Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Malo delo?

Da
59
42%
Ne
83
58%

Skupaj glasov : 142

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson To maj 18, 2010 8:42 pm

Pa še nekaj kar se tiče teh "demonstracij".

Res prikladen datum so si izbrali, konec majskih iger. Tako da vsem tistim ovčicam še prištej pijance pa bo številka res super.
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To maj 18, 2010 8:43 pm

študij resnim študentom, da bodo naši bodoči diplomiranci kvalitetno vodili državo ( če bo kateri od teh politik), delo pa resnim delavcem, ki bi si radi zgradili streho nad glavo.

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Napisal/-a BraaZ To maj 18, 2010 8:44 pm

tomson je napisal/-a:Zakaj si padel? Ker nisi študiral.

Če ne študiraš, se preprosto izpiše, pejt na borzo al pa delat. STARI, NOBENE OMEJITVE. Ampak PAZI, študent ti bo ukradel delo. :shock:

Tako boš ti mene borznik spet stal, ker dobivaš socialno podporo, zraven pa še na fuš delat pri kakem s.p.ju. Poznam ducat ljudi, ki obirajo državo s socialno podporo, pri tem pa sinovski s.p.ji, kolegi ... dragi štosi so to.

Poleg študentskega dela bi še borzo dela reformiral.

Ej tvoja dohodnina oz. dohodnina študentov je pljunek v morje, NIČ. Itak pa si vsi na druge izplačujejo.

:D :D :D Še enkrat...če UKINEŠ davčno olajšavo bo situacija drugačna. Glede socialne podpore je to druga tema....ampak če smo že tukaj je potrebno to tudi MOČNO spremeniti. Ponovno je isti krivec za tako stanje SLAB nadzor in ne tisti, ki jo socialno podporo dobivajo....

Za MALO DELO bi se tudi jaz strinjal, če OMEJITEV urne postavke, OMEJITEV UR in delovno dobo odpravijo. V tem trenutku se je tega vlada ponovno lotila BREZ kakršnih koli podatkov in dejanskega stanja....

tomson je napisal/-a:Pa še nekaj kar se tiče teh "demonstracij".

Res prikladen datum so si izbrali, konec majskih iger. Tako da vsem tistim ovčicam še prištej pijance pa bo številka res super.

Glede demonstracij se pa strinjam, da so popolna sramota. Ponovno bo tam 10.000 pijanih študentov in dijakov, ki so prišli na žurko in poslušat Aljo. To se popolnoma strinjam s tabo, da so demonstracije sramotne.....oz način je sramoten in jih oz. nas noben ne bo vzel resno...
Zadnjič spremenil BraaZ, dne To maj 18, 2010 8:47 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Napisal/-a tomson To maj 18, 2010 8:53 pm

Kakorkoli pogledaš, študent je cenejši. Kje so časi, ko ti je kavo postregla gospa čez 50, danes pa ti jo postreže še ne 18 letna adolescentka.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ To maj 18, 2010 8:53 pm

BraaZ je napisal/-a:
Za MALO DELO bi se tudi jaz strinjal, če OMEJITEV urne postavke, OMEJITEV UR in delovno dobo odpravijo.

in kaj si naredil z tem? čisto nič. za ostalo se mi pa ne da naganjat z vami, ker grem spat
litr bencina, litr olja ;)

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Napisal/-a BraaZ To maj 18, 2010 8:55 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:
BraaZ je napisal/-a:
Za MALO DELO bi se tudi jaz strinjal, če OMEJITEV urne postavke, OMEJITEV UR in delovno dobo odpravijo.

in kaj si naredil z tem? čisto nič. za ostalo se mi pa ne da naganjat z vami, ker grem spat

LOL...s tem si naredil največ in napadel oz. izničil študenske servise in zaprl pipco ŠOU.

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k To maj 18, 2010 8:59 pm

sem proti pa čeprav se izkorišča,toda naj mi kdo pove česa se v naši državi ne izkorišča?? Starejš folk v penzijo,mladim pa dat delo ne pa da delajo preko študenta ali pa sedijo doma in prejemajo socialno kar je po mojem mnenju še večji problem kot delo preko študenta
VW golf IV

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten To maj 18, 2010 9:16 pm

Odgovor je sila preprost. Kvazi študente obdavčit (zdaj že vsak b****r, ki ne ve kam bi sam s sabo študira) kot vse ostale pa naj jim leta tečejo za pokojnino (me zanima kdo jih bo še zaposlil- splošno znano je da so študentje leni in nesposobni), ki je itak ne bomo doživeli. Tisti pravi študentje na pravih faksih za razliko od luftarjev imajo pa bolj malo časa delat in protestirat.

Za jebeno 3 letno večerno poklicno šolo je tudi 1k eur vpisnina za eno leto. Pa nisem nobenega slišal jamrat. Te se vsaj po teh treh letih spravijo delat.

Študent pa ne morš biti če ne prideš na faks z novo a3jko armani cunami DG špegli in ves prepit, delo neobdavčeno, hrana na bone. Nekoč pred mnogimi leti je bilo to malo drugače... Ko doštudirajo in ne dobijo službe pa itak obrnejo plato.

V tej državi bi vsi samo še kofetkali in papirje prelagali za par k eur na mesec rok si pa noben več ne zna/upa umazati. Po mojem smo mi naslednja Grčija.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ To maj 18, 2010 9:20 pm

Ukinejo naj vse, dokler bodo kupovali hotele in plačevali nevemkaj, plačrevali demonstracije iz našega denarja.. nam bo bolje brez tega vsega. Poleg tega naj se ukinejo razne subvencije in štipendije, ali pa naj se vsem dodeli popolnoma enak znesek, ker tukaj je pa največja lopovščina.

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide To maj 18, 2010 11:01 pm

Sem bolj za malo delo kot pa proti oz. kar za. Edino kar me moti je omejitev ur. Meni pač znese, delati 5 ali 6 dni na teden, zjutraj na fax, popoldne na šiht, ker mi pač to omogoča urnik na faxu in delavni čas na šihtu (do 23. ure zvečer). Ampak predno bo ta zakon sprejet bom verjetno že diplomiral.
Študentske organizacije pa naj kar zaprejo. Bogatijo na račun študentskega dela in potem plačujejo za draga svetovanja in nakup nepremičnin. Na demonstracijah bo pa pomoje največ tistih, ki študirajo ne vem koliko let+ in ki delajo na tuje napotnice in tiste, ki se samo prepisujejo s faxa na fax in vlečejo status, ostali bodo pa dijaki, ki bodo šli samo zato, da jim ni treba v šolo. Pravi študentje bodo/bomo pa na predavanjih ali pa bomo delali :lol:

Pa če zakon sprejmejo, delodajalci se bodo že znašli, če ne drugače, toliko kolikor lahko na napotnico ostalo pa roke.

Pa še nekaj branja, če koga zanima :)
http://glasstudentov.blog.siol.net/2010 ... skem-delu/
http://epiphany.blog.siol.net/2010/05/1 ... o-po-moje/

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Sr maj 19, 2010 7:06 am

lisko je napisal/-a:Samo nekaj lahko vprašam....koliko delovne dobe imaš že priznane?

Kaj ti bo delovna doba, čez 40 let ne boš imel penzije, že danes je problem, l.2030 bo se razmerje drastično spremenilo, kje je še skoraj dodatnih 20 let.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr maj 19, 2010 7:21 am

Pri tolikem procentu brezposelnih in tako nizkem standardu večine zaposlenih je študentsko delo v nekontroliranem obsegu škodljivo in neprimerno. Če si študent, študiraj in pika. Nikomur ni prepovedano študirati ob delu, ampak rednem. Največji krivec je DAVKARIJA, ki ne zna pobrati denarja od vsega prometa. Tako je jako nerazumljivo, da se množica vozi v temnih BMWjih, pa nobeden zaposlitve ali kakšnega prepoznanega vira zaslužka, edino roženkranc pod vzvratnim špeglom imajo skupen, kar ni navada v naših krajih. Npr v Ameriki ni problem zaslužiti, ampak trošiti, torej pokazati, da imaš denar. Ko imaš bazen na vrtu jih enqurc briga, če si ti kurir v banki, dobiš položnico in te dosledno rubijo, torej nadzor pridobljenega premoženja je vzpostavljen. Tudi cele jate Romunov in Bosancev dobivajo denar na gradbiščih od prevarantov na roke brez odvajanja DURSu in tako delovni ljudje pyzdimo nad upokojenci in študenti.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr maj 19, 2010 7:25 am

Sem za ukinitev študentskega dela in za enako obdavčitev vseh ki delajo. Če delaš in si plačan, plačaj davek kot mi vsi ostali. Za študenta bi morala biti prva dejavnost učenje, šele nato delo v službah.

Sem tudi za obvezno plačljivo šolanje (na fakultetah). Vsak študent naj plača šolanje. Ta denar se zbira na posebnem računu. Če naredi šolo do konca dobi denar nazaj z obrestmi, to naj mu bo vložek, da bo lahko preživel dokler službe ne dobi, ali pa za začetek svoje firme (česar ponavadi mladi nimajo). Če pa šole ne naredi, pa se ta denar razdeli med ostale študente. Na ta način lahko nekateri potem potegnejo veliko denarja, hkrati pa je to motivacija, da bodo šolo zdelovali. Ne tako kot sedaj, ko prfoksi jokajo da imajo 150 ljudi v predavalnici od katerih 60% dela nemir, ker itak nimajo kaj za počet, 30% si po nosu vrta al pa spi, 10% je pa zainteresiranih, vendar ne morejo normalno delat, ker jih tistih prvih 60% ovira. S tem bodo odpadli vsi luzerji, ki se vpišejo na fax samo zato, da lahko preko napotnice delajo, šole pa ne bodo nikoli naredili, ter odpadejo vsi, ki so na faksu samo zaradi zabave, šole pa ne zdelujejo.

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Sr maj 19, 2010 10:12 am

Podpiram spremembe pri študentskem delu, vendar bi jaz naredil drugače. Tisti, ki so pridni in redno študirajo, bi lahko delali normalno. Prav takoeno leto v času ponavljanja letnika. Tu pa bi se zadeva končala. Marsikateri vleče študij v nedogled, se vmes prestavi na drugi faks, pavzira itd. Takim bi morali prepovedati opravljati študentsko delo.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr maj 19, 2010 11:39 am

Zakaj študentje demonstrirajo za privilegije?

Kdor želi naj dela, a naj bo isto obdavčen in isto prispeval kot vsak zaposleni.

Zakaj dobivajo subvencionirano prehrano vsi študentje, ne samo tisti ki to res rabijo?

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Napisal/-a tomson Sr maj 19, 2010 3:33 pm

A bosta ŠOS in študentski servisi poravnala račune?

Slika

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Sr maj 19, 2010 3:42 pm

Direktorji študentskih servisov ki letno miljone pokajo v žepe se pa samo smejijo :roll:
Škoda da se je to tako končalo, čeprat po drugi strani je bilo vrjetno malo za pričakovat nekaj podobnega.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Sr maj 19, 2010 4:17 pm

Se ne čudim, ponoreli dijaki/študenti so, kot divji prašiči.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr maj 19, 2010 4:28 pm

Lahko bi dosegli kako spremembo v prid študentov, zdej bo pa vlada tole lahko sebi zelo lepo v prid obrnala...
Da ne začnemo o tem, da na taki demonstraciji greš mahat s panojem na katerem piše "hočemo bone za pivo!". Organizatorji so še bol mutavi kot politiki za razbitimi šipami. Ne morš na demonstracije pripelat pijanih ljudi pa mislit, da te bo kdo celo upoštevel.
LP Rok

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr maj 19, 2010 4:44 pm

Za tole, kar se je dogajalo, res no comment. Sicer pa na 24ur.com zdele piše:

ŠOS, ki je organiziral študentske proteste, zavrača krivdo za nasilje pred parlamentom. Pravijo, da škode, ki je nastala, ne bodo krili, saj zanjo niso krivi, krili bodo le stroške organizacije. Enako pravijo predstavniki dijakov.

Ne mi rečt, da te budale na ŠOS-u niti najmanj niso pričakovali takega stanja!?

Zrd nekaterih budal bodo/bomo nasrkali vsi. :evil: :evil:
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov