nevermind je napisal/-a:peroRS je napisal/-a:nevermind je napisal/-a:Sem mnenja, da je avto le prevozno sredstvo... in 3/4 ljudi v SLO si kupi avto nad svoje finančne zmožnosti. To je žalostno.
3/4 ljudi si tudi privošči dopust izven svojih finančnih zmožnosti in odplačujejo kredit za to celo leto. Taki ti potem najbolj jamrajo kako težko je življenje :roll
Ni treba vzet kredita za dopustEni naredimo tako. Nadure in sobote si šparamo za dopust (namesto izplačila), junija dobim še regres in grem en mesec in pol uživat v Južno Ameriko.
Lahko se gremo v nedogledhočem povedat... recimo avto bo nov npr. 20000€ in čez 10 let - koliko bo vreden? Nekaj jurijev? To je zame slaba naložba. Raje vložim denar v nepremičnine ali nepozabno potovanje... al pa grem na koncert v London. Saj vem, da smo na avtomobilističnem forumu, ampak eni res ne dojamete, da nekaterim ni prioriteta dober/nov/močan avto.
1) avtomoblistični forum gor al dol, mene enostavno ne mika, da bi šel v Azijo/Afriko/Ameriko za 1 mesec na potovanje. Pika! Ne hvala! Pač nisem tip, ki se mu to dopade.
Kot sem že večkrat pisal, grem na morje na Hrvaško (z avtom

2)denar raje šparam za hišo

3)nekateri pač potrebujejo/potrebujemo (zanesljiv in varen!) avto za vsakodnevne potrebe (vožnja v službo...) in si ne moremo privoščiti, da nas bo ena kripca pustila na sredi poti. Dandanes je avto potreba in ne več luksuz. Privarčevati pa se da na gumah, gorivu...ter če je avto lepo očuvan ga čez nekaj let lahko prodaš za dobro ceno

Če še lahko citiram nekoga z drugega foruma:
Na žalost je stanje v Sloveniji na področju rabljenih avtov tako kot je. Dokler bo pomembneje, kako poceni dobim boljši avto kot sosed, kot pa to, kaj dobim za ta denar, bo pač tako. 3/4 avtov na avto.net ima 120.000 do 150.000 km in ravno opravljen veliki servis. Japajade, jaz tudi vedno naredim servis za 1500 eur, preden prodam avto za 8.000 eur![]()
Mene je zaradi te golazni minilo kupovat rabljene avte. Raje prišparam nekaj živcev in mesecev življenja, pa čeprav plačam več.
Kot si rekel, to je neskončna debata in je brezveze rabit energijo, da si dopovedujemo kaj se splača in kaj ne. Če tako gledamo:
-ne splača se gradit hišo
-ne splača se kupit avto (nov ali rabljen)
-ne splača se potovat
-ne splača se dobro in kvalitetno jest (živiš lahko tudi od solate in vode)
-ne splača se moderno oblačit
-ne splača se kupiti telefon za 600€
-ne splača se imeti ženo

...
-na koncu verjetno lahko zaključimo, da se niti živeti ne splača. Pa vemo, da ni ravno tako

Upam, da se razumemo.
LP