Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Polet na rob vesolja

Napisal/-a cruiser1 Po okt 15, 2012 7:56 pm

Včeraj zvečer sem sploh prvič slišal za tega Felixa, v lokalu kjer sem bil s prijatelji na kavi so kar naenkrat prižgali TV in vsi začeli nekaj gledati. Sedeli smo ravno na idealnem mestu za gledanje TVja zato sem priznam tudi jaz začel gledati in edina zanimiva stvar pri prenosu mi je bil posnetek po koncu skoka, ko je kazalo priprave in je ta felix stopil iz airstreamke. Te prikolice so mi noro všeč 8) Vse ostalo pa samo zeh. Edino kar priznam temu Feliksu je to, da je znal prepričat sponzorje, da so mu plačali to blesarijo, vsa čast!
Razumem, da je ta skok zanimiv kakšnim padalcem ali pa raznim podobnim ekstremistom. Ne razumem pa zakaj bi moralo biti ta stvar kar vsem zanimiva in pomebna?

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Po okt 15, 2012 8:08 pm

Spet nevoščljivost?

Sploh ne! Nevoščljiv sem Magnusu Walkerju.

In zakaj mu ne bi privoščil, čeprav ni Slovenec.

What??

verjetno najbolj tvegana stvar, ki jo opraviš cel dan, je to da greš čez prehod za pešce

Verjetnost obstaja.

Zaradi takšnih, ki celo naredijo kaj, se stvari premikajo in se razvijajo

Ja sevede. Odkrili bodo nova zdravila, med padanjem se je domislil rešitve za svetovno lakoto, če ne bi skočil, bi bilo verjetno še vedno veliko otrok nepismenih... Ovčice...

ker za ta denar si lahko vsaj siguren da ni tvoj.

Ker slučajno ne pijem gnojnice od RedBulla, drugače je glih tako moj denar.

Dej, Arijan, pejd raj na kebap.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po okt 15, 2012 8:38 pm

Pi........a eni zatežite temo na polno. Neverjetni ste. :roll: :roll:

lp

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po okt 15, 2012 9:02 pm

King1 je napisal/-a:Pi........a eni zatežite temo na polno. Neverjetni ste. :roll: :roll:

lp

stari, ce pa nimajo drugega za delat pametnega. sej ves da si na a.com :)
turbo inside

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Po okt 15, 2012 10:19 pm

po eni strani je zakon stvar in bi sam isto šel, po drugi pa je odkrivanje tople vode. ljudje so izumljali marsikaj neverjetnega, pa je vse skirto pred ovčkami.

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Po okt 15, 2012 11:01 pm

primožek68 bomo pa tebe snemali, kako hodiš čez cesto. Pa bomo v ta projekt vložili ogromno denarja. Sigurno bo v eni uri imel milijone ogledov ;)

Komentiral si, da Avstrijci ne bi niti malo trznili, če bi bil to Slovenec in sem te vprašal zakaj se moraš potem ti enako obnašat.
Če bi se vsi obnašali, tako kot se nekdo do nas, potem bi se svet že končal...

Dobro da imamo tebe, ti si naša anti-ovčka :twisted:

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS To okt 16, 2012 9:05 am

Meni je prav. :D
Slika

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To okt 16, 2012 4:50 pm

cruiser1 je napisal/-a:Edino kar priznam temu Feliksu je to, da je znal prepričat sponzorje, da so mu plačali to blesarijo, vsa čast!

Saj, če sem prav razumel, ko se folk pogovarja, tudi on ni ravno revež.

cruiser1 je napisal/-a:Včeraj zvečer sem sploh prvič slišal za tega Felixa, v lokalu kjer sem bil s prijatelji na kavi so kar naenkrat prižgali TV in vsi začeli nekaj gledati.

Enako jaz. Pač treba se je prilagoditi večini :mrgreen:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 To okt 16, 2012 6:39 pm

_furby_ je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:Pi........a eni zatežite temo na polno. Neverjetni ste. :roll: :roll:

lp

stari, ce pa nimajo drugega za delat pametnega. sej ves da si na a.com :)

No ja sem pozabil. :roll: :roll: Me pa res zanima koliko pametnjakovičev bi si kaj podobnega sploh upalo? Da o taki višini in drznosti sploh ne govorim. Sicer pa sem pozabil, da je na a.com veliko supermanov in da to za njih ni nič takega. :roll:

lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To okt 16, 2012 7:30 pm

Jaz ne bi upal skočit, priznam oops
Oz. če sem natančen, že z balonom it na 37km višine...raje ne :mrgreen:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To okt 16, 2012 7:39 pm

King1 je napisal/-a: Me pa res zanima koliko pametnjakovičev bi si kaj podobnega sploh upalo? Da o taki višini in drznosti sploh ne govorim. Sicer pa sem pozabil, da je na a.com veliko supermanov in da to za njih ni nič takega. :roll:

lp

Je bilo po TV-ju povedano, da je bil to bolj varen skok kot tisti klasičen iz aviona saj je imel Felix kar precej "varovalk", ki so jih upravljali s tal, v primeru, da bi se kaj zalomilo. Pri klasičnem skoku s padalom tega ni.
Me pa bolj zanima kaj so delali 5 let in za kaj porabili menda več kot 100.000 dolarjev
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 To okt 16, 2012 8:09 pm

lancia hf je napisal/-a:
King1 je napisal/-a: Me pa res zanima koliko pametnjakovičev bi si kaj podobnega sploh upalo? Da o taki višini in drznosti sploh ne govorim. Sicer pa sem pozabil, da je na a.com veliko supermanov in da to za njih ni nič takega. :roll:

lp

Je bilo po TV-ju povedano, da je bil to bolj varen skok kot tisti klasičen iz aviona saj je imel Felix kar precej "varovalk", ki so jih upravljali s tal, v primeru, da bi se kaj zalomilo. Pri klasičnem skoku s padalom tega ni.
Me pa bolj zanima kaj so delali 5 let in za kaj porabili menda več kot 100.000 dolarjev

Že že zalomilo in pa varovalke ampak tudi tehnika zataji in nič ni 100%. Uglavnem sami superjunaki, ki bi si veliko upali in se zanašali na tehniko. ;) Ni vse zlato kar se sveti.

lp

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 To okt 16, 2012 9:37 pm

peroRS je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:Edino kar priznam temu Feliksu je to, da je znal prepričat sponzorje, da so mu plačali to blesarijo, vsa čast!

Saj, če sem prav razumel, ko se folk pogovarja, tudi on ni ravno revež.

Logično. Revežu zagotovo ne gredo takšne blesarije po glavi ;)

peroRS je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:Včeraj zvečer sem sploh prvič slišal za tega Felixa, v lokalu kjer sem bil s prijatelji na kavi so kar naenkrat prižgali TV in vsi začeli nekaj gledati.

Enako jaz. Pač treba se je prilagoditi večini :mrgreen:

Včasih res ampak ne vedno!

lp

Jaz zagotovo ne. Še v čisto navadni skok s padalom me ne prepričaš. Ampak vseeno se mi ne zdi ta Felixov podvig čisto nič posebnega. Na svetu je še več norcev, ki počnejo še bolj kretenske stvari, pa kaj? Fora je samo v tem, da smo nekateri mnenja, da folk čisto preveč pozornosti namenja neki popolnoma brezmiselni zadevi in to spet samo zato, ker je dobro spromovirana in medijsko podprta in zato vsak tepec ve za to in, ko večina buteljnov zve za neko stvar takrat ta postane splošno popularna. Pa ne mislim, da so vsi, ki jim je ta skok zanimiv buteljni!
Zame so osebki, kot je dotični Felix ali pa tisti naš Strel al kaj je že, samo attention whores. Ne vem zakaj bi jih kar vsi morali imeti za nekakšne junake?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To okt 16, 2012 10:42 pm

Eni pač mislijo, da so, zato ker konstantno plavajo proti toku, bolj razgledani in manj "naivni" od ostalih. Ene izjave spominjajo na tiste gostilniške o Formuli 1, ki se itak sama vozi okrog, pa je z njo imel hude težave človek, ki je prevozil več super športnih avtomobilov, kot jih cela gostilna skupaj zna naštet. ;)

Saj bi rekel, da je to posploševanje, da so kar vsi, ki so to spremljali, ovce, neumno, ampak potem se nekdo spravi zraven zvleč še neko čudno obliko nacionalizma (koji k.??!!) in gre ta dogodek primerjat s poveličevanjem smrti, ki je služilo predvsem dodatnemu napihovanju "iPhone manije".

Jaz sicer po mnenju zapriseženih scalcev proti vetru sem ovca, vozim namreč Golfa (moral bi Saab, Alfo, Subaruja...), uporabljam Windows (moral bi Linux) ipd., no vsaj Nokia me je rešila, ker ni več tako popularna kot nekoč, ampak glej ga zlomka, nisem jokal za Jobsom in nisem o Stratosu slišal iz teh silnih agresivnih medijev, ker jih pač ne spremljam. Ta projekt je v meni vzbudil ogromno zanimanja še preden sem sploh opazil, koliko pompa je okrog njega in sem o njem prebral zelo veliko ter ga z največjim veseljem spremljal. Prav tako kot sem v živo spremljal javljanje iz Mednarodne vesoljske postaje, si ogledal dokumentarec o Veyronu, pogledal film The World's Fastest Indian, ... in ja tudi Planica me fascinira, še posebno odkar sem bil na vrhu skakalnice. :D

Tisti, ki se sekirate koliko denarja je šlo za to, raje organizirajte kakšen protest proti našim ljubim politikom, ki vas dejansko veliko stanejo, tisti, ki vas pa moti, da to ni nahranilo nič lačnih, pa prosim povejte, koliko denarja in truda namenite za njih. ;)

Jaz vem, da če se nekdo vrže iz stratosfere in v astronavtski obleki prebije zvočni zid, v tej isti obleki doseže večjo hitrost kot jo je kdorkoli dosegel na kopnem, ki jo z izjemo tistih, ki so potovali z že upokojenim Concordom, dosežejo oz. presežejo (v letalih/plovilih) le vojaški piloti in astronavti, ne dosega nihče, bom to z veseljem V ŽIVO spremljal, pa tudi če me začne počasi obdajat volna! :D

Saj bi še kaj napisal glede vašega moraliziranja in banaliziranja tega projekta, ampak se mi res ne da debatirat z nekom, ki pametuje o nečem, brez da bi se malo podrobneje pozanimal o zadevi. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Sr okt 17, 2012 12:43 am

~toMmy~ je napisal/-a: Ta projekt je v meni vzbudil ogromno zanimanja še preden sem sploh opazil, koliko pompa je okrog njega in sem o njem prebral zelo veliko ter ga z največjim veseljem spremljal.

Predvidevam, da tvoj post leti tudi name.

Lej mene ne moti, če se nekdo zanima za neko stvar, kot praviš, da si se ti za ta Felixov skok. Vsi, tudi jaz imamo neke svoje fore in se zanimamo za marsikaj življensko nepomebnega in trapastega. To so stvari, ki te enostavno pritegnejo, ker se nekako vidiš v tem ali se samo tako dobro vziviš. Ali ti je enostavno blizu, ker sam delaš kaj podobnega in tako naprej...karkoli... Za večino takšnih stvari, večina nikoli ne izve, ker se ne zanima. Kadar je pa kakšna taka stvar dobro medijsko odmevna se pa kar vsi zanimajo za to neumnost in vsi so eksperti v tej stvari. Samo to me moti, ker zdaj že dva dni poslušam o tem skoku, ljudi, ki res pojma nimajo kaj so sploh videli in slišali, saj imajo take komentarje in vprašanja, da nisem prepričan, če niso res šele včeraj prišli iz votline v civilizacijo. In o teh buteljnih sem govoril - večinski raji, ki konzumirajo samo tisto in vse kar jim v glavo vržeš.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Sr okt 17, 2012 5:34 am

Ne, post je letel name...

Saj to je to. Ko bi nekdo omenil, da se izvaja ta projekt, ali pa se pove na koncu poročil, ajde v redu. Ampak toliko časa gnjavijo s tem, pa po forumih in nato narod še nasede in začne modrovat, kako je ta svetopisemski skok velepomemben, da če premoreš le kanček zdravega kriticizma se ti more zagravžat.

In ko se že gremo potovanja po ali ob galaksiji, v isti sapi ob takem populističnem podvigu hitro spregledamo še vse tiste Slovence, ki pa dejansko so nekaj doprinesli v tej sceni. Ker tega nam pač mediji ne tlačijo v golt. In to me moti.

Isto naredijo s temi reality showi. Toliko časa spuščajo bolne reklame, da se ti mora začeti nabirati žolč v grlu. Ali pa začneš gledat...
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Sr okt 17, 2012 1:46 pm

jaz sem zvedel par dni prej za skok. slučajno sem pa v živo ulovil ravno ko 5min preden je skočil. sej hudo, ma nič takega.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Sr okt 17, 2012 2:08 pm

Tudi jaz sem spremljal predvsem zato, ker me take stvari zanimajo (meteorologija, aeronavtika in astronomija), ne zato ker bi mi to servirali mediji. Tako da ni treba posploševat.

Predvsem mi je bilo zanimivo, ko so v živo prikazovali temperature in tlake v ozračju in v kapsuli. Tega v živo ne vidiš dostikrat.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr okt 17, 2012 11:37 pm

Kdo je skočo s kod ?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov