Vikking je napisal/-a:Men pa zmaga tale komentar. Ker si kupim staro LUKSUZNO vozilo za 2.000€ ne bi smel plačevati davka na luskuz. Saj čeprav ima več kot 4literski motor in 200kw to ne spada pod luskuz, ker je vozilo staro in sem zanj dal 2.000€.
Večje bedarije pa res ne. KER je popolnoma isto KOT: dobil sem v dar vozilo za 100.000€, ker zanj nisem plačal nič, ne smem plačati davka na luksuz. Človek božji, poglej si da cena in letnica vozila ni edini pogoj za luskuz. Ker lahko si kupiš vozilo staro 20let za ceno 2.000€ pa ne boš plačal davka na luskuz.
Dokler pač nekateri ne razumejo osnovnih pojmov, boš pač mislil da to ni luskuz, kar pa je po kriterijih še zelo zelo luskuz. Pa si lahko greš pogledat v tujino njihove definicije.
Ker pa smo slovenčki fenomen glede vozil, je pač tako, da tudi če ni za kruh bo pa za 400konjski V8 sigurno.
No, poglej mojo objavo in poglej svojo. Tvoja je nadahnjena s čustveno noto, ki si jo preko tipk, v svojem afektu, prelival na anonimni splet.
Ne, jaz mislim, da Safrane 3.0 Baccara ni luksuz. In se mi zdi totalno neumno, da bi plačeval dajatev za tako star 3.0 motor, ko zadeva toliko popije, da že s trošarinami človek toliko prispeva v blagajno, ki je/naj bi bila namenjena vsem skupaj. In vem, da ni v najvišjem razredu, kamor spadajo 3.5 motorji in naprej. Mogoče bi malce popustil, če bi se država vozila s Fabijami greenline

Glede daril... Veliko območje sivine; mi starši kupijo avto v vrednosti 10.000 € kot darilo in ob nakupu plačajo kar nekaj davkov, potem pa naj ga še prikazujem v dohodnini? Če sodeluješ v nagradni igri je to druga zgodba. Te stvari so zelo zelo slabo definirane. Sam pravim, da imamo daleč preslabo davčno. A je po drugi strani nima smisla krepiti, ker bodo samo še bolj nadzirali tiste, ki niso pereč problem.
Čudi me, da razmišljanje nekoga izzove tako emocialen odgovor, da se dereš; morda si celo kričal, ne vem - a si držal shift ali si vklopil caps lock?
In ne, ne vozim V8 s 400 KM, marveč 1.5 s 105 KM, ki pije... Mah, se ne tiče teme. In za svojega pošteno plačam vse dajatve in vinjeto; si moreš mislit, da se čez to ne pritožujem? Moti me zgolj trošarina, a sam ne morem nič. Menim pa, da si se našel v predhodni objavi. Te moti, da imajo drugi to kar si ti želiš, ti si pa tega ne moreš privoščit ker si odgovoren človek? Dobrodošel v realnosti.