Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Re: Nagradna igra pa taka...

Napisal/-a chan Pe mar 04, 2011 9:29 am

Bom drugače formiral lastno razmišljanje v hipotetično variacijo:

Bi kdo, če bi bil odgovorna oseba oz. decission maker sponzorja, dal zeleno luč takšni ali podobni akciji ter v dokajšnji meri tvegal, da bo pridobil z akcijo negativen predznak ter postal na trgu prepoznaven, kot tisto podjetje, ki nima toliko sredstev, da bi lahko podeljevalo nove avtomobile? Bodo ljudje še verjeli v takšno podjetje (sponzorstvo je pač učinkovito marketinško orodje - vsako sponzorsko akcijo pa je potrebno dodelati do potankosti)? Če bi šlo v tem primeru za podjetje, ki se ukvarja s prodajo rabljenih vozil, bi človek še razumel...Mar ni manjše tveganje, da bi podjetje / sponzor s podobnim vložkom podelil podobno število novih avtomobilov nižje kategorije (npr. "slovenski" Twingo, kakšen Chevrolet, C1, ipd)?

Drugo vprašanje je pa vezano na to, ali smo postali že takšne ovce, da se pehamo za vsako materialno dobrino, samo da je zastonj?!? Bomo naslednjič iskali rabljene, skoraj odslužene pralne stroje in rabljene televizije?
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe mar 04, 2011 10:18 am

CHAN je napisal/-a:Bom drugače formiral lastno razmišljanje v hipotetično variacijo:

Bi kdo, če bi bil odgovorna oseba oz. decission maker sponzorja, dal zeleno luč takšni ali podobni akciji ter v dokajšnji meri tvegal, da bo pridobil z akcijo negativen predznak ter postal na trgu prepoznaven, kot tisto podjetje, ki nima toliko sredstev, da bi lahko podeljevalo nove avtomobile? Bodo ljudje še verjeli v takšno podjetje (sponzorstvo je pač učinkovito marketinško orodje - vsako sponzorsko akcijo pa je potrebno dodelati do potankosti)? Če bi šlo v tem primeru za podjetje, ki se ukvarja s prodajo rabljenih vozil, bi človek še razumel...Mar ni manjše tveganje, da bi podjetje / sponzor s podobnim vložkom podelil podobno število novih avtomobilov nižje kategorije (npr. "slovenski" Twingo, kakšen Chevrolet, C1, ipd)?

Drugo vprašanje je pa vezano na to, ali smo postali že takšne ovce, da se pehamo za vsako materialno dobrino, samo da je zastonj?!? Bomo naslednjič iskali rabljene, skoraj odslužene pralne stroje in rabljene televizije?

Kolikor vidim v reali, noben ne sprejema podelitve rabljenega avtomobila kot nekaj negativnega. Vsaj v moji okolici ;) Lahko pa da so okoli tebe samo ljudje željni novega avta...
Če človek hoče kupit rabljen avto, ga potrebuje, je taka akcija več kot dobrodošla. Ne vidim razloga, da bi dobila negativen predznak.
In ja, postali smo take ovce, da se pehamo za materialnimi dobrinami. Samo poglej nakupovalne centre ob sobotah, kaj vse se vlači ven. Pa je kao kriza.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Pe mar 04, 2011 10:26 am

Sem bil podobnega mnenja, ko sem videl najdeni BMW...ampak nagrada je nagrada, če mu ne bo všeč ga še zmeri komot proda, magari pod ceno pa zasluži. Kako je pa v primeru take nagrade z davkom, če kdo ve?

Drugače pa samo pripomba na tisto kar je odprti clio napisal...avto najden v NM je imel vinjeto ;) za ostale pa ne vem.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Pe mar 04, 2011 10:32 am

Še vedno mislim da s podeljevanjem novih avtov pa čeprav bi bilo v rangu twinga, c1, ipd. ne bi "akcija" tako uspela, ker ne vem katera firma bi podelila več komadov novih avtov da bi jih podarili na radiu. Npr. 1 novi avto za 7.000e ali 7 avtov za 1.000e, obenem pa "srečnež" dobi še registriran avto.
Res pa je da ima lahko novi lastnik z rabljenim avtom precej stroškov in težav, ampak v to je šel zavestno in še vedno lahko proda avto če mu ne odgovarja.
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
Dboss
Nov uporabnik

Napisal/-a Dboss Pe mar 04, 2011 10:46 am

Reklama je v nulo, bolše kot tako ne moreš narest. ;)
Če se kdo dober spozna na cene reklam ve kok stanejo....kok je meni znano se reklame(dobre narejene) drago plačajo, tudi več 10.000 €.
Tukaj pa dajo kak služben avto katerega ne rabijo kupijo enega starega BMW-ja za 500€, pa imaš dobro reklamo za 500€.
Poslušanost bo zrasla za 10-15% sigurno....sma zato ker bo folk pričakoval še kako tako relkamo oz. nagrado.

Vsem novil masnikom želim veliko varnih in upam, da bo še kdo dobil avto na račun radja. 8)

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe mar 04, 2011 6:36 pm

gecco je napisal/-a:Sem bil podobnega mnenja, ko sem videl najdeni BMW...ampak nagrada je nagrada, če mu ne bo všeč ga še zmeri komot proda, magari pod ceno pa zasluži. Kako je pa v primeru take nagrade z davkom, če kdo ve?

Drugače pa samo pripomba na tisto kar je odprti clio napisal...avto najden v NM je imel vinjeto ;) za ostale pa ne vem.

Sem tudi sam opazil... Akontacijo dohodnine, v skladu z zakonom, plača Radio 1. Morebitna kasnejša doplačila kriješ sam.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike So mar 05, 2011 8:11 pm

Ko bo nagrada novi Maybach bom jaz tud iskal...za manj se ne splača oz. je brezveze. Kake mate jao....E39 528 za 500€..... delijo stare gare (Smart Forfour, Citroen C4)...... Če ti nekdo vrže avto v hrbet rečeš hvala ne pa ja lahk bi bil kak novejši model..... :roll:
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov