Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Re: Po smrti od vas zahteva država vrnitev prejete socialne

Napisal/-a Speedfighter Po feb 28, 2011 11:03 pm

tiguan je napisal/-a:110.000 brezposelnih, 50.000 jih dobi pa pomoč, tistih 60.000 ima očitno prihranke.

Ni vse črno-belo, je ogromno sivine...konkreten primerek: če je cenzus 3članske družine višji kot 459eur neto (ženina plača ta znesek res presega), meni kot brezposelni osebi ne pripada niti cent (za bonus dobiš še položnico za obvezno zavarovanje, dodatnega si že itak sam plačuješ), tudi prihrankov nimam na bančnem računu. Pa še malo morje je takih primerkov.

In še to - od 115.000 brezposelnih jih verjetno zelo majhen delež prejema teh 230eurov, pa še tisti dvomim da z veseljem ležijo doma ob teh nekaj evrih in jih ne mika dobiti službo za 500+eur?!
Res mi je smešna logika številnih komentarjev v stilu, da vsak brezposelni itak prejema 230eur socialne, od katerih živi na veliki nogi in ropa državo - kot prvo taki še očitno niste probali pridt z 230euri skozi mesec brez da so vas starši živeli, kot drugo pa je to daleč od resničnega stanja.

Se pa strinjam s "cky2k": socialo ukinit pa folku zagotovit službe in normalne plače

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 Po feb 28, 2011 11:46 pm

Če sm js tole zastopil, ti premoženje po smrti država vzame. Kaj so se bo to enkrat razvedelo in se bo premoženje pisalo na sinove, hčere, ljubice...že nekaj let prej? Poznam pa tud jaz take primere, ko imajo doma podjetje, fina vozila iz skupine VAG, oni kao shajajo iz meseca v mesec, vmes se dela ma črno, otroci pa vlečejo štipendije. Ni čudno da gre naša država v maloro. Vsem se fajn dopade delat na črno ali ne prikazat zaslužka, ker dobivaš tako ali drugačno podporo, zdi se ti fino goljufat državo. Ali pa cigani, poznam primer, ko je imel službo in je po dveh mesecih dal odpoved. Prav, da njemu ni težko delat, samo z delom zasluži veliko manj, kot le s socialno podporo, ko leži doma...Zgleda da je tle prihodnost naše države, v nedelu in podpiranju lenobe.....banda

V takih primerih bi mogla kakšna inšpekcija posečt vmes, pa konkretno preštudirat komu pripada socialna in komu ne. Ne pa da so vsi bogi, doma pa nova fasada, rosfrei ograja, BMW, kakšna plazma se najde
Zadnjič spremenil R 26, dne Po feb 28, 2011 11:48 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Mdriver
Novinec

Kraj: Okolica Kopra

Napisal/-a Mdriver Po feb 28, 2011 11:46 pm

No coment....za tak standard cene ,ki imamo v Sloveniji bi mogla bit minimalna pača od 1.000eur do 1.500eur !

Ostali bodo še samo reveži in bogataši ter mafijaši :twisted:
My Audi A3 1.8T (180HP) !

http://www.youtube.com/watch?v=P0K9b78X ... re=related

speedfreak za moderatorja!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To mar 01, 2011 12:53 am

Tudi s Ferrarijem pri hiši otrok privošči državno štipendijo... Zame je kriv sistem in ne ti, ki izkoriščajo ogromne črne luknje v njem. Prepričan sem pa, da marsikomu na položaju zelo odgovarja, da se ukvarjamo s foušijo do sosedov, med tem ko oni na račun teh lukenj še stokrat bolj perejo denar. Še malo bumastifov in Piranskega zaliva vržejo zraven, pa imamo dovolj kosti za glodat, dokler oni še dalje kradejo.

Kar se tiče te socialne pomoči oz. skrbi za ostarele, so po TV omenili zanimivo (nemško?) rešitev, mesečno zavarovanje za starost v višino borih 10€, če ne celo manj. Meni se zdi dobra rešitev.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Ne sep 18, 2011 12:39 pm

Od 1.6.2011 se vrača tudi varstveni dodatek, to dobijo starejši ljudje, ampak potomci bodo prikrajšani za manj evrov, ko bodo dedovali.

Glede socialne pomoči.

Socialna pomoč je KREDIT in se vrača brez izgovorov, z leti se nabirajo obresti, še v času življenja se lahko vrne prijeto SP, drugače pa po smrti, ampak takrat bodo še obresti.
Letos je bilo že za okoli 220.000 evrov zahtevkov, eni morajo vračat tudi v času življenja.

Drugih pomoči ni treba vračat, ni zakona, torej otroški dodatek, pokojnina (študenti), štipendija....tega se ne vrača.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Ne sep 18, 2011 1:15 pm

Ti pa res težiš s to socialo...

Že na slo-techu so ti zaprli vse teme o tem, zdaj pa upam da bojo še tukaj. Pretiravaš.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Ne sep 18, 2011 5:23 pm

To je dejanski problem vseh nas 2 milijona....sploh pa ostalih 80.000, ki prijemajo soci.pomoč.
Zakaj soc.pomoč, če ni, ampak ej kredit, pa naj potem preimenujejo v kreditiranje, država da denar brez obresti, ti ga pa vrneš nazaj, tolk kolikor si dobil.
Član od leta 2004

MaRko81
Novinec

Napisal/-a MaRko81 Ne sep 18, 2011 5:59 pm

...nič ne pretirava :!: Vse kar je napisau tako pač je v tej naši lepi majhni....pa do vratu "gnili" Sloveniji :!:

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Po sep 19, 2011 6:51 am

Jaz sem tako rekel da je treba vse pomoči, subvencije in štipendije ukinit, vsem. Ali pa vsem dat.
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Po sep 19, 2011 7:02 pm

....
Zadnjič spremenil tiguan, dne Sr sep 21, 2011 10:03 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po sep 19, 2011 7:58 pm

Če nisi invalid in si delovno sposoben, potem si najdeš službo in delaš. Socialne podpore ne potrebuješ.
Če imaš doma kmetijo oziroma kmetijsko dejavnost in se lahko z njo preživiš, potem delaj to in tudi ne potrebuješ socialne podpore.

Če si pa lenuh in rad izkoriščaš državo, potem pa hajd veselo vlečt socialno podporo in bremenit državo in ostale ljudi v njej.

To je vse kar rabiš vedet. ;)
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Po sep 19, 2011 8:43 pm

Ni tako preprosto, kot mislite eni, v zadnjem času je šlo veliko firm v stečaj, tudi veliko je takih, ki so zaprli vrata brez da se omenjajo v javnosti, veliko ljudi išče delo, nekateri so na ZRSZ teh je 107000, veliko je tudi takih, ki niso v evidenci in iščejo delo, vsako podjetje dobi par 100 ponudb, enostavno odpikaš, če nimaš izkušenj, v tem času dela ne dobiš, kar tako.
Ampak vedno se bo nekdo našel, ki bo trdil nasprotno. Vsekakor človek ne sme obupat.
Član od leta 2004

perom
Nov uporabnik

Napisal/-a perom To sep 20, 2011 8:14 am

sebaveh je napisal/-a:Če nisi invalid in si delovno sposoben, potem si najdeš službo in delaš. Socialne podpore ne potrebuješ.
Če imaš doma kmetijo oziroma kmetijsko dejavnost in se lahko z njo preživiš, potem delaj to in tudi ne potrebuješ socialne podpore.

Če si pa lenuh in rad izkoriščaš državo, potem pa hajd veselo vlečt socialno podporo in bremenit državo in ostale ljudi v njej.

To je vse kar rabiš vedet. ;)

Domnevam, da še nisi ostal brez službe, ker ne bi pisal takih bedarij.
Lansko leto sem s 1. aprilom ostal brez službe, kjer tudi zadnje tri mesece nisem dobil plače (sem jih dobil po dobre pol leta). Logična posledica je, da sem dal odpoved. Se prijavim na zavod, čez dober teden so imeli neko predavanje, ki se ga pa nisem mogel udeležiti, ker mi je prevoz v zadnjem trenutku odpovedal. Seveda, denarja za avtobus nisem imel in tudi zadnjih 5 evrov ne dam za to. Jasno, sem jih takoj poklical in jim obrazložil zadevo. Odgovor je bil, da je to slab izgovor in so me črtali iz evidence. Naslednjih devet mesecev nisem imel nobenih pravic ne na zavodu, ne na socialni. Potem si naj pa vsak sam zamisli, kako boš preživel.
Seveda v tem času nisem obupaval in sem iskal službo še naprej. Rezultat?? Vsi iščejo določeno št. let izkušenj (ki pa jih ne moreš dobiti, če te nobeden ne izuči) ali pa delo za ubogih 500€, kar je pa zame osebno žalitev (imam določena znanja, ki so pa tudi nekaj vredna).
Zdaj tudi jaz dobivam socialno in tudi še fušam vmes, ker se od 230€ ne da preživeti (sem vesel, da jih dobim).
Zdaj se naj pa vsak sam zamisli kako je to

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan To sep 20, 2011 7:55 pm

To se čist strinjam s teboj, nekateri imajo že tako polno rit vsega, pa potem se obešajo na ljudi, ki so na sociali, kot da bo nekdo obogatel s to socialno pomočjo.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr sep 21, 2011 9:23 pm

Čakajta malo, da me ne bo kdo narobe razumel - se čisto strinjam s tem kar je napisal @perom in v takih primerih se strinjam z neko obliko (začasne) socialne pomoči, dokler ne najdeš naslednjega primernega dela. V mislih pa sem imel predvsem tiste, ki komaj dobro pridejo iz šole (če sploh) in prva stvar ki jih zanima, je socialna podpora. Plus še en kup takih, ki nimajo niti tedna delovne dobe, pa se še vedno šlepajo po sociali. In vsi vemo da je takšnih dosti, tu bi bilo treba najprej udarit po mizi.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Sr sep 21, 2011 10:03 pm

Saj socialna pomoč se dodeluje začasno....ne da se jo izkoriščat, če te ZRSZ napoti na delo ga moraš sprejet, če se nekdo izgovarja pa ostane brez pomoči.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Če sep 22, 2011 4:38 pm

Mdriver je napisal/-a:No coment....za tak standard cene ,ki imamo v Sloveniji bi mogla bit minimalna pača od 1.000eur do 1.500eur !

Sej to je že zdej....srednjega sloja ni več...že par let...
Pa ne misli, da si z 1000€ plače srednji sloj...nisi....si revež, ki porabi za čez mesec vse in čaka svežo plačo, če jo dobi :huh:
FOLCIKA - SCIROCCO

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če sep 22, 2011 4:53 pm

WMB je napisal/-a:
Mdriver je napisal/-a:No coment....za tak standard cene ,ki imamo v Sloveniji bi mogla bit minimalna pača od 1.000eur do 1.500eur !

Sej to je že zdej....srednjega sloja ni več...že par let...
Pa ne misli, da si z 1000€ plače srednji sloj...nisi....si revež, ki porabi za čez mesec vse in čaka svežo plačo, če jo dobi :huh:

Tokrat se pa lahko samo podpišem pod tvoj post.

Sam živim sam, v svojem stanovanju, kupljenem seveda na kredit, avto ni na kredit, samih stroškov s kreditom položnicami ipd imam cca 750 do 800 e na mesec. To je brez goriva, hrane oblačil in ostalih variabilnih stroškov, to so praktično fiksni stroški vsak mesec. Zdaj pa preživ če lahko, pa nimam slabe plače, oziroma imam nadpovprečno slovesnko plačo pa zelo slabo, glede na delo, ki ga opravljam. Ampak, ker sem bil že na dosti slabšem ne jamram, iščem še boljšo službo in ne obupavam, samo se mi zdi pa skrajno nepravično stanje kot je. Seveda se pa vedno znova sprašujem, kako uspevajo tisti na minimalcu ali še na tem ne, zame so čarovniki.

Samo je pa zanimivo, vsi jamramo zarad plač, vozni park v SLO je pa boljši kot v veliko bolj "bogatih" državah
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če sep 22, 2011 5:58 pm

Nevem kako je pri drugih, ampak v naši hiši gre največ denarja na hrano.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Pe dec 09, 2011 6:12 pm

Član od leta 2004
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov