lisko je napisal/-a:V mislih sem imel kake konkretne podatke....
Recimo moj asus 10" 4 jedrni 1.3 atom, 2Gb, SSD 64, zdrži čist normalnega dela 9-11 ur (odvisn kak ga obremeniš ampak pod 9 še nisem prišu -:D )
Taki podatki me zanimajo za 15 in 17 colske prenosnike.
MacTron je napisal/-a:lisko je napisal/-a:V mislih sem imel kake konkretne podatke....
Recimo moj asus 10" 4 jedrni 1.3 atom, 2Gb, SSD 64, zdrži čist normalnega dela 9-11 ur (odvisn kak ga obremeniš ampak pod 9 še nisem prišu -:D )
Taki podatki me zanimajo za 15 in 17 colske prenosnike.
Zal ni primerjave v tem kontekstu. Namrec, netbook, 10" LED oz. LCD zaslon, poleg tega zelo nizkoporabniski procesor ATOM ter SSD disk ne more biti primerjava z notebooki 15.6" ali celo 17.3" LED zaslon, I3,I5,I7 procesor ze porabi vec energije kot sama konfiguracija netbooka kje je se ostala periferija zacensi ze s samostojno grafiko (ne vezano na RAM), ki je mnogo bolj porabniska kot v netbookih kot npr: hybrid NV ION2 (plasticno povedano). Skratka, primerjava s porabo energije bi bila le v primeru, da imas extended baterijo oz. t.i. bay (tukaj lahko doseze nekje 7h max 4 osnovna 3 ext.) ampak ne izgleda vec "notebook" pac pa bolj kot stacionarni pc z moznostjo mobilnosti.
lisko je napisal/-a:Mi je povsem jasno ampak smo se narobe razumel.
V mislih sem imel če ma kdo izkušnje ali podatek ( da ne iščem po celem spletu). Kater prenosnik ima najdalšo avtonomijo za normalno delovanje. Toschiba mi sedaj z novo baterijo zdrži 2.5 ure....ampak je premal....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov