INFINITI je napisal/-a:"Brat ima S4-ko in seveda sem naredil primerjavo.... če koga zanima lahko napišem.

Ja dej - več mnenj je vedno dobrodošlo

Govoril bom o mojih občutkih glede tega telefona in na koncu napisal kaj in kako je v primerjavi z S4!!!
Da začnem pri dizajnu.... Oblikovno zelo lep telefon, ki je seveda plastik fantastik z steklenim ozadnjem in kao kovinsko obrobo, ki je plastika in ne kakršna koli kovina. Kar ga sploh ne naredi cenenga ampak ravno nasprotno. Deluje zelo kompaktno in dobro sedi v roki. Tako majhni kot veliki. Ekran je lepo odporen na prstne odtise in nikoli ni nevem kako zamazan od njih. Zame je to velik plus. Zadnji del je podoben Lg Nexus- su 4, ki se pod določenim kotom vidijo nekako hologrami nekih kvadratkov. Všečno a vseeno ni nek presežek. Malenkost me je zmotilo, da je kamera pomaknjena za 1mm ven iz ohišja aparata a to sem jast, ki sem alergičen na popraskan telefon in tista izboklina kamere kar vabi, da jo popraskaš. Ekran je dovolj velik za vse kar se od telefona pričakuje in nalogo opravlja fenomenalno. Tipke so standard ..... na desno glasnost in na levi za vklop in izklop. Videl in tipal bolj prijetne na otip. Na desni je tud reža za mini sim, ki deluje na enak princip kot na Iphonu. A vseeno brez zatikanja ne gre. Telefon nima reže za SD kartico. To bo nekatere zmotilo. Sicer ima v osnovi telefon 32GB spomina ( od tega 25GB ) za uporabnika in bo prostora dovolj. Za ekstremiste pa naj bi po navedbah LG-ja kmalu na trg prišel G, ki bo imel internega 64GB . O jedrih, in ramih ne bom govoril, ker je dostopno na netu in nima smisla izgubljati besed. Telefon deluje sveže in je če si navajen samsunga kar nasprotje njega. Všeč mi je meni in vse kar je povezano z njim. Se z lahkoto privadiš. G laufa na 4.1.2 androidu. Kljub nasutju aplikacij na njega je vedno deloval brez zatikanja ( lag ). Nad baterijo ( 2100 amperska ) sem prijetno presenečen saj mi je zdržala skoraj dva dni. Primerjava z notom, ki mi še toliko dolgo ni zdržal ( vem ja ekran...... bla bla ). No bateriji pohvale pa čeprav sem bral, da so jo zelo popljuvali na raznih forumih. Malo sem razočaran nad fotičom, ki je zame na ravni 8MP-jev v drugih ze leto in več starih telefonih. Dopuščam možnost, da nisem našel pravih nastavitev za njega pa čeprav sem se trudil a vseeno sem ostal hladen. Ni pa slab, da ne bo pomote ampak jest mislim, da je to o 13MP bolj kot ne marketinška poteza. Isto me je na Xperi Z fotič razočaral pa ima isto 13MP. No da ne bom predolg je telefon za ta denar iz moje strani BEST BUY!!!!! nedvomno. Mu pa še čisto malo manjka do t.i. največjih, da se lepše izrazim.
No še par stvari, ki sem jih primerjal z S4-ko. S4 ima novejši android ( vem ja posodobitev ja ) ima boljši fotič, lepše oblikovano ohišje ( otip... ), možnost razširitve spomina, boljši ekran, zmogljivejšo baterijo ( tudi večjo) na voljo več flip caseov, ovitkov ..... skratka dodatne opreme. Ima tudi odstranljivo baterijo ( zame velik plus ) in aktivno home tipko.
Je pa res, da so to stvari, ki nekomu nebi bile pomebne. Meni je S4 boljši telefon ( gledano ) kot celota a vseeno cca 200 evrov razlike govori v prid LG-ja
lp