Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Re: prenosni računalnik

Napisal/-a lisko To jan 28, 2014 10:33 pm

V mislih sem imel kake konkretne podatke....
Recimo moj asus 10" 4 jedrni 1.3 atom, 2Gb, SSD 64, zdrži čist normalnega dela 9-11 ur (odvisn kak ga obremeniš ampak pod 9 še nisem prišu -:D )

Taki podatki me zanimajo za 15 in 17 colske prenosnike.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To jan 28, 2014 10:46 pm

lisko je napisal/-a:V mislih sem imel kake konkretne podatke....
Recimo moj asus 10" 4 jedrni 1.3 atom, 2Gb, SSD 64, zdrži čist normalnega dela 9-11 ur (odvisn kak ga obremeniš ampak pod 9 še nisem prišu -:D )

Zal ni primerjave v tem kontekstu. Namrec, netbook, 10" LED oz. LCD zaslon, poleg tega zelo nizkoporabniski procesor ATOM ter SSD disk ne more biti primerjava z notebooki 15.6" ali celo 17.3" LED zaslon, I3,I5,I7 procesor ze porabi vec energije kot sama konfiguracija netbooka kje je se ostala periferija zacensi ze s samostojno grafiko (ne vezano na RAM), ki je mnogo bolj porabniska kot v netbookih kot npr: hybrid NV ION2 (plasticno povedano). Skratka, primerjava s porabo energije bi bila le v primeru, da imas extended baterijo oz. t.i. bay (tukaj lahko doseze nekje 7h max 4 osnovna 3 ext.) ampak ne izgleda vec "notebook" pac pa bolj kot stacionarni pc z moznostjo mobilnosti.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr jan 29, 2014 3:57 pm

MacTron je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:V mislih sem imel kake konkretne podatke....

Zal ni primerjave v tem kontekstu. Namrec, netbook, 10" LED oz. LCD zaslon, poleg tega zelo nizkoporabniski procesor ATOM ter SSD disk ne more biti primerjava z notebooki 15.6" ali celo 17.3" LED zaslon, I3,I5,I7 procesor ze porabi vec energije kot sama konfiguracija netbooka kje je se ostala periferija zacensi ze s samostojno grafiko (ne vezano na RAM), ki je mnogo bolj porabniska kot v netbookih kot npr: hybrid NV ION2 (plasticno povedano). Skratka, primerjava s porabo energije bi bila le v primeru, da imas extended baterijo oz. t.i. bay (tukaj lahko doseze nekje 7h max 4 osnovna 3 ext.) ampak ne izgleda vec "notebook" pac pa bolj kot stacionarni pc z moznostjo mobilnosti.

Mi je povsem jasno ampak smo se narobe razumel.
V mislih sem imel če ma kdo izkušnje ali podatek ( da ne iščem po celem spletu). Kater prenosnik ima najdalšo avtonomijo za normalno delovanje. Toschiba mi sedaj z novo baterijo zdrži 2.5 ure....ampak je premal....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr jan 29, 2014 6:02 pm

lisko je napisal/-a:Mi je povsem jasno ampak smo se narobe razumel.
V mislih sem imel če ma kdo izkušnje ali podatek ( da ne iščem po celem spletu). Kater prenosnik ima najdalšo avtonomijo za normalno delovanje. Toschiba mi sedaj z novo baterijo zdrži 2.5 ure....ampak je premal....

Nikakor se nismo narobe razumeli, razumem kaj si zelel. To kar sem ti povedal je le uvod v to kar ti bom nadaljeval. Namrec, kot sem ze povedal obstaja tisti daljsi cas nekje do 4h (tudi 6h z idle) z osnovno 4 oz. 6 celicno baterijo. Zanimivo je to, da omenjas Toshibo (vendar ne modela), ki zdrzi prav toliko. V vprasanju je model Satellite P50T. Iz prve roke pa ti lahko povem, da tudi HP-jev, Dell-ovi, Lenovo-tovi modeli lahko zdrzijo nekje 4h, vendar je vse odvisno kako jih obremenjujes. Vse kar gremo lahko nad te ure z obremenitvijo pa je potrebna extended baterija (v primeru da imas tudi taksen slot).

Za to kdo ima najdaljso avtonomijo pa ti predlagam naslednjo profesionalno stran na kateri imas dobersen del modelov opisanih v detajle, prav tako batery life (z razlicnimi obreminitvami): http://www.notebookcheck.net/Reviews.55.0.html priporocam.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov