Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Pe feb 05, 2010 4:48 pm

eclipse_R je napisal/-a:Piši na gmail podporo naj ti pomagajo

V bistvu sem zato to stvar privleku na forum, ker mi je zanimivo, da se to lahko dogaja in ne zaradi tega, da bi mene zdej nevemkaj skrbelo.

Sem si pa zdej vseeno še en mail naredil.

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Pe feb 05, 2010 6:10 pm

Vidim, da sta me narobe razumela.

Pri Gmailu je naceloma vseeno ali das pike noter ali ne. Pike nimajo efekta. So tam samo zato da si lazje zapomnes email, recimo da locis ime in priimek.

Najlazje je pisat cloveku od kogar si mail dobil in ugotovit zakaj je poslal tebi. Najverjetneje gre preprosto za zmoto.

Ce bi res lahko dva cloveka imela isti email naslov na tako velikem servisu kot je Google bi na Slashdotu ze zdavnaj zagnali kraval. :)
Slika

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Pe feb 05, 2010 7:16 pm

Lignage je napisal/-a:In, če še 1x dodam tale prtsc, ki sem ga dal že zgoraj, brez zakritih naslovov. Sam nisem Mitja Matelič, imam drugačen priimek, da se razume! Naslov te osebe je pa isti:

Slika

Čakaj, zdej pa nič več ne razumem!

Sej ime in priimek, ki sta izpisana pred naslovom, nista dodana s strani pošiljatelja, ane... :?

Torej, ko je pošiljal je napisal email naslov (.....@gmail.com), priimek in ime sta se pa sama izpisala, sej verjetno to ni naknadno nikamor vnešeno od nikogar. Ime in priimek sta dodana sočasno z ustvarjanjem email naslova pri Gmailu.
Zadnjič spremenil Lignage, dne To mar 02, 2010 7:49 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O So feb 06, 2010 1:40 pm

Sej ime in priimek, ki sta izpisana pred naslovom, nista dodana s strani pošiljatelja, ane...

Odvisno. Je več možnosti. Sem naredil test, samo zate. :)

Na svojem Hotmailu sem vnesel svoj Gmail naslov v address book, pod imenom "Bork" in priimkom "BorkBork". Nato sem to poslal na svoj Gmail.

Guess what:
Slika

Seveda mi ni ime "Bork BorkBork" in v Gmailu nimam imena nastavljenega kot "Bork BorkBork" ampak "Oskar Koscak". Kljub temu je mail prikazalo kot da je naslovljen na tistega, kot je izbral pošiljatelj v svojem adresarju.

Torej, če lahko končno zaključimo to paranojo, predvidevam da je Slavko v svoj adresar vpisal Mitjo pod tvojim naslovom in to je to. :)
Slika

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage So feb 06, 2010 2:30 pm

Ok, Oskar, hvala za trud. Nisem hotel zganjat paranoje, samo razčistit sem hotel za kaj dejansko se gre... :)
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov