Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

čare
Mojster foruma

Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)

Napisal/-a čare Po feb 17, 2014 4:27 pm

E vidiš ti "živiš od telefona" jaz pa ga pač imam,ker navadnega telefona niti ne dobiš več tista čisto navadna sranja pa me res ne zanimajo,ker imajo še fotoaparat tako slab da je slika taka kot da je slikano z stacionarnim telefonom...No pa pejva dalje.Prejšni telefon mi je ob isti uporabi zdržal od jutra do večera ta zdrži 3-4 dni,se pravi če bi ti imel tisti moj prejšni telefon bi ti zdržal 3 ure kar bi ti pa pošteno najedalo.Je tako?V tvojem primeru mi je popolnoma jasno da rabiš nek odličen telefon ki košta nekih 400-500€ ne razumem pa raznih pacientov ki ob dveh zjutraj stojijo pred štacuno in čakajo Ajfona za 500€+ a nimajo za sendvič...

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Po feb 17, 2014 4:36 pm

Kar se baterije tiče je več ali manj res ampak je veilko odvisno tudi od baterije. Jaz Lumio 820 polnim čez noč, pogosto pa še enkrat čez dan da ga lahko ves čas uporabljam. Pa nisem nikakršen poweruser , pač FB, internet, maili, igre, tapatalk, zvečer internetni radio, predvajalnik glasbe, občasno navigacija. Ob taki uporabi, bi mi recimo LG G2 verjetno zdržal 2 dni.
Se pa strinjam, da če ti baterija res drži dolgo ne uporabljaš vsega kar ponuja. Če smrt phone uporabljaš kot dumb phone ti lahko baterija zdrži še dlje kot pri pravem dumb phonu in primer tega je oče, ki mu Optimus L3 drži 7 dni (najbrž bi držal še več pa ga da pri 30 % vedno polnit), medtem ko je prejšnja Nokia C5 držala max 5 dni.

Sicer pa vsem tistim, ki pravite da je smart phone brezveze povem tole, jaz si življenje brez smartphona težko predstavljam. Ves čas imam pri sebi navigacijo, ki ima btw. iste mape kot cenejši garmini, soliden fotoaparat in dostop do interneta. Trenutno veliko uporabljam aplikacijo za olimpijske igre v Sočiju, pa mi povejte kako bi vi imeli pregled nad olimpijskimi igrami na dumbphonu ? Bi na tistem malem ekranu uporabljali nek počasen brskalnik ? Pa je le primer, še veliko drugih uporabnih funkcij imamo.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Po feb 17, 2014 4:54 pm

čare je napisal/-a:E vidiš ti "živiš od telefona" jaz pa ga pač imam,ker navadnega telefona niti ne dobiš več tista čisto navadna sranja pa me res ne zanimajo,ker imajo še fotoaparat tako slab da je slika taka kot da je slikano z stacionarnim telefonom...No pa pejva dalje.Prejšni telefon mi je ob isti uporabi zdržal od jutra do večera ta zdrži 3-4 dni,se pravi če bi ti imel tisti moj prejšni telefon bi ti zdržal 3 ure kar bi ti pa pošteno najedalo.Je tako?V tvojem primeru mi je popolnoma jasno da rabiš nek odličen telefon ki košta nekih 400-500€ ne razumem pa raznih pacientov ki ob dveh zjutraj stojijo pred štacuno in čakajo Ajfona za 500€+ a nimajo za sendvič...

se strinjam... baterija je rak rana sodobnim telefonom...
tudi zame so tisti ljudje, ki ob dveh zjutraj stojijo pred štacuno in čakajo ne samo na ajfona ampak na vse ''top'' izdelke; pacienti (še premila beseda zanje)... 8)
vendar je treba ločiti uporabnike pametnih telefonov:
enim je dovolj osnovni ali srednji razred, ki je namenjen resnično samo tistim, ki ne izkoriščajo telefona(beri: imam ga zato, ker ga imajo vsi)... Potem imamo ljudi, ki si lahko privoščijo top telefon, pa ga uporabljajo samo za klice in kazanje naokoli... na koncu pa imamo še ljudi, ki si kupujejo top telefon zaradi tega, ker ga potrebujejo in iztisnejo max iz njega... in tistim zagotovo ne zdrži niti dneva...
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Po feb 17, 2014 6:57 pm

Dej brigite se zase, kaj vas boli kdo čaka pred trgovino. Temu istemu človeku ste glupi vi, ki ste uporabniki avtomobilističnega foruma, ker se njemu zdi bedarija zapravlat čas za take neumnosti, kot je pisanje po takem forumu. Vsak nej ma svoje veselje pa magari, če uživa zlagat kamne iz kupa na kup.

voznik5
Novinec

Napisal/-a voznik5 Po feb 17, 2014 7:33 pm

se strinjam z belkaena... folk ne obremenujte se z drugimi, torej ne bit slovenceljni.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po feb 17, 2014 7:43 pm

maniaxxx je napisal/-a:
Renault VG je napisal/-a:Še en glas za Nokio. Sam imam sicer dražjo Lumio 820 že skoraj 1 lote in sem zaenkrat zelo zadovoljen. Je preživela tudi plavanje in ponovno prižiganje mokrega telefona :mrgreen: . Dela menda L520 tudi bolje od kakšnega dražjega Androida z boljšimi specifikacijami.Problem bi znal biti le pri kakšnih igricah, ki zahtevajo 1GB RAMa, ki pa jih sklepam ne boš ravno igral. Glede LGja pa ne vem no. Pomoje ni tako slab pač povprečen midrange android. Nič kaj bolje ne bo delal niti Samsung niti Sony z istimi specifikacijami. Ima pa oče že leto in pol LG Optimus L3, ki ga je takrat kupil za 50€ na naročnino. Ekran je slab, procesor tudi, RAMa je malo ampak njega nič ne moti ker ga itak uporablja le za klice. Pa še baterija mu zdrži 1 teden :D . Pač pravim da je odvisno od uporabnika. Če King pravi da je telefon slab je morda le slab zanj tebi bi bil pa vrh glave.

King je navajen na TOP shit, sam sem navajen na oldschool telefone...ubistvu sem ful proti touch screen telefonom, ker ne morem v avtu napisat sms brez gledanja :mrgreen:

Ampak sem se zgleda pustil prepričati da nabavim to čudo tehnike ( imam občutek da bo čez pol leta v predalu, sam bom pa nazaj na tipkah :mrgreen: ), in nekako se nagibam k LG l7 2, ki ja za ceno cca 100 evrov nekako to, kar sem pripravljen plačati. Da je pa slabši od LG G2, ki ga ima moja mi je jasno, samo sam ne dam 400 e za telefon...ni šans :mrgreen:

Ne vem kje ti vidiš problem pri lumii 820 saj vendar ima 1Gb rama....800 ima 512. Sem jo imel eno leto in brez vseh problemov. edina slabost da nima slo jezika.
In pa ob furanju mal več programov mal štekne in baterijo popaca v roku pol dneva....
Imam pa sedaj 925 in sem več kot zadovoljen. Odzivnost, display, slike....Nad vsem.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po feb 17, 2014 8:10 pm

belkaena je napisal/-a:Dej brigite se zase, kaj vas boli kdo čaka pred trgovino. Temu istemu človeku ste glupi vi, ki ste uporabniki avtomobilističnega foruma, ker se njemu zdi bedarija zapravlat čas za take neumnosti, kot je pisanje po takem forumu. Vsak nej ma svoje veselje pa magari, če uživa zlagat kamne iz kupa na kup.

Sta oba z @voznik5 čakala v vrsti?? Saj me ne zanima kdo čaka pred trgovino,pravim samo da so ti ki čakajo posebne sorte pacienti,pa bi blo še OK če bi čakali za neko stvar ki se bo prodala v 100 kosih ne pa za nekaj kar ti čez 1 mesec pod noge mečejo.Čakajo zakaj?'Da ga imajo prvi.VAU,jaka muda.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Po feb 17, 2014 8:41 pm

@lisko: pišem za očetovega LG Optimus L3 ;) . Kar se Lumie 820 tiče nimam pritožb.

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Po feb 17, 2014 10:13 pm

Ti si pomoje največji model na svetu, ker še nikdar v življenju nisi stal v vrsti. Si kdaj čakal pred diskoteko? Na karte v kinu? Si morda čakal na bencinski?... Verjetno ne, ker vse lahko dobiš brez čakanja v vrsti in nočeš biti pacient.
Kaj je pravzaprav razlog, da nekdo čaka za bilokatero stvar je čisto njegova stvar. Vsak naj dela s svojim časom kar mu paše, sploh pa kvaliteti tvojega življenja s tem ne škoduje.

Če pa že govorimo o iphonu. Dobiš ga lahko prvi dan prodaje oz. 3 dni za tem, enostavno naročiš na spletu, zakaj toliko ljudi čaka pred trgovino pa ne vem, verjetno imajo svoj razlog.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po feb 17, 2014 11:30 pm

nekdo je nekomu stopu na rep....

UMIRITE SE!! tema je o telefonih.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To feb 18, 2014 12:44 am

Mene baterija sploh ne moti - to da zdrži en "delovnik". V 95 % primerov je dovolj, da zdrži od 7ih do 22ih mogoče 23ih. Kriza je edino, če "zaglavim" kje do poznega jutra :lol: Mam pa zadnje čase probleme, da telefon zdrži ravno nekje do 17ih... Samsung Note I, pri meni dobro leto. Bi menjal za Note III pa ni denarja. Če bo sreča, ga niti ne bom potreboval, ta trenutek pa živim od njega :D

Sem se pa navadil na Samsunge (oz. njihove priredbe androida). Sestra ima Nexus 4, moja pa Lumio 800. LG (nexus 4) je še fajn, ker je zaradi androida še kar domač, Nokie pa videt ne morem. Moji pa tudi že pošteno najeda WP :D verjetno bi bilo bolje, če bi imela tudi na računalnikih Windows 8 ter kako tablico z windows OS.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

voznik5
Novinec

Napisal/-a voznik5 To feb 18, 2014 6:28 pm

čare je napisal/-a:
belkaena je napisal/-a:Dej brigite se zase, kaj vas boli kdo čaka pred trgovino. Temu istemu človeku ste glupi vi, ki ste uporabniki avtomobilističnega foruma, ker se njemu zdi bedarija zapravlat čas za take neumnosti, kot je pisanje po takem forumu. Vsak nej ma svoje veselje pa magari, če uživa zlagat kamne iz kupa na kup.

Sta oba z @voznik5 čakala v vrsti?? Saj me ne zanima kdo čaka pred trgovino,pravim samo da so ti ki čakajo posebne sorte pacienti,pa bi blo še OK če bi čakali za neko stvar ki se bo prodala v 100 kosih ne pa za nekaj kar ti čez 1 mesec pod noge mečejo.Čakajo zakaj?'Da ga imajo prvi.VAU,jaka muda.

nisem čakal, niti nimam namena, ampak me ne motijo tisti ki so. tudi meni osebno je preveč dati 700€ za telefon, ampak me ne motijo tisti ki plačajo toliko. kot sem napisal, ne obremenjuj(te) se z drugimi, ne bit slovenceljn(i).

čara
Novinec

Kraj: Gorje

Napisal/-a čara Sr feb 19, 2014 2:10 pm

No pa ena praktična zadeva...Ni elektrike po par dni-kot je bilo sedaj. Ali pa greš na kampiranje, si terenski in nimaš časa/možnosti da bi polnil telefon vsak dan. Zato jaz ne maram telefonov, ki ne vzdržijo brez polnjenja vsaj 3 dni. In tudi ne maram pametnih telefonov-ker ga ne rabim in ga dejansko nimam, kar je že bilo napisano. Ajd zdej grem pa material za avtej iskat.

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport Sr feb 19, 2014 2:18 pm

ima kdo izkušnje z blackberry z10? Kako je z njihovim op. sistemom, aplikacijami?

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Sr feb 19, 2014 4:49 pm

207sport je napisal/-a:ima kdo izkušnje z blackberry z10? Kako je z njihovim op. sistemom, aplikacijami?

razočaran boš nad njim...
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Sr feb 19, 2014 7:19 pm

iphone 5s, za enkrat top. nobenih problemov
Slika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če feb 20, 2014 10:46 am

čara je napisal/-a:No pa ena praktična zadeva...Ni elektrike po par dni-kot je bilo sedaj. Ali pa greš na kampiranje, si terenski in nimaš časa/možnosti da bi polnil telefon vsak dan. Zato jaz ne maram telefonov, ki ne vzdržijo brez polnjenja vsaj 3 dni. In tudi ne maram pametnih telefonov-ker ga ne rabim in ga dejansko nimam, kar je že bilo napisano. Ajd zdej grem pa material za avtej iskat.

V tem primeru tudi ne bi mogel delati, tako da niti ne bi visel na telefonu. Za sproti ga pa že v avtu nafilam, če le je gorivo v njem :D
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport Če feb 20, 2014 2:25 pm

Ok! kaj pa kak HTC One?

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Če feb 20, 2014 10:38 pm

Bolje, če te seveda ne moti da prihaja naslednik 25.marca (predstavitev). Kaj pa LG G2 ?

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Pe feb 21, 2014 7:44 pm

207sport je napisal/-a:Ok! kaj pa kak HTC One?

Odličen telefon. Resnično.

lp
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov