Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)

Napisal/-a IcEm4n Po feb 24, 2014 2:43 pm

Baje je to S5:
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2659993

Bo kar precej večji, ampak oblikovno pa spet isti šmorn.
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po feb 24, 2014 3:02 pm

lisko je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:
Renault VG je napisal/-a:Še en glas za Nokio. Sam imam sicer dražjo Lumio 820 že skoraj 1 lote in sem zaenkrat zelo zadovoljen. Je preživela tudi plavanje in ponovno prižiganje mokrega telefona :mrgreen: . Dela menda L520 tudi bolje od kakšnega dražjega Androida z boljšimi specifikacijami.Problem bi znal biti le pri kakšnih igricah, ki zahtevajo 1GB RAMa, ki pa jih sklepam ne boš ravno igral. Glede LGja pa ne vem no. Pomoje ni tako slab pač povprečen midrange android. Nič kaj bolje ne bo delal niti Samsung niti Sony z istimi specifikacijami. Ima pa oče že leto in pol LG Optimus L3, ki ga je takrat kupil za 50€ na naročnino. Ekran je slab, procesor tudi, RAMa je malo ampak njega nič ne moti ker ga itak uporablja le za klice. Pa še baterija mu zdrži 1 teden :D . Pač pravim da je odvisno od uporabnika. Če King pravi da je telefon slab je morda le slab zanj tebi bi bil pa vrh glave.

King je navajen na TOP shit, sam sem navajen na oldschool telefone...ubistvu sem ful proti touch screen telefonom, ker ne morem v avtu napisat sms brez gledanja :mrgreen:

Ampak sem se zgleda pustil prepričati da nabavim to čudo tehnike ( imam občutek da bo čez pol leta v predalu, sam bom pa nazaj na tipkah :mrgreen: ), in nekako se nagibam k LG l7 2, ki ja za ceno cca 100 evrov nekako to, kar sem pripravljen plačati. Da je pa slabši od LG G2, ki ga ima moja mi je jasno, samo sam ne dam 400 e za telefon...ni šans :mrgreen:

Ne vem kje ti vidiš problem pri lumii 820 saj vendar ima 1Gb rama....800 ima 512. Sem jo imel eno leto in brez vseh problemov. edina slabost da nima slo jezika.
In pa ob furanju mal več programov mal štekne in baterijo popaca v roku pol dneva....
Imam pa sedaj 925 in sem več kot zadovoljen. Odzivnost, display, slike....Nad vsem.

Koliko časa ti 925 zdrži?
Jaz imam 520 in 720, pa mi 520 ob stalno vklopljenem power saverju dela nekej 4 dni, 720 pa z skoraj tretjino večjo baterijo skoraj cel teden. Imam pa gor službene in svoje maile, pa koledar in telefoniram ter sms-e pišen. Ne brskam pa po metu, zato imam pa prenosnika, ki je skoraj vedno z mano.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po feb 24, 2014 7:16 pm

Nebivedu:
Ponavad en dan....dan pa pol je že dosežek :D
Laufa pa gor vse...skyp,viber,net,maili, sms, klici,igre....ni da ni. Sam da to ni par smsov ...ampak ponavad par ur na dan aktivn v eno....od neta in vsega. 800ka je enak tempo zdržala 15 ur....
WIFI je vkloljen skoz,4G omrežje....najmanj 10 fotk na dan....siol box daljinec, remote server....
Skratka uporabljen telefon za to čemur je namenjen.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Sr feb 26, 2014 1:27 pm

IcEm4n je napisal/-a:Baje je to S5:
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2659993

Bo kar precej večji, ampak oblikovno pa spet isti šmorn.

V bistvu nc posebnga..
Slika

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Sr feb 26, 2014 2:44 pm

S5 ali z drugimi besedemi SPET. Krneki v glavnem je tole.

aereo132
Novinec

nov mobitel

Napisal/-a aereo132 To apr 01, 2014 4:12 pm

lp.

kaj mi priporocate od mobitela do 260 € najvec
- cim vecji ekran
- cim bolj zmogljiv
gledal sem

LG Optimus L9 II
Samsung Galaxy Core
HTC Desire 500

mogoce se kaksen drugi ?

hvala

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To apr 01, 2014 7:40 pm

260€ predvidevam, da je za ceno brez vezave pri operaterju.

Od teh treh bi rekel, da največ ponuja LG. Sicer ima slabši procesor kot HTC, ima pa od ostalih dveh večji zaslon in še par drugih stvari.
Ti pa priporočam, da vse tri telefone probaš - se boš potem precej lažje odločil.

Je pa še ena opcija, ki ne lavfa na Android sistemu, pa cenovno je le malenkostno nad tvojim buđetom: Nokia Lumia 625. Ekran enako velik kot pri zgornjem LG-ju (4.7"), nekatere stvari ima sicer slabše, ampak neke bistvene razlike ne boš opazil.
Slika

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii Sr apr 09, 2014 7:52 am

Trenutno imam Samsung Galaxy S2, ki že počasi omaguje. Menjal bi za Samsung Galaxy S4 Mini. Je taka menjava smiselna - ponuja S4 Mini preskok na boljše ali bo vse bolj enako?

Lp, G

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Sr apr 09, 2014 9:28 am

rukni gor kakšen CM na S2, pa boš občutno pohitril/pomladil telefon, pa si prišparaš teh 260eur+
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii Sr apr 09, 2014 9:52 am

Vzel bi ga pri metroju kjer je nov 200eur. Pri S2 že imam naložen mod, največji problem je baterija, ki ne zdrži tudi 1 cel dan. Se mi pa zdi škoda dajati 200eur, če bo na koncu zadeva glede hitrosti in vgrajenega fotoaparata ista. :)

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če apr 10, 2014 8:26 pm

Gapiii je napisal/-a:Vzel bi ga pri metroju kjer je nov 200eur. Pri S2 že imam naložen mod, največji problem je baterija, ki ne zdrži tudi 1 cel dan. Se mi pa zdi škoda dajati 200eur, če bo na koncu zadeva glede hitrosti in vgrajenega fotoaparata ista. :)

jst ne maram testov.. ampak ti bom dal realno primerjavo. Moj S3 je (ko sem ga še imel) po formatiranju- torej očiščen- z original software-om bil malenkost počasnejši pri prvem odpiranju menija za klicanje, enako pri nekaterih drugih osnovnih operacijah. spomnim pa se, da med S2 in S3 nisem opazil razlike. no razlika je velika v ekranu, bateriji.. tem lagu pa niti ne.

pa še sam imam vprašanje. po samsungu S, S2, S3 sem se nažrl problemov in si par mesecev lastim Iphone 5S. Res je da dela brezhibno, tudi baterija zdrži primerljivo z S3 (1dan močne uporabe ali 2 dni zelo malo uporabe) ampak muči me ekran. stalno povečevanje pri pregledovanju spleta so me pripeljala do tega da spet prižigam PC, kar pa me moti.. Razmišljam o Note 3. je s kakšno modifikacijo roma ta telefon dovolj stabilen, da ne bo spet odisejada kot z vsemi samsungi?

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Pe apr 11, 2014 8:35 am

potemtakem vzami note2, če ga ne boš nič pimpal (kakšen CM ali kaj podobnega)
je preverjeno hitrejši od notea 3, out of the box seveda...
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So apr 12, 2014 4:56 am

.com je napisal/-a:potemtakem vzami note2, če ga ne boš nič pimpal (kakšen CM ali kaj podobnega)

Se strinjam. Note2 je še danes med top telefoni. Preverjeno!!!!!

lp

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ So apr 12, 2014 1:02 pm

.com je napisal/-a:potemtakem vzami note2, če ga ne boš nič pimpal (kakšen CM ali kaj podobnega)

mi lahko kot laiku malo bolj razložiš zakaj note2.. vsekakor bi dal drug ROM naložit, če grem na androida.
problem pri S3 sem imel s polnjenjem. vsake 3 mesece so mi menjali konektor pod garancijo, čeprav sem bral da so problem matične ampak ker so drage nido hotli menjat.. na s2 se mi je vsake pol leta uničla baterija, pogosto je telefon tudi samodejno prekinil/zgubil signal med pogovorom, da ne omenjam, da sem pri vseh na pamet znal kombinacijo ukazov ki so telefon zamrznili. če že kupim imam rajše nekaj novega z garancijo. ali pravite da je note 2 dovolj dober oz ni neke razlike med 2 in 3? hvala

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne apr 20, 2014 12:17 am

lisko je napisal/-a:
monster_d je napisal/-a:si kdo lasti HTC desire 601? ni dolgo na tržišču pa nič kaj uporabnega ni za prebrat. Če ima kdo kake izkušnje se priporočam. :D
lp dani

Hitro Ti Crkne

Sprobano iz prve roke na dveh primerih.

Boš presenečen da še vedno dela? :mrgreen: Če bi zdaj kupoval bi še enkrat isto izbral. Niti enkrat še ni zaštekal, in baterija v primerjavi s kakim samsungom drži precej več.

Uporabniški avatar
Al_Capone
Novinec

Napisal/-a Al_Capone Ne apr 20, 2014 6:16 pm

Nameravam zamenjati telefon. Izbiram med iPhone 5S in pa Samsung Galaxy S4. Kaj predlagate, kakšne imate izkušnje z omenjenima telefonoma? Hvala.

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla Ne apr 20, 2014 6:23 pm

Al_Capone je napisal/-a:Nameravam zamenjati telefon. Izbiram med iPhone 5S in pa Samsung Galaxy S4. Kaj predlagate, kakšne imate izkušnje z omenjenima telefonoma? Hvala.

Zakaj pa ne Samsung Galaxy S5?

Uporabniški avatar
Al_Capone
Novinec

Napisal/-a Al_Capone Ne apr 20, 2014 6:32 pm

Bat_zajla je napisal/-a:
Al_Capone je napisal/-a:Nameravam zamenjati telefon. Izbiram med iPhone 5S in pa Samsung Galaxy S4. Kaj predlagate, kakšne imate izkušnje z omenjenima telefonoma? Hvala.

Zakaj pa ne Samsung Galaxy S5?

Cenejši mi je kot S5, če ga vzamem na mobitelu na 24m, sej tudi za iPhona mi je velik za dati na mesec (24€/24m). Bom videl, nisem se še odločil, ni izključeno da si kupim še cenejši mobitel. Zanima me pa če že ima kdo te telefone in kako se obnesejo.

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla Ne apr 20, 2014 6:44 pm

S5 pri mobitelu stane manj, kot Iphone... Vsi trije so dobri telefoni in imaš za vse veliko testov na netu. Če ti je bolj android potem S5, če ti je IOS pa vzemi Iphona.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne apr 20, 2014 6:48 pm

S4 bo kmalu še cenejši ;)
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov