seeman66 je napisal/-a:Ne posploševati besedo motor. Omejite se na 125ccm. V mladih letih sem se precej prevozil z motorji raznih kubatur predvsem s takimi , ko BMW ni mogel za tabo. Zato tudi ne posploševati da če nimaš A izpita ne znaš voziti motorja. Osebno sem imel karambol in me je potem minilo.VseZatorej bi bilo fino, če bi lahko vozili do 125ccm z B. Še ena stvar - zg. post, podčrtano tako kot smo ga vsi. Poznam nekaj primerkov, ki so naredili izpit in od takrat niso sedli na motor pa je že tega cca 5-6 let. Potem takem bi lahko dal predlog vladi , da vsi ki od položenega izpita za A niso reg. motorja v 5 letih se izpit odvzame, ker niso nadgrajevali svojega znanja. Taki modeli se potem preganjajo in umrejo na koncu.
lp
Saj vozit ni noben problem, šaltat pa speljevat se navadiš v 5-ih minutah.
Predstavljaj si, da daš enmu 18-letniku, ki je naredil B kategorijo odblokirano Aprilio RS 125cc v roke (za 125-ko gre še preveč dobro)...lahko da bo začel počasi in postopoma zviševal hitrost, lahko se bo pa skipal v prvem ovinku.

Gre se zato, da si v avtošoli "prisiljen" prevozit kar nekaj kilometrov pravilno, še posebej manevriranje ipd. Tiščat gas po ravnem zna vsak.
Vse je odvisno od razmišljanja posameznika, vendar zakon velja za vse (posploševanje) in zato po mojem mnenju ta predlog ni dober.