Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)

Napisal/-a INFINITI Pe maj 24, 2013 8:17 am

"Brat ima S4-ko in seveda sem naredil primerjavo.... če koga zanima lahko napišem.
;) Ja dej - več mnenj je vedno dobrodošlo ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Pe maj 24, 2013 8:25 am

haha kter cegu :lol:
Pa ka bos s tem. pvc crap-om. :mrgreen:
Slika

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Pe maj 24, 2013 9:51 am

Koga briga al je pvc ali aluminij... Itak se vsak razbije, ker pade na zaslon :lol:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Pe maj 24, 2013 10:10 am

INFINITI je napisal/-a:
"Brat ima S4-ko in seveda sem naredil primerjavo.... če koga zanima lahko napišem.
;) Ja dej - več mnenj je vedno dobrodošlo ;)

Govoril bom o mojih občutkih glede tega telefona in na koncu napisal kaj in kako je v primerjavi z S4!!!

Da začnem pri dizajnu.... Oblikovno zelo lep telefon, ki je seveda plastik fantastik z steklenim ozadnjem in kao kovinsko obrobo, ki je plastika in ne kakršna koli kovina. Kar ga sploh ne naredi cenenga ampak ravno nasprotno. Deluje zelo kompaktno in dobro sedi v roki. Tako majhni kot veliki. Ekran je lepo odporen na prstne odtise in nikoli ni nevem kako zamazan od njih. Zame je to velik plus. Zadnji del je podoben Lg Nexus- su 4, ki se pod določenim kotom vidijo nekako hologrami nekih kvadratkov. Všečno a vseeno ni nek presežek. Malenkost me je zmotilo, da je kamera pomaknjena za 1mm ven iz ohišja aparata a to sem jast, ki sem alergičen na popraskan telefon in tista izboklina kamere kar vabi, da jo popraskaš. Ekran je dovolj velik za vse kar se od telefona pričakuje in nalogo opravlja fenomenalno. Tipke so standard ..... na desno glasnost in na levi za vklop in izklop. Videl in tipal bolj prijetne na otip. Na desni je tud reža za mini sim, ki deluje na enak princip kot na Iphonu. A vseeno brez zatikanja ne gre. Telefon nima reže za SD kartico. To bo nekatere zmotilo. Sicer ima v osnovi telefon 32GB spomina ( od tega 25GB ) za uporabnika in bo prostora dovolj. Za ekstremiste pa naj bi po navedbah LG-ja kmalu na trg prišel G, ki bo imel internega 64GB . O jedrih, in ramih ne bom govoril, ker je dostopno na netu in nima smisla izgubljati besed. Telefon deluje sveže in je če si navajen samsunga kar nasprotje njega. Všeč mi je meni in vse kar je povezano z njim. Se z lahkoto privadiš. G laufa na 4.1.2 androidu. Kljub nasutju aplikacij na njega je vedno deloval brez zatikanja ( lag ). Nad baterijo ( 2100 amperska ) sem prijetno presenečen saj mi je zdržala skoraj dva dni. Primerjava z notom, ki mi še toliko dolgo ni zdržal ( vem ja ekran...... bla bla ). No bateriji pohvale pa čeprav sem bral, da so jo zelo popljuvali na raznih forumih. Malo sem razočaran nad fotičom, ki je zame na ravni 8MP-jev v drugih ze leto in več starih telefonih. Dopuščam možnost, da nisem našel pravih nastavitev za njega pa čeprav sem se trudil a vseeno sem ostal hladen. Ni pa slab, da ne bo pomote ampak jest mislim, da je to o 13MP bolj kot ne marketinška poteza. Isto me je na Xperi Z fotič razočaral pa ima isto 13MP. No da ne bom predolg je telefon za ta denar iz moje strani BEST BUY!!!!! nedvomno. Mu pa še čisto malo manjka do t.i. največjih, da se lepše izrazim.

No še par stvari, ki sem jih primerjal z S4-ko. S4 ima novejši android ( vem ja posodobitev ja ) ima boljši fotič, lepše oblikovano ohišje ( otip... ), možnost razširitve spomina, boljši ekran, zmogljivejšo baterijo ( tudi večjo) na voljo več flip caseov, ovitkov ..... skratka dodatne opreme. Ima tudi odstranljivo baterijo ( zame velik plus ) in aktivno home tipko.
Je pa res, da so to stvari, ki nekomu nebi bile pomebne. Meni je S4 boljši telefon ( gledano ) kot celota a vseeno cca 200 evrov razlike govori v prid LG-ja

lp

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Napisal/-a BoneS Pe maj 24, 2013 4:27 pm

Zelo dober opis!
Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Pe maj 24, 2013 5:21 pm

BoneS je napisal/-a:Zelo dober opis!

Thx ;)

lp

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe maj 24, 2013 6:24 pm

Dober opis! Ti bi rabil za kakšno revijo pisat hehe :)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Pe maj 24, 2013 9:17 pm

nevermind je napisal/-a:Dober opis! Ti bi rabil za kakšno revijo pisat hehe :)

Eh tok hudo pa ni....

lp

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So maj 25, 2013 11:44 am

Ti megapiskli so itak samo marketinška fora - češ več megapikslov, boljši fotoaparat....

Aja, pa še moja nova cigla :mrgreen: :mrgreen:

Slika
Slika

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Napisal/-a BoneS So maj 25, 2013 12:33 pm

IcEm4n je napisal/-a:Ti megapiskli so itak samo marketinška fora - češ več megapikslov, boljši fotoaparat....

Slika

lumia 620?

Kako si zadovoljen?
Slika

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG So maj 25, 2013 3:55 pm

BoneS je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:Ti megapiskli so itak samo marketinška fora - češ več megapikslov, boljši fotoaparat....

Slika

lumia 620?

Kako si zadovoljen?

820 ;)
Brezžični polnilec in pokrovček, kje in za koliko. Lahko na PM.
Pa upam, da boš z telefonom tako zadovoljen kot sem jaz.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne maj 26, 2013 12:39 pm

Bo kr 820 ja ;)
Glede cene pokrovčka in polnilne postaje pa na ZS.

Drgač pa super telefon. Še cca. 10 let nazaj sem si rekel, da te (precenjene) Nokie nikoli ne želim imet.... Razlog pa isti kot je danes za iPhone in Samsung Galaxy S serijo.
Sicer sem imel na začetku mal dvome glede WP-ja, ampak ker sem že na Galaxy Ace-u imel WP8 Launcher (in pred tem WP7 launcher), je ta dvom hitro izginil. OS dela ko šus, brez kakršnegakoli zatikanja (kot sem to bil vajen pri prejšnjem telefonu). Aplikacij je res manj kot za Android, se mi pa te zdijo precej bolj kvalitetne. Tudi sama velikost je manjša - npr. Facebook na WP-ju je 4MB, medtem ko je na Androidu zasedel skoraj 30MB. Pohvalim lahko GPS, kateri v 5 sekundah najde lokacijo - neglede na to, a sem zunaj na prostem ali pa nekje v zaprtem prostoru - ta je bil pri Ace-u velik problem. Velik plus je tudi brezplačna navigacija z vsemi možnimi mapami.
Rahlo me pa moti, da ni nobene bližnjice za izklop zvoka - za vse drugo sem našel, le za izklop zvoka ne (razen to, da s stranskimi tipkami uravnavaš glasnost). Je pa še en problem, ki je že od samega začetka in za katerega sumim dotični telefon, omrežje. Ni mi jasno, zakaj telefon vsaj 3/4 časa uporabe dela zgolj na Edge. Opažam tudi, da imam pri klicih občasne motnje (največ na začetku klica, občasno pa tudi nekje vmes). Bo treba mal pooblaščen servis povprašat, zakaj se to dogaja.
Slika

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla Ne maj 26, 2013 12:58 pm

Če ni na voljo 3G omrežja, bo delal edge.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne maj 26, 2013 12:59 pm

daj prosim javi kolko pride polnilna postaja za lumio :D
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne maj 26, 2013 1:00 pm

Sicer zmogljiv in lep telefon ampak ima en problem. Nokia je. Jaz sem rekel, da Nokie ne kupim več. Prej sem imel vedno Sony Ericsson, enga samsunga potem sem pa nabavil Nokio.
Verjetno zadnja nokia katero sem si lastil. Sedaj imam zopet Sonya. In naslednji bo zopet Sony ali pa Samsung.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Ne maj 26, 2013 1:55 pm

In kaj je narobe z Nokio ? V kvaliteti izdelave nima konkurence.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Ne maj 26, 2013 2:51 pm

Renault VG je napisal/-a:In kaj je narobe z Nokio ? V kvaliteti izdelave nima konkurence.

No no lepo te prosim no. Kaj pa ti govoriš?

lp

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne maj 26, 2013 3:13 pm

Renault VG je napisal/-a:In kaj je narobe z Nokio ? V kvaliteti izdelave nima konkurence.

To, da mi je še ne v polnih dveh tednih od nakupa začela "srat" z random restarti... Poslal na servis pa ni bilo nič bolje ko sem dobil telefon nazaj. Enostavno ni bil zanesljiv telefon.
Takrat se mi je Nokia "zamerila" in je ne povoham več. Sedaj mi leži nekje v predalu.
Pa tudi o sami kvaliteti izdelave se bi dalo razpravljat... :D

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Ne maj 26, 2013 3:45 pm

To z SW vrjamem, čeprav sam teh težav nisem imel še pri nobeni Nokiji. Težave s kvaliteto izdelave sem sicer imel ampak na predprejšnji Nokiji. Prejšnja izgleda dokaj solidno ohranjena za 2 leti star telefon, ki ga nisem pazil, sploh če ga primerjam z Samsungom Galaxy Ace. Za Lumio 820 pa tudi verjetno ne piše za brez veze tole v reviewu (PhoneArena):
The Lumia 820 is made of polycarbonate, so it's still just plastic, but it feels very well in the hand. The handset is built like a tank, so to speak.

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Napisal/-a Gregamax Ne maj 26, 2013 4:10 pm

Sam imam nokio lumio 920 in sem z njo več kot zadovoljen.Sicer sem bil na začetku skeptičen glede WP8, ampak sedaj ga ne bi menjal za nič drugrga. Še kolega, kateri ima samsunga s3, je bil zelo presenečen nad odzivnostjo in hitrostjo delovanja telefona. Jaz sem brezžično postajo dobil zraven zastonj. Se jo pa da dobiti iz kitajske za par evrov.
http://www.aliexpress.com/item/Freeship ... 35336.html
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov