Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)

Napisal/-a King1 Ne jun 02, 2013 6:50 pm

ManIAK je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:
ManIAK je napisal/-a:Jaz se še zdaj nisem odloču. Daje mi mal pomagat. :D

Moj predlog je LG Optimus G. Top šit za svoje denar. Sem ga malo opisal stran ali dve nazaj. Poglej si.....

lp

Ej, sem prebral. Zgleda res zanimivo, sploh po testih bi naj prekašal celo SGS3, za katerega sem se tudi precej ogrel. Počakam še teden ali dva, da vidim, če še ostalim kaj cena pade pa se odločim. Je pa LG dejansko v mojem ožjem izboru. :DDD

Sam, da si prebral. Je zelo zanimiva alternativa top telefonom ( kamor se seveda neposredno uvršča ) a kaj ko še ni tako priznan kot t.i. veliki. ;) Pravzaprav ne preseneča, da je v večini pogledih boljši od SGS3 saj je le ta star že dobro leto. To pa se danes zelooo pozna. Pa prosim, da me ne razumeš narobe kajti zame je SGS3 še vedno izmed top 5 telefonov na tržišču (sodeč po ohranjanju vrednosti ). Je pa tukaj že SGS4, ki je pač korak naprej. Seveda obstajajo alternative ( odvisno ) ali se ti dopade IOS od Appla ali Windows od Nokie. Sta zanimiva ampak so si vsi trije zelo različni. Nobena zadeva pa ni napačna. Če te firbca še kaj pa le vprašaj. Kar pa se tiče cene pa trenutno stagnirajo vsi. Je pa pred mesecem vsem telefonom cena kar padla tako, da kakega padanja trenutno po mojih izkušnjah ne bo.

lp

p.s. kaj pa Note 2? =P

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Po jun 03, 2013 6:07 pm

Mah, večinoma imam terensko delo in se gibam raznoraznih okoljih, sem se odločil, da kaj preveč nebom razmetoval za telefon, vseeno pa bi mel kaj spodobnega, ki bo delal kako leto ali dve brez problemov. Nagibal sem se SGS3, samo zato ker mi je je SGS1 delal 3 leta brez kakršnegakoli problema, razen porodnih težav android pametnega telefona, ki pa smo jih rešili z nadgraditvijo programske opreme. Zaradi terenskega dela odpade tudi Note2, čeprav bi ga v drugačnih razmerah mel brez pomisleka. Hvala za ponudbo, vseeno. :) Mi pa ravno zaradi tega "šmeka" tudi Xperia Z, čeprav me je popolnoma razočarala ko sem se malce "poigral" z njo. V istem trenutku, sem v rokah držal SGS3, ki naj bi bil slabši, pa se mi je zdelo ravno nasprotno. Malce vrjetno zaradi tega, ker sem 3 leta zlorabljal samsunga in mi je bolj domač. Bom pa definitvno ostal na androidu, saj se mi zdi, da je trenutno daleč pred ostalimi operacijskimi sistemi, čeprav se mu po mojem mnenju Windows precej hitro približuje. Telefon uporabljam za precej stvari, (gledanje televizije, email, družabna omrežja, xy aplikacij, ki mi olajšujejo vsakdan, itd...) zato nebi rad, da zastara po parih mescih in ravno zaradi tega razloga mi je trenutno zelo všeč LG, ker je le novejši od SGS3 in ima že v štartu 4-jederni procesor, pa tudi precej ugodno se mi zdi za stvari ki jih ponuja. Nevem, nikakor se nemorem odločit, bi pa nekako mojo izbiro strnil v 3 favorite.

LG optimus G (moti me, da nima fizične tipke "home" in da ni SAMSUNG ) :D

Samsung galaxy S3 LTE ( moti me, da je že precej star, nima 4 jedrnega procesorja )

Sony Xperia Z ( moti me bled zaslon in hecno postavljen meni, malce predraga cena *za 1€ na mesec več imam S4, ki pa je neprimerno boljši*, za to kar ponuja, všeč pa mi je, da je odporen na prah in vodo )

To je to. :D

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Po jun 03, 2013 6:44 pm

S3 ima 4jederni procesor..pravtako lte verzija, le da ima lte 2gb rama...
drugace pa moj glas gre s3, ker bo imel podporo vsaj do androida 5.0, o cemer lg lahko samo sanja... in ce ne menjas telefona kot gate, je s3 vsekakor optimalnejsa izbira..
lp, .com
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Po jun 03, 2013 7:07 pm

ManIAK je napisal/-a:Mah, večinoma imam terensko delo in se gibam raznoraznih okoljih, sem se odločil, da kaj preveč nebom razmetoval za telefon, vseeno pa bi mel kaj spodobnega, ki bo delal kako leto ali dve brez problemov. Nagibal sem se SGS3, samo zato ker mi je je SGS1 delal 3 leta brez kakršnegakoli problema, razen porodnih težav android pametnega telefona, ki pa smo jih rešili z nadgraditvijo programske opreme. Zaradi terenskega dela odpade tudi Note2, čeprav bi ga v drugačnih razmerah mel brez pomisleka. Hvala za ponudbo, vseeno. :) Mi pa ravno zaradi tega "šmeka" tudi Xperia Z, čeprav me je popolnoma razočarala ko sem se malce "poigral" z njo. V istem trenutku, sem v rokah držal SGS3, ki naj bi bil slabši, pa se mi je zdelo ravno nasprotno. Malce vrjetno zaradi tega, ker sem 3 leta zlorabljal samsunga in mi je bolj domač. Bom pa definitvno ostal na androidu, saj se mi zdi, da je trenutno daleč pred ostalimi operacijskimi sistemi, čeprav se mu po mojem mnenju Windows precej hitro približuje. Telefon uporabljam za precej stvari, (gledanje televizije, email, družabna omrežja, xy aplikacij, ki mi olajšujejo vsakdan, itd...) zato nebi rad, da zastara po parih mescih in ravno zaradi tega razloga mi je trenutno zelo všeč LG, ker je le novejši od SGS3 in ima že v štartu 4-jederni procesor, pa tudi precej ugodno se mi zdi za stvari ki jih ponuja. Nevem, nikakor se nemorem odločit, bi pa nekako mojo izbiro strnil v 3 favorite.

LG optimus G (moti me, da nima fizične tipke "home" in da ni SAMSUNG ) :D

Samsung galaxy S3 LTE ( moti me, da je že precej star, nima 4 jedrnega procesorja )

Sony Xperia Z ( moti me bled zaslon in hecno postavljen meni, malce predraga cena *za 1€ na mesec več imam S4, ki pa je neprimerno boljši*, za to kar ponuja, všeč pa mi je, da je odporen na prah in vodo )

To je to. :D

Hej...

Glede na tvoje želje in zahteve bi Xperio Z črtal iz seznama. Se pravi, da ostanemo pri S3 lte in Lg G. Glede na to, da imata identične specigikacije ( 1,4 GHZ vs 1,5 GHZ imata tudi oba štiri jedrnika z 2GB RAM-a). Res, da je S3 že znan model ( kar ni slabo ) je Lg še prilično nov in nepoznan. Kot pravim sem imel oba in lahko ti zatdrim, da ne z enim ne z drugim ne boš vsekal mimo, ker sta oba dobra. Zame osebno ( kot že omenjeno ) je S3 še vedno top in z t.i. LTE omrežjem, ki mu doda še tisti 1GB RAM-a je zadeva stroj in pol. Res pa je da ima LG 32 GB, S3 pa samo 16GB. Pri LG-ju pač baterija in pokrovček nista odstranljiva. Več opreme za telefon nudi Samsung. Kar se tiče fotiča naj te ne zavede in je od S3 ekvivalenten tistemu v LG-ju G.

Moj predlog je po prebranem tvojem postu S3. Vidim, da nisi zahteven in da telefon imaš nekaj let. Boš pa vsekakor S3 bolje prodal čez nekaj let kot LG-ja. Pa ne razumi me narobe kajti LG g je super stroj.

Uspešen nakup ti želim.

lp

p.s. mi pa lahko verjameš na besedo in to je da ne probaj nota 2, ker te enostavno prevzame in se od njega nikakor ne boš mogel odlepit. Konec koncev pa spet ni toliko večji od S3, da ga nebi mogel uporabljati tam kot bi ostale o katerih je govora. =P

p.s.1 še dobra primerjava; http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=4941

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Po jun 03, 2013 7:42 pm

Kaj pa LG Nexus 4 ? Mislim, da ni slaba stvar. To bi bila moja odločitev če bi kupoval telefon za toliko denarja. Ti bo pa ekran verjetno najbolj ustrezal na S3 sej si verjetno navajen Amoleda iz trenutnega Galaxy S , ki nekaterim ni všeč nekaterim nam pa je ;)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po jun 03, 2013 8:25 pm

Mislim, da z nobenim, ki jih imaš v izboru, ne boš zgrešil.

LG je ugoden glede na to, kaj dobiš. Je pa res, da je pri posodobitvah nekoliko v zaostanku napram drugim. Mal jih tud še imidž je*e (kot prodajalec to zelo dobro vidiš).
Tega LG-ja (Optimus G) sem tudi sam gledal pri nakupu, a mi je bil predrag.

Pri S3 LTE pa upam, da so odpravili največjo hibo "običnega" S3. Mogoče nekoliko predrag - glede na to, da ima več "samo" LTE, bi cenovno lahko bil bližje S3 (govorim v primeru sklenitve aneksa pri Mobitelu).

Xperie Z pa nisem kaj preveč preizkušal. Nekateri jo zelo grajajo oz. grajate, so pa na drugi strani tud lastniki, ki so zelo zadovoljni.
Mene mogoče mal moti, da je precej velik in "ceglast", pa ohišje mogoče preveč fancy deluje za telefon, ki je odporen na vodo in prah.

Jst osebno bi od teh izbral LG-ja.
Slika

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Po jun 03, 2013 10:05 pm

Mogoce bi bil samsung res boljsa izbira, ampak od nakupa me mogoce odvraca tudi to, da si samsunga ze lastim in da je cas da preizkusim kaj drugacnega, spet po drugi strani pa ima samsung funkcije ki so mi zelo vsec in jih pri LG ju ni. Pride mogoce se v poletnem casu kaj solidnega ven, al je za letos bilo v vecini vse?

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG To jun 04, 2013 5:43 am

ManIAK je napisal/-a:Mogoce bi bil samsung res boljsa izbira, ampak od nakupa me mogoce odvraca tudi to, da si samsunga ze lastim in da je cas da preizkusim kaj drugacnega, spet po drugi strani pa ima samsung funkcije ki so mi zelo vsec in jih pri LG ju ni. Pride mogoce se v poletnem casu kaj solidnega ven, al je za letos bilo v vecini vse?

Samsungova S4 Mini ( je že predstavljen) če ne bi rad večjega zalona in S4 Active, v bistvu S4 z zaščito pred udarci in vodo.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 To jun 04, 2013 5:49 am

ManIAK je napisal/-a:Mogoce bi bil samsung res boljsa izbira, ampak od nakupa me mogoce odvraca tudi to, da si samsunga ze lastim in da je cas da preizkusim kaj drugacnega, spet po drugi strani pa ima samsung funkcije ki so mi zelo vsec in jih pri LG ju ni. Pride mogoce se v poletnem casu kaj solidnega ven, al je za letos bilo v vecini vse?

Hmmm.... Letos kaže, da zaenkrat neke nove hude izbire naj nebi več bilo. Letos oz. konec leta 2012 je bil kar bum. Najprej Note 2, Iphone5, Lg Nexus 4, Lg optimus G, Xperia Z, SGS4, HTC One...... tako, da razen ( baje ) Iphone 5S in Note 3,ki bosta mimogrede DRAGA kot nevem kaj nekih novih ne bo. Mogoče čisto proti koncu leta naj bi spet Nokia predstavila neko hiperdupersuper zadevo. Mogoče tudi Sony???? Lahko pa kot sem bral tudi google preseneti z mašino in pol. Ampak to že vse presega tvoje plane za nakup telefona.

Moj predlog še enkrat. Pojdi oba pogledat ( mogoče tudi kot je uporabnik @renault VG predlagal ) še Nexus 4 in se malo poigraj z njimi. Kar ti bo bolje, priročnejše, in ugodneje to vzami. Vsi bodo še lep čas zelo konkurenčni in sprejemljivi. ;)

lp

p.s. naj bi pa v kratkem prišel še S4, ki bo vodotesen ( sem že v enem postu to omenil ).

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS To jun 04, 2013 6:16 am

King1 je napisal/-a:

Hmmm.... Letos kaže, da zaenkrat neke nove hude izbire naj nebi več bilo. Letos oz. konec leta 2012 je bil kar bum. Najprej Note 2, Iphone5, Lg Nexus 4, Lg optimus G, Xperia Z, SGS4, HTC One...... tako, da razen ( baje ) Iphone 5S in Note 3,ki bosta mimogrede DRAGA kot nevem kaj nekih novih ne bo. Mogoče čisto proti koncu leta naj bi spet Nokia predstavila neko hiperdupersuper zadevo. Mogoče tudi Sony???? Lahko pa kot sem bral tudi google preseneti z mašino in pol. Ampak to že vse presega tvoje plane za nakup telefona.

Moj predlog še enkrat. Pojdi oba pogledat ( mogoče tudi kot je uporabnik @renault VG predlagal ) še Nexus 4 in se malo poigraj z njimi. Kar ti bo bolje, priročnejše, in ugodneje to vzami. Vsi bodo še lep čas zelo konkurenčni in sprejemljivi. ;)

lp

p.s. naj bi pa v kratkem prišel še S4, ki bo vodotesen ( sem že v enem postu to omenil ).

Cveka se, da bi znal bit jeseni celo i6. upam, karkoli bo ze nasledilo 5ko, da bo odpravljeno vse, kar ni v redu y njo :mrgreen:
Kaj pa samsung ativ s, ga je kdo ze kaj preizkusil?
Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 To jun 04, 2013 6:24 am

BoneS je napisal/-a:Cveka se, da bi znal bit jeseni celo i6. upam, karkoli bo ze nasledilo 5ko, da bo odpravljeno vse, kar ni v redu y njo :mrgreen:
Kaj pa samsung ativ s, ga je kdo ze kaj preizkusil?

No tega nisem vedel... za iphone 6. kar pa se tiče Ative s ... http://www.gsmarena.com/samsung_ativ_s_i8750-4960.php tole si verjetno mislil? Jest sem ga samo malo preletel v trgovini in je hudič zanimiva zadeva. Všečn na pogled, ker je oblikovno blizu Notu 2. Sam se v Win. telefone ne razumem najbolje ampak mi ni bil napačen. Mogoče pa kdaj probamo.... ;)

lp

p.s. imaš na bolhači ene par novih kosov z ceno cca 300 evrov.

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK To jun 04, 2013 8:29 am

S4 active? Se ze ve okvirna cena, kdaj naj bi izsel?
Kaksna je pa glavna razlika med nexusom in optimus G?

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To jun 04, 2013 10:43 am

iPhone 5S naj bi bil bolj cenovno dostopen, iPhone 6 bo pa verjetno drag ja.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG To jun 04, 2013 11:25 am

ManIAK je napisal/-a:S4 active? Se ze ve okvirna cena, kdaj naj bi izsel?
Kaksna je pa glavna razlika med nexusom in optimus G?

Galaxy S4 Active: http://www.gsmarena.com/see_the_samsung_galaxy_s4_active_for_the_first_time-news-6069.php?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
Le kamera tukaj pravijo da je slabša drugo je vse enako kot pri navadnem S4 le da je odporen na vodo in prah. Glede cene se bojim, da bo še malo dražji od navadnega S4. Kdaj bo prišel k nam je vprašanje, predstavitev se pričakuje v Londonu 20.6 .
Glede primerjave med Nexusom in Optimusom G je tako, da naj bi imel Nexus slabšo kamero ( ne vem pa kakšna je v G) in pa Nexus ima manj notranjega spomina ( 16 GB : 32 GB ). To sta 2 prednosti Optimusa, prednost Nexusa pa je čist Android, tak kakršnega si je zamislil Google ter takojšnje posodobitve.

@BoneS : Ativ S kaj pa vem. Saj je velika stvar in za svoj denar nudi veliko ampak problem pri WP8 pri Samsungu je ta, da se Samsung ne ukvarja ravno z njim. Nokia ima recimo veliko ekskluzivnih aplikacij, Samsung ima tega precej manj. Jaz v WP8 priporočam Nokio saj se najbolj trudijo z WP8 in ves čas nekaj popravljajo, dodajajo, itd. ;)

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS To jun 04, 2013 1:06 pm

Renault VG je napisal/-a:
@BoneS : Ativ S kaj pa vem. Saj je velika stvar in za svoj denar nudi veliko ampak problem pri WP8 pri Samsungu je ta, da se Samsung ne ukvarja ravno z njim. Nokia ima recimo veliko ekskluzivnih aplikacij, Samsung ima tega precej manj. Jaz v WP8 priporočam Nokio saj se najbolj trudijo z WP8 in ves čas nekaj popravljajo, dodajajo, itd. ;)

Hvala za konkreten odgovor. ;)
Slika

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK To jun 04, 2013 8:21 pm

No, danes sem končno nehal oklevati in se odločil za LG optimus G. Poročam v parih dneh, ko ga uspem malce spoznat. Zaenkrat zelo navdušen nad samo izdelavo, to pa je vse kar lahko rečem. :D Btw, samsunga galaxy s3 baje ni več mogoče dobiti.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To jun 04, 2013 9:59 pm

Jap, samo LTE verzije se dobi, razen če kkšn TC oz. posrednik nima še stare zaloge.
Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Sr jun 05, 2013 6:01 am

ManIAK je napisal/-a:No, danes sem končno nehal oklevati in se odločil za LG optimus G. Poročam v parih dneh, ko ga uspem malce spoznat. Zaenkrat zelo navdušen nad samo izdelavo, to pa je vse kar lahko rečem. :D Btw, samsunga galaxy s3 baje ni več mogoče dobiti.

No super. Kupil si bomba telefon. Poročaj kako si zadovoljen.

lp

pitbull123
Nov uporabnik

Napisal/-a pitbull123 Če jun 06, 2013 7:40 pm

pozdravljeni
zadnjič sem bil v intersparu in se zagledal da prodajajo samsung galaxy s3 in to za samo 200 eur, jo to kakšen nateg ali kaj ta isti telefon sem še videl na benciski za isto ceno
kaj mislite?

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla Če jun 06, 2013 8:05 pm

pitbull123 je napisal/-a:pozdravljeni
zadnjič sem bil v intersparu in se zagledal da prodajajo samsung galaxy s3 in to za samo 200 eur, jo to kakšen nateg ali kaj ta isti telefon sem še videl na benciski za isto ceno
kaj mislite?

Vrjetno gre za vezavo z operaterjem.... Sedaj pa odvisno za kater paket gre.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov