Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

belkaena
Stalni uporabnik

Re: stroški

Napisal/-a belkaena Po mar 05, 2012 10:46 pm

Daedalus je napisal/-a:Hja, jaz, kot bodoči inženir že razmišljam o tujini. In ne zaradi bogastva, ampak zaradi "fair playa", zaradi tega, ker mi ne diši to, da bi kot inženir delal kot žival za 1000€ ali pa manj. Tisti, ki bi se s tem sprijaznil, pač nima ambicij, in je zelo nezahteven...sam pa sem mnenja, da je brezveze življenje živeti "samo da je", in se pustit nategovat spredaj in zadaj. Vsak si lahko privošči, kar si lahko...trenutno si pri nas ne moremo privoščiti nevemčesa. Ne manjka nam nič, tistega luksuza je nekaj, da bi se preseravali pa nikakor (npr. ne pride mi niti na misel, da bi kupil avto, dražji od 2000€, pa razne drage felge itd.). Vendar sam ne nameravam tako živeti, nočem se zasekirat pri vsaki najmanjši investiciji, in jemat kredita da se mi hrana ne pokvari, ker je crknila zamrzovalna skrinja. Rad bi pa imel tudi nekaj posesti in hišo...ne preveliko, normalno hišo, zgrajeno po mojem okusu. To so že višji cilji, vendar če bi jih z istim delom lahko dosegel v tujini, tu pa ne, potem sem b****, če ne grem v tujino. Sploh me ne zanima, če me obsodijo, da ne ljubim svoje domovine, da sem del "bega možganov" itd., ker lahko naštejem 1000 stvari, ki so v tej državi v kurcu, od politike pa do ljudi.

Pa mi je kruto gledati vse, ki jim v življenju ne gre, trpijo, so lačni, na mrazu itd., ampak nisem jaz tisti, ki jim lahko pomagam - razen če bom imel kdaj firmo. Če bo tako, bom ostal tu, in jim pomagal z delovnimi mesti. In bom delal tako, da bom do svojih zaposlenih fer. Ker nimam srca nategovat ljudi, ki se potijo za to, da nahranijo svoje otroke, in jim plačevat 600€, jaz pa v avtu, vrednem 100k€.

Pravljice so vrteli ob sedmih, zdaj pa nazaj v realnost...

Mislim dajte se zresnit :roll: Saj ne rečem, lepo razmišljaš, samo tak perfect world pač ne obstaja.

Aja "ti kot inženir" kot navajaš pa že ne boš delal tako in tako, bla bla bla. Kaj pa boš ti kot inženir? Isto kot ostalih tisoč slovencev. Je treba kaj znati, to se rabi. Najlažje se je šolat na državne stroške, potem pa poslati vse v pm in hopsa v tujino.

Sicer pa meni tujina niti slučajno ne diši. Slovenija je lepa dežela in dobro živimo, na žalost pa vam mediji perejo možgane po dolgem in počez, sam jih zato že leta ignoriram.

Lp.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Po mar 05, 2012 10:54 pm

1x :D Ena stvar je imeti diplomo, druga pa znat delat v strojni stroki
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Po mar 05, 2012 11:12 pm

ker lahko naštejem 1000 stvari, ki so v tej državi v kurcu

I dare you! No, I f'cking double dare you!
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To mar 06, 2012 12:37 am

primozek68 je napisal/-a:

prva in najvecja - vlada, ki vsem nam javno laze v obraz
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti To mar 06, 2012 7:23 am

Evo debata s samimi strokovnjaki s področja politike se začenja :lol: Kje je uroš slak zdaj :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 To mar 06, 2012 9:02 am

Komarček je napisal/-a:

Lahko si ponosen pa prekrasno naravo, gore, gozdove, morje, čisto pitno vodo, čist zrak, nenormalno lepo panoramo nasploh! Meni je to glavno, jebš folk tak je kot je, razmere so kot so, dokler nisi lačen pa imaš kaj nad glavo še gre.

Komarček je napisal/-a: Kje na svetu greš lahko z pletno na otoček sredi jezera s pogledom na grad, ki mogočno stoji na skali nad jezerom, kje imaš 2 ure do morja, polno nekih čudesnih jam, prelepih gor, čistega zraka ter vode nasploh taka raznolikost na tako majhnem koščku zemlje. Slovenija majhna dežela velikih dosežkov, koliko uspešnih športnikov imamo pa raznih firm, ki so uspešne v svetovnem merilu.

Sranje pa je povsod po svetu ne samo tule, ne zaradi slabega obdobja popljuvati svojo državo v kateri si se rodil, odraščal, šolal si se skoraj zastonj, zdravstvo je kolikor toliko še zastonj...

hehehehe! Prav take izjave in razmišljanje, kot ga imaš ti me še bolj motivirajo za pobeg iz slovenije. Pa kaj mene brigajo gore in gozdovi? Naše morje je pa itak najbolj bedno. Z pletno se še nikoli nisem peljal in tudi na tistem klinčevem otočku še nikoli nisem bil in me tudi ne vleče. Bled mi je itak totalno nezanimiv. Pa kaj me brigajo uspehi naših športnikov? Dol mi visi! Kaj imam jaz od tega? Da se čez okno derem 1:0!?? Al kaj? :roll: Ja to je res smisel mojega življenja :lol: .

Slovenija ima že od avstroogrske naprej slabo obdobje!

Saj po drugi strani te pa razumem! Ti si našel zadovoljstvo v naštetih stvareh in ti je zato tukaj všeč kljub vsemu, jaz pa iščem zadovoljstvo v drugih stvareh, ki jih v sloveniji žal ne najdem. Zato bi rad našel svoj prostor pod soncem kjer bi bil lahko prav tako zadovoljen z malimi stvarmi. Upam, da zdaj tudi ti razumeš mene!?

Komarček je napisal/-a:Ni vse denar. In pa dom je samo eden.

Denar ni vse in sem že omenil, da mi denar ni na prvem mestu! Dom je pa tam kjer se najbolje počutiš in kjer večina nate ne gleda, kot na kakšnega čudaka z marsa :lol:

Komarček je napisal/-a:Glejte na život tko, da enkrat gre dobro enkrat slabo, če potegneš na koncu dobre trenutke si srečen, drugače si pa lahko celo življenje samo zamorjen. Sicer pa če pogledamo tko veliko nesreče izhaja tudi samo zaradi tega, ker so danes prisotne velike materialne razlike med nami. Greš malo naokoli ter vidiš super duper avte, zrihtane ljudi v nulo, finese ni da ni pa si sam pri seb mislš ojej kako je njim fletno še jest bi imel te stvari kot jih imajo oni pa postaneš nesrečen ter nezadovoljen.

Včasih pa vsi fičkote, vsi eno televizijo, vsi so podobno živeli ne ravno v revščini ali luksuzu ampak ravno prav. Duh v zraku pa je bil izrazito bolj optimističen kot danes. A ni to zanimivo a?

Tak patriot pa bosanska beseda v stavku :roll: ? :lol:
Ja, če potegnem črto sem precej zadovoljen, ker niti nisem tip, ki bi stalno jamral. Sploh pa nisem obremenjen z denarjem in materialnimi dobrinami in me ne ganejo avtomobil za 100.000eur, ki jih vidim po cestah ali pa velike fensi hiše.... Ni problem v tem, vsaj ne pri meni. Jaz sem trenutno zadovoljen s plačo in imam zase čisto dovolj ampak delo mi ni všeč in rad bi počel še druge stvari, ki jih v sloveniji ne morem oziroma pri nas v teh stvareh ni pravega uspeha.

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce To mar 06, 2012 9:38 am

tiguan je napisal/-a:1x :D Ena stvar je imeti diplomo, druga pa znat delat v strojni stroki

Ali imaš diplomo, da lahko klobasaš o teh stvareh? :)

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To mar 06, 2012 10:00 am

Manjša kost za glodat - država (tudi politiki) je takšna, kot smo državljani sami! ;)
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To mar 06, 2012 11:06 am

belkaena je napisal/-a:
Daedalus je napisal/-a:Hja, jaz, kot bodoči inženir že razmišljam o tujini. In ne zaradi bogastva, ampak zaradi "fair playa", zaradi tega, ker mi ne diši to, da bi kot inženir delal kot žival za 1000€ ali pa manj. Tisti, ki bi se s tem sprijaznil, pač nima ambicij, in je zelo nezahteven...sam pa sem mnenja, da je brezveze življenje živeti "samo da je", in se pustit nategovat spredaj in zadaj. Vsak si lahko privošči, kar si lahko...trenutno si pri nas ne moremo privoščiti nevemčesa. Ne manjka nam nič, tistega luksuza je nekaj, da bi se preseravali pa nikakor (npr. ne pride mi niti na misel, da bi kupil avto, dražji od 2000€, pa razne drage felge itd.). Vendar sam ne nameravam tako živeti, nočem se zasekirat pri vsaki najmanjši investiciji, in jemat kredita da se mi hrana ne pokvari, ker je crknila zamrzovalna skrinja. Rad bi pa imel tudi nekaj posesti in hišo...ne preveliko, normalno hišo, zgrajeno po mojem okusu. To so že višji cilji, vendar če bi jih z istim delom lahko dosegel v tujini, tu pa ne, potem sem b****, če ne grem v tujino. Sploh me ne zanima, če me obsodijo, da ne ljubim svoje domovine, da sem del "bega možganov" itd., ker lahko naštejem 1000 stvari, ki so v tej državi v kurcu, od politike pa do ljudi.

Pa mi je kruto gledati vse, ki jim v življenju ne gre, trpijo, so lačni, na mrazu itd., ampak nisem jaz tisti, ki jim lahko pomagam - razen če bom imel kdaj firmo. Če bo tako, bom ostal tu, in jim pomagal z delovnimi mesti. In bom delal tako, da bom do svojih zaposlenih fer. Ker nimam srca nategovat ljudi, ki se potijo za to, da nahranijo svoje otroke, in jim plačevat 600€, jaz pa v avtu, vrednem 100k€.

Pravljice so vrteli ob sedmih, zdaj pa nazaj v realnost...

Mislim dajte se zresnit :roll: Saj ne rečem, lepo razmišljaš, samo tak perfect world pač ne obstaja.

Aja "ti kot inženir" kot navajaš pa že ne boš delal tako in tako, bla bla bla. Kaj pa boš ti kot inženir? Isto kot ostalih tisoč slovencev. Je treba kaj znati, to se rabi. Najlažje se je šolat na državne stroške, potem pa poslati vse v pm in hopsa v tujino.

Sicer pa meni tujina niti slučajno ne diši. Slovenija je lepa dežela in dobro živimo, na žalost pa vam mediji perejo možgane po dolgem in počez, sam jih zato že leta ignoriram.

Lp.

Hold your horses there...

Kakšne pravljice? To, da imam ambicije, so pravljice? Ja, če mojo stroko v tujini cenijo veliko bolj kot pri nas, potem...? Kaj, ti bi RAD delal za 1000€ ali manj kot žival? Seveda vem, da je treba kaj znat...in se ne zanašam samo na faks, da znanje pridobim, imam vsako poletje skoraj 2 meseca prakse itd.
In najlažje je uvedet šolnine, in tako omejit možnost izobrazbe samo tistim, ki si to lahko privoščijo, kot v Ameriki, davkoplačevalski denar pa porabljat neracionalno oz. ga krast. Izjemno fer. In če mi kdo omeni, da tam, kamor si rojen, takšen boš, potem naj si gre nekam. Če sem se jaz rodil v Sloveniji in je slovenščina moj materni jezik, se bom šolal tukaj. Če je država vodena na obupen način in vsakič, ko vidim naše politike in stvari s katerimi se ukvarjajo, bruhnem, in isto ko vidim kakšni zahojenci in barabe pri nas živijo, zakaj bi se potem jaz moral sprijaznit s tem?

In to, o čemur govorim, ni noben "perfect world". Trdo delo za fer denar NE SME bit nek perfect world in pravljica. Perfect world se dogaja tistim pacientom, ki za glupo opravljeno delo dobijo miljone nagrad, pa neke odpravnine vrtoglave itd., hkrati pa nimajo nobenega sočutja in srca, da bi jim takšna dejanja smrdela. Živijo po svoje, delajo skoraj nič, zaslužijo OGROMNO. Več, kot bom jaz morda celo v svojem življenju s trdim delom.

chan je napisal/-a:Manjša kost za glodat - država (tudi politiki) je takšna, kot smo državljani sami! ;)

Ta kost je res premajhna za vse Slovence, ker pač nismo vsi taki, kakršna je politika. Vseeno hvala za kompliment. ;)

primozek68 je napisal/-a:

V tapravo stavr si se zapičil. Najprej sem hotel napisat, da je to figurativno povedano. Ampak dejansko ni. Samo politiki in ostale barabe nanesejo za kar lepo številko. Potem so tu še nešteti faljeni projekti, ogromno firm, ki so bile prevzete z namenom osebnega okoriščenja (velik del krivde je na državi, da to dopusti), primeri izkoriščanja delavcev, luknje v zakonih, raba davkoplačevaskega denarja, laži itd. itd. itd.
Seveda nisem zmešan, da bi ti našteval konkretne stvari, vendar če sam ne ugotoviš, da imam prav, potem imaš pač ali sprane možgane, ali pa zelo nizek prag zadovoljstva.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 To mar 06, 2012 11:34 am

Kar nekaj ljudi poznam, ki so šli živeti v tujino. Prav vsak, čisto vsak brez izjeme, ima domotožje. Saj so nekje boljši delavni pogoji, višji standrd, ampak še vedno si tujec!
Veliko jih je šlo v tujino, ker so bili tukaj "nesrečni". In kaj se zgodi v tujini? Nič! Vso neserečo so s sabo vzeli.

Jaz sem se zanimal, koliko bi zaslužil za enako inženirsko delo v Sydneyu, kot ga opravljam v Lj. Huh, plača bi bila super ja, sam kaj pa sem na boljšem, če bom moral tudi tam dol 15 let delati samo za stanovanje? Ni vse tako rožnatno, kot se sveti.
Tujine tudi jaz ne izključujem, vendar le kot priložnostno delo iz moje smeri, živel pa bom doma, v Sloveniji, ker ni lepše dežele!

Naj se vsak prepriča...

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 To mar 06, 2012 11:57 am

jack86 je napisal/-a:Kar nekaj ljudi poznam, ki so šli živeti v tujino. Prav vsak, čisto vsak brez izjeme, ima domotožje. Saj so nekje boljši delavni pogoji, višji standrd, ampak še vedno si tujec!
Veliko jih je šlo v tujino, ker so bili tukaj "nesrečni". In kaj se zgodi v tujini? Nič! Vso neserečo so s sabo vzeli.

To pa je zanimivo. Tudi jaz poznam nekaj ljudi, ki so šli živet in delat v tujino med njimi je tudi nekaj sorodnikov pa nihče od njih nima posebnega domotožja in so zelo zadovoljni tam kjer so. Nihče od vseh teh niti na dopust še niso prišli v slovenijo razen tete, ki živi v nemčiji pa še ona je bila tu nazadnje pred 20 leti (hudo domotožje ni kaj ;) ), sorodnikom v avstraliji pa sploh ni jasno zakaj mi še vedno vztrajamo v sloveniji.
Ogromno je očitno odvisno od samega človeka in kaj pričakuje od tujine. Tisti tvoji nesrečneži so morda pričakovali prav to kako bodo v tujini na hitro zaslužili veliko denarja z malo dela in si bodo lahko privoščili vsemogoče preserancije. Taki bodo vedno nesrečni. Sem že v prejšnih postih probal razložiti zakaj meni in nekaterim za življenje in delo bolj odgovarja kakšna druga dežela.
Koliko si pa zares tujec v drugi državi je pa spet veliko odvisno od posameznika.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To mar 06, 2012 1:50 pm

Tudi jaz imam podobne izkušnje kot cruiser...sorodnik se je pred cca. 40 leti preselil v Avstrijo. In jim gre najboljše od vse naše rodbine. Skoraj nov Audi A4 Avant (nič takega zanje...ni nek avto-entuziast), redne (in dolge) počitnice na morju itd. So super fajn ljudje, pridejo vsaketolko na obisk, ampak ne zaradi domotožja, temveč zato, ker pri nas damo precej na odnose znotraj žlahte. :)
Od moje sosede brat je šel ravno tako pred kakšnimi 40 leti v Avstralijo...je lepo uspel. Sicer že pokojni. Njegov sin pa uspeva zdaj že dobrih 10 let. Žena pa na stara leta pohaja po svetu zato, da "porabi denar" (v Avstraliji je menda neka ureditev, da če imaš večjo količino prihrankov, nisi upravičen do pokojnine...ali nekaj takega).

Sicer so bili takrat drugi časi (če si bil iznajdljiv in izobražen je bilo lažje uspeti - manj konkurence), ampak domotožje je isto danes ali pa pred 40 leti. Pomoje je veliko je odvisno od tega, kako se lotiš zadeve, če ohranjaš stike z domom itd. Pri tistih, ki grejo "na blef" je vsekakor večja možnost, da bodo razočarani. Plus to, kar cruiser pravi - pričakovanja morajo bit realna.

abajc3
Novinec

Napisal/-a abajc3 To mar 06, 2012 2:00 pm

cruiser1 je napisal/-a:
jack86 je napisal/-a:Kar nekaj ljudi poznam, ki so šli živeti v tujino. Prav vsak, čisto vsak brez izjeme, ima domotožje. Saj so nekje boljši delavni pogoji, višji standrd, ampak še vedno si tujec!

To pa je zanimivo. Tudi jaz poznam nekaj ljudi, ki so šli živet in delat v tujino med njimi je tudi nekaj sorodnikov pa nihče od njih nima posebnega domotožja in so zelo zadovoljni tam kjer so. Nihče od vseh teh niti na dopust še niso prišli v slovenijo razen tete, ki živi v nemčiji pa še ona je bila tu nazadnje pred 20 leti (hudo domotožje ni kaj ;) ), sorodnikom v avstraliji pa sploh ni jasno zakaj mi še vedno vztrajamo v sloveniji.
Ogromno je očitno odvisno od samega človeka in kaj pričakuje od tujine. Tisti tvoji nesrečneži so morda pričakovali prav to kako bodo v tujini na hitro zaslužili veliko denarja z malo dela in si bodo lahko privoščili vsemogoče preserancije. Taki bodo vedno nesrečni. Sem že v prejšnih postih probal razložiti zakaj meni in nekaterim za življenje in delo bolj odgovarja kakšna druga dežela.
Koliko si pa zares tujec v drugi državi je pa spet veliko odvisno od posameznika.

tudi sam imam kar nekaj sorodnikov po svetu, večina jih ne hodi sem niti na obiske, oz zelo poredko (enkrat na 10, 20let). če ti je nekje veliko boljše kot tukaj, tudi nekega velikega razloga za domotožje ne vidim. itak je danes svet majhen, in še majnši bo. že danes dobiš povratno karto do new yorka za 400e, tako da ni več kot nekoč ko si dal nekajletne prihranke za ladjo in si vedel da te ne bo nazaj. mislim da malo pretiravate s tem domotožjem. sicer pa, kakor komu ustreza. noben vas ne sili da se izseliste, če vam je tukaj všeč, me veseli. meni ni, zato delam na tem da bom tudi sam poizkusil srečo v tujini. takoj po tem ko zaključim faks (ki mimogrede ni zastonj, ampak kar fajn drago plačan z davki)
2 litres is a drink size, not an engine!!!

77 chevy malibu classic 305 v8

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Kraj: Slovenija

Napisal/-a Komarček To mar 06, 2012 2:12 pm

Jaz sem se zanimal, koliko bi zaslužil za enako inženirsko delo v Sydneyu, kot ga opravljam v Lj. Huh, plača bi bila super ja, sam kaj pa sem na boljšem, če bom moral tudi tam dol 15 let delati samo za stanovanje? Ni vse tako rožnatno, kot se sveti.
Tujine tudi jaz ne izključujem, vendar le kot priložnostno delo iz moje smeri, živel pa bom doma, v Sloveniji, ker ni lepše dežele!

Naj se vsak prepriča...

Točno tako. Bolje nisi mogel povedati. Pomoje je tole opevanje tujine tudi malce iz psihološkega vidika, da se folk tolaži sam pri sebi in si govori saj se bom nekega dne preselil na tuje in hitro se bo vse obrnilo na bolje. ;)

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Kraj: Slovenija

Napisal/-a Komarček To mar 06, 2012 2:15 pm

Daedalus je napisal/-a:Tudi jaz imam podobne izkušnje kot cruiser...sorodnik se je pred cca. 40 leti preselil v Avstrijo. In jim gre najboljše od vse naše rodbine. Skoraj nov Audi A4 Avant (nič takega zanje...ni nek avto-entuziast), redne (in dolge) počitnice na morju itd. So super fajn ljudje, pridejo vsaketolko na obisk, ampak ne zaradi domotožja, temveč zato, ker pri nas damo precej na odnose znotraj žlahte. :)
Od moje sosede brat je šel ravno tako pred kakšnimi 40 leti v Avstralijo...je lepo uspel. Sicer že pokojni. Njegov sin pa uspeva zdaj že dobrih 10 let. Žena pa na stara leta pohaja po svetu zato, da "porabi denar" (v Avstraliji je menda neka ureditev, da če imaš večjo količino prihrankov, nisi upravičen do pokojnine...ali nekaj takega).

Sicer so bili takrat drugi časi (če si bil iznajdljiv in izobražen je bilo lažje uspeti - manj konkurence), ampak domotožje je isto danes ali pa pred 40 leti. Pomoje je veliko je odvisno od tega, kako se lotiš zadeve, če ohranjaš stike z domom itd. Pri tistih, ki grejo "na blef" je vsekakor večja možnost, da bodo razočarani. Plus to, kar cruiser pravi - pričakovanja morajo bit realna.

Ej neboš verjel, moj bližnji sorodnik si je zgradil hišo, menjaval Audije in Bmwje vsako leto ali vsako drugo leto nove, imel vodilni položaj pri večji slovenski firmi ter vse to mu je uspelo brez vez samo z delavnostjo. Sedaj pa uživa s familijo, vnuki na stare leta v penziji in mu nič ne manjka. In to v SLOVENIJI! Nemogoče a?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To mar 06, 2012 2:27 pm

Komarček je napisal/-a:

Naj se vsak prepriča...

Točno tako. Bolje nisi mogel povedati. Pomoje je tole opevanje tujine tudi malce iz psihološkega vidika, da se folk tolaži sam pri sebi in si govori saj se bom nekega dne preselil na tuje in hitro se bo vse obrnilo na bolje. ;)

Ja, seveda se bo kar tako obrnilo na bolje :lol: :lol: :lol:

Jih poznam kar nekaj, ki so šli s trebuhom za kruhom...Nazaj so prišli brez trebuha in brez kruha.

Meni osebno pa v sloveniji ne fali absolutno nič...Ne gre mi slabo, pa še na bolje kaže.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 To mar 06, 2012 3:09 pm

Kolikor imam jaz izkušnje z izseljenci, ima vsak en pošten razlog da se izseli. In največkrat se zgovarjajo na politike, v resnici imajo pa družinske probleme, ali pa jih naša družba nekako ne sprejme.
Nočem nobenega obtožit, vendar to so zgolj moje izkušnje.
Se pa tudi najdejo primeri, ko jim kariera pomeni vse in se selijo po svetu zaradi službe.

No, vsak naj živi kjer mu paše. Če bo šel kdo od vas živeti v Avstralijo, le pojdite.
Mene nekako ne vleče več tja, saj bo v naslednjih 20 letih 75% Avstralcev azijskih priseljencev, take so bile napovedi lani, ko sem bil jaz tam dol. Mislm da bo tista prava Avstralija počasi izginila (sicer enkrat je že izginila, s prihodom belcev). Nekako si ne predstavljam, kako bo 60m dolg road train vozil kitajc...? :D

No, nikol se ne ve, bi mogla bit res kriza, da se bom preselil tja dol.
Zadnjič spremenil jack86, dne To mar 06, 2012 3:11 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To mar 06, 2012 3:10 pm

Komarček je napisal/-a:
Daedalus je napisal/-a:Tudi jaz imam podobne izkušnje kot cruiser...sorodnik se je pred cca. 40 leti preselil v Avstrijo. In jim gre najboljše od vse naše rodbine. Skoraj nov Audi A4 Avant (nič takega zanje...ni nek avto-entuziast), redne (in dolge) počitnice na morju itd. So super fajn ljudje, pridejo vsaketolko na obisk, ampak ne zaradi domotožja, temveč zato, ker pri nas damo precej na odnose znotraj žlahte. :)

Ej neboš verjel, moj bližnji sorodnik si je zgradil hišo, menjaval Audije in Bmwje vsako leto ali vsako drugo leto nove, imel vodilni položaj pri večji slovenski firmi ter vse to mu je uspelo brez vez samo z delavnostjo. Sedaj pa uživa s familijo, vnuki na stare leta v penziji in mu nič ne manjka. In to v SLOVENIJI! Nemogoče a?

Seveda se da v Sloveniji uspeti. Tega nihče ne zanika. Vse lepo in prav, če bo ideja, pogum, znanje, sredstva itd. da ustanovim firmo, bom ostal tukaj, ravno tako, če bom imel priložnost delati na kakšnem vodilnem položaju. Ampak možnosti za to niso ravno visoke...spet vsak ne more imeti firme in delat na visokih položajih, ne? In morda sploh nisem primeren za vodenje firme...in v takšnem primeru bi, kot npr. razvojnik v neki firmi, želel, da sem plačan kot se spodobi za mojo funkcijo (velikokrat je tu vpletena odgovornost, tudi za življenja - moja prva zaposlitev bo npr. vključevala načrtovanje dvigal, proizvodnih linij itd.; bodoči sodelavec (če bo takrat še), ki je tam že zaposlen, izgublja živce vedno bolj). Zdaj zate nevem, morda si pač mazohist, ampak za moje pojme je takšna služba vsaj solidno plačana. Če ne bom delal nič posebnega, potem tudi ne bom pričakoval visoke plače...vendar verjetno že v štartu ne bom izbral take službe (če bo izbira). In tukaj se pojavi problem, ker se "bojim", da bom za to mojo funkcijo dobil ravno tam okoli 1k€, izgubil pa nevemkoliko živcev. Če bo tako, bom začel gledati za drugimi opcijami zaposlitve, in če v Sloveniji ne bo nič pametnega -> tujina.

In kot sem že rekel, meni se ne gre za luksuzne avte. Tistega Audija pa sem omenil kar tako...v naši familiji z dvema nadpovprečnima plačama ne moremo niti sanjat o takšnem avtu. Pa mi to ni problem...problem je to, da bi bil že 5 let star avto nižjega srednjega razreda prevelik strošek za mirne živce. Že okvara sedanjega, 10 let starega, povzorči precej slabe volje zaradi denarja (bankrotiramo seveda ne, je pa nekaj sekiranja). Seveda se da shajati tudi z manj. Marsikdo shaja s skoraj nič. Pa vendar, se je potrebno s tem sprijazniti? Sicer pa to ni več debata o izselitvi v tujino...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To mar 06, 2012 4:21 pm

tema počasi že prehaja izven okvirjev, ki jih je zastavil sam avtor a vseeno so stroški sestavni del našega življenja hočemo ali nočemo.

še vedno pravim, da v kolikor bi optimizirali stroške oz. naredili pregled nad tem kar porabimo bi lahko že veliko storili v tej smeri, da bi stroške znižali.

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak To mar 06, 2012 4:25 pm

Jaz bi Vam še verjel zagovornikom Slovenije, če nebi iz prve roke vedel, kako je v nemško govorečih državah, če prideš k njim z diplomo iz tehničnih ved. Vsekakor ste prepričljivi. Aja, dajte še tisti argument ven, o tistem kako je drugod standard hudo višji (ta je moj najljubši; hvala). :mrgreen:
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov