Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Re: Vlom v hišo

Napisal/-a crxdelsol Ne nov 27, 2011 11:02 pm

nebivedu je napisal/-a:Sam imam 2 alarmni napravi v hiši. Sicer pojesta na dan okoli kilo mesa, ampak še vsak, ki ni prišel z dobrimi nameni, se je obrnil. Se mi zdi da je to najboljša investicija.

Mi mamo isto, ko so 3/4 ulice sosedov zjutraj gledali avte na klocnih se mi je samo smejalo, vse litke so šle dol. 2x se je to zgodilo letos da so bli sosedi brez feln, brez pesa za ograjo si več ne predstavljam bit.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Ne nov 27, 2011 11:41 pm

Dobro, jaz si verjetno v stanovanjskem bloku ne morem omislit dveh nemskih dog, al ne ?

Kamera s senzorjem gibanja, ki se alarmira preko GSMa bi bila ena resitev, morda ideja kje pogledat za tovrstnimi resitvami ?
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne nov 27, 2011 11:52 pm

Glede avtomobilov so roparji že pogruntali kako lahko udirajo v avtomobile tudi če imajo alarmne naprave. Na našem koncu so 4 leta nazaj udirali v visokocenovne avtomobile, da so pobrali zračne blazine ven, pa se ni nitien alarem sprožu. Onemogočili so jih pa z elektrošokom, da so skurili varovalke + še kaj. Tako da tudi v elektroniki ni vse, ker hitro kaj pogruntajo kako jo unesposobiti.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po nov 28, 2011 6:09 am

Avtomobilski alarm mora imet svoje napajanje, da lahko ob takšnih izpadih napajanja še vedno deluje. Se pravi da mora tulit in držat avto zaklenjen, ter držat vključeno blokado motorja.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Po nov 28, 2011 8:30 am

Res je en ali 2 pitbula dobra varjanta, ampak dejansko to pride v poštev samo pri ograjenih hišah, pa še to mora bit potem revež kar precej zunaj na mrazu :)
Drugače pa se da alarm in kamere res dobiti za cca 500€, seveda osnovno varjanto.
Jaz kupujem pri www.digitklik.si in sem zmontiral že kar nekaj stvari, vse deluje, pa še cenovno se da veliko prilagodit. Je pa sevda tako - kolk dnarja tok muske. Če želiš daljinsko vodeno (vrtljivo) kamero z zoomom tralalahopsasa potem je ena kamera 500€. Osnovna z nastavljivo lečo in čisto solidna za domačo uporabo stane pa 60€.
Še vedno pa je najboljša stvar alarm, saj (načeloma), kot je bolo že rečeno, se vsak obrne, ko začne tulit. Problem je edino v tem, da ti okno/vrata uničijo v vsakem primeru.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Po nov 28, 2011 8:33 am

Courage™ je napisal/-a:Dobro, jaz si verjetno v stanovanjskem bloku ne morem omislit dveh nemskih dog, al ne ?

Kamera s senzorjem gibanja, ki se alarmira preko GSMa bi bila ena resitev, morda ideja kje pogledat za tovrstnimi resitvami ?

mobitel je neki cajta nazaj prodajal neko kamero/gsm za nadzor...

drugače maš pa na ebayu od 120€ naprej alarme na gsm (sicer ni povezave na kamero, ampak lahko preko vtipkane kode slišiš "dogajanje"...kamera -> gsm je pa problem ker videoprenos ravno ne gre prek gsm-a, prek mms-a pa vprašanje kaj boš videl.
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Po nov 28, 2011 8:40 am

croma_man je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:Dobro, jaz si verjetno v stanovanjskem bloku ne morem omislit dveh nemskih dog, al ne ?

mobitel je neki cajta nazaj prodajal neko kamero/gsm za nadzor...

drugače maš pa na ebayu od 120€ naprej alarme na gsm (sicer ni povezave na kamero, ampak lahko preko vtipkane kode slišiš "dogajanje"...kamera -> gsm je pa problem ker videoprenos ravno ne gre prek gsm-a, prek mms-a pa vprašanje kaj boš videl.

Ogled kamere preko mobitela funkcionira odlično (s primernim snemalnikom), videl na lastne oči. Je res, da je delovalo na wi-fi, tako da ne vem, koliko prometa bi pokurilo preko UMTS-a, ampak delovalo pa zagotovo bi. Potrebujemo pa seveda pravi snemlanik.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Napisal/-a croma_man Po nov 28, 2011 8:48 am

količina podatkov bi bla pomoje enaka kot da greš na youtube...s tem da vsaj jst mam v mojem alarmu predplačniško kartico in jo nafilam vsake 3 mesce da jo ne izklopijo. Dejstvo pa je da v trenutku ko rabiš sliko/podatek zakaj se je sprožilo ti je vseeno za 1,2,5,10€ ...

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Po nov 28, 2011 9:41 am

Aja morda ti misliš malce drugače ta sistem... Jaz govorim o ločenem sistemu videonadzor - alarm. V alarmu imam SIM kartico, ki ob vklopu samo pošilja SMSe/kliče, in je povezana samo s senzorji gibanja. Dobra varjanta je SiMobilov SIMPL NA RAČUN (se mi zdi da se tako reče), kjer ni nobenih filanj in podobnih stvari, zaračunajo samo kar porabiš. To je idealna rešitev za alarme in podobne stvari. SMS pa tudi ni ne vem kako drag.
Videonadzor pa ima svoj snemalnik, povezan v splet, in tam ni nobene SIM kartice. Kakšni so snemlaniki z GSM modulom nebi vedel. Ampak preko snemalnika, povezanega v internet, lahko s telefonom brez težav spremljaš kamere.
Tega v tem trenutku še nimam doma, imam pa vse preračunano in pripravljeno, samo še denar za snemalnik zbiram, ker imam trenutno kamere povezane na PC :)

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Napisal/-a croma_man Po nov 28, 2011 10:11 am

tole od simobila bom pa preveril, hvala za info.

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Po nov 28, 2011 10:20 am

Np, tudi sam sem iskal najboljšo rešitev, pa že skoraj vzel mobi, potem pa sem (dobro, res sem uporabnik simobila tako ali tako) slučajno odkril to varjanto. Res že kako leto nazaj , a pomoje še obstaja :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po nov 28, 2011 10:46 am

Ti tudi nič ne pomagata, če ti avto kradejo. To pride v poštev bolj za hiše.

Glede alarma pa v stanovanju lahko montiraš kamero, ki ob zaznanem gibanju pošlje MMS preko telefona s sliko tistega, ki je gibanje sprožil. Seveda pa mora zadeva imeti svoje napajanje in biti izolirana iz razlogov, ki so jih opisali - elektrošoker in kurjenje varovalk.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Sr dec 07, 2011 5:02 pm

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če dec 08, 2011 12:21 am

Meni je na sreco zginlo le nekaj malenkosti, ena Nokia pa dva brivska aparata, en star ko svet pa en cungalunga.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To dec 20, 2011 7:23 pm

http://24ur.com/novice/crna-kronika/naj ... ajali.html

dogajanje po nasi ulici. za jim prste odrezat pa je reseno :x
turbo inside

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO To dec 20, 2011 11:23 pm

Odvisniki?
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Sr dec 21, 2011 6:37 pm

GorazdO je napisal/-a:Odvisniki?

juznjaki ;)
turbo inside

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Sr dec 21, 2011 7:43 pm

A sam juznjaki ropajo ?
Slovenec, je med ropom ubil nedolzno gospo.
Zadnjič spremenil mire, dne Če dec 22, 2011 4:26 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Sr dec 21, 2011 11:49 pm

mire je napisal/-a:Slovenec je med ropom, ubil nedolzno gospo.

http://sl.wikipedia.org/wiki/Wikipedija ... nik#Vejica

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Če dec 22, 2011 7:34 am

nevermind je napisal/-a:
mire je napisal/-a:Slovenec je med ropom, ubil nedolzno gospo.

http://sl.wikipedia.org/wiki/Wikipedija ... nik#Vejica

:cry
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov