Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)

Napisal/-a TrijoAdijo Ne feb 16, 2014 6:45 pm

King1 je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Samsung fani so lahko samo tiho....:) Edini samsungi,ki so ok delovali so stari klasični samsungi. Samsung smartphoni pa so pogreb. Ifon je pa itak DNB. Pa nokia več ni to,kar je včasih bila...nova službena nokia je odpovedala sodelovanje po mesecu in pol. Z njo sem opravil vsegaskupi pet klicev,ostalo je preživela v žepu. Iz servisa so javili, da se je več ne da popravit. Zdej imam nekega klasičnega samsunga...:D
Malo še poglej za kakšno xperio...Napram nokii je veliko bolj trpežna stvar.Celo katapult iz strehe avta, preko prednje havbe, direkt na pločnik,kjer je pristala na zaslonu, je preživela... :mrgreen:

Uffffff trijo tukaj pa se ne strinjam z tabo. Samsungovi pametniki niso zanič daleč od tega. Samo se ne sme vse v enak koš metat. Obstajajo cenejši in dražji. Dražji so že pet let v samem vrhu.

lp

Od štirih tabrihtnih samsungov trije delajo take probleme,da bi jih najraj v šrauštok zašraufu pa s fiberco obdelu (seveda, če bi bili moji. Tako pa niso moji in lastnika dveh še kr vztrajata pri tem, da je pa to ipak the best of the best smartphone-----sploh ko se med klicem vgasne in se spet prižge :) ).Tatretji samsungov primerek, pa je bil prižgan, imel signal in vse,ampak je bil popolnoma nedosegljiv.Tudi po parih obiskih servisa,se zadeva ni uredila...Tačetrti....pa dela b.p.

čare je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:
čare je napisal/-a:Sem pred nakupom novega aparat.Ali Xperia M ali LG optimus l5 II ?? ericsone sm mel v 6 letih 3 (pač na 2 leti sem menjal) pa nikol nobenih težav LG-ja pa še nisem mel.Sta pa precej tam tam.

A si že kupil? Če ja, katerega?

Xperia M,zaekrat zadovoljen.

Ql :)

Kulk baterija drži? Kakšna je odzivnost telefona (mogoče kdaj zašteka al pa kaj podobnega)?
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne feb 16, 2014 6:52 pm

King1 je napisal/-a:Stari imela moja Lg l7 in ti povem, da je katastrofa. Poklič me pa ti jest povem kaj rabiš in kje dobiš...

lp

p.s. sicer pa... viewtopic.php?f=38&t=100166&p=1634421 ;)

In pol mu ponudiš Ace 2 jao... :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Ne feb 16, 2014 6:52 pm

Še en glas za Nokio. Sam imam sicer dražjo Lumio 820 že skoraj 1 lote in sem zaenkrat zelo zadovoljen. Je preživela tudi plavanje in ponovno prižiganje mokrega telefona :mrgreen: . Dela menda L520 tudi bolje od kakšnega dražjega Androida z boljšimi specifikacijami.Problem bi znal biti le pri kakšnih igricah, ki zahtevajo 1GB RAMa, ki pa jih sklepam ne boš ravno igral. Glede LGja pa ne vem no. Pomoje ni tako slab pač povprečen midrange android. Nič kaj bolje ne bo delal niti Samsung niti Sony z istimi specifikacijami. Ima pa oče že leto in pol LG Optimus L3, ki ga je takrat kupil za 50€ na naročnino. Ekran je slab, procesor tudi, RAMa je malo ampak njega nič ne moti ker ga itak uporablja le za klice. Pa še baterija mu zdrži 1 teden :D . Pač pravim da je odvisno od uporabnika. Če King pravi da je telefon slab je morda le slab zanj tebi bi bil pa vrh glave.

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a sparky Ne feb 16, 2014 6:58 pm

Samsungov Ace 2 je v redu telefonček, sploh proti enki, še kamera je za 5mp res dobra

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne feb 16, 2014 7:25 pm

@TrijoAdijo baterija zdrži 3-4 dni z vklopljeno Stamino,na netu previsim isto kot na prejšnem Ericsonu (Wt19i walkman mislim da je oznaka) kateremu je baterija zdržala komaj en dan.Zaštekal mi še ni odzivnost pa za moje pojme čist OK

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne feb 16, 2014 7:39 pm

Renault VG je napisal/-a:Še en glas za Nokio. Sam imam sicer dražjo Lumio 820 že skoraj 1 lote in sem zaenkrat zelo zadovoljen. Je preživela tudi plavanje in ponovno prižiganje mokrega telefona :mrgreen: . Dela menda L520 tudi bolje od kakšnega dražjega Androida z boljšimi specifikacijami.Problem bi znal biti le pri kakšnih igricah, ki zahtevajo 1GB RAMa, ki pa jih sklepam ne boš ravno igral. Glede LGja pa ne vem no. Pomoje ni tako slab pač povprečen midrange android. Nič kaj bolje ne bo delal niti Samsung niti Sony z istimi specifikacijami. Ima pa oče že leto in pol LG Optimus L3, ki ga je takrat kupil za 50€ na naročnino. Ekran je slab, procesor tudi, RAMa je malo ampak njega nič ne moti ker ga itak uporablja le za klice. Pa še baterija mu zdrži 1 teden :D . Pač pravim da je odvisno od uporabnika. Če King pravi da je telefon slab je morda le slab zanj tebi bi bil pa vrh glave.

King je navajen na TOP shit, sam sem navajen na oldschool telefone...ubistvu sem ful proti touch screen telefonom, ker ne morem v avtu napisat sms brez gledanja :mrgreen:

Ampak sem se zgleda pustil prepričati da nabavim to čudo tehnike ( imam občutek da bo čez pol leta v predalu, sam bom pa nazaj na tipkah :mrgreen: ), in nekako se nagibam k LG l7 2, ki ja za ceno cca 100 evrov nekako to, kar sem pripravljen plačati. Da je pa slabši od LG G2, ki ga ima moja mi je jasno, samo sam ne dam 400 e za telefon...ni šans :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne feb 16, 2014 7:50 pm

Na androidu si naštimaš klasično tipkovnico ko je telefon pokonci in pišeš sms-e brez problema tudi med vožnjo.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Ne feb 16, 2014 8:06 pm

Za klice, SMSe in malo interneta je dobro bolj ali manj vse kar stane 100 €. Če si navajen kakšnih Nokij na tipke ali kaj takega bo itak vsak nov Android ali WP raketa v primerjavi z tem. Ne vem no jaz bi skoraj raje vzel Lumio ampak to je moje mnenje ker sem imel z Nokijami same dobre izkušnje. Imam 4. Nokio in se mi je pokvarila samo prva pa še to prvi dan ko sem jo imel, od takrat nisem še nobenega Nokijinega telefona dajal na servis, kar pomeni tam 6 let, morda še malo več.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne feb 16, 2014 8:33 pm

IcEm4n je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:Stari imela moja Lg l7 in ti povem, da je katastrofa. Poklič me pa ti jest povem kaj rabiš in kje dobiš...

lp

p.s. sicer pa... viewtopic.php?f=38&t=100166&p=1634421 ;)

In pol mu ponudiš Ace 2 jao... :lol: :lol:

Hec mora bit!!!

lp

Od štirih tabrihtnih samsungov trije delajo take probleme,da bi jih najraj v šrauštok zašraufu pa s fiberco obdelu (seveda, če bi bili moji. Tako pa niso moji in lastnika dveh še kr vztrajata pri tem, da je pa to ipak the best of the best smartphone-----sploh ko se med klicem vgasne in se spet prižge :) ).Tatretji samsungov primerek, pa je bil prižgan, imel signal in vse,ampak je bil popolnoma nedosegljiv.Tudi po parih obiskih servisa,se zadeva ni uredila...Tačetrti....pa dela b.p.

čare je napisal/-a:
čare je napisal/-a:Sem pred nakupom novega aparat.Ali Xperia M ali LG optimus l5 II ?? ericsone sm mel v 6 letih 3 (pač na 2 leti sem menjal) pa nikol nobenih težav LG-ja pa še nisem mel.Sta pa precej tam tam.

A si že kupil? Če ja, katerega?

Xperia M,zaekrat zadovoljen.

Ql :)

Lej se zgodi tudi tole to je dejstvo kajne... Od stotine miljonov prodanih pametnih telefonv jih nek procent pač mora na obisk na servis... to je dejstvo. Jest samsunga še nisem nesel na servis pa sem dobesedno mesar z njimi. Tok o tem... ima pa vsak svoje izkušnje a na treh primerih soditi znamko ni glih no. ;)

lp

tomzzi je napisal/-a:Jaz bi se pa kar strinjal z njim. Nisem bil še nad nobenim Samsungom kaj preveč navdušen ko sem ga probal. Pa sem imel od najcenejših do S4 v roki.
Moti me njihov UI ki mi je precej "beden". Pa še kakšna stvar bi se najdla.
Meni so Xperia telefoni zakon.
Predvsem pa Sonyev UI kateri je za moje pojme najboljši od vseh. Predvsem pri novejših telefonih kateri imajo Android 4.3 gor.

Nokia je pa itak pogreb. Vsaj take izkušnje imam jaz. Da mora telefon po dveh tednih od nakupa na servis, ker je neuporaben je pa preveč. Pa potem spet čez teden dni nazaj, ker ni bilo nič boljše...
Z Sonyem tega nisem NIKOLI doživel.

Edit:

imam pa sedaj Xperio SP in sem več kot zadovoljen. Edini večji minus je ekran. Kar sem pa itak že pred nakupom vedel.
Sedaj imam 4.3 in telefon dela še boljše kot ob nakupu (baterija, UI). Tako, da jaz ostajam pri Sonyu.

Hmmm fantje... ne vem no.. sam sem jih ze veliko dal skozi in nekaj tudi opisal v tej temi a vseeno me nihce ne prepriča v kaj drugega pa z tem ne mislim, da dlje od samsunga ne vidim. Sicer pa vsak nej kupi po svoje za svoj denar. Več kot očitno še niste držali in uporabljali pravih strojev.
Ampak jest si kur... ne bom meril z vami, ki realno telefon uporabljate za klice in občasne sms-e in mislite, da telefon obrmenjujete. Mi že veliko pove to kok nekaterim zdrži baterija. Eh sej dalje ne grem, ker nima pomena... pa lep večer.

lp

p.s. še beseda ali dve o Nokii. Počakajte skeptiki in tisti ki jo pljuvate še kako leto ali dve. Pa bomo potem videli kje smo. Sem prepričan, da na vrhu z naskokom, ker že sedaj krepko diha Samsungu za ovratnik..., ki je mimogrede vodilni v prodaji pametnih telefonov.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne feb 16, 2014 8:54 pm

Praviš eni govorijo kok zdrži baterija...Ja meni je to pomembno,ker pri prejšnem mi je šlo prekleto na jetra ko sem ga res vsak dan filal pa ga nisem obremenjeval,ker če bi ga bi ga filal 3X na dan

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po feb 17, 2014 7:36 am

@King1: Ti si itak fenomen :) Tebi še Renault dela brez težav :))

čare je napisal/-a:@TrijoAdijo baterija zdrži 3-4 dni z vklopljeno Stamino,na netu previsim isto kot na prejšnem Ericsonu (Wt19i walkman mislim da je oznaka) kateremu je baterija zdržala komaj en dan.Zaštekal mi še ni odzivnost pa za moje pojme čist OK

Super! Thx! :)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Po feb 17, 2014 9:58 am

ammm... če ti pametni mobilnik zdrži več kot 24h brez polnjenja, potem pametni mobilnik ne izkoriščaš za kar je namenjen...
in je brezveze, da ga sploh imaš-beri: imaš ga zato, ker so IN in ne moreš biti edini, ki nisi v koraku s časom...

se pa strinjam, da je uradni/stock UI v samsungu tak šrot, da večjega težko skupaj sestaviš/ustvariš... ampak briljira drugje...
pomoje samsung načrtno ima tak UI, ker če bi bil na ravni i-naprav ter obdržal te specifikacije in vse ''bombončke'', bi bil dobesedno TOP mobilna naprava
-seveda velja enako za vse ostale visoko-pozicionirane znamke-
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

pohecfan
Nov uporabnik

Napisal/-a pohecfan Po feb 17, 2014 2:12 pm

Tudi sam sem pred menjavo nezahteven uporabnik gledam Samsung
Galaxy S4 mini in Sony Xperia L zdaj imam samsung i9000 modela ne vem točno ,kakšno mnenje nagibam se Sonyu zaradi fotoaparata ,več glav več ve kaj bi vzeli vi.. :roll:

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po feb 17, 2014 2:37 pm

Glede na to, da omenjaš fotoaparat, ti priporočam, da ga pri obeh stestiraš v kakem TC-ju. Xperie L žal ne poznam toliko, da bi jo lahko ocenil, lahko pa za S4 mini povem, da je sicer dober telefon (priročno majhen in dovolj zmogljiv), pri fotoaparatu pa žal pogrne. Imata pa oba 8mpix.
Slika

pohecfan
Nov uporabnik

Napisal/-a pohecfan Po feb 17, 2014 3:20 pm

IcEm4n je napisal/-a:Glede na to, da omenjaš fotoaparat, ti priporočam, da ga pri obeh stestiraš v kakem TC-ju. Xperie L žal ne poznam toliko, da bi jo lahko ocenil, lahko pa za S4 mini povem, da je sicer dober telefon (priročno majhen in dovolj zmogljiv), pri fotoaparatu pa žal pogrne. Imata pa oba 8mpix.

to da je Samsung dober vem saj je skoraj celih 100€ dražji je res majhen sprašujem za SE če si ga gdo lasti in je mogoče uporabnik....

čara
Novinec

Kraj: Gorje

Napisal/-a čara Po feb 17, 2014 3:32 pm

Imam telefon za klicat, sms-e, budilko in koledar, tu in tam na hitro škljoc in sem 2 leti čisto zadovoljna z nokio C3.(sicer prisegam na mojega Nikona in ga vlačim skoraj povsod) Ga ni mobitela, ki bi bil enak fotaparatu, tudi kompaktu.

Moja mati ima Xperio Go-katastrofa od telefona.

Moje mnenje-ga ni telefona, ki bi bil vreden denarja nad 20€. Kvaliteta jim je načeloma šla kar navzdol. Po 2 letih ti crkne baterija itd, itd. Vsi novejši telefoni se niso približali Noki 3330 (leta mi je delala brezhibno in z vzdržljivo baterijo). Jaz še vedno iščem telefone-ki zdržijo vsaj 7 dni brez polnjenja okoli enega leta, dveh. Ko baterija več ne drži vsaj 3 dni menjam baterijo ali pa telefon, ker nimam časa, potrpljenja, da mi bo telefon cuguznil 3x tedensko.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po feb 17, 2014 3:34 pm

.com je napisal/-a:ammm... če ti pametni mobilnik zdrži več kot 24h brez polnjenja, potem pametni mobilnik ne izkoriščaš za kar je namenjen...
in je brezveze, da ga sploh imaš-beri: imaš ga zato, ker so IN in ne moreš biti edini, ki nisi v koraku s časom...

se pa strinjam, da je uradni/stock UI v samsungu tak šrot, da večjega težko skupaj sestaviš/ustvariš... ampak briljira drugje...
pomoje samsung načrtno ima tak UI, ker če bi bil na ravni i-naprav ter obdržal te specifikacije in vse ''bombončke'', bi bil dobesedno TOP mobilna naprava

Po tvoje naj bi ga nucal za kaj??Mam precej druzga dela kot viset na telefonu 24/7

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Po feb 17, 2014 3:47 pm

Če je teb kul okej, ostali pa zvečer damo telefon polnit in ga naslednji dan uporablamo. Ne vem zakaj bi rabil baterijo z avtonomijo več dni? Pa če ti mislš, da se pametni telefon sprazne, ker visiš na njemu se vid da ga še nisi mela v roki. Ogromno se praznijo tudi ob neuporabi zaradi vseh procesov. Po dveh letih ti je crknla baterija? Ni čudno če daješ za telefone 20e. V glavnem če uporabljaš telefon samo za klice in smse je res vseena figa kaj imaš, jaz aplikacijo za telefon uporabljam samo 1% časa in mi je za to praktično vseeno.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Po feb 17, 2014 4:07 pm

čare je napisal/-a:
.com je napisal/-a:ammm... če ti pametni mobilnik zdrži več kot 24h brez polnjenja, potem pametni mobilnik ne izkoriščaš za kar je namenjen...

Po tvoje naj bi ga nucal za kaj??Mam precej druzga dela kot viset na telefonu 24/7

ne vem... Pa dejva pogledat, kaj vse omogoča pametni mobilnik:
-pametno klicanje (videoklic)
-pametni sms-i (narekovanje sms-a, čečkanje črke z prstom ali palčko)
-močno olajšano pregledovanje in pisanje emailov
-prava multifunkcijska naprava v enem (soliden fotoaparat, predvajalnik glasbe, filmov(vsek datotek),raznorazne aplikacije, ki ti o(ne)mogočajo lažje življenje
-navigacija na velikem zaslonu in z vsemi podatki, ki jih rabiš - popolnoma nadomesti garmina ipd. v avtomobilu, celo peš ipd..
-odličen internetni brskalnik, ki ti omogoča skoraj takšno izkušnjo brskanja po spletu kot računalnik
-podpora skoraj vsem fajlom, kar jih pozna računalniški svet
-nekateri omogočajo infrared žarke, ki upravljajo z napravami kot so tv, radio, projektor-torej daljinec
-raznorazni bralniki novic, kateri z lahkoto lahko nadomestijo branje časopisov
-file managerji, cloud podpora ipd.
...
najbrž sem ogromno izpustil...
lej, vem da si avtomehanik... pa da nimaš časa viseti na telefonu - potem je isti k., če imaš nokio 3310 ali najnovejšega iphona z miljon funkcijami... zate je isti k. - s tem da, če ti pade cegu od (pra)telefona na tla, ni nič hudega, če ti pa pade cegu od pametnega telefona na tla...gre takoj 100-500eur

jaz pa nasprotno od tebe izkoristim maximum, kar trenutno ponuja svet telefonov...S telefonom zaslužim polovico kruha, s telefonom lahko opravim polovico šihta...meni so pomembni hitrost, maili, hiter internet, neomejeni klici, podpora vsem možnim datotekam in nadzor nad PCjem
in to je to...
zato pa vsem, ki pravijo, da jim pametni mobilnik drži 2dni pravim, da ga ne znajo izkoriščati in je vseeno, če ga nimajo - imajo ga pa zato, ker ga imamo vsi ostali...
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po feb 17, 2014 4:24 pm

.com je napisal/-a:jaz pa nasprotno od tebe izkoristim maximum, kar trenutno ponuja svet telefonov...S telefonom zaslužim polovico kruha, s telefonom lahko opravim polovico šihta...meni so pomembni hitrost, maili, hiter internet, neomejeni klici, podpora vsem možnim datotekam in nadzor nad PCjem
in to je to...
zato pa vsem, ki pravijo, da jim pametni mobilnik drži 2dni pravim, da ga ne znajo izkoriščati in je vseeno, če ga nimajo - imajo ga pa zato, ker ga imamo vsi ostali...

x2

Meni v "hudem" delovnem času baterija na Samsungu (S2) zdrži glih ene 6-7 ur (mesarjenje na polno, klici trajajoči tudi 45min :D , sms/mms-i, net, maili, prenos in pregled datotek, slikanje, uporaba led lučke itd.).
Ves čas imam vklopljene mobilne podatke, bluetooth (v avtu), wifi, tudi GPS.

Normalno ga med tednom polnim na 12 ur, v času ko sem doma ali pa na dopustu zdrži bp 2 dni, če šparam tudi več. Je pa baterija že dala precej skozi.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov