Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)

Napisal/-a King1 Če jun 27, 2013 3:12 pm

Od včeraj naprej S4.... Pa da vidimo kako dela zadeva.

lp

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Če jun 27, 2013 3:15 pm

King1 je napisal/-a:Od včeraj naprej S4.... Pa da vidimo kako dela zadeva.

lp

fancy :)
Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Če jun 27, 2013 3:26 pm

BoneS je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:Od včeraj naprej S4.... Pa da vidimo kako dela zadeva.

lp

fancy :)

No ja... ;) Fon ko fon. Bom pa čez kak dan al dva malo obširneje napisal kako in kaj on štirki.

lp

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich Če jun 27, 2013 8:54 pm

evo od danes naprej ponosen lastnik samsunga e1050 :lol:

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne jun 30, 2013 5:12 am

ijuvan je napisal/-a:Meni je zloadalo brez problema... Aplikacija je verzija 2.0.2.2 in je nokiina, windows pa 7.8 ;)

7.8 Windows ja....jaz imam 7.5 mango. Prvo bi ga mogu upgrajdat na 7.8. Ampak žal xpji ne pustijo tega....
Je že delu kdo to? Ker po forumih piše da je riziko....in bi naj zgubl garancijo in vse. Piše pa ob enem tudi , da so porihtane težave z baterijo, kajti ob normalni uporabi zdrži max24 ur....Pri malo aplikacijah (skyp,mail,remote....) pa tudi samo par ur....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Ne jun 30, 2013 8:23 am

lisko je napisal/-a:
ijuvan je napisal/-a:Meni je zloadalo brez problema... Aplikacija je verzija 2.0.2.2 in je nokiina, windows pa 7.8 ;)

7.8 Windows ja....jaz imam 7.5 mango. Prvo bi ga mogu upgrajdat na 7.8. Ampak žal xpji ne pustijo tega....
Je že delu kdo to? Ker po forumih piše da je riziko....in bi naj zgubl garancijo in vse. Piše pa ob enem tudi , da so porihtane težave z baterijo, kajti ob normalni uporabi zdrži max24 ur....Pri malo aplikacijah (skyp,mail,remote....) pa tudi samo par ur....

Kaj pa če jo neseš na Teleray pa naj ti jo oni posodobijo ?

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne jun 30, 2013 8:42 am

Renault VG je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:

Kaj pa če jo neseš na Teleray pa naj ti jo oni posodobijo ?

Nisem niti ne bom probavu :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Ne jun 30, 2013 11:04 am

King1 je napisal/-a: Bom pa čez kak dan al dva malo obširneje napisal kako in kaj on štirki.

lp

Evo mene... No če kogarkoli zanima bom malo napisal kako in kaj. Povdarjam, da so to moji občutki in lastno mnenje, ki ne odražajo ničesar.

Galaxy S4... Top šit kot ga nekateri radi poimenujemo je res divja in zmogljiva zadeva. Res je plastičen z t.i. kao poliranim robom okoli ampak kot sem prebiral tuje in naše teste ta plastika ne deluje nič cheap ampak ravno nasprotno. Deluje odlično in tudi v roki sedi super. Oblikovno je korak naprej proti S3-ki, ki je zame še vedno zelo zelo dober telefon. Velikost je skoraj identična razen tega, da je S3 malenkost širši in malenkost debelejši. Ni pa neke hude razlike. Gumbi so postavljeni na standard mesto ( glasnost na levi in vklop izklop na desni ). So prijetni za otip in delujejo kvalitetno. Na t.i. zaslonski ali sprednji strani je samo meni tako zelo všečen fizični gumb, ki je na otip bomba. Tudi svoje delo opravlja noro dobro. Ta fizični gumb na samsungu lajkam zelo!! Na dostih pametnih tega žal ni. Kot tudi na nekaterih ( ne vseh ) sem opazil, da je zaslon kar dobro odporen na prstne odtise ( bolje kot na S3 ) in se zlepa ne umaže hitro. To mi je všeč, da ne rabiš stalno brisat ekrana. Ekran kot sam svoje delo opravlja ODLIČNO in nam ljubiteljem živih barv pričara pravo poezijo gledanja česarkoli na njem. Specifikacije so dobro znane zato se pri njih ne bom ustavljal in polnil foruma z njimi. Deluje odlično. Sicer imam rahel občutek, da z mojim nekaj ne štima ( saj vsake toliko ga neki prime ) a verjetno rabi samo kratek obisk serviserja. Verjemite, da če bi bilo toliko moteče bi telefon že ležal na mizi serviserjev. :D Da se malo dotaknem še ostalih stvari.... fotoaparat je res kvaliteten in zlahka poseka t.i. 13M fotiče v Lg-ju G in Xperii Z. Funkcij toliko, da sem se zgubil a vseeno naredil slike, ki trgajo gate. Že fotiča v S3 in Note 2 sta bila oz. sta še vedno med najboljšimi. V S4 je samo nadgradnja zelo dobrega. Lajkam tudi odstranljivo baterijo, ki je mimogrede 2600 amperska in kot z lahkoto zdrži dva dneva. Seveda, da ne bo pomote mi je prvi dan ko sem ga nafilal in gnjavil cel dan zdržala od petih zjutraj do enajstih zvečer. Dobro oz. zelo dobro. Ostali bombončki na S4-ki delujejo super in po pravici vsega še nisem sprobal oz. tudi ne bom, ker tega ne potrebujem. S4 laufa na androidu 4.2.2, ki je meni bolj všeč kot 4.1.2 a seveda tud več prostora zavzame. Je lepo beljiv in nezahteven. Seveda tudi S4 ni brez napake. Moti me, da je v različici 16GB prostora za uporabnika samo še dobrih 9GB. Se pravi bo treba po micro SD kartico. Moja že naročena ( hvala uporabniku @.com ). Mogoče bi lahko bila tipka za glasnost kakih nekaj mm nižje, da bi bilo ZAME super. Moti me tudi, da na čas ni takoj odločen ( že omenil ) ampak rabi malo mikro sekund več kot sem navajen.... =P ( vem ja čuden sem ). Drugih minusov nisem našel in nasplošno je zadeva več kot odlična. Normalno, da imajo vsake oči svojega malarja in da sam še vedno gojim simpatijo do enega in edinega Nota 2, ki je zame telefon brez napake a vseeno sem z S4 zadovoljen in je glede na cene, ki se trenutno vrtijo netu z malo sreče ugoden nakup za ljudi, ki iščejo tak telefon. Je pa za njega seveda na voljo dovolj, če ne že preveč opreme, ki je drugi telefoni niti pod točko razno nimajo in bo za vsak okus kaj.

Naj na koncu povem, da so vsi hudi konkurenti S4-ki ( HTC One, Xperia Z, Lg optimus G, Iphone 5, Nexus 4......) mogoče še kateri vsi na visokem nivoju in da ima ima S4 težko delo a ga opravlja z lahkoto. Upam, da me razumete.

lp

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan Ne jun 30, 2013 11:24 am

@Lisko, ne vem zakaj bi izgubil s tem garancijo, glede na to, da je to uradni update in ga samo ponudi, ko daš "check for update". Baterija mi pa ob redni uporabi drži kakšen dan in pol, če pa ne uporabljam toliko aplikacij, pa BP čez dva dni ;)
Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne jun 30, 2013 11:26 am

V čem je fora tega očesa, ki ga nariše zgoraj a ni to fora ko gledaš v njega, da se displej ne isklopi? ker moj S4 se izklopi po času ki je določen
Lp

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Ne jun 30, 2013 1:08 pm

se nekaj malega o s4...

ne morem se nikakor navadit gumba za vklop/izklop/pripravljenost na desni strani, ker je v visini skoraj z gumbom za glasnost in skoraj vedno pritiskam oba hkrati
senzorji za pogled in ostala navlaka je pri meni izklopljena, ker svinjsko zre baterijo
je pa premagal htc one in xperio z pri meni v toliko, da ima sd slot IN izmenjljivo baterijo, pa ceprav..hja, zal, proti dvema v roki kvalitativno ne deluje kot top line telefon

pa ne vem, a sem samo jaz cuden, ampak...se mi zdi usb/napajalni priklop precej nesolidno izdelan (tud kabel se le z nekaj sile da ven potegnit)...tega do zdaj pri 3 htcjih nisem bil vajen, na zadnjem samsungu, ki sem ga imel, mi je pa uspelo z mamaplate konektor odlomit (in po forumih sodec, zdalec nisem bil edini, ki mu je to uspelo)

ah, ja, pa mobitel vsili instalacijo kar nekaj bloatware-a (od najdi.si do kupa njihovih aplikacij)...bo treba hitro rootat :evil:
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Ne jun 30, 2013 1:45 pm

da pripišem še svoje mnenje:
samsung je približno tako kot vw...
nekoč naredil 'bum', zdaj pa spi na lovorikah...
izdelava: izdelava je na nižjem nivoju kot pri npr. htc one
verjamem, da so določena merila odstopanja; pa vendar nekaj cvetk iz slo-android foruma:
minimalne razpoke na ohišju, slabo narejen konektor usb(kateri je glavnega pomena za polnjenje in prenašanje vsebin), slabo narejen on/off gumb, home tipka škrta ali le preveč not/ven postavljena
pa še to: zadnja ploščica iz plastike se tako (pre)hitro poripsa/poškoduje, če ne uporabljaš kakšnega bumperja...
OS zanimivo je, da kljub temu, da ima S4 4.2.2 android, deluje opazno počasneje kot htc one z 4.1.2
pravtako vsi, ki želijo hiter vmesnik(launcher), nameščajo CM, medtem ko pri htc one to ni potrebno...
stock dialer se že iz s1, s2 in s3 prepočasi z nekajsekundnim :!: lagom odpira... mislim halo??-seveda obstajajo tudi drugi dialerji, ampak out of box je to porazno...
sem pa prepričan, da je S4 trenutno top telefon, pa vendar je premajhna razlika med s3lte in s4 v delovanju, da bi bil vreden menjave...
seveda si ga tudi jaz želim, ampak zato, ker imam rad v žepu top-hi-end napravo

ostalo se pa strinjam s King1-om
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Ne jun 30, 2013 1:56 pm

.com je napisal/-a:da pripišem še svoje mnenje:
samsung je približno tako kot vw...
nekoč naredil 'bum', zdaj pa spi na lovorikah...
izdelava: izdelava je na nižjem nivoju kot pri npr. htc one
verjamem, da so določena merila odstopanja; pa vendar nekaj cvetk iz slo-android foruma:
minimalne razpoke na ohišju, slabo narejen konektor usb(kateri je glavnega pomena za polnjenje in prenašanje vsebin), slabo narejen on/off gumb, home tipka škrta ali le preveč not/ven postavljena
pa še to: zadnja ploščica iz plastike se tako (pre)hitro poripsa/poškoduje, če ne uporabljaš kakšnega bumperja...
OS zanimivo je, da kljub temu, da ima S4 4.2.2 android, deluje opazno počasneje kot htc one z 4.1.2
pravtako vsi, ki želijo hiter vmesnik(launcher), nameščajo CM, medtem ko pri htc one to ni potrebno...
stock dialer se že iz s1, s2 in s3 prepočasi z nekajsekundnim :!: lagom odpira... mislim halo??-seveda obstajajo tudi drugi dialerji, ampak out of box je to porazno...
sem pa prepričan, da je S4 trenutno top telefon, pa vendar je premajhna razlika med s3lte in s4 v delovanju, da bi bil vreden menjave...
seveda si ga tudi jaz želim, ampak zato, ker imam rad v žepu top-hi-end napravo

ostalo se pa strinjam s King1-om

Načeloma se strinjam ampak ...... razpoke v ohišje, konektor, gumbi on - off in pa home tipka??? Teh problemov pri meni ni. Niti za vidt niti za čutit. Ne vem no sam veš, da sem pedanten. Kar pa se tiče zadnje ploščice se strinjam ampak zaenkrat meni deluje bolje kot na S3 in Note 2. Bomo videli kaj bo.

lp

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne jun 30, 2013 3:32 pm

ijuvan je napisal/-a:@Lisko, ne vem zakaj bi izgubil s tem garancijo, glede na to, da je to uradni update in ga samo ponudi, ko daš "check for update". Baterija mi pa ob redni uporabi drži kakšen dan in pol, če pa ne uporabljam toliko aplikacij, pa BP čez dva dni ;)

check for updajt? Novega windowsa ne ponudi.....tist morš ročno inštalirat....enak ko pri kompu. Prvo flashnit vse skupaj potem pa jovo na novo windiws gor....
Sam za updajt ponudi hardware version 7.10.xxxx ampak še vedn win 7.5.

Za baterijo pa pri men ni šans....
Normaln dan je nekje tko.....zjutri odklop s polnilca....potem služba in mogoč 10-20 klicev....kak mail ali dva....par fotk ....zvčer je godn za polnilc....
Slika

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica So jul 06, 2013 1:29 pm

King1

Hvala

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So jul 06, 2013 2:39 pm

ojnica je napisal/-a:King1

Hvala

Ni panike. sam, da dela. ;)

lp

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan So jul 06, 2013 2:56 pm

lisko je napisal/-a:
ijuvan je napisal/-a:@Lisko, ne vem zakaj bi izgubil s tem garancijo, glede na to, da je to uradni update in ga samo ponudi, ko daš "check for update". Baterija mi pa ob redni uporabi drži kakšen dan in pol, če pa ne uporabljam toliko aplikacij, pa BP čez dva dni ;)

check for updajt? Novega windowsa ne ponudi.....tist morš ročno inštalirat....enak ko pri kompu. Prvo flashnit vse skupaj potem pa jovo na novo windiws gor....
Sam za updajt ponudi hardware version 7.10.xxxx ampak še vedn win 7.5.

Za baterijo pa pri men ni šans....
Normaln dan je nekje tko.....zjutri odklop s polnilca....potem služba in mogoč 10-20 klicev....kak mail ali dva....par fotk ....zvčer je godn za polnilc....

Jaz sem dal update, in mi je ponudilo win 7.8, imam pa verzijo 7.10.8862.144 ;)
Glede baterije, klicev imam defenitivno manj kot ti, 10 je maksimum, pa še to redko. Fotoaparat pa še kar uporabljam, pa kakšno igro odigram, ko kaj čakam (kar je precej pogosto :mrgreen: ). Preveri še background tasks, morda imaš prižgano vsega hudiča. Pa tudi lokacije imam jaz bolj kot ne vse izklopljene ;)
Slika

Uporabniški avatar
Rocky Balboa
Nov uporabnik

Napisal/-a Rocky Balboa Po jul 08, 2013 4:22 pm

No jaz si od 13.5, sepravi slabe 2 meseca lastim Samsung GT-i9505 Galaxy S4 - Black Mist :)

Moram povedati, da sem zelo zadovoljen s telefonom na splošno, je zelo hiter, 4.2.2 je top šit, fotkiča sploh ne nosim več s seboj itd. :) In ko se enkrat navadiš tiste velikosti (mi je že skoraj majhen :D ) si puno zadovoljen, vsaj jaz ;) Prej sem imel pa LG Optimus Hub, ni primerjave med 2.3.4 in 4.2.2 :lol: Od dodatne opreme in zaščite imam pa zaenkrat samo tole:

Slika
http://www.spigen.com/galaxy-s4-case-neo-hybrid.html

Pričakujem pa še folije so že naročene ;)
Rising up, back on the street..

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po jul 08, 2013 6:50 pm

Zelo lep kejs :)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Rocky Balboa
Nov uporabnik

Napisal/-a Rocky Balboa Po jul 08, 2013 6:59 pm

True, true.. ;)
Rising up, back on the street..
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov