš pač tam kjer si oz. "držiš se sredine (malo levega, malo desnega pasa) seveda, če je pred tabo vse "čisto"))pri teh hitrostih "slaloma" ne izvajamo......."sto" ESP-jev, ASR-ov,TCS-om ti ne more pomagat, zanašanaje na le te, ponavadi situacijo še poslabša.......

P.S kot je nekdo povedal: umrl je na "sveti" slovenski zemlji....."naj mu bo lahka"

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po okt 13, 2008 11:55 am

Za (v)sako rit palca raste.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Po okt 13, 2008 12:34 pm

Jaz sem tudi slišal de je z 142km/h prletu. Čudno pa se mi zdi, da še niso ugotovili če je bil pijan?

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Po okt 13, 2008 12:48 pm

V glavnem se je vračal iz zabave. Možno, da je kaj popil.

Zadnjo noč je preživel v družbi plavolase.

Slika
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris Po okt 13, 2008 7:04 pm

moj-avto je napisal/-a:V glavnem se je vračal iz zabave. Možno, da je kaj popil.

Zadnjo noč je preživel v družbi plavolase.

Slika

po moje ga je pustila pa se mu je scufal.?
Slika

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike Po okt 13, 2008 8:08 pm

@Kael
Glede Haiderja zelo dobro napisano se popolnoma strinjam s tabo!
Naj gredo ti jikajoči slovenci pol dumu! pa grem jaz namesto njih živet tja gor, pa ne rabim nič iz te zatuljene slovenije!

Se spomnim da je kako leto nazaj blo da je nekdo poslal pošto v Klagenfurt in seveda napisal Celovec, pa je poštar prečrtal in napisal "Klagenfurt wie schon seit 100 Jahren"
pošteno!

@Lumpy
Spet sem se mogo smejat do solz! :lol:
Make my day

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Po okt 13, 2008 10:49 pm

Badmike je napisal/-a:@Kael
Naj gredo ti jikajoči slovenci pol dumu! pa grem jaz namesto njih živet tja gor, pa ne rabim nič iz te zatuljene slovenije!

Se oproščam za uporabo besed vendar....

Kael ne bit taka vagina. Pravice pripadajo tam na podlagi zakonov.

Sicer ti pa noben ne brani, da jutri ne spakiraš tja.

Prost pretok delovne sill press... ampak ni j**c?

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael To okt 14, 2008 6:26 am

goldhorn je napisal/-a:
Badmike je napisal/-a:@Kael

Se oproščam za uporabo besed vendar....
Kael ne bit taka vagina. Pravice pripadajo tam na podlagi zakonov.
Sicer ti pa noben ne brani, da jutri ne spakiraš tja.
Prost pretok delovne sill press... ampak ni j**c?

Trenutno je pred mano še podiplomski študij, diploma pa v pisanju. Ko s tem zaključim pa obstaja velika verjetno da bova s punco zapustila Slovenijo, oziroma ostala tukaj pa se vozila v tujino v službo. Pri nas so delodajalci še vedno 50 let za cajtom in razen redkih izjem ne vedo da je motivirana delovna sila eden (ponavljam samo eden) ob ključev do uspeha. Pri nas pa smo še vedno strošek.

Ostalo pa za Slovenijo tako vemo. Nesposobna je ta država zaradi nadnadpovprečnega števila ovc naredit katerokoli stvar - krade se povsod: pri gradnji bolnice, pri gradnji avtoceste, na sodišču, na delovnih mestih v taki in drugačni obliki. Videl kar nekaj firm...v dveh tudi delal, tretji sedaj: delovnega elana preprosto ni, saj so pri nas lenuhi vsesplošno dobro podprti, bolj kot si bebav, lažje prideš na višji položaj, intp.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To okt 14, 2008 8:44 am

Kael je napisal/-a:Ostalo pa za Slovenijo tako vemo. Nesposobna je ta država zaradi nadnadpovprečnega števila ovc naredit katerokoli stvar - krade se povsod: pri gradnji bolnice, pri gradnji avtoceste, na sodišču, na delovnih mestih v taki in drugačni obliki. Videl kar nekaj firm...v dveh tudi delal, tretji sedaj: delovnega elana preprosto ni, saj so pri nas lenuhi vsesplošno dobro podprti, bolj kot si bebav, lažje prideš na višji položaj, intp.

...vse je to res, aaaaaaaaaaaaaampak, da ne boš "zunaj" razočaran; dost sem že star, marsikaj videl, marsikaj preživel (25 let delovne dobe "naklepal") in od vse več ljudi slišal: "j.... ameriko, tukaj je amerika" in resnično trdim, kdor pri nas hoče delat, kruha ne bo lačen........
P.S da je pa vse skregano s pametjo, pa pove "kruta resnica" da magister polaga ploščice (brat je pečar in dela popoldne z njim....družinska tradicija) brat ima toliko dela, da ne "sfolga" .......ni mi treba razlagat, da "perje" leti........le delat treba in ne bit lenuh, kot si že omenil......

Tudi sam kljub dobrim dohodkom(turnusno delo) in imam včasih(čez dan) časa na pretek, poprimem za kakšno delo pri prijateljih privatnikih, tako da čas ne leti v "prazno"

P.S1 uf, to je OFF. -tema o "pokojniku"....
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov