Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)

Napisal/-a Bat_zajla Ne maj 26, 2013 4:30 pm

Renault VG je napisal/-a:To z SW vrjamem, čeprav sam teh težav nisem imel še pri nobeni Nokiji. Težave s kvaliteto izdelave sem sicer imel ampak na predprejšnji Nokiji. Prejšnja izgleda dokaj solidno ohranjena za 2 leti star telefon, ki ga nisem pazil, sploh če ga primerjam z Samsungom Galaxy Ace. Za Lumio 820 pa tudi verjetno ne piše za brez veze tole v reviewu (PhoneArena):
The Lumia 820 is made of polycarbonate, so it's still just plastic, but it feels very well in the hand. The handset is built like a tank, so to speak.

Pa nemorš ga primerjat z Aceom. Ace je vrtjetno najmanj kvaliteten telefeon kar se ga da dobit in tudi eden izmed najcenejših. HTC One X je prav tako polycarbonate unibody. Je pa Lumia 820 na tržišče prišla že tehnološko zastarela. Resolucija ekrana se ne morje primerjat niti z leto starejšimi mobiteli. Procesor prav tako ne, ampak pač win 8 ne rabi take procesorske moči. Glede na to, koliko stane, bi lahko ponujala več...

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Ne maj 26, 2013 4:48 pm

Nisem primerjal Lumie 820 z Aceom ampak moj prejšnji telefon, ki je bil Nokia C6-01. K Mobitelu sta prišla na isti dan in za isto ceno.
Ekran je meni dovolj dober, kljub manjšemu ppi od prejšnjega telefona je precej boljši, specifikacije so pa za WP8 dovolj dobre da dela tekoče. Je pa to itak midrange telefon in ni tekmoval z Galaxyem S3 ampak z S2. Specifikacije so skoraj iste pri obeh.

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla Ne maj 26, 2013 4:56 pm

Renault VG je napisal/-a:Nisem primerjal Lumie 820 z Aceom ampak moj prejšnji telefon, ki je bil Nokia C6-01. K Mobitelu sta prišla na isti dan in za isto ceno.
Ekran je meni dovolj dober, kljub manjšemu ppi od prejšnjega telefona je precej boljši, specifikacije so pa za WP8 dovolj dobre da dela tekoče. Je pa to itak midrange telefon in ni tekmoval z Galaxyem S3 ampak z S2. Specifikacije so skoraj iste pri obeh.

Ko je prišel ven, je stal enako kot Galaxy S3 in HTC One, po specifikacijah, pa jima ni dorasel. Specifikacije pridejo v poštev, ko poganjaš razne aplikacije, sploh bolj grafično zahtevne.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Ne maj 26, 2013 6:27 pm

Na začetku je itak vsak stvar precenjena, je pa cena do sedaj že zelo padla. Kar se pa specifikacij tiče pa vem, da pridejo do izraza pri bolj zahtevnih igrah, ki jih pa sam ne igram na telefonu. Za igrice imam tablico z Androidom, ki je za igre itak precej boljša platforma.
Pa da ne bo sedaj izpadlo kot da ne vidim dlje od Nokie, po pravici povem da če bi sedaj kupoval bi verjetno vzel HTC ONE X saj je pri Mobitelu izredno poceni za lanskoletni flagship.

mm46
Novinec

Napisal/-a mm46 Ne maj 26, 2013 10:07 pm

Bat_zajla je napisal/-a:Ko je prišel ven, je stal enako kot Galaxy S3 in HTC One, po specifikacijah, pa jima ni dorasel. Specifikacije pridejo v poštev, ko poganjaš razne aplikacije, sploh bolj grafično zahtevne.

Lumia 820 ima enak procesor (Snapdragon S4) kot US verzija SGS3 in OneX in v praksi nista delovala nič slabše kot quad core verzije, ki smo jih dobili pri nas. Največji minus 820 je ekran, ostali specsi pa so praktično na nivoju lanskih flagshipov.

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 Po maj 27, 2013 6:48 pm

IcEm4n je napisal/-a:Bo kr 820 ja ;)
Glede cene pokrovčka in polnilne postaje pa na ZS.

Drgač pa super telefon. Še cca. 10 let nazaj sem si rekel, da te (precenjene) Nokie nikoli ne želim imet.... Razlog pa isti kot je danes za iPhone in Samsung Galaxy S serijo.
Sicer sem imel na začetku mal dvome glede WP-ja, ampak ker sem že na Galaxy Ace-u imel WP8 Launcher (in pred tem WP7 launcher), je ta dvom hitro izginil. OS dela ko šus, brez kakršnegakoli zatikanja (kot sem to bil vajen pri prejšnjem telefonu). Aplikacij je res manj kot za Android, se mi pa te zdijo precej bolj kvalitetne. Tudi sama velikost je manjša - npr. Facebook na WP-ju je 4MB, medtem ko je na Androidu zasedel skoraj 30MB. Pohvalim lahko GPS, kateri v 5 sekundah najde lokacijo - neglede na to, a sem zunaj na prostem ali pa nekje v zaprtem prostoru - ta je bil pri Ace-u velik problem. Velik plus je tudi brezplačna navigacija z vsemi možnimi mapami.
Rahlo me pa moti, da ni nobene bližnjice za izklop zvoka - za vse drugo sem našel, le za izklop zvoka ne (razen to, da s stranskimi tipkami uravnavaš glasnost). Je pa še en problem, ki je že od samega začetka in za katerega sumim dotični telefon, omrežje. Ni mi jasno, zakaj telefon vsaj 3/4 časa uporabe dela zgolj na Edge. Opažam tudi, da imam pri klicih občasne motnje (največ na začetku klica, občasno pa tudi nekje vmes). Bo treba mal pooblaščen servis povprašat, zakaj se to dogaja.

Glasnost lahko hitro uravnavaš, probaj utišati ali pa dati bolj na glas telefon pa se ti izpiš zgoraj zvonenje+vibriranje => nato pa samo tapkneš in se ti utiša oz obratno.
Sam sem sprva bil skeptičen glede WP8. Ampak zdaj sem mnogo bolj zadovoljen z 920 lumio in WP8 kot z androidom (čeprav pa pogrešam določene zadeve pri WP8).

pitbull123
Nov uporabnik

Napisal/-a pitbull123 Po maj 27, 2013 6:51 pm

dragi prijatelji
prišel sem do tega zaključka da sta za moje potrebe še najbolša ht one s ali lg optimus 4xhd
kateri od teh dveh je bolš? zakaj?

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Po maj 27, 2013 7:33 pm

Jerry007 je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:Bo kr 820 ja ;)
Glede cene pokrovčka in polnilne postaje pa na ZS.

Drgač pa super telefon. Še cca. 10 let nazaj sem si rekel, da te (precenjene) Nokie nikoli ne želim imet.... Razlog pa isti kot je danes za iPhone in Samsung Galaxy S serijo.
Sicer sem imel na začetku mal dvome glede WP-ja, ampak ker sem že na Galaxy Ace-u imel WP8 Launcher (in pred tem WP7 launcher), je ta dvom hitro izginil. OS dela ko šus, brez kakršnegakoli zatikanja (kot sem to bil vajen pri prejšnjem telefonu). Aplikacij je res manj kot za Android, se mi pa te zdijo precej bolj kvalitetne. Tudi sama velikost je manjša - npr. Facebook na WP-ju je 4MB, medtem ko je na Androidu zasedel skoraj 30MB. Pohvalim lahko GPS, kateri v 5 sekundah najde lokacijo - neglede na to, a sem zunaj na prostem ali pa nekje v zaprtem prostoru - ta je bil pri Ace-u velik problem. Velik plus je tudi brezplačna navigacija z vsemi možnimi mapami.
Rahlo me pa moti, da ni nobene bližnjice za izklop zvoka - za vse drugo sem našel, le za izklop zvoka ne (razen to, da s stranskimi tipkami uravnavaš glasnost). Je pa še en problem, ki je že od samega začetka in za katerega sumim dotični telefon, omrežje. Ni mi jasno, zakaj telefon vsaj 3/4 časa uporabe dela zgolj na Edge. Opažam tudi, da imam pri klicih občasne motnje (največ na začetku klica, občasno pa tudi nekje vmes). Bo treba mal pooblaščen servis povprašat, zakaj se to dogaja.

Glasnost lahko hitro uravnavaš, probaj utišati ali pa dati bolj na glas telefon pa se ti izpiš zgoraj zvonenje+vibriranje => nato pa samo tapkneš in se ti utiša oz obratno.
Sam sem sprva bil skeptičen glede WP8. Ampak zdaj sem mnogo bolj zadovoljen z 920 lumio in WP8 kot z androidom (čeprav pa pogrešam določene zadeve pri WP8).

To je za zvonenje ja, ampak se mi zdi, da njega zanima izklop zvoka na splošno popolnoma, tisto kar lahko narediš z tipkami da daš zvok na 0 in zvoka ni niti v aplikacijah.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po maj 27, 2013 8:31 pm

pitbull123 je napisal/-a:dragi prijatelji
prišel sem do tega zaključka da sta za moje potrebe še najbolša ht one s ali lg optimus 4xhd
kateri od teh dveh je bolš? zakaj?

Isto sranje drugo pakovanje. Osebno veliko raje LG 4X HD.

Drugače pa; http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... e2=4563.... Jest kot že omenjeno raje vzamem Lg, ker ga poseka na dostih pomembnih specifikacijah.

lp

p.s. se opravičujem, ker sem narobe vidu modele. Zdej popravil. ;)
Zadnjič spremenil King1, dne To maj 28, 2013 6:49 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

pitbull123
Nov uporabnik

Napisal/-a pitbull123 To maj 28, 2013 8:11 am

tam si primerjal lg in pa htc one x jaz sem pa rekel htc one s
drgač je pa lg za 75 eur dražji od one s

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Sr maj 29, 2013 5:51 am

Sem ti naredil drugo primerjavo...

lp

igork
Nov uporabnik

Napisal/-a igork Pe maj 31, 2013 11:25 am

No naj povem da sem kaksna dva tedna nazaj kupil LG Optimus L9 po katerem sem vas spraseval in sem navdusen nad njim.
Res je, da je to moj prvi tovrstni (pametni) telefon in dela super. Edina pomanjkljivost se mi zdi baterija, ki se zelo hitro sprazni, mogoce pa bo tudi to scasoma bolje, ko ga ne bom karnaprej prizigal in brskal po njem. Se pa zavedam, da so minili casi ko so telefoni zdrzali po teden dni in vec.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe maj 31, 2013 1:18 pm

igork je napisal/-a:No naj povem da sem kaksna dva tedna nazaj kupil LG Optimus L9 po katerem sem vas spraseval in sem navdusen nad njim.
Res je, da je to moj prvi tovrstni (pametni) telefon in dela super. Edina pomanjkljivost se mi zdi baterija, ki se zelo hitro sprazni, mogoce pa bo tudi to scasoma bolje, ko ga ne bom karnaprej prizigal in brskal po njem. Se pa zavedam, da so minili casi ko so telefoni zdrzali po teden dni in vec.

Pravzaprav sem ugotovil da če je telefon enehno "konektan" se res hitro prazni tudi brez uporabe. Skratka lahko se ti nenehno konekta in preverja tvoj FB, nove maile, twiter in še kaj če imaš vse to gor. No skratka če izklapljaš wifi, prenos podatkov in sinhronizacijo ko ne potrebuješp bo baterija trajala dlje.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe maj 31, 2013 1:38 pm

INFINITI je napisal/-a:Pravzaprav sem ugotovil da če je telefon enehno "konektan" se res hitro prazni tudi brez uporabe. Skratka lahko se ti nenehno konekta in preverja tvoj FB, nove maile, twiter in še kaj če imaš vse to gor. No skratka če izklapljaš wifi, prenos podatkov in sinhronizacijo ko ne potrebuješp bo baterija trajala dlje.
LG L7 mi zdrži po 6 dni, če je večinoma v standby, samo 1-2x/dan pogledam vreme/novice in 1-2 SMS. Seveda imam izklopljen GPS, WIFI, podatke. Če bi ga pa res pustil pri miru, bi mi ratalo 10dni, kakor sem preračunaval iz stanja baterije.

Hitro praznenje je poleg požrešnosti ekrana in procesorja v glavnem posledica tega, da folk ves čas nekaj drgne po teh pametnih telefonih. Sicer pa so se tudi stari telefoni hitro izpraznili, če si telefoniral na veliko.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

pitbull123
Nov uporabnik

Napisal/-a pitbull123 Pe maj 31, 2013 9:00 pm

brat se je odločil da si bo kupil telefon in se odloča med
sony xperia go
htc one v
kateri je bolši sicer pa lahko tud kak drug telefon samo pogoj da ima dober fotoaparat ker samo za to gre

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK So jun 01, 2013 2:33 pm

Jaz se še zdaj nisem odloču. Daje mi mal pomagat. :D

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Ne jun 02, 2013 8:40 am

ManIAK je napisal/-a:Jaz se še zdaj nisem odloču. Daje mi mal pomagat. :D

Moj predlog je LG Optimus G. Top šit za svoje denar. Sem ga malo opisal stran ali dve nazaj. Poglej si.....

lp

pitbull123
Nov uporabnik

Napisal/-a pitbull123 Ne jun 02, 2013 9:12 am

zdja sta trenutno na izbiri
lg optimus 4xhd
htc one s
sony xperia s
najbol me še mika xperia s ampak nevem a je fajen prosim kirga če jih razvrsti od 1 do 3

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Ne jun 02, 2013 9:26 am

pitbull123 je napisal/-a:zdja sta trenutno na izbiri
lg optimus 4xhd
htc one s
sony xperia s
najbol me še mika xperia s ampak nevem a je fajen prosim kirga če jih razvrsti od 1 do 3

Bože dej se že odloči.......

LG 4x hd sigurno..... ostala dva sta tam tam.... preberi si tukaj http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=4369

Sicer pa htc in sony proti LG-ju nimat za burek. Govorim v tej primerjavi. Pa naj te fotič pri sony-ju ne zavede. Ima t.i. komercialno oznako 12MP kar pa še zdaleč ni to to.

lp

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Ne jun 02, 2013 11:38 am

King1 je napisal/-a:
ManIAK je napisal/-a:Jaz se še zdaj nisem odloču. Daje mi mal pomagat. :D

Moj predlog je LG Optimus G. Top šit za svoje denar. Sem ga malo opisal stran ali dve nazaj. Poglej si.....

lp

Ej, sem prebral. Zgleda res zanimivo, sploh po testih bi naj prekašal celo SGS3, za katerega sem se tudi precej ogrel. Počakam še teden ali dva, da vidim, če še ostalim kaj cena pade pa se odločim. Je pa LG dejansko v mojem ožjem izboru. :DDD
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov