Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

nooblette
Novinec

Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)

Napisal/-a nooblette Sr avg 07, 2013 1:39 pm

weasel je napisal/-a:Imaš mesto za spominsko kartico do 32GB, kar bo več kot preveč.
Brisanje aplikacij je možno.

Povsod ko berem pravijo,da ni možno. Rad bi izbrisal vse aplikacije ki so gor, nič ne rabim razen: Fotoaparat, gps(za na cesto, z mapami), klici sporočila, internet, in calculator pa kakšno uporabno zadevo mogoče še. Nobenih facebookov, s-voice, apps-pi*ke materine! Rad bi si ga poenostavil kolikor je mogoče! Recimo na zaslonu vidim ,da lahko že vtipkaš "search" za google. OMG. Rad bi imel ,da grem v glavni meni in imam tam vse. Od tam kliknem na internet in potem dalje, ne da mi kaže nevem kaj vse na prvem zaslonu. Pa tisto ko z prstom pomikaš nek meni, a se to ,da odstranit! Kot rečeno čimbolj enostavno...
Only music takes me there, where i can be me.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr avg 07, 2013 1:45 pm

=swen= je napisal/-a:Hja, lahko ti na hitro razložim kako to gre.

Na spominsko kartico microSD ki jo imaš v telefonu moraš naložiti dve datoteki.
Ena je iGO.apk datoteka (aplikacija), druga pa mapa z imenom iGO.
Aplikacijsko datoteko moraš na internetu najti pravo za tvoj telefon, saj mora ustrezati resoluciji tvojega telefona. (išči aplikacijo za 480 x 800 resolucijo, ki jo ima tvoj telefon)
Mapa iGO je pa za vse uporabnike ista, saj so v njej shranjeni vsi podatki katere aplikacija uporablja (zemljevidi, zvoki, označbe...).

No ko boš imel aplikacijo in mapo prenešeno na spominsko kartico, odpri na telefonu aplikacijo File manager in poišči ti dve mapi na sd kartici.
Klikni na igo aplikacijo in telefon te bo vprašal če želiš namestiti to aplikacijo, seveda pritrdiš.
Ko se inštalacija izvede je aplikacija/navigacija pripravljena za uporabo.
Verjetno boš opazil da med zemljevidi ni tistih držav ki si jih ti želiš.
Kako dodaš brišeš zemljevide?
Na internetu poišči maps for iGO. To so datoteke ki imajo .fbl končnico (naprimer Slovenia.fbl Croatia.fbl). Te datoteke prenesi iz računalnika na spominsko kartico v mapo iGO, ki sva jo na kartico prenesla že pri nameščanju aplikacije. To je ta mapa iz katere aplikacija bere podatke. Mapo odpri in boš videl podmapo content, odpri še to in pošči podmapo map. V to podmapo zmeči vse datoteke z .fbl končnico. Vse skupaj zapreš, zaženeš aplikacijo iGO in če si vse prav naredil boš imel sedaj med zemljevid možnost izbrati tudi te države ki si jih namestil.

Upam dati bo šlo, če ne pa kar vprašaj.
Če se ne razumeš preveč je pa morda res bolje da ti nekdo pri tem pomaga. ;)

Aj še to, kje najdeš vse datoteke? Stric google je tvoj prijatelj. Vpiši iGO Primo in podobno...

LP

Sej Približno se mi sanja o čem govoriš, ampak že zdaj postajam živčen pa telefona sploh kupil še nisem :huh:
Kaj je android? operacijski sistem kot windows? Kaj vsebuje galaxy xcover2 v osnovi od aplikacij? To pomeni ko ga prinesem z trgovine kaj je gor? jao jao :lol: :roll:

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Sr avg 07, 2013 1:46 pm

Nekaterih aplikacij ki so prišle s telefonom ne moreš odstranit.
Tebe motijo aplikacije na domačem zaslonu?
Pridrži prst na ikonci in ko se aplikacija odpopa iz ozadja jo zapelji proti vrhu ekrana na napis remove, tako si ikono odstranil iz 'namizja'.
Če pa želiš prav izbrisati aplikacijo, pa pojdi v meni kjer so vse aplikacije na kupu, pridrži prst nad aplikacijo ki jo želiš odstranit, ko se odpopa iz ozadja jo pa spet pelji proti vrhu ekrana nad napis uninstall.

Vidim da te precej stvari moti, želiš spremeniti, dodelati...
Morda ne bi bilo slabo če bi se dobil na kavi z nekom, ki je lastnik androida že nekaj časa.
Če ti nekdo pokaže ti bo vse veliko lažje. ;)

LP

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr avg 07, 2013 1:48 pm

=swen= je napisal/-a:Nekaterih aplikacij ki so prišle s telefonom ne moreš odstranit.
Tebe motijo aplikacije na domačem zaslonu?
Pridrži prst na ikonci in ko se aplikacija odpopa iz ozadja jo zapelji proti vrhu ekrana na napis remove, tako si ikono odstranil iz 'namizja'.
Če pa želiš prav izbrisati aplikacijo, pa pojdi v meni kjer so vse aplikacije na kupu, pridrži prst nad aplikacijo ki jo želiš odstranit, ko se odpopa iz ozadja jo pa spet pelji proti vrhu ekrana nad napis uninstall.

Vidim da te precej stvari moti, želiš spremeniti, dodelati...
Morda ne bi bilo slabo če bi se dobil na kavi z nekom, ki je lastnik androida že nekaj časa.
Če ti nekdo pokaže ti bo vse veliko lažje. ;)

LP

Sem oseba ki bi rad imel vse naštudirano, ne pa ,da nekaj razumem na pol :huh: Nikoli si še nisem lastil pametnega telefona...always klasika :mrgreen:

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Napisal/-a =swen= Sr avg 07, 2013 1:50 pm

Ja android je recimo kot windows.
Ko ga boš prinesel iz trgovine bo imel gor kar nekaj aplikacij. Nekaj uporabnih, drugih malo manj.
Nameščena bo aplikacija za: mail, uro, budilko, koledar, brskalnik, app za kakšne novice/vreme, kalkulator, Youtube, snemalnik zvoka, aplikacija za 'nakup' aplikacij, pa seveda imenik, sms...

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr avg 07, 2013 1:55 pm

=swen= je napisal/-a:Ja android je recimo kot windows.
Ko ga boš prinesel iz trgovine bo imel gor kar nekaj aplikacij. Nekaj uporabnih, drugih malo manj.
Nameščena bo aplikacija za: mail, uro, budilko, koledar, brskalnik, app za kakšne novice/vreme, kalkulator, Youtube, snemalnik zvoka, aplikacija za 'nakup' aplikacij, pa seveda imenik, sms...

Očitno bom res rabil enega majstra,da mi tole malo razloži... Ker unega tipa sem malo spraševal na mobitelovem centru, pa se mu še živet neda ne,da bo frajer meni slučajno moral kaj pojasnit... :x

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Napisal/-a =swen= Sr avg 07, 2013 2:21 pm

S kje pa si?

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr avg 07, 2013 3:14 pm

=swen= je napisal/-a:S kje pa si?

Lj.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Sr avg 07, 2013 3:29 pm

Evo, za kafe dej, pa ti zrihtam telefon u nulo, razlozim vse itd itd...
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Sr avg 07, 2013 3:45 pm

nooblette je napisal/-a:
=swen= je napisal/-a:Ja android je recimo kot windows.

Očitno bom res rabil enega majstra,da mi tole malo razloži... Ker unega tipa sem malo spraševal na mobitelovem centru, pa se mu še živet neda ne,da bo frajer meni slučajno moral kaj pojasnit... :x

Nočem vsiljevat stvari če si se že odločil ampak bom vseeno napisal. Kaj pa Nokia Lumia 620 http://www.mobitel.si/telefoni-in-naprave/aparati.aspx?aid=2056&pu=0 ? Operacijski sistem je tukaj Windows Phone 8, naloženo imaš brezplačno navigacijo, ko telefon odkleneš te vrže v ta meni ki ga vidiš na tej sliki pri na Mobitelovi spletni strani. Tisti rdeč kvadratek( ali pa katerikoli kvadratek) lahko odstraniš iz namizja da te ne moti. Lahko si pustiš le kvadratke za zgodovino klicov, imenik, navigacijo, nastavitve, budilko in koledar če drugega ne uporabljaš. Če pa rabiš kakšno drugo aplikacijo ki jo imaš prednaloženo pa samo z prstom potegneš v levo in se ti odpre seznam vseh aplikacij.

Če te zanima še kaj lahko poveš, če pa si odločen za Xcover 2 potem pa veliko sreče z njim.

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Sr avg 07, 2013 3:56 pm

Nisem šel preverjat, ampak se mi zdi, da je iskal točno tak telefon, kot je xcover2 z zaščito proti udarcem, blatu, itd.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Sr avg 07, 2013 4:02 pm

weasel je napisal/-a:Nisem šel preverjat, ampak se mi zdi, da je iskal točno tak telefon, kot je xcover2 z zaščito proti udarcem, blatu, itd.

Sem šel gledat nazaj ja pa sem videl da res. Noja potem pa nič.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr avg 07, 2013 4:07 pm

.com je napisal/-a:Evo, za kafe dej, pa ti zrihtam telefon u nulo, razlozim vse itd itd...

Sem lih govoril z enim ki se na to spozna pa bomo videli če se res. Če mi ne bo dobro razložil te kontaktiram. Hvala ;)

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr avg 07, 2013 4:11 pm

Renault VG je napisal/-a:
weasel je napisal/-a:Nisem šel preverjat, ampak se mi zdi, da je iskal točno tak telefon, kot je xcover2 z zaščito proti udarcem, blatu, itd.

Sem šel gledat nazaj ja pa sem videl da res. Noja potem pa nič.

Ja obvezno mora biti "rugged" ali kako bi se reklo. :)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr avg 07, 2013 4:38 pm

nooblette je napisal/-a:

Gremo na pivo pa ti midva z @.com razloživa in uštimava zadeve.... ;)

lp

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr avg 07, 2013 4:43 pm

King1 je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:

Gremo na pivo pa ti midva z @.com razloživa in uštimava zadeve.... ;)

lp

Kot sem napisal če mi znanec ne bo pojasnil kako in kaj vaju povabim na pivo. ;)

Samo eno uprašanje, GPS dela na sistemu gps-a in ne pobera podatkov iz interneta drži? Če se recimo vozim deluje kot tisti ki je v avtu vgrajen recimo?

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Sr avg 07, 2013 4:47 pm

ja, gps ne potrebuje mobilnih podatkov ali wifija....
ampak morajo biti prednaložene karte, drugače ti aplikacija ne bo delovala...
pa še nekaj: za android ti priporočam sygic...
za vse ostalo je pa tu: PIVO :D
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr avg 07, 2013 4:49 pm

.com je napisal/-a:za vse ostalo je pa tu: PIVO :D

Tako je... :D

lp

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr avg 07, 2013 5:06 pm

Sem malo pogledal za tale sygic, kaj pa kakšna stvar,da mi na zaslonu mobilnika kaže točno tako ko t recimo na garminu v avtu? Obstaja? (garmin)

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr avg 07, 2013 5:27 pm

Fantje jaz ne vem če bom tole zmogel. Cel dan brskam, raziskujem, sem živčen, dva komarja sta me lih kar pičla, vroče mi je za popi*dit, baba se dere iz kuhinje...
Me kar mineva,da si kupim tale telefon! Mogoče bom ostal na papirnatem zemljevidu in svinčniku!!!
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov