Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe mar 12, 2010 5:30 pm

Obod Bauknecht je pa tako ali tako bil zakon. Sosedi so imeli pomivalni stroj dobrih 20 let, sedaj pa so ga dali stran samo zato, ker so se ga naveličali.
Vse kar je bilo za popravljat (vsaj kar jaz vem), je bila prekinjena žica glavne dovodne nule, tam kjer se prepogibajo na spodnji strani vrat. In enkrat se je zataknil (delno zapikal) programator. To pa je tudi vse. Plastika je res že malo razpadla od starosti, pod notranjo volneno izolacijsko oblogo pa je bilo nekaj malega površinske rje.

V glavnem - na novejših strojih se da marsikaj popraviti in izboljšati doma, toda le če si malo mojstra za to. Elektrotehniško in strojno osvnovno znanje je nepogrešljivo.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Pe mar 12, 2010 7:26 pm

bmwe46 je napisal/-a:Jaz prisegam pri pralnih strojih na gorenje, kot je nekdo pred mano napisal ima 5let gerancije.

pa ne sam to...tudi serviser pride na dom in pogleda kaj je narobe. če je manjša okvara ti servisira kar na domu. sploh ne rabiš ga iz bajte/stanovanja vlečt
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Napisal/-a mITJA122 Pe mar 12, 2010 8:28 pm

Pr naš bajt, pa za čistočo naših oblačil..že 4leta skrbi ZANUSSIjev pralni stroj..do zdei brez napake.(tok tok morm potrkat)...niti manjše, razn filter je večkrat zabilo že..
Drgač pa dela ko urca :D

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ So mar 13, 2010 10:17 am

nam že 4-5 let dela Beko brez večjega problema. pa mislim, da je bil eden izmed najcenejših.
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Re: pralni stroj

Napisal/-a nevermind Pe dec 10, 2010 9:57 pm

Super... bom iskoristil temo :D

Vglavnem, že 5 let imamo probleme s pralno-sušilnim strojem Indesit. In smo se odločili, da kupimo novega.
Pod garancijo se je 5× nekaj pokvaril... niti nevem kaj, ampak vedno se je majstr potrudil in ga je popravil.
In sedaj spet zafrkava. V ožji izbor sta Gorenje in BOSCH. Razne Indesite, Matrixe, in podobna sranja ne gledamo.
Jaz našim govorim, naj raje BOSCH vzamemo, ker sem danes bral razna mnenja, da je kvaliteta izdelave bistveno boljša,
boben, vrata, ipd. ...za Gorenje sem pa zvedel, da jih izdelujejo/sestavljajo Turki. Denar je nekako... da ni čez 900€!

Katerega svetujete? Kakšna so vaša mnenja in izkušnje s pralno-sušilnimi stroji?
Mogoče katere druge kakovostne/kvalitetnejše znamke? Ker jaz vem edino za BOSCH, da je bolj top.

Cilj je, da je stroj zanesljiv in s čim manj elektronike... (tako kot avto) :D

Naj še omenim, da smo pred tem imeli pralni stroj Gorenje in je delal 25 let brez kakšnih problemov!

slehernik
Nov uporabnik

Napisal/-a slehernik Pe dec 10, 2010 10:15 pm

Če imaš le možnost, kupi ločeno pralni in sušilni stroj. Navadno lahko daš sušilnega na pralnega. Osebno sem imel electrolux (150 kSIT l. 2002) pralni 5 let delal kot urca, je bil pa na zgornjo polnjenje in v bistvu AEG z nalepko Electrolux. Se ni premaknil na 1200 obratov v petih letih za milimeter s svojega mesta :)

Zdaj imam gorenje (en srednji model, ne vem koliko je bila cena) 2 leti pa zaenkrat tudi dela. Sušilec imam bosch (cca 700 eur), 2 leti, brez problemov poleg tega suši odlično, ne krči (razen izjem kot je volna) in je super mehko - ne uporabljamo mehčalca sploh več.

Smo imeli pa doma še starega gorenje (enkrat crknil programator, enkrat motor) v 20ih letih in pralno sušilni indesit, ki je v par letih imel tudi par servisov. Pa še sušilnega dela sploh nismo uporabljal ker je imel pol manjšo kapaciteto kot pralni.
Zadnjič spremenil slehernik, dne Pe dec 10, 2010 10:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe dec 10, 2010 10:18 pm

Misliš enega na drugemu? To si pa ne upam :)
Je tudi prostorski problem, ker ga imamo na balkonu (zaprtem-izoliranem).
Misliš, da je boljša opcija posebej pralni in sušilni kot kombinacija?

slehernik
Nov uporabnik

Napisal/-a slehernik Pe dec 10, 2010 10:20 pm

Ja, sušilnega imaš načeloma lahko na pralnem, obratno seveda ne :D

http://www.gospodinjski-aparati.si/nasv ... ga-stroja/

Ne vem, kako je zdaj ampak ko sem si pred nakupom gledal razne možnosti, forume in teste, je ločena zadeva boljša kot univerzalec. Očitno ni še nič bolje

http://www.gospodinjski-aparati.si/nasv ... ra-izbira/

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Pe dec 10, 2010 10:24 pm

pri nas je tudi crknil Gorenje pralni stroj, star 28 let !! bilo je menjano ze vse razen bobna in motorja,....
zdaj pa je izdihnil

po pregledu vseh, sem prišel to tega, da je najboljši model Gorenje WA60.5 eden izmed redkih ki ima Inox - to zelo priporočajo !
za ta dena 550 eur je to najboljši nakup, potem dam do 700eur ni nobeden boljši...

http://www.gorenje.si/akcija-meseca?c=169022
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Pe dec 10, 2010 11:19 pm

imeli smo 23 let gorenjev pralni stroj, ki je skoraj vsak dan pral vsaj 1x. vse kar je bilo menjano, je bil en amortizer, 3X guma na vratcih in 2X ležaj.
potem ko je čisto "crknil" smo nabavli novega ki je zdržal slabih 6 let in čudežno zlezel skupaj (rja)
zdaj pa imamo nek neznan pralnosušilni stroj Ariston, pa dela 2 leti brez problemou.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe dec 10, 2010 11:27 pm

Od novejših pralnih strojev, največ stran mečejo boševe in kandijeve stare cca 5-8 let, menda je popravila teh strojev predrago, da se bi popravljalo.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace So dec 11, 2010 12:38 am

Menda Miele slovi po kvaliteti in vzdržljivosti. Ima pa svojo ceno. Midva imava Boscha že kako leto in sva zadovoljna. Je pa nama prodajalka dejala, da so določeni modeli izdelani v Nemčiji,kot je bil ta najin. Je pa res, da Gorenje med drugimi tudi izdeluje aparate (določene modele) za Bosch oz. jih vsaj je tedaj,ko sem jaz bil tam na praksi. Kako pa to vpliva na kvaliteto,pa sami presodite.;)
**classic power-original power!**

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara So dec 11, 2010 3:48 am

Bosch star 10 let dela ko ura.......
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio So dec 11, 2010 8:22 am

Mi smo meli doma od Boscha pralni stroj in je super delal. Pač star 12 let, vse mehansko, mehanski termostati... Sedaj pri novih je problem že elektronika, ki crkuje kot po spisku. Tudi robustnost bobna je vprašljiva pri novih. Sedaj, ko pa je crknil Bosch, smo se pa odločili za Miele. Seveda ima svojo ceno, samo zaenkrat deluje brezhibno. Bomo videli kaj bo čez 10 let, če bo zdržal.
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So dec 11, 2010 10:57 am

Mi imamo Gorenje-v WA 909 X pralni stroj že 14let in dela kot urca, menjane so bile samo krtačke na motorju. Ker so novejši pralni stroji za en k.... mi je škoda novga kupovat, dokler bo delal bo delal.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So dec 11, 2010 11:05 am

Pa še kot zanimivost, da imajo nekateri novejši stroji namesto betonskih ali železnih uteži(še zelo retki), tudi plastične :huh:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

kamal
Novinec

Re:

Napisal/-a kamal So dec 11, 2010 11:35 am

Mi mamo zdaj že 12 let Gorenjev W512. Po štirih letih smo prvič morali menjavati ležaj bobna kar je bila malenkost. Potem je delal 8 let brez problema na kar je pa izgubil na moči in je zaradi tega tudi drsel jermen. Ker se nismo poglabljali kaj bi bilo narobe smo začeli iskati nov pralni stroj. Skoraj smo se že odločili za Zanussi ZWG 5125 ali Zanussi ZWG 1120. Oba sta v rangu (330eur). Ker se doma niso mogli odločit sem jaz potem sam popravil star pralni stroj, saj je bilo za zamenjati samo zagonski kondenzator in jermen. Je pa res, da naš pere tudi do trikrat dnevno in je vedno v pogonu zato tudi iščemo manj potratnega pri energiji in vodi.
Se vidmo ko se zagledamo.

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a FoxTer So dec 11, 2010 11:41 am

Pri nas imamo pralni stroj Whirpool in kondenzacijsko sušilni stroj Gorenje. Sušilc dela 3 leta brez problemov. Na pralnem stroju pa smo pred 6meseci menjali ščetke na motorju in prav včeraj programator(oboje skupaj 85€). Z obemi je žena zelo zadovoljna(pri 3 otrocih je pranja še pa še). Postavljena pa sta eden na drugega(pralni spodaj, sušilni zgoraj) brez kakršnih koli dodatkov ali spojnih elementov. Pri sušilnem stroju smo dobili priložene posebne gumijaste obloge za nogice, ki imajo tudi konkavno obliko in delujejo kot priseski. Ne premakne se nikamor. Testirano že tretje leto brez težav.
Priponke
pralnosusilni.jpg
My dream: Ford Mustang Shelby GT500

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So dec 11, 2010 12:26 pm

Lepo se je debata razvila :D ...hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a FoxTer So dec 11, 2010 1:15 pm

No sem najdu še tisti čep, ki se ga natakne na nogice sušilnega stroja(4 kosi v kpl)...
cep1.jpg
cep2.jpg
My dream: Ford Mustang Shelby GT500
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov