Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Roady
Novinec

Kraj: Radenci

Napisal/-a Roady Po jan 19, 2009 8:02 am

tom2 je napisal/-a:
Roady je napisal/-a:No ta toshiba je pr meni doma že od srede in morem povedat, da sem maximalno zadovoljen! Priporočam nakup! Je vredna svojega denarja.

Na nekaterih testih grajajo zaslon, predvsem slabši kontrast. Ker sem tudi sam pred nakupom omenjenega modela, me zanima kako je s tem v praksi?
LP

Ej jst sem z zaslonom zadovoljen. Nimam kej rečt. Pa z bilokerega zornega kota gledaš vidiš sliko normalno ne kot pri nekaterih prenosnikih ko se mal vmakneš pa nič več ne vidiš. :)

Edina stvar na prenosniku, ki niti ni tako fejst moteča je to, da moreš, če si picajzlast mal večkrat pobrisat, ker se vse odtisi vidijo zarad tega svetlečega laka. Ampak zraven prenosnika dobiš krpico, ki je namenjena za brisanje. Pa nemoreš ga porisat, ker je neki zaščitni sloj čez. Preverjeno! sem mogo probat :lol:

Je pa tih in ob normalni uporabi se sploh ne segreva in čez režo piha mrzlo namesto toplo :lol: Mal več se mi segreje edino ko greš kaki bolj zahteven špil igrat. Grafika je 1a :shock:
Slika

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Po jan 19, 2009 8:08 am

Courage™ je napisal/-a:
adis je napisal/-a:pri nakupu prenosnika bodite pozorni na "predpripravo" prenosnika na operacijski sistem

če boste kupili prenosnika, ki je že predpripravljen za Visto boste z veliko težavo dali gor recimo XP oz. bo to nemogoče brez ustreznih driver-jev

to mas v 5 minutah reseno...

Ni tako enostavno, sploh če nisi vešč. Se imam za računalničarja z boljšim znanjem pa sem imel ogromno težav pri menjavi OS-a. Na koncu, ko sem ugotovil, da za 64bit XP-je sploh ni vseh driverjev, sem kar obupal in ostal na Visti home premium.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po jan 19, 2009 8:18 am

Courage™ je napisal/-a:..sem pa v sredo kupil HPja pa sem mel isto tezavo, ki smo jo resili v cca 5 minutah.

In kaj je problem pri HPju to resit?... HP compaq ima vec ali manj se vedno podprte
uradne XP driverje najdi mi ti v 5 min za Acerja, Toshibo ali podobne (vecino modelov
kateri so ze v startu Vista only book tu se bos pa lahko zamudil cel dan predno bos nasel
generike glede na komponente v notebooku.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po jan 19, 2009 9:00 am

off:
@Mindflash in @MacTron: točno o tem govorim ni vse tako "lahko" zato je potrebno pri nakupu biti malo bolj pozoren

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a tom2 Po jan 19, 2009 12:36 pm

Jaz se odločam med že omenjeno Toshibo in Dell 1735. Gre za približno isto vsoto denarja. Vprašanje je samo katerega.
tom2

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka Po jan 19, 2009 1:32 pm

MacTron je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:..sem pa v sredo kupil HPja pa sem mel isto tezavo, ki smo jo resili v cca 5 minutah.

In kaj je problem pri HPju to resit?... HP compaq ima vec ali manj se vedno podprte
uradne XP driverje najdi mi ti v 5 min za Acerja, Toshibo ali podobne (vecino modelov
kateri so ze v startu Vista only book tu se bos pa lahko zamudil cel dan predno bos nasel
generike glede na komponente v notebooku.

Tu se strinjam z mactronom. Sem enga acerja popravljal, emachine, stevilke modela ne vem. Lepe dve urce sem zabil samo z iskanjem driverjev, pol sem cist slucajno na enem forumu najdu link, kamor je en uploadu vse gonilnike in hvalabogu resu zadevo :)

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Po jan 19, 2009 2:56 pm

evoga,kupil Dell-a.zaenkrat zadovoljen,nisem ga se v popolnosti sprobal.edino RAM-a ima "le" 1Gb,nameravam kupiti se 2Gb (namrec se toliko prostora je).
lp

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr jan 21, 2009 1:37 am

jst sm se tut odločil za nakup prenosnika in sicer:

http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac ... -3gb-320gb

comp ima visto home premium naloženo.hočem se povezat na net, pa ne morm
pokaže mi, da je našel ruter, a povezat mi noče.napiše da windows ne more vzpostaviti povezave z defult.imam vklopljen brežično povezavo (mi lučka sveti) in bluetooth.
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr jan 21, 2009 11:18 am

sm že rešil problem...
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr jan 21, 2009 1:34 pm

tako kot je mactron rekel, hp ima najboljšo podporo driverjev, ni za 5min ampak 1min dela :D sicer so problemi pri nekaterih modelih vednar se da uredit s kakimi gonilniki za drug model oz. z DLjem iz intel strani :)

z DELLom imam same slabe iskušnje glede nalaganja XP na designed for Vista, pravtako z acerjem..

Sicer pa nevem kaj toliko pritoževanja in govora o downgrade. Viste se je samo treba navadit pa je ok. Jaz sem tut bil ful proti, zdaj pa jo uporablam leto in pol redno in je ok, vista pač. Je daleč od tega kot jo večina enači z win me.

Komaj čakam na win7 (na virtual pc sem si dal beto pa lahko rečem: LIKE IT :D )

burka: sem imel enako težavo pred kakim letom :) naložim mesečno 20-30 OSjev (od win xp do win server 2008) pa še nisem imel takih težav.. od takrat si delam bazo driverjev... :D s komentarji v beležnici zakaj in kako to :D

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka Sr jan 21, 2009 5:41 pm

Dadek perfektna ideja. Sam tut naredim ogromno tega, tko da se bom posluzu tvoje variante. Do sedaj sem dalkar stranki v .rar file driverje in zabical da naj ta file cuvajo ko svoje oko :)

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Po jan 26, 2009 9:24 pm

bacekjon je napisal/-a:Mene zanima, če ima kdo Lenovo prenosnik in kako je zadovoljen z njim?

vse je odvisno od cenovnega ranga, ki si ga pripravljen odštet in kdo ima v danem trenutku manjšo ceno za enake komponente..če gledaš "brand" prenosnike, potem je načeloma skoraj da vseeno če je dell, hp, ibm, toshiba.. jaz osebno lenovo nikoli nebom mel (ker mi ibm smrdi pa nimam posebnega razloga)

povej ker model lenovo gledaš, da vidimo če se $$ splača.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov