Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)

Napisal/-a Locher Sr sep 18, 2013 9:48 am

IcEm4n je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Ce imate Siol in Mobitel (oz. lahko presaltate na to dvoje) brez vezave (aneksa), se splaca pogledat akcijo Telekoma Slovenija - Bon za 250€.

Zadeva nima nekih omejitev oz. doplacil, pac podpises aneks pri Siolu 24 mescev (dobis se dve narocnini zastonj) in pri Mobitelu 24 m, pa imas npr. Lumio 920 za 1€. Jaz jo grem danes iskat, ker za anekse mi je itak vseeno. :D

Glede na to, kako je telefon že brez bona precej pod ceno (zaradi prihoda 925, ki je cenovno tudi kar ok), bo treba kar mal pohiteti, ker gre ven iz prodaje.

Locher, težka bo (če je pogoj fizična tipkovnica)

Ni pogoj fizična tipkovnica, čeprav jo bom pogrešal. Pogoj je solidna avtonomija. Preizkusil sem Nokio Lumia 920 in telefon je super in nad pričakovanji, vendar pogosto polnjenje me moti. Žene pa ni bilo potrebno prepričevati in je 920ko hitro "posvojila".

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr sep 18, 2013 10:01 am

.com je napisal/-a:
Slicker je napisal/-a:Tudi jaz rabim vas nasvet. Ker se je galaxy note po dveh letih "dela" v avtomehanicni delavnici v prahu, olju, vlagi ipd zacel poslavljati (slava mu) bo treba nabavit nov telefon. Od telefona bi rad cimboljsi fotoaparat in zaslon, ter da cimhitreje odpira internetne strani. Kok hitr se da sprehajat po meniju me ne zanima tolk, tut ce kdaj pa kdaj zasteka ne bom dobu zivcnega zloma. Aja pa mora bit manjsi kot note :) prosim za nasvete.

Bine, mam jaz enega ravno zate... note2, 2 tedna rabljen...praktično nov

2 je še večji. sem bral malo forume in zgleda da je samo baterija problem, katera se je napihnila in ob mal večji obremenitvi enostavna začne "migetat" ekran in pol crkne. čeprav je baterija še 60% pol piše da je samo še 1%, 15min počakam pa gre nazaj na 20%. če je priklopljen na polnilec dela normalno. tko da sem naročil drugo baterijo pa da vidmo če bo rešilo problem pa upajmo da zdrži še kako leto.

jaqckoo
Novinec

Napisal/-a jaqckoo Sr sep 18, 2013 1:44 pm

jaz prisegam na nokije, prej sem imel 6303 clasik -,ful zadovoljen,sedaj imam asha311 za moje potrebe (imam na kartice) čisto 8) .ima kaj rabim.
l.p.
Ni važno, samo da gre po vseh štirih .

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če sep 26, 2013 6:25 pm

Kupujem nov telefon. Sedaj imam Xperio Ray. Bolj zadovoljen ne bi mogel biti. Ga je pa povozil čas oziroma mi primanjkuje prostora pa tudi zmogljivost telefona je za nove zahtevnejše aplikacije prešvoh. Manjka tudi spomina.
Sicer pa vse ostalo deluje super. Stabilen in brez okvar od prvega dne nakupa.
Zato bi najraje ostal pri Sonyu. Nokia v NOBENEM primeru ne pride v poštev! Ciljam na srednji rang telefonov saj mi je kaj dosti več kot 300€ odštet za telefon (+poštnina) bedarija. Top modeli me ne zanimajo zaradi cene.

Gledam Sony Xperio SP. Je dobra izbira? Je še S4 Mini ki je za cca 20€ dražji v eni online trgovini.
Ampak pri Sonyu dobim večji ekran in pravtako dobro zmogljivost...

Kupil bi pa v prosti prodaji. Oziroma še ne vem... :D
Pogodba mi poteče konc leta in bi morda bilo bolj pametno počakat in takrat zamenjat? Do takrat bi pa že zdržal z Rayom.

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Če sep 26, 2013 6:48 pm

Moja situacija je podobna, konec leta, konec pogodbe. Če ti kaj pomaga, jaz bom počakal. Upam, da čimprej napovedo pričakovani Nexus 5 in bo potem odločitev lažja. V tem trenutku, pa bi se odločil za Optimus G. :)

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Če sep 26, 2013 7:06 pm

Imam Samsung Galaxy Express, pa sem že večkrat opazu, da mi kr brezveze zmanjka omrežja, potem ga pa takoj dobim nazaj. Pred tem sem imel Galaxy Ace-ta, pa teh problemov ni blo. Ima morda kdo še expressa, pa opaža podoben problem? Mau čuden mi je, ker sem večinoma na takem področju kjer je zmeraj omrežje, in pri acetu se to sploh ni dugajalo.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če sep 26, 2013 7:44 pm

tomzzi je napisal/-a:

Zmogljivost na papirju ja.... realnost je pa druga. ;)

lp

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če sep 26, 2013 8:01 pm

King1 je napisal/-a:
tomzzi je napisal/-a:

lp

Kaj pa je narobe z Xperio Sp?
V testih ni ravno slabo ocenjen telefon.
Daj povej več če imaš izkušnje.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Pe sep 27, 2013 6:39 pm

tomzzi je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:
tomzzi je napisal/-a:

lp

Kaj pa je narobe z Xperio Sp?
V testih ni ravno slabo ocenjen telefon.
Daj povej več če imaš izkušnje.

Ni slabo ocenjen ampak kot pravim papir prenese veliko.... verjamem, da bo tebi dovolj ker nisi zahteven a vseeno je moj predlog, da daš raje kak evro več kot pa da ti bo potem žal... Sony se žal ŠE ne more kosat z samsungom. To je dejstvo!! Imel kar nekaj pametnih fonov in to so moje izkušnje.
Če pa tebi ugaja in si jo želiš.... go for it!!!

lp

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So sep 28, 2013 8:22 am

Kolega pravi, da na firmi nekaj programirajo za Android in mi je tudi odsvetoval Xperio, tudi drugi "androidovci" svetujejo predvsem Samsung.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So sep 28, 2013 8:00 pm

Samsung S4 Mini? GPU (305) ima recimo slabši od Xperie SP (320).
Kot sem rekel pa sem nad Xperio Ray nadvse zadovoljen. Nobenih problemov v dveh letih. Tudi dokaj trpežen telefon. Med drugim mi je parkrat tudi po ploščicah padel iz metra višine pa je še cel.

Ma bom videl ob koncu leta...

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Po okt 07, 2013 7:50 am

@tommy, kako je 920? Jaz bom v teh dneh verjetno isto naredil (paket trio + 250€ bon), le da se nagibam na L925.

Se sploh splača menjati 820 za 925? 1020 nebi, imam DSLR :D

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Po okt 07, 2013 8:36 am

jack86 je napisal/-a:@tommy, kako je 920? Jaz bom v teh dneh verjetno isto naredil (paket trio + 250€ bon), le da se nagibam na L925.

Se sploh splača menjati 820 za 925? 1020 nebi, imam DSLR :D

Sam sem bil pred isto dilemo pri menjavi Nokie E52. Na koncu sem se odločil za Lumio 925 kljub temu, da je konkretno dražja. Punca pa je bila nad telefonom tako navdušena, da je zamenjala Xperio za Lumio 920. Torej sta pri hiši sedaj obe. :) Po prebranih testih nisem pričakoval preveč (reviews: telefon za otroke, nobenih naprednih nastavitev, ni programov, Windows j***a, ipd). Izkazalo pa se je, da je to izvrsten telefon, čista desetka! Moram reči, da sem vsak dan bolj navdušen nad njim. Nokia se ni izneverila svoji tradiciji kakovostnih telefonov (tako Lumia 920 kot 925). Windows Phone pa ali ti je všeč ali pa ne. Če si vernik Androida, ni to zate. Meni je enostavnost in preglednost telefona izjemno všeč.

Razlike med 920 in 925 in občutki po nekajdnevni uporabi obeh: 920 je težja, vendar se teže navadiš in je ne občutiš. 920ka tudi lepše sede v roko. Brezžično polnjenje se je tudi izkazalo za dobro stvar. 925 tega žal nima built-in. 925 ima amoled, 920 LCD in ne morem reči, kateri mi je bolj všeč. 920ka mi deluje bolj "naravna", predvsem bela barva je bolj prijazna, pa tudi sicer. Je pa tudi 925 zaslon super, kontrasten, lepa črna barva. 925 deluje bolj eleganten telefon, lažji za prenašanje okrog, manj "poseben", sicer pa se mi zdi, da je Lumia 920 pri teh cenah vseeno boljša izbira.

Kritika: Navajen na Nokio E52, je baterija PORAZNA! pri obeh. :( Pogrešam Symbianovo organizacijo klicev (zavihki klicani, neodgovorjeni, prejeti). Pogrešam možnost kopiranja kontaktov na sim kartico, pogrešam ločeno nastavljanje glasnosti.

Končna ocena: Lumia 920, 925 je dober telefon in se po moje lahko enakovredno kosa z galaksijo in jabolkom.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 Po okt 07, 2013 9:02 am

Imel sem L 800 nato, sem imel večjo fizično poškodbo (uničen display) in sem kupil 820. Moram rečt, da mi je 800 bolj sedla v roke kot 820. Sedaj pa imam priložnost za ugoden nakup 925 (kupca tudi imam za mesec staro 820).

Vem kaj je WP, nimam pripomb :D
Odzivnost vrhunska, aplikacij dovolj, enostavnost,...

Baterija je danes pri vseh bolj kot ne le za enodnevno uporabo. Pred kratkim sem testiral vzdžljivost baterije na Lumii 820 (izklopil sem vse prenose podatkov, Wifi, gps,..) in sem v dneh dneh normalne uporabe porabil 30% baterije. Ampak, telefon ni za to namenjen :)

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Po okt 07, 2013 4:26 pm

jack86 je napisal/-a:Imel sem L 800 nato, sem imel večjo fizično poškodbo (uničen display) in sem kupil 820. Moram rečt, da mi je 800 bolj sedla v roke kot 820. Sedaj pa imam priložnost za ugoden nakup 925 (kupca tudi imam za mesec staro 820).

Vem kaj je WP, nimam pripomb :D
Odzivnost vrhunska, aplikacij dovolj, enostavnost,...

Baterija je danes pri vseh bolj kot ne le za enodnevno uporabo. Pred kratkim sem testiral vzdžljivost baterije na Lumii 820 (izklopil sem vse prenose podatkov, Wifi, gps,..) in sem v dneh dneh normalne uporabe porabil 30% baterije. Ampak, telefon ni za to namenjen :)

Jaz bi menjal. Lumia 925 je le boljši telefon kot 820. Če ne drugega deluje bolj "premium". Hvaliti pa se tako ali tako ne boš mogel z nobenim od teh dveh :) =P.

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Po okt 07, 2013 4:31 pm

končno zamenjal xperio ray in presedlal na opevanega samsunga :D družbo mi sedaj dela S4 active.. je vse kar sem želel in še več. edino ne vem v kakšno zaščito naj ga vtaknem.. silikonski ovitki so mi preveč bulky, platnice so mi nepraktične, predvidevam da mi samo še štumf ostane...

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 Po okt 07, 2013 6:27 pm

Men se ne gre za hvaljenje, men se gre za funkionalnost in odzivnost. Ne rabim 8 jeder, 4gb rama, če na enem vse špila v nulo ;)

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS To okt 08, 2013 7:33 am

jack86 je napisal/-a:Men se ne gre za hvaljenje, men se gre za funkionalnost in odzivnost. Ne rabim 8 jeder, 4gb rama, če na enem vse špila v nulo ;)

podpis.
Jaz sem trenutno na L800, punci sem dal L920.
Nad telefonom sem navdusen, zadeva deluje tekoce, kot jabolko, ki sem si ga lastil se poleti.
920 je se korak naprej, ima nekaj cukrov, ki jih 800 nima.
edino tezavo sem imel z povezavo w7.8 na OSx. za w8 imas windows phone aplikacijo na marketu, nalozis in stvar NE deluje, saj ni zdruzljiva z OS 10.6.8. Z malo popravki-rocno popravljanje konfiguracijskih nastavitev, sem uspel nalowit w8 na mac-a, pri cemer je L920 normalno delovala, L800 pa ne.
Potem sem malo pobrsku po netu, naso staro verzijo za w7.8, telefon se poveze na mac ampak nima podprtih vseh moznosti (nimas opcije za skladbe za zvonenje).
Kar mi je preostalo je bilo to, da sem kupil OSx 10.8.xx, nalozil 4GB velik IOS in voila.
Windows phone, za W8 poveze tudi L800, deluje pa popolnoma vse.
Zadeva skoraj identicna itunes.
Slika

mravlinc
Nov uporabnik

Napisal/-a mravlinc Če okt 10, 2013 6:01 pm

imam Sony Xperia P in sem full razočaran :/ sicer Sony ima res odlične fotografije, kar smo probval so ble v vsakmu pogoju boljše od npr. Galaxy S3 ipd, ampak je telefon full neodziven, počasen...tk da odsvetujem nakup ;)

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če okt 10, 2013 6:30 pm

http://www.youtube.com/watch?v=fGuGhlL_wdo

haha... po eni strani smešno a po drugi pa... žalostno, da folk verjame kaj takega. Os naredi telefon waterproof. :lol:
"did you think that it would install forcefield"... :mrgreen:

Drugače pa se še nisem odločil. Kaj bi bila najboljša izbira med temi:

Xperia SP
Nexus 4
Galaxy S4 Mini
Optimus G
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost