belkaena je napisal/-a:Daedalus je napisal/-a:Hja, jaz, kot bodoči inženir že razmišljam o tujini. In ne zaradi bogastva, ampak zaradi "fair playa", zaradi tega, ker mi ne diši to, da bi kot inženir delal kot žival za 1000€ ali pa manj. Tisti, ki bi se s tem sprijaznil, pač nima ambicij, in je zelo nezahteven...sam pa sem mnenja, da je brezveze življenje živeti "samo da je", in se pustit nategovat spredaj in zadaj. Vsak si lahko privošči, kar si lahko...trenutno si pri nas ne moremo privoščiti nevemčesa. Ne manjka nam nič, tistega luksuza je nekaj, da bi se preseravali pa nikakor (npr. ne pride mi niti na misel, da bi kupil avto, dražji od 2000€, pa razne drage felge itd.). Vendar sam ne nameravam tako živeti, nočem se zasekirat pri vsaki najmanjši investiciji, in jemat kredita da se mi hrana ne pokvari, ker je crknila zamrzovalna skrinja. Rad bi pa imel tudi nekaj posesti in hišo...ne preveliko, normalno hišo, zgrajeno po mojem okusu. To so že višji cilji, vendar če bi jih z istim delom lahko dosegel v tujini, tu pa ne, potem sem b****, če ne grem v tujino. Sploh me ne zanima, če me obsodijo, da ne ljubim svoje domovine, da sem del "bega možganov" itd., ker lahko naštejem 1000 stvari, ki so v tej državi v kurcu, od politike pa do ljudi.
Pa mi je kruto gledati vse, ki jim v življenju ne gre, trpijo, so lačni, na mrazu itd., ampak nisem jaz tisti, ki jim lahko pomagam - razen če bom imel kdaj firmo. Če bo tako, bom ostal tu, in jim pomagal z delovnimi mesti. In bom delal tako, da bom do svojih zaposlenih fer. Ker nimam srca nategovat ljudi, ki se potijo za to, da nahranijo svoje otroke, in jim plačevat 600€, jaz pa v avtu, vrednem 100k€.
Pravljice so vrteli ob sedmih, zdaj pa nazaj v realnost...
Mislim dajte se zresnit

Saj ne rečem, lepo razmišljaš, samo tak perfect world pač ne obstaja.
Aja "ti kot inženir" kot navajaš pa že ne boš delal tako in tako, bla bla bla. Kaj pa boš ti kot inženir? Isto kot ostalih tisoč slovencev. Je treba kaj znati, to se rabi. Najlažje se je šolat na državne stroške, potem pa poslati vse v pm in hopsa v tujino.
Sicer pa meni tujina niti slučajno ne diši. Slovenija je lepa dežela in dobro živimo, na žalost pa vam mediji perejo možgane po dolgem in počez, sam jih zato že leta ignoriram.
Lp.
Hold your horses there...
Kakšne pravljice? To, da imam ambicije, so pravljice? Ja, če mojo stroko v tujini cenijo veliko bolj kot pri nas, potem...? Kaj, ti bi RAD delal za 1000€ ali manj kot žival? Seveda vem, da je treba kaj znat...in se ne zanašam samo na faks, da znanje pridobim, imam vsako poletje skoraj 2 meseca prakse itd.
In najlažje je uvedet šolnine, in tako omejit možnost izobrazbe samo tistim, ki si to lahko privoščijo, kot v Ameriki, davkoplačevalski denar pa porabljat neracionalno oz. ga krast. Izjemno fer. In če mi kdo omeni, da tam, kamor si rojen, takšen boš, potem naj si gre nekam. Če sem se jaz rodil v Sloveniji in je slovenščina moj materni jezik, se bom šolal tukaj. Če je država vodena na obupen način in vsakič, ko vidim naše politike in stvari s katerimi se ukvarjajo, bruhnem, in isto ko vidim kakšni zahojenci in barabe pri nas živijo, zakaj bi se potem jaz moral sprijaznit s tem?
In to, o čemur govorim, ni noben "perfect world". Trdo delo za fer denar NE SME bit nek perfect world in pravljica. Perfect world se dogaja tistim pacientom, ki za glupo opravljeno delo dobijo miljone nagrad, pa neke odpravnine vrtoglave itd., hkrati pa nimajo nobenega sočutja in srca, da bi jim takšna dejanja smrdela. Živijo po svoje, delajo skoraj nič, zaslužijo OGROMNO. Več, kot bom jaz morda celo v svojem življenju s trdim delom.
chan je napisal/-a:Manjša kost za glodat - država (tudi politiki) je takšna, kot smo državljani sami!

Ta kost je res premajhna za vse Slovence, ker pač nismo vsi taki, kakršna je politika. Vseeno hvala za kompliment.

primozek68 je napisal/-a:ker lahko naštejem 1000 stvari, ki so v tej državi v kurcu
I dare you! No, I f'cking double dare you!
V tapravo stavr si se zapičil. Najprej sem hotel napisat, da je to figurativno povedano. Ampak dejansko ni. Samo politiki in ostale barabe nanesejo za kar lepo številko. Potem so tu še nešteti faljeni projekti, ogromno firm, ki so bile prevzete z namenom osebnega okoriščenja (velik del krivde je na državi, da to dopusti), primeri izkoriščanja delavcev, luknje v zakonih, raba davkoplačevaskega denarja, laži itd. itd. itd.
Seveda nisem zmešan, da bi ti našteval konkretne stvari, vendar če sam ne ugotoviš, da imam prav, potem imaš pač ali sprane možgane, ali pa zelo nizek prag zadovoljstva.