Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)

Napisal/-a BoneS Pe apr 05, 2013 5:57 pm

Tocno ta model al kaj druzga?
Slika

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Pe apr 05, 2013 6:33 pm

Evo danes sem videl novo ceno Lumie 820 in moram priznati da me mika. Sedaj pa me zanimajo izkušnje lastnikov z tole Lumio, IcEm4n če si jo že kupil in pa Patrik kako si kaj zadovoljen z njo. Za to ceno ni slaba stvar sploh glede na 1GB RAMa, boljši procesor in AMOLED zaslon, , ki je meni ena izmed večjih prednosti. Torej mnenja lastnikov če si jo lasti tudi kdo drug kot Patrik.

pitbull123
Nov uporabnik

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Napisal/-a BoneS So apr 06, 2013 7:17 am

Renault VG je napisal/-a:Evo danes sem videl novo ceno Lumie 820 in moram priznati da me mika. Sedaj pa me zanimajo izkušnje lastnikov z tole Lumio, IcEm4n če si jo že kupil in pa Patrik kako si kaj zadovoljen z njo. Za to ceno ni slaba stvar sploh glede na 1GB RAMa, boljši procesor in AMOLED zaslon, , ki je meni ena izmed večjih prednosti. Torej mnenja lastnikov če si jo lasti tudi kdo drug kot Patrik.

Baterija solidna, za urejanje glasb (zvonenje) mas poseben program, s katerim skrajas na dovoljenih 20+ sekund.
Prek bt ne mores posiljat drugim telefonim (vsaj na 800ki ne, lahko, da je na tem ze to urejen). Ni laga. odzivnost telefona primerljiva z s3 (po mojih izkusnjah). windows je super, klienti za e pošto bolje dodelani kot pri androidu. Celoten sistem delovanja podoben kot ios.
Prednost aktivno namizje (to nima android-razn mogoc s kaksni louncherjem, niti ios).
Zanesljiva izvedba, bolj kompakten kot samsung (moje mnenje). Dobra podpora z aplikacijami..Kaj sem se pozabil.. display je super, navigacija tudi, cena je tudi dobra.
Ce bos kupoval zascito-aka original torbico, poisc mal na e-bayu. So pol cenej s postnino kot pri nas.

Vec se trenutno ne spomnem.

pitbull123 je napisal/-a:evo tale model http://www.mimovrste.com/artikel/272002 ... a#galerija

Po mojem +mnenju ne bi smelo biti tezav.
Slika

pitbull123
Nov uporabnik

Napisal/-a pitbull123 So apr 06, 2013 10:13 am

malo sem se zagledal v htc 3d ampak kot vidim ga ni nikjer mogoče kupit. Ali mogoče vi veste kje bi se ga dalo kupit,sicer zdaj imam ožji izbar in to je lg optimus 4xhd in pa ta htc 3d

Uporabniški avatar
RaVeN
Novinec

Napisal/-a RaVeN So apr 06, 2013 12:39 pm

Pozdravljeni,

zanima me kako je z garancijo, če kupiš telefon v Nemčiji? A garancija velja tudi pri nas, ali je v primeru okvare potrebno telefon pošiljat nazaj v Nemčijo?

Hvala za odgovor.
Lp

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG So apr 06, 2013 1:45 pm

BoneS je napisal/-a:
Renault VG je napisal/-a:Evo danes sem videl novo ceno Lumie 820 in moram priznati da me mika. Sedaj pa me zanimajo izkušnje lastnikov z tole Lumio, IcEm4n če si jo že kupil in pa Patrik kako si kaj zadovoljen z njo. Za to ceno ni slaba stvar sploh glede na 1GB RAMa, boljši procesor in AMOLED zaslon, , ki je meni ena izmed večjih prednosti. Torej mnenja lastnikov če si jo lasti tudi kdo drug kot Patrik.

Baterija solidna, za urejanje glasb (zvonenje) mas poseben program, s katerim skrajas na dovoljenih 20+ sekund.
Prek bt ne mores posiljat drugim telefonim (vsaj na 800ki ne, lahko, da je na tem ze to urejen). Ni laga. odzivnost telefona primerljiva z s3 (po mojih izkusnjah). windows je super, klienti za e pošto bolje dodelani kot pri androidu. Celoten sistem delovanja podoben kot ios.
Prednost aktivno namizje (to nima android-razn mogoc s kaksni louncherjem, niti ios).
Zanesljiva izvedba, bolj kompakten kot samsung (moje mnenje). Dobra podpora z aplikacijami..Kaj sem se pozabil.. display je super, navigacija tudi, cena je tudi dobra.
Ce bos kupoval zascito-aka original torbico, poisc mal na e-bayu. So pol cenej s postnino kot pri nas.

Vec se trenutno ne spomnem.

Hvala ti. BT je bil zrihtan z WP8, sedaj se da pošilajti tudi z BT. Verjetno ga grem naslednji teden iskat.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com So apr 06, 2013 3:19 pm

RaVeN je napisal/-a:Pozdravljeni,

zanima me kako je z garancijo, če kupiš telefon v Nemčiji? A garancija velja tudi pri nas, ali je v primeru okvare potrebno telefon pošiljat nazaj v Nemčijo?

Hvala za odgovor.
Lp

odvisno od znamke do znamke/oz. od servisa do servisa...
lahko ti povem za samsung, da ne velja
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo So apr 06, 2013 9:48 pm

Imam par vprašanj o tablicah.

Ali je dejansko vredno kupit tablico za 300e ali so približno enako dobre tudi tiste za 100-150e? Spisek opreme (procesor, ram, disk, itd) je praktično isti, samo cena je precej bolj ugodna ter nimajo nekih zvenečih imen natisnjenih. Rabil jo bom itak bolj občasno (2-3x na teden) za maile ter brskanje po netu, nič igric. Se splača gledat za dvojedrniki z 1.5 GHz ali so 1 giga dovolj?

Kakšna je dejanska uporabna razlika med android 4.0 ter 4.1? Se jo opazi ali ne?

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So apr 06, 2013 10:14 pm

DePalmo je napisal/-a:Imam par vprašanj o tablicah.

Ali je dejansko vredno kupit tablico za 300e ali so približno enako dobre tudi tiste za 100-150e? Spisek opreme (procesor, ram, disk, itd) je praktično isti, samo cena je precej bolj ugodna ter nimajo nekih zvenečih imen natisnjenih. Rabil jo bom itak bolj občasno (2-3x na teden) za maile ter brskanje po netu, nič igric. Se splača gledat za dvojedrniki z 1.5 GHz ali so 1 giga dovolj?

Kakšna je dejanska uporabna razlika med android 4.0 ter 4.1? Se jo opazi ali ne?

Moja izkušnja je taka..... JAAAAA splača se dat za tablico 300 evričev.... Sam sem bil pameten in kupil t.i. kitajca.... za dobrih 100 evrov. Lej razočaran na polno. Pa mi je prodajalec lepo vse povedal kaj in kako pa sem vseeno rinu v nakup. Eeee vsaka šola neki stane. Nimaš kej. Spisek opreme praktično isti ja. Ampak samo na papirju. Če jo boš rabil samo za to kar si rekel si raje kupi boljši telefon ( ne vem katerega imaš ) in si težavo rešil. Na galaxy notu 2 se da vse super delat, gledat in igrat marsikaj. Pa še hitrejši je fullll..... Prosim to je samo moje razmišljanje. Sam imam to; http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_ ... 0-4567.php in sem super zadovoljen.... Nimam pripomb, čez delovanje, zaslon in ostale stvari.... Gor se gledajo filmi, risanke, igrice, net ..... bla bla pa je zakon.... Seveda enim pač nebi bila. Meni je. je pa zelo ugodna pa moja je še celo 3G. Kar pa se tiče androida pa je po mojih opažanjih največ keča v tem, da so neke dodatne nastavitve in možnosti pri novejšem. Ni pa neki dramatičnega. Ko kupiš zadevo pa je vedno na voljo novejša različica androida ( če še ni bil inštaliran ), Rabiš samo wi-fi in petnajt minut in maš gor. Upam, da sem ti kaj pomagal, če pa želiš stvar preizkusit pa če si iz okolice Lj. pa javi pa ti jo prinesem pokazat in se boš lažje odločil..... pa uspešen nakup ti želim....

lp

p.s. aja SPLAČA se dat par evrov več ja...!!!!!!!!

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla So apr 06, 2013 10:20 pm

Splača se dat! Že te za 300€ so kdaj podhranjene in ni vse gladko, ampak so proti unim za 100€ vsaj uporabne. Oče ima galaxy tab 2 in mu je super zadeva. Zame so te zadeve še prepočasne in mi meoti vsaka zakasnitev. Če nisi neki hud uporabnik je to super zadeva za maile, igranje igric in brskanje po spletu. Tudi filme se da gledat, vendar so pri tab 2 problemi z .avi kodeki, tako da moraš pazit v katerem formatu je film. Ostali formati delajo normalno tudi v full HD.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo So apr 06, 2013 11:03 pm

Hudimana, pa sm mislu d bom pocen čez pršu :D

No, v bolj "cenjene" sem se nekak zaljubu v tole: Asus Eee Pad Transformer TF101. Všeč mi je ker lahko tablico priklopim na tipkovnico in se obnaša kot mini laptop. To je vredno denarja?

Ko rečeno, primarno jo bom imel za emaile, brskanje po netu, mogoče občasno kak film (res občasno).

In ne, telefon bom imel še najprej ločeno, nočem cegla v žepu ;) Imam pa trenutno LG Optimus Hub E510 in je občasno počasen ko sam hudič.

@King1: Hvala za ponudbo, a če že, bi raje stestiral to "kitajsko" za 100e, da vidim če je sploh uporabno.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche So apr 06, 2013 11:40 pm

DePalmo je napisal/-a:
No, v bolj "cenjene" sem se nekak zaljubu v tole: Asus Eee Pad Transformer TF101. Všeč mi je ker lahko tablico priklopim na tipkovnico in se obnaša kot mini laptop. To je vredno denarja?
.

Za "poceni" še je GoClever z možnostjo baterije/tipkovnice.

http://www.bigbang.si/tablicni-racunalniki-in-dlancniki/goclever-tab-r105bk-siv-bt-525867

Mogoče ga najdeš v kaki drugi trgovini in sprobaš.

pitbull123
Nov uporabnik

Napisal/-a pitbull123 Ne apr 07, 2013 10:57 am

http://www.mimovrste.com/artikel/272002 ... ultra#tech jaz imam tale model in sem zelo zadovoljen zanjo sem dav 250 eur ampak to je bilo pred parimi meseci, zdaj je seveda cenejša lahko si tudi pogledaš tehnične podrobnosti, so zelo dobre kupil sem jo v bing bangu in še zraven doplačal 50 eur tako da imam 6 let garancije. res super tablica.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Ne apr 07, 2013 12:01 pm

Renault VG je napisal/-a:V petek bo 1 mesec odkar imam Nokio C6-01.Ni slab mobitel le naši sosedje Madžari bi se lahko bolj potrudili pri sestavljanju.

Tole je bilo pred več kot 2 leti. Mobitel se je na koncu izkazal in tudi sestavljen ni bil tako slabo kot je sprva kazalo. Ampak ker gre tehnologija naprej in se je v 2 letih veliko spremenilo sem včeraj postal lastnik Nokie Lumie 820. Sicer moj najdražji mobitel do sedaj ampak je pa razlika opazna. Telefon dela tekoče, hitro kar se mene tiče za 260 € ni boljšega nakupa.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Napisal/-a BoneS Ne apr 07, 2013 6:21 pm

Kar se tablic tice, se strinjam s tem, kar je King1 napisu. Te cenejse praviloma niso bog ve kaj. Ko sem se sam odlocal, sem preskocil androide in nabavil ipad mini.
Zame je top, za mojo uporabo boljsa kot android. Glede na to, da imam doma vecino japckov, odlocitev za to tablico niti ni bila tezka.
Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne apr 07, 2013 6:35 pm

DePalmo je napisal/-a:
@King1: Hvala za ponudbo, a če že, bi raje stestiral to "kitajsko" za 100e, da vidim če je sploh uporabno.

Ni panike..... dober nakup ti želim.

lp

Uporabniški avatar
RaVeN
Novinec

Napisal/-a RaVeN Po apr 08, 2013 9:23 am

.com je napisal/-a:
RaVeN je napisal/-a:Pozdravljeni,

Hvala za odgovor.
Lp

odvisno od znamke do znamke/oz. od servisa do servisa...
lahko ti povem za samsung, da ne velja

Šlo se bi o HTC-ju pa me zanima kako je s tem?

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Po apr 08, 2013 2:33 pm

Po temeljitem branju komentarjev na amazon.com, sem se odločil da odpade Asus Transformer, preveč šans da so problemi že z novim (nekako 1/3 kupcev), potem je nakterim tudi počil zaslon zaradi načina kako je pritrjeno na tipkovnico. Pa tok mi je bil všeč :?

Sem pa že skoraj odločen da kupim tole: http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist ... 05bk_siv_+ Kak komentar? Počakati moram do jutri ker sem biddal za enega na ebayu, če ga ne dobim, grem jutri v akcijo :)

Hvala za vaša mnenja.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo To apr 09, 2013 6:16 pm

Evo, sem že lastnik tablice :-) je pa goclever r106, jutri dobim še usnjen etui s tipkovnico. Trenutno sem zelo zadovoljen, edino tipkovnico bi lahko malo hitreje dohajal. Sam se ne sekiram, je že zunanja na poti.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov