Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: Nočna mora (sanje) tik preden se zaletiš

Napisal/-a TrijoAdijo Pe jul 15, 2011 7:55 pm

sašo5 je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Nekaj podobnega se je 7 let nazaj men dogajalo. Kao da se vozim in prehitevam en kamijon, pol pa se nasprot kr pojavi nek kamijon.In tik predn bi skup vsekala, sem se zbud........

kje se ti je to dogajalo? Doma v postelji ali v "hiški" :mrgreen: =P

PS neki se govori, da si Forda "pokvaril" :lol:

Doma.....takrat še ni blo "hiške"..:P

p.s.:
cccc....jok....Ford še gre....lahko pa bi se pokvaril, ja.....Samo moje uho ga je rešlo...medtem, ko se je govorilo, da to ni nič...to je vse OK...če pa že, si sam neki zajebal....itd...Yeah...right.. :roll:

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jul 15, 2011 9:00 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:cccc....jok....Ford še gre....lahko pa bi se pokvaril, ja.....Samo moje uho ga je rešlo...medtem, ko se je govorilo, da to ni nič...to je vse OK...če pa že, si sam neki zajebal....itd...Yeah...right.. :roll:

LP!

za kolk si fulal :?: 1 zob :?: ............mislim, da se tebi to zgodi oops

si mogoče kaj SANJAL oz. imel "nočne more" kar se tiče ventilov :?: =P

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe jul 15, 2011 11:08 pm

Morda se mi je pa res sanjalo nekaj okoli ventilov.... :mrgreen:
Zadeva je bila menjana leto in nekaj mesecev nazaj.....po Fordovih specifikacijah.....čez pol leta je bila zadeva še enkrat detajlno prečekirana....vse OK...En mesec nazaj pa so se pojavle neke čudne štime iz strani španerja...Preventivno sem nabavu nov komplet, ker to se ne bi smelo pojavit...vsaj ne po prevoženih 17kkm. Našu sem fazo za en zob sfaljeno (kar se za razliko od PSA, FLAR in VAG grupe ni nikjer poznalo---->ne med vožnjo, ne na testerju), avtomatski španer je španal tako, da sem ga na roke lahko našpanal na maksimum (kar pri španerju, ki je imel za sabo 80kkm ni bilo mogoče) in v ležaju nekaj lufta......:P Reč kar češ....sam roko na srce..če bi se to zgodilo pr PSA,VAG ali FLAR grupah, bi to bila napaka v materialu.....(nekak tak, kot so bili sanjači pametni za 1.9 SDI----> češ, da je normalno, da pri jermenju vse škriplje....zanimivo...zakaj pa zdej več ne??? =P =P )....ker je pa to blo pr fordu, je pa to kao moj feller....Yeah,...right... :roll: Sam ford je ipak ford...lahk gre vse v k***, sam na cesti te pa ne pusti =P ...čeprav jih poznam kar nekaj, kateri vsako noč sanjajo, da bi se to zgodilo... 8) =P ....niti me ne bi čudilo, če bi se pojavile govorice na podlagi sanj nekaterih, da mi je sesulo motor in da sem kupu ganc novega.... =P =P No ja....nikol se ne ve....morda se pa komu sanje uresničijo, glede na to, da je že v drugo vgrajen material istega proizvajalca, z istimi oznakami in istimi kat. št., kot v prvo....le da je bil v drugo kupljen v drugi štacuni :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 So jul 16, 2011 2:09 pm

ijuvan je napisal/-a:Ko smo že pri sanjah: je že kdo sanjal v sanjah, ali pa je vedel da sanja? :lol: ni dober občutek

Da bi kdaj sanjal v sanjah nisem preprican. Lahko pa vedno, ce zelim v sanjah ugotovim ali je to kar se mi dogaja resnicnost ali samo sanjam.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So jul 16, 2011 5:38 pm

ejsim je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:Kaj pa spalno paralizo? Je že kdo doživel? Jaz enkrat, dobro, da sem vedel za kaj se gre in se čisto pomiril, potem pa je zadeva odšla sama od sebe, je pa občutek res odpiljen.

To se je meni redno dogajalo prej, še v srednji šoli, ko sem znal zaspati med učenjem na mizi. Zelo neprijetno. Prvih parkrat ko se mi je to zgodilo sem bil itak iz sebe, potem kasneje sem se že nekako zavedal in sem čakal na trenutek, ko se bom lahko premaknil ali kam butnil, da se zbudim. Wtf groza.

Jaz sem doživel enkrat ali pa dvakrat, le da drugič ni bilo tako "zanimivo".

Izgledalo je pa tako - kar iznenada sem se prebudil, čeprav sem še vedno spal - se pravi um je bil buden, telo pa je še vedno spalo. Oči sem imel zaprte, a sem hkrati lahko videl celotno sobo oz. sem si jo verjetno samo domišljal a izgledala je zelo resnično. Najhujše je bilo, da nisem bil zmožen premaknit ničesar, prav nobenega dela telesa (od tu ime paraliza), ozračje v sobi je bilo pravtako grozno - temnovijočno, kot nevihntni oblaki ponoči, srce je začelo udarjat na polno, nakar mi pade na pamet, da je to lahko t.i. spalna paralizia o kateri mi je enkrat že pravil kolega in sem kasneje tudi bral o njej na spletu. Rešitev je da se popolnoma umiriš, bolj paničariš slabše bo. In to sem tudi storil in od tu naprej je izkušnja postala celo v neki obiki prijetna, zanimiva, razburljiva. Potem sem začutil da se dvigujem nad posteljo, začelo se je nekakšno lebdenje, nato sem se premaknil desno in počasi začel pristajat ob postelji - v tistem pa se mi zbudi tudi telo - torej se dokončno zbudim - in ležim negibno na postelji. Počasi probam premakniti vsak ud, da ugotovim če vse funkcionira, in sledi olajšanje, da je vse po starem :).

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a So jul 16, 2011 5:51 pm

Večkrat ko spim v kamperju sanjam, da nisem zategnil ročne zavore :)

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker So jul 16, 2011 9:48 pm

Symon je napisal/-a: Še bolj včasih pa se mi zgodi, da čez noč nekaj sanjam, zjutraj pozabim, čez dan pa doživim nekaj zaradi česar se spomnim. Naprimer ko sanjaš neko osebo in jo naslednji dan srečaš. Ko sanjaš/m kak dogodek in potem nekdo res načne kako tako debato čez dan. Se kar malo zamisliš. :shock:

in vse besede so enake kot si sanjal? vsi dogodki si sledijo v natačnem vrstnem redu? in pol ko se vse zgodi natančno enako se pa zamisliš da se ti je to sanjalo? :shock: no, to se meni dogaja, recimo 2x letno pride tak dogodek.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 So jul 16, 2011 10:04 pm

Slicker je napisal/-a:
Symon je napisal/-a: Še bolj včasih pa se mi zgodi, da čez noč nekaj sanjam, zjutraj pozabim, čez dan pa doživim nekaj zaradi česar se spomnim. Naprimer ko sanjaš neko osebo in jo naslednji dan srečaš. Ko sanjaš/m kak dogodek in potem nekdo res načne kako tako debato čez dan. Se kar malo zamisliš. :shock:

in vse besede so enake kot si sanjal? vsi dogodki si sledijo v natačnem vrstnem redu? in pol ko se vse zgodi natančno enako se pa zamisliš da se ti je to sanjalo? :shock: no, to se meni dogaja, recimo 2x letno pride tak dogodek.

Evo, danes me je mat vprašala, če prodam svojo krosko (menda se je en zanimal in jo je vprasal). No in kaj je fora, v trenutku ko me je vprašala, sem se spomnil, da sem danes ponoči sanjal, da sem motor prodal. V bistvu, nič ji nisem odgovoril, mau sem jo postrani gledal...

Zgolj naključje, ali?..

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jul 16, 2011 10:18 pm

Slicker je napisal/-a:

Meni je tudi že velikokrat zgodilo, da sem nekaj sanjal in sem to potem čez nekaj časa (včasih tudi nekaj mesecev kasneje) tudi v resnici doživel v enaki obliki kot v sanjah.
Najbolj skrivnostno pa mi je ko sanjam o nekem kraju ali pa prostoru/hiši v kateri nisem bil nikoli in je nemogoče, da bi poznal kako tam zgleda, nato pa to res doživim. :shock:

Največ pa sanjam o stvareh, o katerih sem prej čez dan razmišljal ali pa bi rad da bi se zgodile.

Doživel sem tudi sanje v sanjah.
Bedno je ko sanjaš o tem kako ležiš v postelji in ne moreš zaspat :mrgreen: :lol:

Vsekakor bi se dalo o tej temi veliko razpravljat.

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne jul 17, 2011 7:29 am

Kaj takšnega ja kot je napisal PeroRS ali pa jack86. Sanjaš nekaj in naslednji dan te ena beseda spomni na cele sanje ker je povezana z njimi. Ali pa celo čez kak teden, da doživiš kaj takšnega, da si na kakšnem (novem) kraju in ti je tako znan. Vidim, da nas je dosti takih. Izgleda v sanjah ne sanjamo dogodke za nazaj ampak celo za naprej pa naj se nekaterim sliši še tako čudno. :? To je ena tistih stvari, ki se jih najbrž ne da logično odgovoriti ampak, če jih doživiš, verjameš vanje.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla Ne jul 17, 2011 8:13 am

lizard je napisal/-a:
ejsim je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:Kaj pa spalno paralizo? Je že kdo doživel? Jaz enkrat, dobro, da sem vedel za kaj se gre in se čisto pomiril, potem pa je zadeva odšla sama od sebe, je pa občutek res odpiljen.

To se je meni redno dogajalo prej, še v srednji šoli, ko sem znal zaspati med učenjem na mizi. Zelo neprijetno. Prvih parkrat ko se mi je to zgodilo sem bil itak iz sebe, potem kasneje sem se že nekako zavedal in sem čakal na trenutek, ko se bom lahko premaknil ali kam butnil, da se zbudim. Wtf groza.

Jaz sem doživel enkrat ali pa dvakrat, le da drugič ni bilo tako "zanimivo".

Izgledalo je pa tako - kar iznenada sem se prebudil, čeprav sem še vedno spal - se pravi um je bil buden, telo pa je še vedno spalo. Oči sem imel zaprte, a sem hkrati lahko videl celotno sobo oz. sem si jo verjetno samo domišljal a izgledala je zelo resnično. Najhujše je bilo, da nisem bil zmožen premaknit ničesar, prav nobenega dela telesa (od tu ime paraliza), ozračje v sobi je bilo pravtako grozno - temnovijočno, kot nevihntni oblaki ponoči, srce je začelo udarjat na polno, nakar mi pade na pamet, da je to lahko t.i. spalna paralizia o kateri mi je enkrat že pravil kolega in sem kasneje tudi bral o njej na spletu. Rešitev je da se popolnoma umiriš, bolj paničariš slabše bo. In to sem tudi storil in od tu naprej je izkušnja postala celo v neki obiki prijetna, zanimiva, razburljiva. Potem sem začutil da se dvigujem nad posteljo, začelo se je nekakšno lebdenje, nato sem se premaknil desno in počasi začel pristajat ob postelji - v tistem pa se mi zbudi tudi telo - torej se dokončno zbudim - in ležim negibno na postelji. Počasi probam premakniti vsak ud, da ugotovim če vse funkcionira, in sledi olajšanje, da je vse po starem :).

To se je tudi meni večkrat dogajalo. Občutek, kot da bi bil zvezan. Ponavadi se moraš samo skocentrirat in v trenutku mine. Ko se ti prvič zgodi je pa občutek zelo neprijeten.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Ne jul 17, 2011 8:48 am

peroRS je napisal/-a:Meni je tudi že velikokrat zgodilo, da sem nekaj sanjal in sem to potem čez nekaj časa (včasih tudi nekaj mesecev kasneje) tudi v resnici doživel v enaki obliki kot v sanjah.
Najbolj skrivnostno pa mi je ko sanjam o nekem kraju ali pa prostoru/hiši v kateri nisem bil nikoli in je nemogoče, da bi poznal kako tam zgleda, nato pa to res doživim.

Najbolj skrivnostno pa mi je ko sanjam o nekem kraju ali pa prostoru/hiši v kateri nisem bil nikoli in je nemogoče, da bi poznal kako tam zgleda, nato pa to res doživim.To se je tudi meni dogajalo(se mi še občasno) da sem sanjal svojo sobo ki je bila v sanjah drugačna kot je bila v resnici med tem ko sem sanjal in potem po kakšnem mesecu sem kar naenkrat ko sem pogledal sobo je izgledala enako kot v sanjah vse stvari so bile na istem mestu kot v sanjah .Pa recimo tudi ko sem sanjal da bo nekdo nekaj rekel in je to res rekel.
Lepo da vem da nism edini čudak ki se mu to dogaja :mrgreen:

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Ne jul 17, 2011 9:05 am

Renault VG je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:Meni je tudi že velikokrat zgodilo, da sem nekaj sanjal in sem to potem čez nekaj časa (včasih tudi nekaj mesecev kasneje) tudi v resnici doživel v enaki obliki kot v sanjah.
Najbolj skrivnostno pa mi je ko sanjam o nekem kraju ali pa prostoru/hiši v kateri nisem bil nikoli in je nemogoče, da bi poznal kako tam zgleda, nato pa to res doživim.

Najbolj skrivnostno pa mi je ko sanjam o nekem kraju ali pa prostoru/hiši v kateri nisem bil nikoli in je nemogoče, da bi poznal kako tam zgleda, nato pa to res doživim.To se je tudi meni dogajalo(se mi še občasno) da sem sanjal svojo sobo ki je bila v sanjah drugačna kot je bila v resnici med tem ko sem sanjal in potem po kakšnem mesecu sem kar naenkrat ko sem pogledal sobo je izgledala enako kot v sanjah vse stvari so bile na istem mestu kot v sanjah .Pa recimo tudi ko sem sanjal da bo nekdo nekaj rekel in je to res rekel.
Lepo da vem da nism edini čudak ki se mu to dogaja :mrgreen:

+1 ( naenkrat se zaveš da si to sanjal kak mesec dni nazaj in si samo presenečeno misliš WTF?! :D )

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Ne jul 17, 2011 9:27 am

To je pa deja vu, ko se ti zdi, da si skozi enako zadevo enkrat že šel.

Najboljše pri tem je to, da opazuješ okolico in veš kaj se bo zgodilo (ker si pač to že sanjal oz nekje doživel) ampak nemoreš vplivat na to spremembo/mogoče tud nočeš ker te zanima če se bo res vse izteklo tako kot v sanjah. Se mi je to kar pogosto dogajalo pa se ne več :(

Uporabniški avatar
xsAMOR
Novinec

Kraj: Hrušica

Napisal/-a xsAMOR Ne jul 17, 2011 10:13 am

O tistem ko se zbudimo tik preden se zgodi kak pok, trk (npr. ce sanjamo da padamo in tik preden bi udarili ob tla - se zbudimo) sem slisal da so znanstveniki prav tako ugotovili ce se ne bi zbudili, bi koncali s svojim zivljenjem :o Sanje so res vcasih cudne, vcasih kot ste ze omenili nam napovejo dogodke vnaprej, vecinoma so povezane z nasim razmisljanjem cez dan ali kako stvarjo ki se nam bo sele zgodila. Ni pa blo hujsega v casu osnovne sole, ko sem sanjal da se mi je kaksna deklina slekla in ravno preden ga vt..... not te pride mama zbudit - in to kaksno minuto prej kot pa si imel nastavljeno budilko :( :evil:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jul 17, 2011 10:42 am

xsAMOR je napisal/-a:Ni pa blo hujsega v casu osnovne sole, ko sem sanjal da se mi je kaksna deklina slekla in ravno preden ga vt..... not te pride mama zbudit - in to kaksno minuto prej kot pa si imel nastavljeno budilko :( :evil:

:cry :cry :cry :cry

Uporabniški avatar
Mare_K
Novinec

Kraj: NG

Napisal/-a Mare_K To jul 19, 2011 10:28 am

jack86 je napisal/-a:
Slicker je napisal/-a:

Evo, danes me je mat vprašala, če prodam svojo krosko (menda se je en zanimal in jo je vprasal). No in kaj je fora, v trenutku ko me je vprašala, sem se spomnil, da sem danes ponoči sanjal, da sem motor prodal. V bistvu, nič ji nisem odgovoril, mau sem jo postrani gledal...

Zgolj naključje, ali?..

Deja vu, dogajalo se je tudi meni, zdaj že lep čas nič. :( ( Feeling je pa odličen :mrgreen: )

Gledal sem celo oddajo o tem in porajalo se je vprašanje ali je to res kot nek pogled v prihodnost iz sanj ali samo možganska napaka, ker fora je, da se ti spomneš kaj se bo zgodilo šele takrat ko se to zgodi in potem si rečeš "fak to sm pa že vidu, slišu, doživu!". Se pravi da naj bi naši možgani po domače "zaštekali" in s tem podvajali dogodek kot da smo ga že videli-doživeli v prihodnosti oz. v sanjah.

Je pa zanimivo da stotinko prej veš kaj se bo zgodilo oziroma kdo bo kaj reku ali pa si samo mislimo, da vemo kaj bo kdo reku oz kaj se bo zgodilo, se pravi možganska napaka. Tako. :)

Lp.
♫ ♫ ♫

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To jul 19, 2011 9:16 pm

Če se boš zaletel in preživel, se tko ne boš nič spominl. Kaj se sekiraš.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce To jul 19, 2011 9:28 pm

lizard je napisal/-a: Jaz sem doživel enkrat ali pa dvakrat, le da drugič ni bilo tako "zanimivo".

Pa to lahko doživi vsak ali je pogojeno s čim?

Uporabniški avatar
Snoopy27
Nov uporabnik

Napisal/-a Snoopy27 To jul 19, 2011 9:33 pm

Pred spanjem ni dobro zažiti katerih koli dorg. :lol:
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov