J.McLane je napisal/-a:Nebivedu, nekatere podatke si krepko prenapihnil:
- katera 4 članska družina pokuri povprečno za 150 EUR elektrike mesečno
- katera bajta pokuri 2-3k EUR letno za ogrevanje, kurilno olje je out
- s paneli ne boš nikoli 100% pokril potreb po ogrevanju, mogoče nizkoenergijske hiše sigurno pa ne take, ki leno pokuri 2-3k EUR za ogrevanje
- tudi če ni direktno subvencije na prodano elektriko, je še zmeraj skrita subvencija v tem, da ti elektro v vsaki točki zagotavlja odkup, torej če je elektrike v omrežju dovolj ti jo oni vseeno morajo odkupiti, na ta način bo trpela rentabilnost vseh ostalih elektrarn, ki se lahko prilagajo z močjo in na letnem nivoju ne bodo proizvedle predvidene količeine elektrike.
Mi smo porabli cca 3000l olja na leto. Sedaj ko kurimo na pelete,pokurimo cca. 6-7 ton. Res pa je,da je izolacija na bajti bolj slaba se zaenkrat.
xxl je napisal/-a:Jaz uporabljam pelete Cugmaister iz Loč pri Poljčanah,cenovno ugodni in kakovostni.Predelali smo kombinirano peč na olje/drva tako,da smo samo zamenjali oljni gorilec s peletnim,dodali sod,polž in za cirka 1000 evrov vložka,zmanjšali stroške za skoraj polovico
Mi smo se lani tudi jemali pri njih,letos pa hocejo da narocis 10 dni prej in jih prides iskat tocno na dogovorjen dan.