Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Re: Nakup motorja

Napisal/-a Skubic To jan 10, 2012 10:38 am

Huh tole meni izgleda že prehudo zame oops premočno in preveč športno :D

Hvala za info od maksija, super stvar, morda bi pa vseeno prej eno ali dve kondicijski uri odpeljal v avtošoli :) še preden grem po svoj motor...

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To jan 10, 2012 10:39 am

hribko je napisal/-a:
gecco je napisal/-a:
imaš ti v mislih ABS ali Hondin CBS (combined brake system), ki dejansko pomaga zadaj bremzati?

ABS
kaj točno je pa še zraven pisalo pa ti žal neznam povedat ker sem pozabil,motor je lani maja al junija šel iz mojih rok.......
bom očeta vprašal ker ima isti ABS na transalpu

Ni potrebno, sem že sam pogruntal. Honde so imele najprej CBS, ki je omogočal hkratno zaviranje spredaj in zadaj s pritiskom na prvo zavoro. Sedaj pa imajo ABS v kombinaciji z CBS.

Skubic je napisal/-a:
Huh tole meni izgleda že prehudo zame premočno in preveč športno

Hvala za info od maksija, super stvar, morda bi pa vseeno prej eno ali dve kondicijski uri odpeljal v avtošoli še preden grem po svoj motor...

Ne vem katere avtošole imate v LJ, ampak pač pokliči eno, vprašaj za inštruktorja za motor in se dogovorita. Vreme sedaj je čisto primerno za urco vožnje.
V NM v avtošoli uporabljajo podobno Hornetko kot jo je prej pokazal Hribko. Zabaven, okreten motor. Glede na to kar iščeš bi imel mogoče preveč športno držo...ali pa tudi ne.
Zadnjič spremenil gecco, dne To jan 10, 2012 10:44 am, skupaj popravljeno 1 krat.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko To jan 10, 2012 10:49 am

na hornetki pa res ni športne drže,skoraj popolnoma ravno sediš........
gecco maš prav ja ABS v kombinaciji z CBS

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 To jan 10, 2012 12:08 pm

Jaz sem imel transalpko 650 l.02 nekaj časa ... je fain motor brez problemov. Ga priporočam za začetnike, ker odpušča veliko začetniških napak in te samo malo strese v opomin, kjer bi se z kakšnim bolj športnim modelom zložil kot klada. Jaz bi na tvojem mestu vzel 2-cilindraša zaradi navora, ki ti pri tej kubikaži pride veliko bolj prav kot kW! Imam 190cm in slabih 100kg in mi je transalpka z časom postajala premajhna in prešvoh, zato sem jo prodal in šparam za varadero. Ni mi bilo pa nikoli žal, da sem jo izbral za 1. motor.

TDMka je tudi zelo dober motor ampak je precej močnejši od transalpke, čeprav mogoče 200ccm in par konjev ne izgleda tako veliko. 850 kubični modeli imajo to hibo, da radi pijejo olje drugih težav pa ni z njimi, 900 kubični nimajo problemov ampak imaš premali budžet za to.

Fazerke 600 sam osebno nisem vozil, se pa veliko ljudi pritožuje nad tem, da v nizkih obratih ne gre nikamor, odpre se ji šele nad 5000rpm, kar pač ni najbolj prijetno za izlete in cruzanja. Pač tipičen 600ccm 4cilindraš. Sam bi šel stavit za pivo, da transalpka z 50KM bolje štarta iz mesta kot fazerka z 95KM, ker ima fazerka premalo navora. Drugače pa tudi ni poročil o nekih standardnih okvarah pri fazerki.

P.S: Nasvet: Kupi najprej komplet opremo, šele nato motor.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco To jan 10, 2012 12:23 pm

gusti85 je napisal/-a:P.S: Nasvet: Kupi najprej komplet opremo, šele nato motor.

Zelo pameten in pomemben nasvet. Glede na to v katerem cenovnem rangu gledaš motor upoštevaj da boš skoraj še enkrat toliko dal za opremo, kvalitetno. Za opremo imaš v Sloveniji (tudi v Lj) kar nekaj trgovin (npr. TC), bi ti pa priporočal obisk Luisa v Celovcu, recimo da se da še najbolj ugodno tam dobiti obleke, pa tudi čelade.
Slika

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic To jan 10, 2012 12:31 pm

gusti85 je napisal/-a:Jaz sem imel transalpko 650 l.02 nekaj časa ... je fain motor brez problemov. Ga priporočam za začetnike, ker odpušča veliko začetniških napak in te samo malo strese v opomin, kjer bi se z kakšnim bolj športnim modelom zložil kot klada. Jaz bi na tvojem mestu vzel 2-cilindraša zaradi navora, ki ti pri tej kubikaži pride veliko bolj prav kot kW! Imam 190cm in slabih 100kg in mi je transalpka z časom postajala premajhna in prešvoh, zato sem jo prodal in šparam za varadero. Ni mi bilo pa nikoli žal, da sem jo izbral za 1. motor.

TDMka je tudi zelo dober motor ampak je precej močnejši od transalpke, čeprav mogoče 200ccm in par konjev ne izgleda tako veliko. 850 kubični modeli imajo to hibo, da radi pijejo olje drugih težav pa ni z njimi, 900 kubični nimajo problemov ampak imaš premali budžet za to.

Fazerke 600 sam osebno nisem vozil, se pa veliko ljudi pritožuje nad tem, da v nizkih obratih ne gre nikamor, odpre se ji šele nad 5000rpm, kar pač ni najbolj prijetno za izlete in cruzanja. Pač tipičen 600ccm 4cilindraš. Sam bi šel stavit za pivo, da transalpka z 50KM bolje štarta iz mesta kot fazerka z 95KM, ker ima fazerka premalo navora. Drugače pa tudi ni poročil o nekih standardnih okvarah pri fazerki.

P.S: Nasvet: Kupi najprej komplet opremo, šele nato motor.

Hvala za obširen odgovor :)

Misliš nasvet zato, da ne bo zmanjkalo za opremo? :) mislim tudi na to, hehe :)

Če pa smo že ravno pri opremi... zanima me recimo tisti, ki se vozite v službo z motorjem, ali imate oblečeno celotno opremo, tudi hlače in čevlje, ali samo jakno al kako to skombinirate, da ni treba ravno celotne garderobe sabo nosit...? :) vem, da je na prvem mestu varnost, tudi za daljše vožnje in izlete sigurno celotna oprema, ampak dejansko čez leto vidim veliko motoristov, za katere sumim, da gredo na delo, normalno oblečenih pa z motoristično jakno :)

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco To jan 10, 2012 12:47 pm

Do službe imam cca 4km in oblečem ledvični pas, jakno, rokavice ter čelado. Spodaj pa navadno kavbojke, ter čevlji/teniske, kjer pa naj ne opletajo vezalke.
V trenirki ne bi šel nikoli na motor. Že v kavbojkah imam slab občutek ampak drgač ne gre. Isto brez rokavic sploh ne morem voziti...je čisto čuden občutek ko držiš krmilo z golimi rokami :)
Slika

gusti85
Stalni uporabnik

Napisal/-a gusti85 To jan 10, 2012 10:50 pm

Kratke vožnje so najnevarnejše za motor. Ko si misliš sej grem sam do trgovine 1km brez opreme itd. Pa si malo nepozoren in motor se ti zvrne na mestu, če ti noter malo nogo stisne, ko nimaš škornja gor si pečen dobesedno (od vročine mašine). Ampak to ni skuter, da ga bos kar tako gor privzdignil. Ne reče se zastonj, da so to "težki" motorji. Poznam tudi par zgodbic, ko se je nekdo peljal samo po ulici in ga je zadaj zadel avto. Je blo spet par kosti zlomljenih, ker ni blo opreme gor. Se pa vsi pregrešimo včasih na teh kratkih relacijah, tudi jaz sem se ... na srečo brez posledic. To moraš pač potem sebi pripisat če se ti kaj naredi ko si brez (popolne) opreme.

Pa še en nasvet: ko si na motorju vedno predvidevaj in se obnašaj kot, da te ostali udeleženci v prometu ne vidijo. Ker motorist je vedno tisti, ki ga na koncu najebe neglede na to kdo je kriv.

Predlagam, da greš še na motosvetov forum, tam boš našel vse o motorizmu od a do ž.

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Sr jan 11, 2012 10:54 am

Vsake toliko malce pobrskam po avto netu, pa sem opazil tale oglas/motor http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=5292875
Lahko kdo pokomentira mogoče?

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Sr jan 11, 2012 11:17 am

Skubic je napisal/-a:Vsake toliko malce pobrskam po avto netu, pa sem opazil tale oglas/motor http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=5292875

Lani sem imel možnost voziti kawasaki er5. Nekje podobno močen motor, izgled skoraj enak. Mislim, da ima kawa okoli 50ps. Pa lahko rečem, da super motor. Sploh vodljivost je neverjetno dobra. Ni pa najhitrejši kaj jih je. Ampak za začetnika, za moje pojme seveda, odličen. Primerjam zato, ker gre nekje za podobno stvar. Vsekakor ti priporočam, da ga greš pogleda, ker si omenil, da si velik 185cm in menim, da ti pa zna bit malenkost premali. ;) Tako, da če te nakup zanima, ameriških in angleških forumov je o teh motorih sigurno kar nekaj. Zato malo pobrskaj za hibami teh zadev pa boš videl, kje si. :D
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Sr jan 11, 2012 11:24 am

LaMike je napisal/-a:
Skubic je napisal/-a:Vsake toliko malce pobrskam po avto netu, pa sem opazil tale oglas/motor http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=5292875

Lani sem imel možnost voziti kawasaki er5. Nekje podobno močen motor, izgled skoraj enak. Mislim, da ima kawa okoli 50ps. Pa lahko rečem, da super motor. Sploh vodljivost je neverjetno dobra. Ni pa najhitrejši kaj jih je. Ampak za začetnika, za moje pojme seveda, odličen. Primerjam zato, ker gre nekje za podobno stvar. Vsekakor ti priporočam, da ga greš pogleda, ker si omenil, da si velik 185cm in menim, da ti pa zna bit malenkost premali. ;) Tako, da če te nakup zanima, ameriških in angleških forumov je o teh motorih sigurno kar nekaj. Zato malo pobrskaj za hibami teh zadev pa boš videl, kje si. :D

Ok hvala :)

Sej morda še bolje, da se malo vpeljem nazaj, za začetek kaj takega, malo švehnejšega. Res, da bi raje imel kakšno TDMko ali Transalpo, ampak bom kontaktiral tegale pa malce pogledal kako pašem na motor :)

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Sr jan 11, 2012 1:14 pm

hribko je napisal/-a:na hornetki pa res ni športne drže,skoraj popolnoma ravno sediš........
gecco maš prav ja ABS v kombinaciji z CBS

Pri hornetki je precej sportna drza, drugac pa je to bl fun-bike, pa napram drugim 600cc je dokaj mejhn motor, jst sem mel obcutek ko da se vozim na pručki.

Drugace se pa jst drzim nasveta, da naj ima motor vsaj ene 80ps, ker vse ostalo.. No kakor za koga. Meni je vazno da ima motor dost navora, in da pri potovalni hitrosti pri 110km/h ni ze vse cez 5t rpm. Tisti k delajo vec kot 10k km na leto bojo vedl o cem govorim.

Skubic je napisal/-a:Sej morda še bolje, da se malo vpeljem nazaj, za začetek kaj takega, malo švehnejšega. Res, da bi raje imel kakšno TDMko ali Transalpo, ampak bom kontaktiral tegale pa malce pogledal kako pašem na motor :)

K ze ravno omenjate tdm, najvecji problem teh motorjev so previti stevci. Motor ob "normalni" uporabi naredi brez najmanjsega problema 100t km in vec, samo imajo vsi cudezno 30, 40t km na stevcu...

Transalp je drugace super motor, ampak presvoh in pretezak. Navelical se jo bos prej kot otrok nove igrace. Oz, vse je odvisno kolko se mislis vozit. Probaj peljat vsak motor ene 200km, bos takoj vedel pri cem si.

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Sr jan 18, 2012 7:49 pm

Danes sem šel v Zgornje Bitnje pogledat omenjeni motor - s seboj sem imel še enega kolega motorista.
Prodajalec je nekje srednjih let in videti pošten. Na motorju je res vse tako kot je opisal, res je, da je na slikah na sončku videti bolje :)
Ohranjen je za svojo starost precej dobro, vžge lepo in tudi laufa lepo, sploh ko se segreje, edino prestavljanje je pri mrzlem precej težavno. Treba pa poudariti, da je motor parkiran zunaj (pod streho) na mrazu in je nekako logično, kot tudi vsak starejši ali pa tudi nov avto, da pri mrzlem poteka vse skupaj bolj trdo. Ko se je malo segrel je bilo bolje. Vožnje zaradi teme in razmer nismo mogli opraviti, položaj na motorju mi je bil zelo všeč, prav tako sam motor. Napak praktično ni videti.
Ali morda kdo pozna dotični motor?
Ali me mora težko (na meji mogočega) mrzlo prestavljanje skrbeti?
Cena je pa zadnja-zadnja-zadnja 1150, brez kovčka in nosilca 1000 :)

Hvala za pomoč!

Lp Dejan

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Če jan 19, 2012 9:09 am

Poleg tega me zanima še nekaj... a ni bilo včasih tako, vsaj pri avtomobilih, da si uredil prepis, tablice, cestnina in vse te neumnosti so veljale do poteka, uredil si le novo zavarovanje, da je prejšnji lastnik lahko dobil nazaj preostanek svojega in fertik? Sedaj je baje treba te dajatve "prekiniti" in plačati ponovno recimo tudi za nekaj mesecev, tablica lahko ostane, poleg tega moraš imeti s seboj vozniško, ker brez izpita motorja niti ne moreš registrirati nase... to sem danes izvedel od prodajalca.
A je to res in od kdaj? Hvala!

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Če jan 19, 2012 10:49 am

Kar se tiče GS500. V roku manj kot pol leta ti bo premalo. Mogoče se ti zdi sedaj dovolj, ampak verjemi da boš naslednjo sezono motor že prodajal.
Cena 1150€ pa se mi zdi veliko preveč.

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Če jan 19, 2012 10:56 am

Pomoje bi pa za prvo sezono moralo bit uredu, ne vem no... sej načeloma me ne skrbi, če ga bom prodal naslednje leto :)
Je pa na motorju narejen kar "velik" servis... ploščice, ketna, gume.. je pripravljen na sezono, pa nosilec in kovček.
Ne vem, premišljujem...

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Če jan 19, 2012 11:02 am

Se mi zdi da si kar precej previden človek, tako da za prvo sezono bi ti znal biti čisto OK...toliko da se navadiš. Potem drugo leto boš pa že malo bolj vedel kaj si želiš. Cena pa, kot je bilo že rečeno...lahko bi bila še malo nižja. Ampak težko rečem ker ne poznam dovolj dotičnega motorja.
Slika

gusti85
Stalni uporabnik

Napisal/-a gusti85 Če jan 19, 2012 11:25 am

Reci mu jurja z kufrom vred al pa nič. Tega motorja ne bo kar tako prodal. Pa verjemi, da je ta motor prešvoh, tudi za rekreativnega voznika. Z tem boš še kakšnega penzijonista na nedeljski vožnji težko prehitel. Mogoče ti bo prvi mesec ok potem bo pa žalost ratala, sploh če misliš it tut kdaj na izlet ... recimo poleti skok do morja itd. Idi še to pogledat preden da se odločiš: http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=5574582

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če jan 19, 2012 11:47 am

Skubic je napisal/-a:... poleg tega moraš imeti s seboj vozniško, ker brez izpita motorja niti ne moreš registrirati nase... to sem danes izvedel od prodajalca.
A je to res in od kdaj? Hvala!

Za avtomobile to veja od 1.7.2011, verjetno je enako za motorje..
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Če jan 19, 2012 12:04 pm

Huh, zdej ste me pa kar odvrnili od nakupa oziroma se tehtnica nagiba stran od nakupa, sem že mislil sprejeti ceno 1150... :) dobro, če pustimo ceno, pravite, da je tudi prešvoh...
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov