sem v tujini od 8 do 11 mesecev na leto
punco ki še študira v sloveniji
Zdej, al te ma res tolk rada, al pa ...
sem v tujini od 8 do 11 mesecev na leto
punco ki še študira v sloveniji
BoneS je napisal/-a:Da malo bolj argumentiram pa dolijem se malo olja na ogenj: ceprou nama s punco v slo verjetn ne bo tako hudo, oba razmisljava, da bi po njenem doktoratu odsla v tujino, sploh, ker bo ona tam na svojem podrocju lahko dosegla bistveno vec, kot pri nas. Pa tudi sam bom imel bistveno boljse moznosti.
Sledi pricetek damasovnega odhajajanja ljudi s trebuhom za kruhom.
cruiser1 je napisal/-a:Komarček je napisal/-a: Treba je biti ponosen na to kar imamo
maniaxxx je napisal/-a:
Bones, glede na to, da približno vem, kaj vse znaš ti lahko samo povem.....začnita pakirati, kolikor hitro lahko.
Komarček je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:Komarček je napisal/-a: Treba je biti ponosen na to kar imamo
Mi je resnično zelo žal, ker ne morem biti na nič ponosen. Nič več![]()
Lahko si ponosen pa prekrasno naravo, gore, gozdove, morje, čisto pitno vodo, čist zrak, nenormalno lepo panoramo nasploh! Meni je to glavno, jebš folk tak je kot je, razmere so kot so, dokler nisi lačen pa imaš kaj nad glavo še gre. Se absolutno strinjam, da bi moralo biti bolje kot je ampak bodimo zadovoljni s tem kar mamo. Sem bil že marsikje a je doma 100% najlepše in najboljše.
Komarček je napisal/-a:Nevem kaj ma tu opranost možganov kaj zraven. Kje na svetu greš lahko z pletno na otoček sredi jezera s pogledom na grad, ki mogočno stoji na skali nad jezerom, kje imaš 2 ure do morja, polno nekih čudesnih jam, prelepih gor, čistega zraka ter vode nasploh taka raznolikost na tako majhnem koščku zemlje. Slovenija majhna dežela velikih dosežkov, koliko uspešnih športnikov imamo pa raznih firm, ki so uspešne v svetovnem merilu.
Sranje pa je povsod po svetu ne samo tule, ne zaradi slabega obdobja popljuvati svojo državo v kateri si se rodil, odraščal, šolal si se skoraj zastonj, zdravstvo je kolikor toliko še zastonj...
Komarček je napisal/-a:Mah sj vem, da je politika gnila, ampak tako je povsod po svetu več ali manj. Ali je to glavni razlog za izselitev iz države? Kje pa! Lahko pa mirne duše probate drugod kjer imajo kanček manj delavskih pravic, te hitreje odpustijo, imajo bistveno manj dopusta ter daljši delavnik...
Ni vse denar. In pa dom je samo eden.
DJ-DUST je napisal/-a:Kaj bo Tina Maze zibala mojega otroka, medtem ko bom jaz delal 9 ur na dan za minimalno plačo?
Punca hodi na zavod po seminarjih medtem ko ji govorijo da ni njihov problem da ne najde službe, ima pa končano 5. stopnjo? Pošilja prošnje dnevno, še jaz jih tiskam. Kamorkoli pride jo odslovijo saj nima izkušenj, ji bo Primož Peterka dal izkušnje? Saj ima narejeno obvezno prakso...
Kaj ti bo cerkev na Bledu pa vožnja z gondolo ko večkrat na mesec ne ostane za burek? Tudi če zberem za bencin pa gondolo mi ne pomeni nič v življenju...
Kaj ti bo neka najvišja izobrazba v Sloveniji če več kot zaslužiš na mesec, več daš državi?
Zdravstvo je že dokaj poceni, samo dokler se po bolnicah vlačijo zdravi ljudje, medtem pa jaz bolan delam, ker se bojimo za službo in pijem Nalgesin da me čimprej mine bolečina, mi tudi poceni zdravstvo nič ne koristi...
Tudi sam študiram da z mojo spakirama in grema, prodam kar imam in nekje na novo, je pa "domovina" prva stvar zaradi katere bi šel. Mogoče je res v redu v večjih mestih (in ob premožnih starših), ampak pri nas na selu je katastrofa. In ne, ne iščem vilo z bazenom in pet avtov na dvorišču, ampak iščem življenje v katerem se mi ne bo treba sekirat če mi ostane kaj denarja do 15. in se spraševati kako bi preživel družino katero si želim ustvariti...
Komarček je napisal/-a:Glejte na život tko, da enkrat gre dobro enkrat slabo, če potegneš na koncu dobre trenutke si srečen, drugače si pa lahko celo življenje samo zamorjen. Sicer pa če pogledamo tko veliko nesreče izhaja tudi samo zaradi tega, ker so danes prisotne velike materialne razlike med nami. Greš malo naokoli ter vidiš super duper avte, zrihtane ljudi v nulo, finese ni da ni pa si sam pri seb mislš ojej kako je njim fletno še jest bi imel te stvari kot jih imajo oni pa postaneš nesrečen ter nezadovoljen.
Včasih pa vsi fičkote, vsi eno televizijo, vsi so podobno živeli ne ravno v revščini ali luksuzu ampak ravno prav. Duh v zraku pa je bil izrazito bolj optimističen kot danes. A ni to zanimivo a?
primozek68 je napisal/-a:sem v tujini od 8 do 11 mesecev na letopunco ki še študira v sloveniji
Zdej, al te ma res tolk rada, al pa ...
primozek68 je napisal/-a:Same budalaštine, vsi jokat kam bodo migrirali. Dejstvo je drugačno. Kam pa? Jug, vzhod, zahod, povsod je slabše. Na sever torej...Kam pa? Skandinavija? Ne vzamejo, nobenih fizikalcev, če že, visoko izobražen kader, pa še to začasno. Kam torej? Nemčija? Izvolite, ampak tam bo od jutra do sutra plus sobote. Kam torej? Irak, Iran? Težaško delo cele dneve na vročini. Amerika? Ni več obljubljena dežela, potrebe krijejo iz južne amerike. Nova Zelandija? Ni pogojev, ne jemljejo. Ostane Kanada in Švica, pa še to samo sekači. Rusija? Ja, če se pišeš Škrabec, pa še ta bo svoje ''terence'' odpustil in gradil z ruskimi ''čefurji''.
Jokanje gor ali dol, vsi boste lepo doma ostali. Mogoče kakšen ribnčan, če mu je ostalo ''zdumarstvo'' v genih.
Pa še to, če si nesposoben v Sloveniji, si nesposoben po celem svetu (pomeni tudi si najdt posel).
primozek68 je napisal/-a:Same budalaštine, vsi jokat kam bodo migrirali. Dejstvo je drugačno. Kam pa? Jug, vzhod, zahod, povsod je slabše. Na sever torej...Kam pa? Skandinavija? Ne vzamejo, nobenih fizikalcev, če že, visoko izobražen kader, pa še to začasno. Kam torej? Nemčija? Izvolite, ampak tam bo od jutra do sutra plus sobote. Kam torej?
.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov