Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Re: stroški

Napisal/-a primozek68 Po mar 05, 2012 7:23 pm

sem v tujini od 8 do 11 mesecev na leto

punco ki še študira v sloveniji

Zdej, al te ma res tolk rada, al pa ...
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Po mar 05, 2012 7:32 pm

Da malo bolj argumentiram pa dolijem se malo olja na ogenj: ceprou nama s punco v slo verjetn ne bo tako hudo, oba razmisljava, da bi po njenem doktoratu odsla v tujino, sploh, ker bo ona tam na svojem podrocju lahko dosegla bistveno vec, kot pri nas. Pa tudi sam bom imel bistveno boljse moznosti.
Sledi pricetek damasovnega odhajajanja ljudi s trebuhom za kruhom. ;)
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po mar 05, 2012 7:34 pm

BoneS je napisal/-a:Da malo bolj argumentiram pa dolijem se malo olja na ogenj: ceprou nama s punco v slo verjetn ne bo tako hudo, oba razmisljava, da bi po njenem doktoratu odsla v tujino, sploh, ker bo ona tam na svojem podrocju lahko dosegla bistveno vec, kot pri nas. Pa tudi sam bom imel bistveno boljse moznosti.
Sledi pricetek damasovnega odhajajanja ljudi s trebuhom za kruhom. ;)

Bones, glede na to, da približno vem, kaj vse znaš ti lahko samo povem.....začnita pakirati, kolikor hitro lahko.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Kraj: Slovenija

Napisal/-a Komarček Po mar 05, 2012 7:43 pm

cruiser1 je napisal/-a:
Komarček je napisal/-a: Treba je biti ponosen na to kar imamo

Mi je resnično zelo žal, ker ne morem biti na nič ponosen. Nič več :cry:

Lahko si ponosen pa prekrasno naravo, gore, gozdove, morje, čisto pitno vodo, čist zrak, nenormalno lepo panoramo nasploh! Meni je to glavno, jebš folk tak je kot je, razmere so kot so, dokler nisi lačen pa imaš kaj nad glavo še gre. Se absolutno strinjam, da bi moralo biti bolje kot je ampak bodimo zadovoljni s tem kar mamo. Sem bil že marsikje a je doma 100% najlepše in najboljše.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Po mar 05, 2012 7:49 pm

maniaxxx je napisal/-a:
Bones, glede na to, da približno vem, kaj vse znaš ti lahko samo povem.....začnita pakirati, kolikor hitro lahko.

Bom reku samo: hvala enako ;)
Mnenja sem, da se bo naslo vedno vec ljudi, z visjo izobrazbo, ki si pri nas po koncanem solanju (ali pa so ze koncali) ne bodo mogli najt dostojne sluzbe. In kaj ima taksna oseba na izbiro: ali se sprijazni s tem pa gre delat nekam za malo vec kot minimalno placo, ali pa poisce v seb scepec ambicioznosti-in oddide. Tako slabo, kot bo cez par let tukaj, dvomim, da se bo kje.
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po mar 05, 2012 7:50 pm

Komarček je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:
Komarček je napisal/-a: Treba je biti ponosen na to kar imamo

Mi je resnično zelo žal, ker ne morem biti na nič ponosen. Nič več :cry:

Lahko si ponosen pa prekrasno naravo, gore, gozdove, morje, čisto pitno vodo, čist zrak, nenormalno lepo panoramo nasploh! Meni je to glavno, jebš folk tak je kot je, razmere so kot so, dokler nisi lačen pa imaš kaj nad glavo še gre. Se absolutno strinjam, da bi moralo biti bolje kot je ampak bodimo zadovoljni s tem kar mamo. Sem bil že marsikje a je doma 100% najlepše in najboljše.

Oprosti, ampak si ena navadna ovca, kaj mi pomaga lep razgled v Julijcih, če nimam denarja niti da se odpeljem do tam, lahko ga gledam samo po Tv, če si seveda tudi to lahko privoščim.

Pa tudi druge države imajo prav tako ali še lepšo naravo, samo imajo dosti bolje urejene zadeve, pa seveda ne trdim, da je pri nas vse slabo, drugje pa vse dobro, vsepovsod nažalost vlada samo kapital ( no kak od boga pozabljen konec sveta se še najde kjer ni tako ampak pustimo to ), samo enostavno ne razumem takšne slepe zaverovanosti v državo, ki se do svojih državljanov obnaša slabše kot mačeha.

Seveda pa spoštujem tvoje mnenje, samo se ne morem strinjati z njim, mam premalo oprane možgane.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Napisal/-a Komarček Po mar 05, 2012 7:58 pm

Nevem kaj ma tu opranost možganov kaj zraven. Kje na svetu greš lahko z pletno na otoček sredi jezera s pogledom na grad, ki mogočno stoji na skali nad jezerom, kje imaš 2 ure do morja, polno nekih čudesnih jam, prelepih gor, čistega zraka ter vode nasploh taka raznolikost na tako majhnem koščku zemlje. Slovenija majhna dežela velikih dosežkov, koliko uspešnih športnikov imamo pa raznih firm, ki so uspešne v svetovnem merilu.

Sranje pa je povsod po svetu ne samo tule, ne zaradi slabega obdobja popljuvati svojo državo v kateri si se rodil, odraščal, šolal si se skoraj zastonj, zdravstvo je kolikor toliko še zastonj...

Je drag bencin, a o tistem, da nimaš denarja do Julijcev, če nebi imel toliko denarja tudi nebi imel za internet ter pisal tega sedaj tu. ;)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po mar 05, 2012 8:02 pm

Komarček je napisal/-a:Nevem kaj ma tu opranost možganov kaj zraven. Kje na svetu greš lahko z pletno na otoček sredi jezera s pogledom na grad, ki mogočno stoji na skali nad jezerom, kje imaš 2 ure do morja, polno nekih čudesnih jam, prelepih gor, čistega zraka ter vode nasploh taka raznolikost na tako majhnem koščku zemlje. Slovenija majhna dežela velikih dosežkov, koliko uspešnih športnikov imamo pa raznih firm, ki so uspešne v svetovnem merilu.

Sranje pa je povsod po svetu ne samo tule, ne zaradi slabega obdobja popljuvati svojo državo v kateri si se rodil, odraščal, šolal si se skoraj zastonj, zdravstvo je kolikor toliko še zastonj...

1. Ne pljuvam države ampak politiko te države in delno ne razumem ljudi, ki pustijo, da se jim servira vsakršno sranje in ga požre z kislim nasmeškom....

2. ne razumem zakaj bi moral podpirati oziroma "trpeti" nekje samo zato, ker sem tu odraščal, se šolal ipd....kolikor te razumem, bi moral celo čutiti hvalažnost za to in zaradi tega biti tiho in prenašati kretene, ki nam uravnavajo življenje? ( tukaj vidiš kaj ima opranost možganov zraven).

ni tole slabo obdobje, tole je posledica zgrešenih vlad zadnjih 20 let in le začetek resnega sranja....

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Napisal/-a Komarček Po mar 05, 2012 8:06 pm

Mah sj vem, da je politika gnila, ampak tako je povsod po svetu več ali manj. Ali je to glavni razlog za izselitev iz države? Kje pa! Lahko pa mirne duše probate drugod kjer imajo kanček manj delavskih pravic, te hitreje odpustijo, imajo bistveno manj dopusta ter daljši delavnik...

Ni vse denar. In pa dom je samo eden.

Uporabniški avatar
DJ-DUST
Novinec

Napisal/-a DJ-DUST Po mar 05, 2012 8:07 pm

Kaj bo Tina Maze zibala mojega otroka, medtem ko bom jaz delal 9 ur na dan za minimalno plačo?
Punca hodi na zavod po seminarjih medtem ko ji govorijo da ni njihov problem da ne najde službe, ima pa končano 5. stopnjo? Pošilja prošnje dnevno, še jaz jih tiskam. Kamorkoli pride jo odslovijo saj nima izkušenj, ji bo Primož Peterka dal izkušnje? Saj ima narejeno obvezno prakso...

Kaj ti bo cerkev na Bledu pa vožnja z gondolo ko večkrat na mesec ne ostane za burek? Tudi če zberem za bencin pa gondolo mi ne pomeni nič v življenju...

Kaj ti bo neka najvišja izobrazba v Sloveniji če več kot zaslužiš na mesec, več daš državi?

Zdravstvo je že dokaj poceni, samo dokler se po bolnicah vlačijo zdravi ljudje, medtem pa jaz bolan delam, ker se bojimo za službo in pijem Nalgesin da me čimprej mine bolečina, mi tudi poceni zdravstvo nič ne koristi...

Tudi sam študiram da z mojo spakirama in grema, prodam kar imam in nekje na novo, je pa "domovina" prva stvar zaradi katere bi šel. Mogoče je res v redu v večjih mestih (in ob premožnih starših), ampak pri nas na selu je katastrofa. In ne, ne iščem vilo z bazenom in pet avtov na dvorišču, ampak iščem življenje v katerem se mi ne bo treba sekirat če mi ostane kaj denarja do 15. in se spraševati kako bi preživel družino katero si želim ustvariti...
Zadnjič spremenil DJ-DUST, dne Po mar 05, 2012 8:12 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po mar 05, 2012 8:12 pm

Komarček je napisal/-a:Mah sj vem, da je politika gnila, ampak tako je povsod po svetu več ali manj. Ali je to glavni razlog za izselitev iz države? Kje pa! Lahko pa mirne duše probate drugod kjer imajo kanček manj delavskih pravic, te hitreje odpustijo, imajo bistveno manj dopusta ter daljši delavnik...

Ni vse denar. In pa dom je samo eden.

Politika je k****a povsod, samo drugje enostavno imaš poštene šanse ne glede na to kdo si, koga poznaš ipd, pomembno je kaj znaš in kaj lahko daš. Kakšne pravice imamo pa mi? Daljši delavnik? sam sploh nimam delovnega časa, delam tudi cel dan če je treba, za to ne dobim niti evra več, večkrat grem zvečer nazaj v službo, spet ne dobim niti evra več za to, niti potne stroške ne dobim 2x plačane....

Denar res ni vse, je več v odnosih in občutku, da si cenjen zaradi svojega dela ne pa zaradi raznih poznanstev, ko si lahko kar si, in te nihče ne obsoja zaradi tega ( tukaj mislim predvsem na družbo nasploh, ne samo na delodajalce ).

Dom? kaj je to dom, doma sem tam, kjer je meni in mojim bližnjim lepo in lahko živimo dostojno življenje, ne glede katera država je to

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po mar 05, 2012 8:14 pm

DJ-DUST je napisal/-a:Kaj bo Tina Maze zibala mojega otroka, medtem ko bom jaz delal 9 ur na dan za minimalno plačo?
Punca hodi na zavod po seminarjih medtem ko ji govorijo da ni njihov problem da ne najde službe, ima pa končano 5. stopnjo? Pošilja prošnje dnevno, še jaz jih tiskam. Kamorkoli pride jo odslovijo saj nima izkušenj, ji bo Primož Peterka dal izkušnje? Saj ima narejeno obvezno prakso...

Kaj ti bo cerkev na Bledu pa vožnja z gondolo ko večkrat na mesec ne ostane za burek? Tudi če zberem za bencin pa gondolo mi ne pomeni nič v življenju...

Kaj ti bo neka najvišja izobrazba v Sloveniji če več kot zaslužiš na mesec, več daš državi?

Zdravstvo je že dokaj poceni, samo dokler se po bolnicah vlačijo zdravi ljudje, medtem pa jaz bolan delam, ker se bojimo za službo in pijem Nalgesin da me čimprej mine bolečina, mi tudi poceni zdravstvo nič ne koristi...

Tudi sam študiram da z mojo spakirama in grema, prodam kar imam in nekje na novo, je pa "domovina" prva stvar zaradi katere bi šel. Mogoče je res v redu v večjih mestih (in ob premožnih starših), ampak pri nas na selu je katastrofa. In ne, ne iščem vilo z bazenom in pet avtov na dvorišču, ampak iščem življenje v katerem se mi ne bo treba sekirat če mi ostane kaj denarja do 15. in se spraševati kako bi preživel družino katero si želim ustvariti...

Ne razumeš ti s kakšnim ponosom gledaš lačnega otroka in prazno denarnico medtem ko Tina zmaguje :lol: :twisted:

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Napisal/-a Komarček Po mar 05, 2012 8:20 pm

Glejte na život tko, da enkrat gre dobro enkrat slabo, če potegneš na koncu dobre trenutke si srečen, drugače si pa lahko celo življenje samo zamorjen. Sicer pa če pogledamo tko veliko nesreče izhaja tudi samo zaradi tega, ker so danes prisotne velike materialne razlike med nami. Greš malo naokoli ter vidiš super duper avte, zrihtane ljudi v nulo, finese ni da ni pa si sam pri seb mislš ojej kako je njim fletno še jest bi imel te stvari kot jih imajo oni pa postaneš nesrečen ter nezadovoljen.

Včasih pa vsi fičkote, vsi eno televizijo, vsi so podobno živeli ne ravno v revščini ali luksuzu ampak ravno prav. Duh v zraku pa je bil izrazito bolj optimističen kot danes. A ni to zanimivo a?

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po mar 05, 2012 8:28 pm

Komarček je napisal/-a:Glejte na život tko, da enkrat gre dobro enkrat slabo, če potegneš na koncu dobre trenutke si srečen, drugače si pa lahko celo življenje samo zamorjen. Sicer pa če pogledamo tko veliko nesreče izhaja tudi samo zaradi tega, ker so danes prisotne velike materialne razlike med nami. Greš malo naokoli ter vidiš super duper avte, zrihtane ljudi v nulo, finese ni da ni pa si sam pri seb mislš ojej kako je njim fletno še jest bi imel te stvari kot jih imajo oni pa postaneš nesrečen ter nezadovoljen.

Včasih pa vsi fičkote, vsi eno televizijo, vsi so podobno živeli ne ravno v revščini ali luksuzu ampak ravno prav. Duh v zraku pa je bil izrazito bolj optimističen kot danes. A ni to zanimivo a?

S tem delom se celo strinjam s tabo, sploh tam okoli razlik...

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Po mar 05, 2012 8:38 pm

Same budalaštine, vsi jokat kam bodo migrirali. Dejstvo je drugačno. Kam pa? Jug, vzhod, zahod, povsod je slabše. Na sever torej...Kam pa? Skandinavija? Ne vzamejo, nobenih fizikalcev, če že, visoko izobražen kader, pa še to začasno. Kam torej? Nemčija? Izvolite, ampak tam bo od jutra do sutra plus sobote. Kam torej? Irak, Iran? Težaško delo cele dneve na vročini. Amerika? Ni več obljubljena dežela, potrebe krijejo iz južne amerike. Nova Zelandija? Ni pogojev, ne jemljejo. Ostane Kanada in Švica, pa še to samo sekači. Rusija? Ja, če se pišeš Škrabec, pa še ta bo svoje ''terence'' odpustil in gradil z ruskimi ''čefurji''.

Jokanje gor ali dol, vsi boste lepo doma ostali. Mogoče kakšen ribnčan, če mu je ostalo ''zdumarstvo'' v genih.

Pa še to, če si nesposoben v Sloveniji, si nesposoben po celem svetu (pomeni tudi si najdt posel).

Luky
Nov uporabnik

Napisal/-a Luky Po mar 05, 2012 8:40 pm

primozek68 je napisal/-a:
sem v tujini od 8 do 11 mesecev na leto

punco ki še študira v sloveniji

Zdej, al te ma res tolk rada, al pa ...

Se tudi sam vprašam ja.

Je pa tko plačano ma vse poskrbim zanjo in tudi to je nekaj vredno. Privežem jo pa ne in jo tudi ne mislim. Povedal pa sem ji da 2 z eno plačo (600€) z rednim delom 8 ur na dan v podnajemniškem stanovanju ne bova mogla in tudi razume da trenutno moram bolj delat da prideva skozi ko pa konča šolanje se bova pa naprej menila.

Je pa tko da tukaj v sloveniji če ne misliš bit brezobrazna pokvarjena lopovska baraba z vezami vsepovsod ki služi na plečih delvcev nikoli ne bo nihče dostojno živel brez skrbi kaj bo če bo en mesec nesposoben za delo

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Napisal/-a Komarček Po mar 05, 2012 9:18 pm

primozek68 je napisal/-a:Same budalaštine, vsi jokat kam bodo migrirali. Dejstvo je drugačno. Kam pa? Jug, vzhod, zahod, povsod je slabše. Na sever torej...Kam pa? Skandinavija? Ne vzamejo, nobenih fizikalcev, če že, visoko izobražen kader, pa še to začasno. Kam torej? Nemčija? Izvolite, ampak tam bo od jutra do sutra plus sobote. Kam torej? Irak, Iran? Težaško delo cele dneve na vročini. Amerika? Ni več obljubljena dežela, potrebe krijejo iz južne amerike. Nova Zelandija? Ni pogojev, ne jemljejo. Ostane Kanada in Švica, pa še to samo sekači. Rusija? Ja, če se pišeš Škrabec, pa še ta bo svoje ''terence'' odpustil in gradil z ruskimi ''čefurji''.

Jokanje gor ali dol, vsi boste lepo doma ostali. Mogoče kakšen ribnčan, če mu je ostalo ''zdumarstvo'' v genih.

Pa še to, če si nesposoben v Sloveniji, si nesposoben po celem svetu (pomeni tudi si najdt posel).

Lepo povedano.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Po mar 05, 2012 9:41 pm

primozek68 je napisal/-a:Same budalaštine, vsi jokat kam bodo migrirali. Dejstvo je drugačno. Kam pa? Jug, vzhod, zahod, povsod je slabše. Na sever torej...Kam pa? Skandinavija? Ne vzamejo, nobenih fizikalcev, če že, visoko izobražen kader, pa še to začasno. Kam torej? Nemčija? Izvolite, ampak tam bo od jutra do sutra plus sobote. Kam torej?
.

A ti to na pamet drugač ali kako?

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Po mar 05, 2012 9:46 pm

Stara starša sta bila 40 let v Nemčiji, pol žlahte je v Ameriki, 2x sem bil na študentski izmenjavi, nekaj tega sem prepotoval, včasih pa tudi berem na sekretu.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Po mar 05, 2012 10:03 pm

Če se selite toplo odsvetujem EU, pojdite kam drugam, vam pa že sedaj povem, da pozabite na lepše življenje v Sloveniji !!! Tak kot je en zgoraj napisal, ZAČNITE PAKIRAT ZELO POČAS, v tujini se nikakor ne bo cedil mlek in med, ampak boste imel vsaj dostojno življenje, več možnosti in lahko bost napredoval kar pa v Sloveniji nebi, spoznal nove ljudi, kulturo. Poskuste morda boste tam našli svoj pravi dom, vrnete se lahko še vedno.
Član od leta 2004
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov