Gricko je napisal/-a:1 ker ima frček pospeške kot....polž, oviram vse za seboj!!
2 ob robu ceste se NE BOM vozil, saj je to smrtno nevarno za mene, saj me vsi prehitevajo in izrivajo ob rob cestišča.....če sem na sredini, mi tega ne morejo narediti!
3 ko dosežem max hitrost sem še vedno prepočasen za ostale udeležence!
4 za svojo varnost in živce ostalih udeležencev, se bi rade volje vozil po kolesarski namesto po celovški / tržaški.....ampak se NE SMEM..
Gricko je napisal/-a:skoz govorite " naredi izpit"!!
Imam izpit, vendar za po mestu je "frček" ali skuter optimalno prevozno sredstvo in ne nek tažak motor!!
Doco je napisal/-a:Gricko je napisal/-a:1 ker ima frček pospeške kot....polž, oviram vse za seboj!!
2 ob robu ceste se NE BOM vozil, saj je to smrtno nevarno za mene, saj me vsi prehitevajo in izrivajo ob rob cestišča.....če sem na sredini, mi tega ne morejo narediti!
3 ko dosežem max hitrost sem še vedno prepočasen za ostale udeležence!
4 za svojo varnost in živce ostalih udeležencev, se bi rade volje vozil po kolesarski namesto po celovški / tržaški.....ampak se NE SMEM..
Bravo, odlično si povzel kar skušam poudariti od začetka! Spremenjene razmere na naših cestah zahtevajo redefiniranje predpisov, ki NE-zadovoljivo urejajo varnost udeležencev.
lpd
HPF je napisal/-a:Da še jaz na kratko povzamem, kaj mene moti v zakonu o izpitih.
Včasih si šel delat normalno izpit za motor in si dobil lepo A neomejeno avtomatsko, ko si dosegel neko starost. To se mi je zdelo normalno, mogoče bi lahko bila starost za A neomejeno takrat malo večja, pa tudi kakšno uro več bi lahko odvozili.
To kaj so pa naredili v zadnjem času, pa se mi zdi totalna bedarija. Če grem jaz pri 21, 22 letih delat izpit za A, grem pač glede na starost in vse delat izpit za A2. Plačam ure, ki jih more bit po novem mislim da 20+ (pred časom si odvozil 7ur, pa si mel izpit v žepu) in si pridobim izpit za A2. Po tem preklejem vse živo, ker ne morem svoje Honde 600RR omejit na (po novem) 35kw, zato ker v zakonu dodatno piše še, da izvorna moč motorja ne sme za več kot 2x presegat moči vgrajene blokade.
Če hočem pri dopolnjenih 24 letih pridobit izpit za A, da lahko vzamem blokado ven, morem spet it vozit praktične vožnje in opravljat izpit za A. Pri tem gre toliko denarja za izpit, da si lahko že skoraj spodoben rabljen motor kupiš.
Drug primer zgodbe: Star sem 25 let. V življenju še nisem sedel na motorju, pa se mi ga je zaluštalo. Naredim izpit za A neomejeno in si po poti domov kupim Repsolko (1000ccm). Nič voznika začetnika, nobenih omejitev. Sky is the limit.
Fer? Meni se ne zdi.
peroRS je napisal/-a:Tako, da kdor se hoče voziti hitreje kot 50kmh mora narediti izpit za neomejeno (govorim za folk nad 24 let) in mora kupiti skuter/motor z vsaj 125ccm. Ni to nobeno vsiljevanje, tako je
peroRS je napisal/-a:Redefiniranje predpisov? Kako to vpliva na frčota, ki NE MORE iti več kot 50 (seveda original, ne sfriziran)? NIČ
Tudi, če bi predpisi dovoljevali višjo hitrost kot 50kmh, se ne bi smel voziti s 50ccm skuterjem brez blokad, ker to ni homologirano (ne samo pri nas, povsod), četudi bi imel izpit za neomejeno.
Tako, da kdor se hoče voziti hitreje kot 50kmh mora narediti izpit za neomejeno (govorim za folk nad 24 let) in mora kupiti skuter/motor z vsaj 125ccm. Ni to nobeno vsiljevanje, tako je
sašo5 je napisal/-a:kakor tudi vožnjo manjšega tovornega vozila_do 6tnaj me kdo popravi, če sem slučajno kaj zamešal.....
Doco je napisal/-a:peroRS je napisal/-a:Tako, da kdor se hoče voziti hitreje kot 50kmh mora narediti izpit za neomejeno (govorim za folk nad 24 let) in mora kupiti skuter/motor z vsaj 125ccm. Ni to nobeno vsiljevanje, tako je
Kaj vožnja avtomatskega 125ccm skuterja zahteva posebna znanja (ima samo gas in bremzo), da moraš pri nas kljub temu, da imaš B kategorijo(poznavanje predpisov...) za potrdilo plačati z vožnjami, tečajem itd. 800-1000€?
lpd
peroRS je napisal/-a:... sedel na Gilero GP800 (maksiskuter, ki preseže 200kmh) in jo obvladal brez problema, saj ima le gas in bremzo, pa malo težji in močnejši je kot 125ccm. piece of cake
Doco je napisal/-a:... Kaj vožnja avtomatskega 125ccm skuterja zahteva posebna znanja (ima samo gas in bremzo), da moraš pri nas kljub temu, da imaš B kategorijo(poznavanje predpisov...) za potrdilo plačati z vožnjami, tečajem itd. 800-1000€?
EX-B je napisal/-a:[ Frcki in podobno pa bi se moralo omejit na 25kmh in se vozit po kolesarskih stezah, tukaj se pa strinjam, po cesti je nevarno..
lancia hf je napisal/-a:... pa pač na cesto s čelado na glavi in 45 km/h
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov