Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Re: STROJNIKI in domači mojstri POZOR: Iščem poseben vijak!

Napisal/-a nebivedu To jan 28, 2014 3:10 pm

Vijak trdote 8.8 bi bil komot zamenjava za 10.9. Ne boš rekel, da delaš silo 2500kg na balanci motorja.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To jan 28, 2014 5:17 pm

Poseben vijak za balanco, daj lepo te prosim. Zmeči skupaj z navadnimi šraufi, kaj kompliciraš. A ne znaš določit, koliko sile prenašaš na balanco.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To jan 28, 2014 5:25 pm

U jebote vidi bajkere. Še dobr, da še ni kdo predlagal, da si daj balanco od motocross motorja s selotejpom skup zlepi :roll:

Jest ti predlagam, da kontaktiraš avstrijce, pa ti naj pošljejo dva original vijaka.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA To jan 28, 2014 6:03 pm

a seleš, ki je uvoznik za ktm-e pa nima al kaj, če je to del powerpart ktm delov...
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To jan 28, 2014 7:11 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:U jebote vidi bajkere. Še dobr, da še ni kdo predlagal, da si daj balanco od motocross motorja s selotejpom skup zlepi :roll:

Jest ti predlagam, da kontaktiraš avstrijce, pa ti naj pošljejo dva original vijaka.

Jaz sem ga vsaj imel... Ne morem se spomnit, kam prideta prišraufana vijaka, če ne celo v aluminij. Zagotovo pa trdota 8.8 več kot ustreza.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To jan 28, 2014 8:19 pm

primozek68 je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:U jebote vidi bajkere. Še dobr, da še ni kdo predlagal, da si daj balanco od motocross motorja s selotejpom skup zlepi :roll:

Jaz sem ga vsaj imel... Ne morem se spomnit, kam prideta prišraufana vijaka, če ne celo v aluminij. Zagotovo pa trdota 8.8 več kot ustreza.

A poster si imel na steni?

Pri tej zadevi bi tut sam kompliciral okoli tega al bo 8.8 al 10.9
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To jan 28, 2014 9:03 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:

Poster mam tud ja, sam je tvoja m*m* gor, KTM je bil pa 530exc.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 To jan 28, 2014 9:16 pm

Kaj več kot so ti že ostali, sam ne morem povedat...
Me pa moti ena stvar, ki jo vsi pozabljajo. Oznake 8.8, 12.10 itd itd. označujejo TRDNOSTNI razred vijaka (natezno trdnost) in ne TRDOTE... Med tema dvema pojmoma je precej razlike. ;)

frooteg
Nov uporabnik

Kraj: Republic of Quotle

Napisal/-a frooteg To jan 28, 2014 9:24 pm

Pokliči na http://www.vomit.si/index.php/kontakt , ali pa po mailu kontaktiraj Matevža.

Upam, da ti bo lahko pomagu, ker imajo na zalogi ogromnooo specialnih vijakov.

LP M .

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To jan 28, 2014 9:41 pm

zlica22 je napisal/-a:Kaj več kot so ti že ostali, sam ne morem povedat...
Me pa moti ena stvar, ki jo vsi pozabljajo. Oznake 8.8, 12.10 itd itd. označujejo TRDNOSTNI razred vijaka (natezno trdnost) in ne TRDOTE... Med tema dvema pojmoma je precej razlike. ;)

Če me spomin ne vara obstaja vStrojniškem priročniku tabela, ki razlaga to oznako, v bistvu gre za 2 števili (2 podatka), kogar zanima si bo zguglal.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 To jan 28, 2014 10:07 pm

zlica22 je napisal/-a:Kaj več kot so ti že ostali, sam ne morem povedat...

Če me spomin ne vara obstaja vStrojniškem priročniku tabela, ki razlaga to oznako, v bistvu gre za 2 števili (2 podatka), kogar zanima si bo zguglal.

Ja, tabela glede na razred trdnosti prikazuje napetost tečenja, natezno trdnost in razteznost. Pri takem vijaku, ki ga išče avtor je precej pomembnejša trdnost kot trdota. Sicer pa nima veze. Ne gre se zato ali te zanima ali ne, to ni moja stvar. Samo dobronamerno sem opozoril. Kot da bi rekel hruški jabolko in obratno. Oznaka 8.8 označuje trdnostni razred vijaka. Amen :-P

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr jan 29, 2014 7:33 am

TrijoAdijo je napisal/-a:

Poster mam tud ja, sam je tvoja m*m* gor, KTM je bil pa 530exc.

Sereš, majkemi :) Edini poster, ki ga imaš na steni, je poster s tvojim frisom, potem ko so te plavci nabunkal.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Sr jan 29, 2014 8:10 am

Slika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr jan 29, 2014 9:04 am

Dej, ne jokaj...

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Sr jan 29, 2014 2:48 pm

nebivedu je napisal/-a:Vijak trdote 8.8 bi bil komot zamenjava za 10.9. Ne boš rekel, da delaš silo 2500kg na balanci motorja.

Ej, nevem. Nisem strojnik, ne spoznam se na te reči, v originalu so bili vijaki 10.9 in v manualu piše, da je potrebno uporabiti vijake 10.9 in če sem poten mi ni za experimintirat, ali bodo 8.8 zdržali, ker si na kakšnem skoku resno ne želim zadržati belance v rokah. ;)

primozek68 je napisal/-a:Poseben vijak za balanco, daj lepo te prosim. Zmeči skupaj z navadnimi šraufi, kaj kompliciraš. A ne znaš določit, koliko sile prenašaš na balanco.

Ne, ne znam določit koliko prenašam sile na belanco, vbistvu me to niti ne skrbi, ker vem da bi 8.8 vijak zdržal. Problem nastane, ko padeš in motor udari z belanco v tla ali kamorkoli. To se zgodi mnogokrat, vijak napoka, vibracije k temu pripomorejo ogromno in naekrat v zraku ostaneš z belanco v roki. Padel sem že ogromnokrat, tudi polomil sem si že kaj in zato bi rad popolnoma izključil možnost napake materiala, da se ne zgodi kaj hujšega. Upam pa, da razumeš, da je imeti motocross motor in dejansko voziti motocross motor ogromna razlika. ;) In 530exc ni motocross motor. Tega motorja na progi ne izkoristiš niti 30% vsaj ti ne. Dvomim, da si ga v hosti ali celo po cesti znal popolnoma izkoristit. Zatorej se ne hvalisaj na preveliko. No, pa ne trdim, da ga izkoristim jaz, rad bi samo popolnoma izključil možnost napake materiala. In če so pri KTM-u uporabili vijake 10.9 potem najbrž že vedo kaj delajo in jim precej bolj zaupam kot tebi.

TOYOTA je napisal/-a:a seleš, ki je uvoznik za ktm-e pa nima al kaj, če je to del powerpart ktm delov...

Seleš je dobavil poviške za belanco ( original zapakirane od KTM-a ) v katerih so bili 1cm prekratki vijaki. On s tem nima nič, ker je tak paket že prevzel, ter ga samo poslal dalje. Če že, potem bi se mogu obrnat na proizvajalce teh poviškov, original KTM, dvomim pa, da bi se oni veliko ubadali z mano.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Sr jan 29, 2014 3:53 pm

ManIAK je napisal/-a:Seleš je dobavil poviške za belanco ( original zapakirane od KTM-a ) v katerih so bili 1cm prekratki vijaki. On s tem nima nič, ker je tak paket že prevzel, ter ga samo poslal dalje. Če že, potem bi se mogu obrnat na proizvajalce teh poviškov, original KTM, dvomim pa, da bi se oni veliko ubadali z mano.

Ne ti se obrneš na dobavitelja, potem se pa on na KTM, pa verjemi, da jih bodo takoj poslali.

Sam sem mislil, da si prek kakega ebaya kupoval, pa da zato ne moreš reklamirati.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 29, 2014 4:05 pm

x2

Ok, ni nujno, da jih bodo ravno "takoj poslali", ampak je pa definitivno treba najprej kontaktirat njih.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Sr jan 29, 2014 5:33 pm

Hja, možno res, ampak kako naj jaz vem, če so v vsah pakiranjih tako dolgi vijaki? Mogoče oni smatrajo, da je 1cm navojev dovolj, kljub temu, da je v originalu vijak čez komplet navoj cca 2cm? Mam v petek obljubljena 2 komada, če še vedno ne bo nič iz tega, se bom obrnil na ktm. Če mi bodo oni jamčili, da je dovolj 1cm navoja v križe motorja, potem naj bo tako. Če se zadeva kakorkoli odlomi, ali pobere navoje, bodo pač oni odgovarjali.

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Sr jan 29, 2014 6:46 pm

Večino obremenitve nosijo prvi trije navoji, nekaj pa še naslednja 2. Ostali so za "okras". Malo poišči po forumu, razlaga je že bila na to temo v povezavi s kolesnimi vijaki in maticami.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Sr jan 29, 2014 9:40 pm

Okej zdej pa dost budalaštin:

Problem nastane, ko padeš in motor udari z belanco v tla ali kamorkoli. To se zgodi mnogokrat, vijak napoka, vibracije k temu pripomorejo ogromno in naekrat v zraku ostaneš z belanco v roki

Ha ha ha, ko ti vsekaš z balanco po tleh, je balanca za v smeti prjatu. Ne padeš 10x na isto balanco. Nisem še videl, da bi komu šraufi ''razpokal'' na balanci, pa jih kar nekaj poznam, ki furajo za res. Ne vem, ponavadi smo potrgal križe spredaj, krmilni ležaj-vpetje, zadnjo nihajko, feltne ipd, ne pa ene šraufe od balance.

Upam pa, da razumeš, da je imeti motocross motor in dejansko voziti motocross motor ogromna razlika.

A dej ga lomt, a res?

In 530exc ni motocross motor.

Kdo govori o cross motorju?? Govori se o KTM-u nasploh.

Tega motorja na progi ne izkoristiš niti 30% vsaj ti ne.

Ne, tega motorja se sploh ne pelje na motokros progo drgač, ker ni za to narejen.

zato bi rad popolnoma izključil možnost napake materiala, da se ne zgodi kaj hujšega

Sej ne vem kaj bi rekel...

Jaz odstopam od teme, ne da se mi poslušat nekih pametovanj od nekih komplikatorjev. Še nasvet: VEČ FURAT, MANJ SMRDET.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov