Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Re: kakšen računalnik naj kupim?

Napisal/-a arijan Sr jan 02, 2013 9:52 pm

Imam HP pavilion DV6. Pri tem sem imel na baterijo in prenosnik samo 1 leto garancije. Lahko pa jo dokupiš.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr jan 02, 2013 10:49 pm

arijan je napisal/-a:a to maš transformerja al samo obrneš ekran okoli in zapreš? Tako da se zaslon ne odstrani?

Zaslon se ne odstrani. Ko je normalno postavljen uporabljaš zadevo kot prenosnik, potem pa ekran okoli obrneš in zapreš mašino, pa ga uporabljaš kot tablico.

Poglej si Lenovo X230 tablet.
Old subarus never die, they just get faster!

xxseby
Novinec

Kraj: medvode/pirnice

Napisal/-a xxseby Pe jan 04, 2013 4:40 pm

Oj
Evo nekak sem izbor zaokrožol na:
http://www.mimovrste.com/artikel/2750513831/prenosnik-dell-inspiron-7720-23-ghz-272159330

http://www.mimovrste.com/artikel/2750517936/prenosnik-toshiba-satellite-p875-31t-24-ghz
pri dell-u me je edino zmotilo da ma mrežno 10/100 v čem je razlika če ima 10/100/1000 ?

lp Sebastian
Just checking....... ;)

majesty
Nov uporabnik

Napisal/-a majesty Pe jan 04, 2013 5:17 pm

@xxseby - ok izbira

pri dell-u me je edino zmotilo da ma mrežno 10/100 v čem je razlika če ima 10/100/1000 ?

To je podatek, ki 99% ljudi ne zanima in ga tudi ne rabi.

10/100/1000 ti pride prav, :
- Če veliko kopiraš podatke preko domačega omrežja,
- če imaš ssd disk
- če imaš internet preko optike +50mbit povezave
- malo boljši ruter, ki podpira take hitrosti
- ...

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Pe jan 04, 2013 5:57 pm

Jaz sem letos kupil tole za 700 eur.
http://www.kvik-shop.si/hp-pavilion-dv7-6b20em-i5-2430m-6gb-750gb

Drugače malo povej za kaj rabiš računalnik. V tvojih izborih ima Dell boljšo grafiko (pri Toshibi sta različna podatka o grafiki GT630 ali 640), procesorja sta skoraj enaka, vgrajeno imata oba hd4000 grafiko - razlika je samo v turbu, saj od toshibe gre do 3,4 s enim jedrom, Dellov pa do 3,3.

Pri mrežni kartici je razlika v hitrosti. Če imaš npr.:
10 mbps je to 1.25 mega byte na sekundo.
100 mbps je to 12.5 mega bytes na sekundo
1000 mbps je to 125 mega bytes na sekundo

1 byte je 8 bit. Druga podpira pač vse hitrosti, ki pa so seveda odvisne od omrežja in ponavadi zelo odstopajo od ponudb s strani ponudnika.
Se vidmo ko se zagledamo.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jan 04, 2013 8:29 pm

xxseby je napisal/-a:Oj
Evo nekak sem izbor zaokrožol na:
http://www.mimovrste.com/artikel/2750513831/prenosnik-dell-inspiron-7720-23-ghz-272159330

http://www.mimovrste.com/artikel/2750517936/prenosnik-toshiba-satellite-p875-31t-24-ghz

lp Sebastian

En predlog ti bom dal.
Izogibaj se HP mašinam, ker so poraz od poraza, Dell je mnogo pod kvaliteto Toshibe, najbolj kvalitetni so pa prenosniki od Lenovo (thinkpad modeli). So zanesljivi in kvalitetni, edina slabost je cena, ker so res dragi. Ampak za to ceno dobiš nekaj, kar bo delovalo tako kot je specificirano.

In na tvojem mestu bi še malo v tej smeri pogledal.
Old subarus never die, they just get faster!

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream So jan 05, 2013 1:00 pm

nebivedu je napisal/-a:
En predlog ti bom dal.
Izogibaj se HP mašinam, ker so poraz od poraza, Dell je mnogo pod kvaliteto Toshibe, najbolj kvalitetni so pa prenosniki od Lenovo (thinkpad modeli). So zanesljivi in kvalitetni, edina slabost je cena, ker so res dragi. Ampak za to ceno dobiš nekaj, kar bo delovalo tako kot je specificirano.

In na tvojem mestu bi še malo v tej smeri pogledal.

Po večini se strinjam z napisanim, rad bi le dodal da sem bil zelo zelo razočaran z kvaliteto izdelave na cenejših toshibah.

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 So jan 05, 2013 1:15 pm

Po večini se strinjam z napisanim, rad bi le dodal da sem bil zelo zelo razočaran z kvaliteto izdelave na cenejših toshibah.

+1. Drzi kot pribito za toshibo...ka vse ne crkuje + ohišje takšno, da plastika okoli pantov, ki drzijo lcd poka.. Mel sem pa slabe izkusnje tudi z drazjimi toshibami, sicer bolj tistimi desktop replacement - 17" in več za 1500+ €, pa sem tudi bil razočaran...

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek So jan 05, 2013 9:15 pm

nebivedu je napisal/-a:En predlog ti bom dal.

ja in ne
hp je zadnjo generacijo probookov precej popravil, pavillon in ostalo je bolj kot ne igraca, samo ad lepo izgleda, envyjy so njihova jabolka, pfecenjen sminkeraj, se je pa, vsaj po dizajnu, pa tudi po ceni, precej pokvaril elitebook
toshibe ze leta nisem srecal take, da bi jo hotel imet, dell sem pretezno inspiron serijo imel v rokah, pa me, tudi s tem, da ni bila prevec zanesljiva, je precej razocarala
lenovo pa, uf, kaj vem, consumer segment je precej v K pri njih, za kaj solidnega gre vsaj dobrega jurja

trenutno se mi zdi, da predvsem cenovno, pa po kvaliteti izdelave, prednjaci asus, le garancije ima posteno usrane
do acerja pa imam predsodke od taprvih, ki so se na veliko zaceli pri nas prodajat, pa mogoce po krivem...
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So jan 05, 2013 9:43 pm

Sam imam že 3 leta HP Pavilliona in dela kot urca. Razen to, da se poznajo vsi prstni odtisi, nimam nobenih drugih pripomb. Takrat sta bila v igri še Asus in pa Toshiba (ista cena in praktično ista konfiguracija), drugo niti namena nisem imel gledat. Toshiba je takoj izpadla iz izbora, ko se je ob pritiskanju tipk ukrivljala cela tipkovnica (!?!?!?!?). Glede Acerja, ki sem si ga pred tem lastil dobri 2 leti, pa škoda izgubljat besede...

Bi se pa (jst osebno) med omenjeno Toshibo in Dell-om odločil za slednjega.
Slika

Uporabniški avatar
scorpion 007
Uporabnik še ni polnoleten

Kraj: Trbovlje, SLO

Napisal/-a scorpion 007 Pe jan 11, 2013 8:11 pm

Živ!

Za družinsko rabo se bo rabil en laptop. Rabim nekaj močnega, vsaj 17" ali več ekran, elegantno ohišje, vsaj 2gb rama, 500GB+ disk. Uporabljal se bo za montiranje filmov, razvijanje aplikacij, igranje zahtevnih igric..tako da rabim nekaj močnega, da ne zašteka, da ob kupov programov in zafilanim diskom vse dela normalno, pa da se da gor nakižit XP Professional. Hvala za predloge.

LP!
KeN3k1 :)

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Pe jan 11, 2013 8:36 pm

Potem pa potrebuješ vsaj 4, še bolje pa 8GB rama. Pa i5 ali vsaj i7 procesor. Če montiraš filme pa vsaj še IPS zaslon. Če pa želiš še kvalitetno poganjanje zahtevnih igric pa si takoj olajšan za okoli tisočaka.

Če si pripravljen malo slabše poganjat igre: http://www.mimovrste.com/artikel/275046 ... 1-ghz#tech
ali pa
http://www.mimovrste.com/artikel/275051 ... 0#galerija

janml
Nov uporabnik

Napisal/-a janml Pe jan 11, 2013 8:44 pm

scorpion 007 je napisal/-a:Živ!

Za družinsko rabo se bo rabil en laptop. Rabim nekaj močnega, vsaj 17" ali več ekran, elegantno ohišje, vsaj 2gb rama, 500GB+ disk. Uporabljal se bo za montiranje filmov, razvijanje aplikacij, igranje zahtevnih igric..tako da rabim nekaj močnega, da ne zašteka, da ob kupov programov in zafilanim diskom vse dela normalno, pa da se da gor nakižit XP Professional. Hvala za predloge.

LP!

Kot prvo ti bom povedal, da ti odsvetujem 17" monitor iz dveh preprostih razlogov. Kot prvo 17" monitorji so bol redki oziroma jih ne izdelujejo tako masovno kot 15" iz so cenovno malo dražji ampak to potrpiš saj ne kupuješ računalnika vsak dan. Drugi razlog pa je poraba batarije, največji porabnik el. energije je prav monitor in batarija se sprazni cca 15-25% hitreje (seveda so izjeme,...).
Glede na to, da si navedel, da boš računalnik uporabljal za gledanje filmov, oziroma razvijanje alpikacij (kaj si mel s tem v mislih c++, c# programiranje oziroma konzolne aplikacije?) bi bila konfiguracija, ki si jo navedel zadostna edino 2GB hmmm nek standard danes je že 4GB :D
Ampak, ko si omenil igranje zahtevnik igric pa se tukaj zadeva malo obrne, takrat pa je pomembno, da ima prenosnik tudi ločeno grafični procesor ter seveda bolši procesor več pomnilnika. Ne priporočam ti prenosnika za igranje igric, ampak odločitev je tvoja.
XP?? tudi na tebi je potreben update ne samo sistema :D :D
Pozabil si pa tudi navesti koliko si pripravljen odšteti za računalnik, razmisli tudi mogoče o 15" prenosniku ter dodatnem ekranu??

http://www.mimovrste.com/artikel/275051 ... nxm1zex041

http://www.mimovrste.com/artikel/275049 ... 12r-25-ghz

L.P.
Zadnjič spremenil janml, dne Pe jan 11, 2013 8:57 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Pe jan 11, 2013 8:52 pm

Sej ravno zaradi tega imajo ponavadi prenosniki s 17" zaslonom 8 celične baterije.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jan 11, 2013 9:50 pm

takoj povem_nimam pojma o tem....Ker sem pa slučajno sodeloval pri pregledu nekega javnega naročila in so me prisotni prepričevali, da v cenovnem razredu tam cca 1.000 trenutno najboljša izbira SONY VAIO sedaj tukaj pa vidim, da noben ne predlaga tega :?: :idea:

nekdo je pradlagal Lenovo: a ni Lenovo Kitajc :?: (kitajcev in njihovih sranj, se izogibam na "kilometer")

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Pe jan 11, 2013 10:54 pm

Jap, Lenovo je kitajc. Je pa to bivši IBM - IBM je prodal svoj PC/Laptop oddelek Lenovu. So pa to IMO še vedno najboljši laptopi poleg Della.

Sicer pa, če prenosnika ne misliš na veliko prenašat naokoli, 17" zaslon ni ovira. Ni pa to nekaj zelo mobilnega.

V rangu 1000€ skoraj vsako podjetje ponuja nekaj svojega. Pa še en nasvet, pri stacionarnem računalniku se lahko gleda samo komponente pa te boli briga ostalo. Kišta je kišta, tipkovnico ter ekran pa si sam izbereš. Pri prenosniku pa je pomembna ergonomija, saj kasneje ne moreš nič spreminjat. Oglasi se v Big Bangu, ali poljubni trgovini z veliko izbiro da približno ugotoviš razlike v kvaliteti izdelave, katera tipkovnica, ekran ti bolj paše in podobno. Kasneje ne moreš nič spreminjat.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So jan 12, 2013 12:11 am

Najpej se napiše, da se je potrebno izogibat hp prenisnikom in naj se vzame Lenovo. Potem ugtovimo, da je Lenovo kitajc in da je Dell mnogo pod kvaliteto Toshibam, pol pa nekdo napiše, da so Dell pri najboljših prenosnikih. Človek sploh ni več pameten.

Uporabniški avatar
scorpion 007
Uporabnik še ni polnoleten

Kraj: Trbovlje, SLO

Napisal/-a scorpion 007 So jan 12, 2013 8:25 am

Živijo!

Prenosnik se bo vsak dan vsaj 3x prestavil, 17'' pa je nuja. Keri windowsi pa so boljši? Jaz sem bil z xp več kot zadovoljen. Drugače pa za moje pojme dell crap, lahko pa da sem jaz imel smolo (latitude d 630)
KeN3k1 :)

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal So jan 12, 2013 10:31 am

scorpion 007 je napisal/-a:Živijo!

Prenosnik se bo vsak dan vsaj 3x prestavil, 17'' pa je nuja. Keri windowsi pa so boljši? Jaz sem bil z xp več kot zadovoljen. Drugače pa za moje pojme dell crap, lahko pa da sem jaz imel smolo (latitude d 630)

Ja zdaj je spet odvisno koliko rama bo imel tvoj novi računalnik. Če imaš sedaj windows xp ali visto 32 bitno potem ti bo delalo samo do 4gb polnilnika (zapisalo) in je brez veze, da bi kupil npr. 8gb rama. Potem pridejo v poštev 64 bitni windowsi ali 32 bitni sistemi kot so linux in še nekateri drugi, ki zapisujejo nad 4gb, vendar imajo omejitev, če imaš npr. aplikacije 32 bitne potem spet ni razlike in je omejitev spet 4gb.
Se vidmo ko se zagledamo.

mucek
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mucek So jan 12, 2013 11:09 am

XP itak sploh dobavljivi niso več. Sedmica 64-bit bo prava izbira.
Glede velikosti raje vzemi 15' full HD' + docking station in en 24'' monitor. Sam imam tako narejeno in je milina za uporabo! Ker dnevno delam tudi na terenu, je tam 15'' povsem dovolj (seveda s pravo resolucijo :) ), doma pa večino delam na 24'' monitorju, razne orodjarne pa imam na laptop ekranu (extended desktop varianta).
Imam pa enega hi-end Della (lattitude 6520, i7 quad), s katerim sem izjemno zadovoljen (kvaliteta izdelave). Prej sem imel HPja iste serije (najvišje) in se mi je pri njem pokvarilo vse, kar se je pokvariti dalo. Večkrat! Kar sem imel možnost probavati, so tudi Lenovo višje klase (Thinkpad) odlično, samo mi izgledajo malo "ruski" (oblikovanje). Ampak enim je to všeč.
Ni pa napačno tudi pogledati kakšne Asuse, ki so po price-preformance tudi izvrstni računalniki. Žena ima zdaj že drugega in nima pripomb, jaz pa tudi ne.

Lp, g

p.s. Ne primerjat firm kar na splošno. Če že, je treba narediti primerjavo znotraj istega ranga. Jasno je, da bo XXX za 2k EUR boljši in kvalitetnejši od YYY za 500 EUR. Ali to pomeni, da YYY firma dela slabše računalnike?
p.p.s. (ne tako) Globoko v sebi so vsi laptopi kitajci!
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov