Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr feb 10, 2010 4:50 pm

seeman66 je napisal/-a:Ne posploševati besedo motor. Omejite se na 125ccm. V mladih letih sem se precej prevozil z motorji raznih kubatur predvsem s takimi , ko BMW ni mogel za tabo. Zato tudi ne posploševati da če nimaš A izpita ne znaš voziti motorja. Osebno sem imel karambol in me je potem minilo.Vse :!: Zatorej bi bilo fino, če bi lahko vozili do 125ccm z B. Še ena stvar - zg. post, podčrtano tako kot smo ga vsi. Poznam nekaj primerkov, ki so naredili izpit in od takrat niso sedli na motor pa je že tega cca 5-6 let. Potem takem bi lahko dal predlog vladi , da vsi ki od položenega izpita za A niso reg. motorja v 5 letih se izpit odvzame, ker niso nadgrajevali svojega znanja. Taki modeli se potem preganjajo in umrejo na koncu.

lp

Saj vozit ni noben problem, šaltat pa speljevat se navadiš v 5-ih minutah.
Predstavljaj si, da daš enmu 18-letniku, ki je naredil B kategorijo odblokirano Aprilio RS 125cc v roke (za 125-ko gre še preveč dobro)...lahko da bo začel počasi in postopoma zviševal hitrost, lahko se bo pa skipal v prvem ovinku. ;)
Gre se zato, da si v avtošoli "prisiljen" prevozit kar nekaj kilometrov pravilno, še posebej manevriranje ipd. Tiščat gas po ravnem zna vsak.

Vse je odvisno od razmišljanja posameznika, vendar zakon velja za vse (posploševanje) in zato po mojem mnenju ta predlog ni dober.

Uporabniški avatar
lexus02
Novinec

Napisal/-a lexus02 Sr feb 10, 2010 7:19 pm

prvic slisim da lahko z B kategorijo peljes do 125ccm :roll:

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a bk206 Sr feb 10, 2010 7:24 pm

lexus02 je napisal/-a:prvic slisim da lahko z B kategorijo peljes do 125ccm :roll:

x2 :roll:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr feb 10, 2010 7:41 pm

bk206 je napisal/-a:
lexus02 je napisal/-a:prvic slisim da lahko z B kategorijo peljes do 125ccm :roll:

x2 :roll:

To je samo predlog zakona, pa še tega je nekdo slišal za šankom ;)

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Sr feb 10, 2010 7:53 pm

Na začetku teme sem dejal , da z določenimi omejitvami za posameznike. Norci na prdulcah :?: Ja takšni so ponavadi dvakrat žgani, naželirani na špičke in sploh šta mi ko može , ne :?: Ne posploševat, omejiti se samo do 125ccm. Koliko med vami je takih . ki ste vozili moped ali vespo, skuterja :?: da vas slišim, ste imeli mašince spedenane po zakonodaji. Malo predelave je dosti pa vsakemu mulotu leti scooter 90+ zdaj ste pa vsi goreči nasprotniki za večjo kubaturo, še enkrat ponavljam z določenimi omejitvami.
Scoot vozen z B

http://www.motosvet.com/predstavitev-pi ... p3-lt.html
Hvala lastniku, ker skrbi za mojo kondicijo!
VW

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr feb 10, 2010 7:57 pm

Jasz sem prvo delal izpit za H, potem A, potem B, potem je blo treba A "upgrejdat"... itd. Vožnja avtomobila nima nobene veze z vožnjo skuterja ali motocikla. In iz tega ter vseh logičnih vidikov je ideja kot taka blesa,a da ne rečem glupa :roll:

Ampak kaj vse pri nas sprejemajo tak nebi bilo nič čudnega, če bodo tudi to.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Sr feb 10, 2010 8:14 pm

Jaz sem za v primeru, da imaš nujno nekaj ur praktične vožnje za motor do 125 ccm. Kakšen poligon pa par uric na cesto, da si še malo v promet, čeprav bi tisti z vezami to izkoričali.
Lp
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Sr feb 10, 2010 8:33 pm

Kar naj bo kompleten izpit, itak je 6 ur minimalno po zakonu se mi zdi.. za avto pa je 8 kot mi je takrat inštruktoca povedala. Seveda je v večini primerov praksa drugačna..

Uporabniški avatar
lexus02
Novinec

Napisal/-a lexus02 Sr feb 10, 2010 8:35 pm

NejcZ je napisal/-a:Kar naj bo kompleten izpit, itak je 6 ur minimalno po zakonu se mi zdi.. za avto pa je 8 kot mi je takrat inštruktoca povedala. Seveda je v večini primerov praksa drugačna..

18 ur pa res ;) Pri osmih urah ne vem ce lahko sploh drustvenega opravis :roll:

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Sr feb 10, 2010 8:37 pm

8ur... 16to sem jaz že imel izpitno...
Minimalno 8 ur, je človek izgubil izpit zaradi prekrškov, ga je delal ponovno pač in je šel z osmo na izpit.. samo toliko :)

Za motor je pa kolikor vem.. jaz sem imel 8 za A kategorijo...

Čeprav to niti malo ne sodi v to temo, ampak ko smo že ravno omenili :)

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Sr feb 10, 2010 8:52 pm

Ne me narobe razumet, ampak če ti je to uspelo je inštruktor b**** ali pa izpitnik stric. Katerega leta pa je bilo to, če ni skrivnost? Glej ti smatraš da so nevarni tisti, ki bi vozili 125ccm. Mnenja sem da je mulo ,ki je ravnokar naredil izpit in je prek študenta zaslužil , da si je lahko kupil m3 bimerja tempirana bomba sploh če je izpit naredil z 16 urami tako kot ti? Bedarije se dogajajo povsod, ti bom samo namignil izpit za čoln :lol:

http://spyder.brp.com/en-US/

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=2192648

Na žalost je pa cena adijo pamet.
VW

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Sr feb 10, 2010 8:58 pm

seeman66 je napisal/-a:Ne me narobe razumet, ampak če ti je to uspelo je inštruktor b**** ali pa izpitnik stric. Katerega leta pa je bilo to, če ni skrivnost? Glej ti smatraš da so nevarni tisti, ki bi vozili 125ccm. Mnenja sem da je mulo ,ki je ravnokar naredil izpit in je prek študenta zaslužil , da si je lahko kupil m3 bimerja tempirana bomba sploh če je izpit naredil z 16 urami tako kot ti? Bedarije se dogajajo povsod, ti bom samo namignil izpit za čoln :lol:

http://spyder.brp.com/en-US/

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=2192648

Na žalost je pa cena adijo pamet.

Inštruktorca je bla super.. kolega je mel eno uro več od mene, večina ostalih pa nekje 20-25 ur, punce okoli 35. Bilo je pa davnega 2009 :lol: Js ne smatram, ampak vem da so nevarni. ;) Ker 125ka je po večini že taprav motor, ne pa kot skuter recimo.
Za to pa rabiš neke izkušnje oz znanje.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Sr feb 10, 2010 9:09 pm

Ravno v tem je poanta da tisti ki ni nikoli sedel na motorju si ga ne bo šel zdaj kupit so pa izjeme. Jaz 40+ mi na kraj pameti ne pade da bi si kupil sportivo, bi bilo pa dobrodošlo do 125ccm varianta varadero ali pa tdr. Se pa strinjam izkušnje so potrebne, samo če si smotan pa zaljubljen sam vase ti tudi izpit ne pomaga, vse je v glavi. Če bi bilo po moje bi krepko omejil mlade voznike pa ne bom razlagal kako, da me ne boste popljuvali, bi pa za 125 recimo dal omejitev 30 let pa min 10 let ceste. Recimo nek limit ko te že sreča pamet, ne pa vseh.
VW

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Sr feb 10, 2010 9:14 pm

seeman66 je napisal/-a:Ravno v tem je poanta da tisti ki ni nikoli sedel na motorju si ga ne bo šel zdaj kupit so pa izjeme. Jaz 40+ mi na kraj pameti ne pade da bi si kupil sportivo, bi bilo pa dobrodošlo do 125ccm varianta varadero ali pa tdr. Se pa strinjam izkušnje so potrebne, samo če si smotan pa zaljubljen sam vase ti tudi izpit ne pomaga, vse je v glavi. Če bi bilo po moje bi krepko omejil mlade voznike pa ne bom razlagal kako, da me ne boste popljuvali, bi pa za 125 recimo dal omejitev 30 let pa min 10 let ceste. Recimo nek limit ko te že sreča pamet, ne pa vseh.

Boljše da narediš izpit, pa maš mir.. 125ka te bo minla po par mesecih, pa boš hotel kam it potem, pa še baba zraven, pa bo takoj premalo kubikov ;)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr feb 10, 2010 9:25 pm

NejcZ je napisal/-a:
Boljše da narediš izpit, pa maš mir.. 125ka te bo minla po par mesecih, pa boš hotel kam it potem, pa še baba zraven, pa bo takoj premalo kubikov ;)

x2
Žrtvuješ tistih 300€ al kolk je že za izpit, pol si pa nabaviš enga 500cc maksiskuterja, pa se boš vozil kot grof. ;)
Čeprav se da tud s cestakom npr. Fazerco 600 uživaško (umirjeno) peljat :pop:

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Sr feb 10, 2010 9:47 pm

Lohk pa nabavis 4kolesnika in se vozis z B kategorijo :twisted:

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Sr feb 10, 2010 10:36 pm

BB99 je napisal/-a:Lohk pa nabavis 4kolesnika in se vozis z B kategorijo :twisted:

Tega iz avatarja pa si glavni na vasi, samo tudi za traktor je treba it delat izpit. Dooooolga leta nazaj so jih pa kar vpisal :idea:
VW

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če feb 11, 2010 12:01 am

seeman66 je napisal/-a:
BB99 je napisal/-a:Lohk pa nabavis 4kolesnika in se vozis z B kategorijo :twisted:

Tega iz avatarja pa si glavni na vasi, samo tudi za traktor je treba it delat izpit. Dooooolga leta nazaj so jih pa kar vpisal :idea:

Saj se tudi zdaj samo vpiše, če maš B kategorijo že narejeno. Opravit moraš samo "varstvo pri delu", pa še to je bolj tko.
Jaz sem delal v Postojni na Gozdarski šoli. 40 min nam je en model "predaval", pol smo pisali test, za katerega moraš bit res zabit, da ga ne opraviš, na koncu smo se pa še malo zapeljali z enim Steyrjem s prikolico okoli šole. ZAKON TRAKTOR :D

To je to.

:pop:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če feb 11, 2010 12:11 am

peroRS je napisal/-a:
seeman66 je napisal/-a:

Saj se tudi zdaj samo vpiše, če maš B kategorijo že narejeno. Opravit moraš samo "varstvo pri delu", pa še to je bolj tko.
Jaz sem delal v Postojni na Gozdarski šoli. 40 min nam je en model "predaval", pol smo pisali test, za katerega moraš bit res zabit, da ga ne opraviš, na koncu smo se pa še malo zapeljali z enim Steyrjem s prikolico okoli šole. ZAKON TRAKTOR :D

To je to.

:pop:

Leto in pol nazaj sem tudsi jaz tam delal izpit, Firma je pa plačala ;) Ni bilo samo okoli šole, kaj pa travnik z "nakloni" :lol: ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Če feb 11, 2010 10:54 am

seeman66 je napisal/-a:

He he.. nism mislu traktorja... ;) :!: Govorim o štirikolesnikih z balanco - podobno kot motor, samo da ima 4 kolesa ;) :D
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov