Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Ali še živite doma pri starših?

1.) da
94
71%
2.) ne
34
26%
3.) se selim na svoje
5
4%

Skupaj glasov : 133

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo To jul 20, 2010 8:31 pm

mr.ramo je napisal/-a:pomoje da kr do konca zivljenja :D ..ker imam ceu štuk zase,nimam potrebe po nabavi nove nepremičnine ;) 8)

da popravm svoj prvi post :D

starost 23, zivim pri starsih in bom se ziveu(seveda v svojem nadstropju),cilj je pa dokončat notanjost in okolico hiše,sem pa redno zaposlen in imam tud svoj avto,ter placujem stroske,tako gospodinjske kot tudi ostale 8)

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan To jul 20, 2010 9:19 pm

Mladi smo/ste :D
Ne vem, zakaj bi se selu, če pa mi je solidno doma, so trenutki slabi in dobri, ampak je več dobrih dni.

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Yagi-san To jul 20, 2010 9:36 pm

adis je napisal/-a:
Varianta 3:

kupiš stanovanje ( itd..) in ga daš v najem ( rentat) ta čas, ko boste doma Vam najemniki plačujejo kredit za nepremičnino, Vi pa šparate dodatni denar za nakup neke druge nepremičnine ;)

In plačaš davek na dohodek. Z 1.01. bo pa stvar še zaostrena.....

Yagi-san

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To jul 20, 2010 10:16 pm

Yagi-san je napisal/-a:
adis je napisal/-a:
Varianta 3:

kupiš stanovanje ( itd..) in ga daš v najem ( rentat) ta čas, ko boste doma Vam najemniki plačujejo kredit za nepremičnino, Vi pa šparate dodatni denar za nakup neke druge nepremičnine ;)

Yagi-san

tisti, ki ne morete plačati borih 200-300€ davka za nepremičnino potem pa raje prodajte stanovanje in si postavite šotor na prostem.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To jul 20, 2010 10:46 pm

adis je napisal/-a:
Yagi-san je napisal/-a:
adis je napisal/-a:
Varianta 3:

Yagi-san

tisti, ki ne morete plačati borih 200-300€ davka za nepremičnino potem pa
raje prodajte stanovanje in si postavite šotor na prostem.

zakaj bi :?: :?: :?: za te "boratove" cigane nesposobne, ki znajo samo ravbat in narodu roko v žep rinit ?????
Ko sem delal hišo, je prav na vsako stvar bil plačan davek in kaj bi radi še sedaj???? gate mogoče, mamicu jim j***m pokvarjeno, klošarsko rdečkarsko.....

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO To jul 20, 2010 10:54 pm

država ti enostavno nepusti do razkošnega bogastva :lol:
če že, so tu potem veliki stroški.. skratka jebena nam je ta matična država :D

btw če pogledaš 95% mrcin vil, jaht, več stanovaj ali hiš je na firmah...le malo kdo ima 'bogastvo' na svojem imenu ;)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To jul 20, 2010 11:02 pm

HaMzO je napisal/-a:država ti enostavno nepusti do razkošnega bogastva :lol:
če že, so tu potem veliki stroški.. skratka jebena nam je ta matična država :D

btw če pogledaš 95% mrcin vil, jaht, več stanovaj ali hiš je na firmah...le malo kdo ima 'bogastvo' na svojem imenu ;)

ena kurčeva bajta ali stanovanje(80-100 m2) za katero so si nekateri desetletje od ust trgali, ne more bit bogatstvo.....

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Sr jul 21, 2010 12:03 am

nisi dobr prebral, napisu sm VEČ hiš ali stanovanj... ;)
dons 1 hiša ali stanovanje nepomeni da si bogat, je pa lepo in dobro če sploh maš tut to ;)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr jul 21, 2010 6:17 am

gre se za to, da če si sposoben kupiti sebi eno nepremičnino in če jo misliš dati v najem potem ja lahko daš še tistih cca. 300 eur za davek.

pa je**m mu mat*r saj vsi vemo kako se denar lahko obrne skozi "najemnino" ( malo tu malo tam) ;)

ampak ok, pobirajo kjerkoli lahko in komurkoli samo da se državna vreča brez dna malo zapolni.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Ne jul 25, 2010 11:03 pm

adis je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:
airmike je napisal/-a:Sem računal da če hočeš vzet 100k € kredita na 30 let da si kupiš stanovanje al pa hišo(bolj žalostno hišo sicer) morš met najmanj 1200€ plače. In ko ti trgajo obrok kredita ti ostane minimalna plača 560€. Kje je še pol oprema za stanovanje/hišo, avto, hrana, položnice..... In recimo da bi vzel tak kredit: zdaj sem star 24 let torej bi pri 54ih komaj začel živet....

Bom še nekaj časa pri zizi :lol:

Jaz bi tako naredil:

Varjanta 1
Jaz pa punca živiva pri enih od staršev in šparava eno celo plačo... npr. 1000€ njene plače šparava 5 let, kar nanese 60 mesecev × 1000 = 60000€, z mojo plačo pa preživiva mesec (položnice, bencin, avto, hrana, ipd.).
In recimo še jaz vzamem kredit po petih letih in začneva počasi zidat hišo.

Varjanta 2
Kupiš eno podrtijo na podeželju za male pare, imaš vse papirje in ne potrebuješ gradb. dovoljenja in podobnih stvari kot jih potrebuješ za novo sezidano hišo.
Ko obnavljaš pa živiš pri enih od staršev.

ali

Varianta 3:

Nevem ce je glih mozno kupit stanovanje in ga rentat za toliko, da pokrijes mesecni obrok... Razen ce mas ze nasparan neki cekin in se ti zato mesecni obrok sorazmerno zmanjsa...

Al pa si v EuroSuccess (haha), tam je vse mozno :)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po jul 26, 2010 5:47 am

@Courage™: seveda je možno. v ljubljanski regiji je vse možno, drugače pa nekje 90% obroka lahko pokriješ z rentanjem, če le imaš malo trženja v sebi ;)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po jul 26, 2010 7:58 am

S punco šla pri 27. letih v stanovanje od tete. Na srečo ga lahko nekaj let uporabljava brez najemnine.
Zdaj pa divje šparava za bajto in si ogledujeva parcele.
Če bi imel doma možnost urediti si svoje nadstropje, po možnosti še s svojim vhodom, sploh ne bi razmišljal o odselitvi. Se s starši odlično razumemo, da ne govorim o veliko nižjih stroških. Na žalost je domača bajta veliko premajhna za kaj takega...
Je pa žalostno, da si 2 z univerzitetno izobrazbo, ki praktično celo plačo prišparata, ne moreta v 10. letih nabaviti neke normalne bajtice... Tako je to v SLO...
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po jul 26, 2010 2:33 pm

eclipse_R je napisal/-a:
Se spomnim ko sem bil otrok je blo vse tko lepo, ko smo bli v bloku, ko sem moral posesat stanvanje, mi je to ratal v 20 minutah, ko sem se pa preselil v hišo se je pa to opravilo raztegnlo na uro do dve.. Dobil sem še košnjo trave, grabljenje listja, rezanje trte itd. itd. Tako da ja, stanovanje bo pravo zame, vsaj dokler ne pridejo otroc :) Al pa 400 kvadratno stanvanje, z 100 m2 balkona in/ali dostopom do strehe v centru ljubljane.. Kar pa bi še najraje od vsega :D

lp

ha, ha! Se strinjam. V hiši izven mesta sem pri starših živeeeeloooo zelo (pre)dolgo - GROZA! Čeprav ima hiša neke prednosti, predvsem veliko prostora za vse živo si nikoli več ne želim živeti v hiši, sploh pa ne nekje na podeželju, to je zame enako, kot smrt! Zdaj sem s punco v majhnem stanovanji v Ljubljani in je v primerjavi z življenejm v hiši pravi dopust ;) . Pa še v mestu sem kjer se vsaj kaj dogaja.

Je pa v slovenji res problem, ker se otroci v večini primerov zelo pozno odselimo od staršev. Nekateri sploh nikoli in v eni hiši živijo celo po tri generacije skupaj :roll: Osebno mislim, da je to zelo slabo in nenormalno. Cigo-redneck style. Problem je pa seveda v predragih stanovanjih.

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan Po jul 26, 2010 10:20 pm

cruiser1, se ne strinjam povsem, predvsem kar se tiče podeželja. Na kmetiji je veliko dela, ki se porazdeli med večimi ljudmi in pride prav vsak par rok. Poleg tega, nekdo mora prevzeti kmetijo, ko se starši postarajo. In še hiše so po navadi dokaj velike. Res jih je težje očistiti, sem spada tudi okolica in še kaj. Ampak nekaj pa je treba delat, da ni dolgčas ;) So pa v hišah na žalost prepiri dokaj pogosti, ker se mnenja mlade in starejše generacije krešejo. Streješi velikokrat ne razumejo ravnanja mladih, ki seveda ne delajo in ne živijo na tak način, kot so oni. Ampak tega se na žalost pač ne da preprečiti. Treba je postaviti neke meje in se že kmalu dogovoriti, kako in kaj bo šlo.
Imam pa raje podeželje kot mesto (v mestu sem živel 10 let). Ni gneče, hrupa, zasebnost je večja, več prostora, otroci imajo veliko prostora za igranje, itd... Če pa je kdo potreben zabave, se pač zapelje do mesta. Mlajšim od 18 let bi pa tako-ali-tako morali prepovedati izhode v poznih urah ali pa poostriti oz. začeti izvajati nadzor prodaje pijače. Tudi pozimi se mi še ni zgodilo, da ne bi mogel od doma, res pa niso ceste splužene takoj ko pade snežinka. Ima pa veliko hiš 4x4 avte, pa ni problema. Seveda pa ima mesto svoje prednosti.
Slika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po jul 26, 2010 11:02 pm

ijuvan je napisal/-a:cruiser1, se ne strinjam povsem, predvsem kar se tiče podeželja. Na kmetiji je veliko dela, ki se porazdeli med večimi ljudmi in pride prav vsak par rok. Poleg tega, nekdo mora prevzeti kmetijo, ko se starši postarajo. In še hiše so po navadi dokaj velike. Res jih je težje očistiti, sem spada tudi okolica in še kaj. Ampak nekaj pa je treba delat, da ni dolgčas ;) So pa v hišah na žalost prepiri dokaj pogosti, ker se mnenja mlade in starejše generacije krešejo. Streješi velikokrat ne razumejo ravnanja mladih, ki seveda ne delajo in ne živijo na tak način, kot so oni. Ampak tega se na žalost pač ne da preprečiti. Treba je postaviti neke meje in se že kmalu dogovoriti, kako in kaj bo šlo.

Nisem mislil na kmetije. Prevzemanje kmetij od staršev je nekaj drugega, čeprav tudi tu ni prav, da stari in mladi živijo skupaj. Ampak v kmetije se ne bom mešal, ker tega prav nič ne poznam. Govorim o navadnih stanovanjskih prevelikih hišah brez kmetije. To, da človek pripelje svojo ženo v hišo svojih staršev in potem tam skupaj živijo nikakor ni dobro in meni je to zelo čudaško. V večini primerov imajo vsi celo isti vhod v hišo ali pa celo vsi uporabljajo nekatere iste bivalne prostore. Rečte kar hočete, ampak meni je to "sick" .Sam si že omenil, da velikokrat pride do kreganja med otroci in starši in posledično tudi med mladim parom. V glavnem hočem povedati, da bi država morala nekako rešit problem, da bi mladi lahko čim prej postali samostojni s svojim stanovanjem. Žal pa tu ni samo od države odvisno, slovenska družba je navajena graditi ogromne hiše za več generacij. To je pa meni totalno trapasto.

ijuvan je napisal/-a:Imam pa raje podeželje kot mesto (v mestu sem živel 10 let). Ni gneče, hrupa, zasebnost je večja, več prostora, otroci imajo veliko prostora za igranje, itd... Če pa je kdo potreben zabave, se pač zapelje do mesta. Mlajšim od 18 let bi pa tako-ali-tako morali prepovedati izhode v poznih urah ali pa poostriti oz. začeti izvajati nadzor prodaje pijače. Tudi pozimi se mi še ni zgodilo, da ne bi mogel od doma, res pa niso ceste splužene takoj ko pade snežinka. Ima pa veliko hiš 4x4 avte, pa ni problema. Seveda pa ima mesto svoje prednosti.

Kje kdo raje živi je pa seveda odvisno od posameznika. Jaz sem pač "urbana žival" in se dobro počutim v mestni džungli. Rad imam mestni utrip kamor spada tudi hrup. Ne maram samote in majhnih krajev v bistvu mi je še Ljubljana premajhna, ampak žal večjega mesta v sloveniji nimamo. To o zasebnosti je pa relativno. Ko sem stanoval v hiši na vasi sem imel velikokrat občutek, da sosedi firbcajo kaj počnem inpd. V mestu pa nimam takega občutka in se mi nikakor ne zdi, da nimam zasebnosti. Morda se motim in sem zdaj v resnici veliko bolj "opazovan", le opazim ne. Ampak se sploh ne sekiram.
Zadnjič spremenil cruiser1, dne To jul 27, 2010 12:25 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a matey18 To jul 27, 2010 12:01 am

Star:24 Od doma že od 18 leta in sicer pri punci. Jebat ga treba se je znajdet. Mava pa namen ko konca solo it na svoje v kak stanovanje pa bova placvala tist puff verjetn cel lajf da bo nekoc nekoc le najino. Na žalost nimava nobenih sorodnikov ki bi kaj podarili ali da bi podedovala v majhni sobci pa tut ne bova cel živlene. Upam da bo le z šihti kej bols v prihodnosti ker dones kej dobit je tut piz......

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To jul 27, 2010 6:44 am

cruiser1 je napisal/-a:V večini primerov imajo vsi celo isti vhod v hišo ali pa celo vsi uporabljajo nekatere iste bivalne prostore. Rečte kar hočete, ampak meni je to "sick" .

:lol:

ta del teksta jaz razumem kot, da se sramuješ svojih staršev pa čeprav ti bodo pomagali z vso svojo pomočjo, ki jo premorejo ( tako psihično kot finančno).

cruiser1 je napisal/-a:slovenska družba je navajena graditi ogromne hiše za več generacij. To je pa meni totalno trapasto.

zato, da bi svojim otrokom omogočili, vsaj dostojen začetek samostojne poti brez večjih "pufov" in prav je tako.

po drugi strani si pa ne predstavljam, da bi živel v bloku.

Uporabniški avatar
FFST
Nov uporabnik

Napisal/-a FFST To jul 27, 2010 8:06 am

Star 31 let; 3,5 let s punco v stanovanju v Lj.
Ne vem, zakaj si nekateri ne predstavljate življenja v bloku? Sam sem šel iz ogromne hiše iz predmestja Ljubljane (živel s stariši) v "majhno" stanovanje (60 m2) v centru Ljubljane. Glede na službo, ki jo imam, mi stanovanje predstavlja večinoma prostor za spanje. Vzdrževanje je poceni... ni se mi treba ukvarjat s kurjavo, vzdrževanjem okolice, vzdrževanjem hiše... Ko pospravljam, je vse pospravljeno v 2 urah.
V službo se peljem s kolesom. V okolici imam vso potrebno infrastrukturo za šport, zabavo, kulturo (kolikor mi čas dopušča). Na srečo pa imam tudi naravo (Golovec) 3 minute stran... če pa hočem kaj več, se moram pa kam zapeljat.
Se strinjam, da je "luksuz" imet svojo hišo, ampak v danem trenutku teh prednosti ne bi mogel izkoristiti.

LP U

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k To jul 27, 2010 12:44 pm

starost šele 21 let in sem doma ker se še šolam,ko bo konkretna služba pa plača pa vrjtno skupaj z starši zgradit novo hišo, imamo dokaj veliko parcelo in urejene vse papirje in gradbeno dovoljenje kjer je oče hotel gradit 20 let nazaj pa zarad financ ni šlo.Bomo vidli kaj bo v prihodnosti saj se lahko še vse spremeni ;)
VW golf IV

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To jul 27, 2010 1:20 pm

FFST je napisal/-a:Star 31 let; 3,5 let s punco v stanovanju v Lj.
Ne vem, zakaj si nekateri ne predstavljate življenja v bloku? Sam sem šel iz ogromne hiše iz predmestja Ljubljane (živel s stariši) v "majhno" stanovanje (60 m2) v centru Ljubljane. Glede na službo, ki jo imam, mi stanovanje predstavlja večinoma prostor za spanje. Vzdrževanje je poceni... ni se mi treba ukvarjat s kurjavo, vzdrževanjem okolice, vzdrževanjem hiše... Ko pospravljam, je vse pospravljeno v 2 urah.
V službo se peljem s kolesom. V okolici imam vso potrebno infrastrukturo za šport, zabavo, kulturo (kolikor mi čas dopušča). Na srečo pa imam tudi naravo (Golovec) 3 minute stran... če pa hočem kaj več, se moram pa kam zapeljat.
Se strinjam, da je "luksuz" imet svojo hišo, ampak v danem trenutku teh prednosti ne bi mogel izkoristiti.

LP U

praviš, da si v lj, predvidevam da si v fužinah? :D

ok ok, am... moje celo življenje se vrti okrog hiše zato tudi pravim, da če bo prilika bo hiša definitivno, če ne pa pač blok, nima veze na koncu koncev. važno, da je streha nad glavo.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov