Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Re: nekaj mojih risb avtomobilov

Napisal/-a Lignage Če jul 28, 2011 11:05 pm

Kegl je napisal/-a:to niti mal ni lahko "prerisat", vsaj jst vem da nebi tko narisu kot on, da je dobesedno identična originalni...in vrjamem da zna tut sam od sebe kej narisat (pa nej dokaže ;) )!

Sem skorajda prepričan, da on ne začne avta prerisovat na povsem prazen list papirja. On si pač predhodno sprinta neko osnovo, ki jo potem lahko še prefotokopira na večje formate. Iz česa on začne ustvarjat ve samo on sam, samo sem prepričan, da danes programi za fotografijo in njeno obdelavo omogočajo že marsikaj...(?)

Sej ga nisem hotel diskreditirat, nikakor. Samo so me prvi komentarji, ko sem odprl tole temo, pošteno zbodli v oči, ko sem videl tisto da je impresivno in da ma žilico za risanje in podobno, čeprav dejansko ne vemo, kaj bi on sam od sebe znal narisat na povsem prazen list papirja(?).

Bi bilo pa mnenje nekoga o njegovih delih, ki se resnično na to spozna, zelo dobrodošlo...

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Če jul 28, 2011 11:07 pm

tako da je fičeka lažje narisat ko lambota :lol:
si pa res predstavil tak da sem mislil da je iz tvoje glave, prerisat stvar pa ni več taka stvaritev.

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Če jul 28, 2011 11:10 pm

Si dejansko kdaj poskusil kaj podobnega sam? Lahko ti iz osebnih izkušenj povem, da je že senčenje ZELO težavno in je potrebno ogromno vaje da znaš potem. Torej tisti umetniki na morju, ki rišejo portrete ljudi, za tebe niso umetniki? (Saj imajo po tvoje osebo pred sabo in je brezveze da jo prerisujejo) :)

Jaz spoštujem njegovo delo ker vem kako težavno je - pa četudi imaš pred seboj enako sliko.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če jul 28, 2011 11:13 pm

@tomicart: Na tem forumu/portalu imamo ze podobne talente, ki so se prav tako izpostavili preko svojih stvaritev. Tu je eden od primerov klasicnega (analognega): viewtopic.php?p=1025062#p1025062

Zelel bi povedati le to, da v kolikor si talent kar se vidi (in mimogrede nekaj osnov svincnika (grafitni monolit 8B, 6B) poznam tudi sam ze vrsto let), bi lahko popazil tudi na nadaljnje besedicenje, ki je bilo povedano v ne ravno konstruktivnem stilu. Vcasih velja dejstvo, da je konstruktivnost prava vrednost ideje, ki se je porodila v tistem trenutku in ne nekaj kar bi v tistem trenutku skodilo nadaljnjemu poteku. Bodi enak svojemu ustvarjanju.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Če jul 28, 2011 11:22 pm

Sem sam podobnega foha, in se tudi popolnoma strinjam z Lignageom......ko sam nekaj narišeš, pa potem ko je treba sence in odseve naredit pa hitro pride do tega da ugotoviš da ni tako enostavno. To prerisovanje se dela za vajo, tudi v šoli se skoz ta vaja ponavlja, ni pa to da bi se lahko kdo reprezentiral z tem kot z izdelkom občudovanja, to ni poseben talent. Je pa res da s tem dobiš občutek kako kaj narisat, ampak tak kot sem reko...samo vaja je to:)

in je res čist odveč da si tako aroganten, no bi pa z veseljem pogledal kako tvojo lastno risbo ;)

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Če jul 28, 2011 11:32 pm

ninjeti je napisal/-a:Jaz spoštujem njegovo delo ker vem kako težavno je - pa četudi imaš pred seboj enako sliko.

Saj ne, da jaz ne bi spoštoval njegovega dela in tudi ni problem v njegovih risbah, vendar se mi zdi da bi mogel tomicart korektno predstaviti kako je risbe ustvaril, ne pa da je potem tako izpadlo kot da so povsem v celoti njegova lastna stvaritev. Problem tukaj je bil, da nam je hotel stvar malo prikriti :)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe jul 29, 2011 12:44 am

tomicart je napisal/-a:
Lignage je napisal/-a:
tomicart je napisal/-a:
Kegl je napisal/-a:p.s. maš talent tomicart

Hvala Kegl, res je, mislim da si povedal bistvo točno tko je... očitno nš kolega ne razume smisel kreativnosti, ustvarjanja in doseganje nečesa kar se ne zdi lih "uizi", vse bazira na neki predhodni ideji, stvaritvi oz. v tem primeru avtomobilu, (bla bla od kočije pa do tega), morda on ustvarja kr iz vakuuma zato se mu to zdi "kr neki" ...

:)

Tvoja risba bazira na fotografiji, kar je očitno, in ne vem kje ti vidiš kakšno predhodno idejo ali stvaritev? Oprosti :?
Zame je tole daleč stran od smisla kreativnosti, ne vem kaj je na tej risbi, ki je plagiat fotografije, kreativnega? :roll:

Sicer si pa sam sebi priznal, da je težko narisat avto kar iz nule, ampak ravno to je bistvo, ane...?

bla bla bla zdi se mi kompliciraš in ni se ti treba opravičevat za mnenje,ti pač tko misliš, ... loti se risanja, za začetek nariš enga fičkota, pa se bova potlej pogovarjala naprej če nimaš kej bl pametnejšga za vprašat, pa prešalti na drugo temo kot npr. "kako bit najpametnejši na forumu avtomobilizem.com!!" :con

Jaz se tudi strinjam z Lignagom. Gledati sliko avtomobila in po njej še enkrat narisati ni nič kaj posebnega in tudi ni neko ustvarjanje ampak samo kopiranje. To znam zelo dobro tudi jaz in nekateri moji najboljši izdelki so primerljivi s tvojimi pa se nikakor nimam za dobrega risarja, gledati pravi avto in ga dobro narisati je že precej težje. Sem nekajkrat probal pa mi ni šlo preveč dobro. Poznam pa nekoga,ki iz glave lahko nariše praktično karkoli in to zelo dobro, če pa gleda sliko ali predmet pa itak raztura.
Nočem zdaj težit, da je to kar delaš čisti crap! Niti slučajno! Tvoje "prerisane" risbe so zelo dobre! In ti želim tudi veliko uspeha pri tvojem ustvarjanju sploh, če imaš namen se tudi bolj resno ukvarjati z risanjem. Nekaj talenta očitno imaš, odvisno pa je koliko ga poš izpilil.

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Pe jul 29, 2011 6:22 am

Se postavljam na stran Lignage-a in ostalih, tole nima s kreativnostjo čisto nič, skoraj take slike avtomobilov sem risal skoraj v osnovni šoli.

Tiste risbe na obali ki jih je nekdo omenil, nimajo nič z umetnostjo in so navaden kič. Lahko se jih nauči risati vsakdo.

In zakaj bi bilo lažje narisati fička?! Nariši sam iz glave E-type, bolj preprostih linij skoraj ni na avtomobilu, pa objavi, potem bomo pa debatirali o kreativnosti in talentu.

Žal moraš upoštevati tudi negativna mnenja, prav ta te popeljejo višje, trening vidim imaš, s tehniko ne bo problemov, sedaj pa delati na tem da ne boš potreboval iddeje na listu ampak jo boš prenesel na papir iz glave.

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big Pe jul 29, 2011 8:11 am

Evo jst sm najdu eno svojo staro sliko, avto je narisan iz glave..(moj prvi avto) Je pa to narisano dolgo nazaj in je slabo...

Pa ostala dva, mercedes pa corsa. Sta narisana iz glave sam tko pač z kulijem na hitr tut doug časa nazaj...
Priponke
scan0008.jpg
cccc.JPG
mmmmmmm.JPG

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Pe jul 29, 2011 9:04 am

Spostovanja vredno, tudi slike Dj Big-a...

Ce imas ti neko sliko pred sabo to ni prerisovanje... Prerisovanje je prerisovanje in nic drugega. Kar tole seveda ni.

To je tko kot bi imel pred sabo model in bi risal na podlagi tega kar vidis, je precej tezko narisati tako kot vidis z ocmi. In to ni vsakemu dano.

Najbolj se vidi nevoscljivost, ces v smislu to pa ni umetnost ker ni iz glave. Je umetnost samo ni abstraktna, je realna.

Sploh pa ko berem,da po novem to zna ze vsak, ja seveda..
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Pe jul 29, 2011 9:36 am

Na tem forumu so itak sami wunderkindi. Vsak drugi je Mozart na svojem področju, kako da te to čudi?

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe jul 29, 2011 10:57 am

branee je napisal/-a:Spostovanja vredno, tudi slike Dj Big-a...

Ce imas ti neko sliko pred sabo to ni prerisovanje... Prerisovanje je prerisovanje in nic drugega. Kar tole seveda ni.

To je tko kot bi imel pred sabo model in bi risal na podlagi tega kar vidis, je precej tezko narisati tako kot vidis z ocmi. In to ni vsakemu dano.

Najbolj se vidi nevoscljivost, ces v smislu to pa ni umetnost ker ni iz glave. Je umetnost samo ni abstraktna, je realna.

Podpis.
Eni pišejo, kot da je vzel že narisano sliko, naredil par senc to to je to. :roll:

@dj big: hude risbe. 8)

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Pe jul 29, 2011 12:12 pm

Clio na valjarjih SEKA!!! :twisted:

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Pe jul 29, 2011 12:58 pm

jah ne vem, zame to ni prerisovanje...prerišeš takrat ko daš list na list in prerisuješ linije itd. to da pa gledaš neki in narišeš pa tut rabš neki talenta...pol sem jst totaln antitalent in nesposobnež na področju takega risanja, ker jst vem da nebi niti približno tok dobr (po vaše) prerisu ta avto...vi ste pa očitno vsi mojstri risanja, da je to tolk simpl :roll:

pa še neki me zanima...vrjetno ste že vsi vidl kakega mojstra umetnika k je sedel na klopci v naravi in "prerisoval" en del narave al cerkev al whatever...kam pa pol on spada? zna to dans vsak al kako? al pa recimo ko ste na morju, pa vidte une majstre k rišejo karikature, portrete (sm vidu da nekateri gledajo fotko in narišejo obraz) itd? torej to zna dans že vsak falus na trgu...razn mene :D

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe jul 29, 2011 1:58 pm

Kegl je napisal/-a:jah ne vem, zame to ni prerisovanje...prerišeš takrat ko daš list na list in prerisuješ linije itd. to da pa gledaš neki in narišeš pa tut rabš neki talenta...pol sem jst totaln antitalent in nesposobnež na področju takega risanja, ker jst vem da nebi niti približno tok dobr (po vaše) prerisu ta avto...vi ste pa očitno vsi mojstri risanja, da je to tolk simpl :roll:

Ja! Očitno si totalen antitalent za risanje!

Kegl je napisal/-a:pa še neki me zanima...vrjetno ste že vsi vidl kakega mojstra umetnika k je sedel na klopci v naravi in "prerisoval" en del narave al cerkev al whatever...kam pa pol on spada? zna to dans vsak al kako? al pa recimo ko ste na morju, pa vidte une majstre k rišejo karikature, portrete (sm vidu da nekateri gledajo fotko in narišejo obraz) itd? torej to zna dans že vsak falus na trgu...razn mene :D

Sem že v mojem prejšnem postu povedal, da je risanje pravih predmetov, ljudi, narave precej težje, kot pa gledati sliko, fotografijo in po tem narisati svojo različico/kopijo.
Tisti "umetniki" na morju pa tudi niso kaj prida slikarji! Lahko, da je nekdo med njimi resnično dober še neuveljavljen umetnik, ki med sezone riše trapaste turiste za dodaten zaslužek, niso pa to nikakršna umetniška dela. Te "turistične" portrete in kirakature se lahko vsak z nekaj talenta in volje dokaj hitro nauči.

Risbe tomicarta niso zanič, so dobre. Niso pa to nikakršen presežek, kot nekateri tu hvalite.

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Pe jul 29, 2011 3:05 pm

Bravo majstore!

drži se lepih žena ;)

Slika
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big Pe jul 29, 2011 3:24 pm

peroRS je napisal/-a:
branee je napisal/-a:Spostovanja vredno, tudi slike Dj Big-a...

Podpis.
Eni pišejo, kot da je vzel že narisano sliko, naredil par senc to to je to. :roll:

@dj big: hude risbe. 8)

Tukaj se strinjam z vama. Tisti ki pravijo da je to prerisano in zna vsak...naj gleda eno sliko in "preriše" pa naj objavi da vidimo.. Ker jaz sem kakšen avto tudi risal naprimer da sem gledal sliko...če je bil nevsakdanji in nisem imel v glavi čisto vsako potrobnost. To je seveda mišljeno ko vzameš svinčnik in porabiš cca 7ur... Ker tiste slike ki sem objavil so nastajale 20 min z kulijem iz dougčasa... razn clio je z svinčnikom sam tut na hitr... Kar se tiče kao prerisovanja usakmu ki sem dal naj gleda risbo in preriše, nebom razlagu kaj je iz tega ratalo :lol:

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Pe jul 29, 2011 5:18 pm

peroRS je napisal/-a:Eni pišejo, kot da je vzel že narisano sliko, naredil par senc to to je to. :roll:

Oglej si še enkrat njegovo delo in ga primerjaj z originalo fotografijo.
Slika
Slika

In, če je on tole originalno fotografijo gledal in jo medtem prerisal na povsem PRAZEN LIST PAPIRJA, naj me vrag vzame! Še posebej glede na to, da je sam priznal, da je iz nule avto težko narisat...

Sam ne vem, kaj on naredi, ampak sklepam, da fotografijo obdela s kakšnim programom in (ali) jo natisne povsem bledo, tako da ima spodaj osnovo, predno začne delat s svinčnikom. Tisto osnovo pa pač tudi potem lahko prefotokopira na večje formate.(?) A me sploh kdo razume kaj hočem povedat?

In meni so tiste fotografije od Dj Biga neprimerljivo bolj kul ;)

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big Pe jul 29, 2011 5:36 pm

Lignage je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:Eni pišejo, kot da je vzel že narisano sliko, naredil par senc to to je to. :roll:

Oglej si še enkrat njegovo delo in ga primerjaj z originalo fotografijo.
Slika
Slika

In, če je on tole originalno fotografijo gledal in jo medtem prerisal na povsem PRAZEN LIST PAPIRJA, naj me vrag vzame! Še posebej glede na to, da je sam priznal, da je iz nule avto težko narisat...

Sam ne vem, kaj on naredi, ampak sklepam, da fotografijo obdela s kakšnim programom in (ali) jo natisne povsem bledo, tako da ima spodaj osnovo, predno začne delat s svinčnikom. Tisto osnovo pa pač tudi potem lahko prefotokopira na večje formate.(?) A me sploh kdo razume kaj hočem povedat?

In meni so tiste fotografije od Dj Biga neprimerljivo bolj kul ;)

To bo najbolje da nam odgovori sam avtor. Ker jaz sem govoril o temu da uzameš prazen list papirja in postaviš fotografijo, gledaš in rišeš... Je pa res da sta te dve slike čisto iste, meni se zdi nemogoče samo z gledanjem ujeti sliko kot celoto da use zadeneš u nulo in sorazmerno linije gume luči... Samo jaz osebno njega ne poznam, nikoli ga nisem videl risati tako da kakor koli obsojati in komentirati ga nemorem....

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Pe jul 29, 2011 5:43 pm

o tem sem tut jst govoru, da se gleda in nariše...s tem takšno sliko definitivno ni lahko narest in je ne more kr vsak narisat (kokr ste tle nekateri glasni)...zdej če je pa tomicart naredil na tak način kot ga je opisal lignage je pa že mal drugačna pesem...ampak vseen ni slabo ;)
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov