Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)

Napisal/-a MacTron Ne nov 09, 2014 11:30 am

lisko je napisal/-a:Mimogrede ve kdo kako hotmail sinhronizram z gmailom? Namreč problem....imel sem nokio lumio 1520. Sedaj sem nabavil CAT B15 in seveda nokia ima win....cat pa android....
Stevilk seveda nisem shranjeval na kartico...ampak na hotmail. Je kaka možnost sinhronizacije?

Potrebujes uvoz s tole funkcijo: https://support.google.com/mail/answer/164640?hl=en
ter podatke za uvoz live.com (bivsi hotmail.com)
Slika
V primeru, da zelis popoln dostop (out-in) pa se tole:
SMTP server : smtp.live.com
SMTP Port : 587. (port 25 no-spam)
Active option SSL.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne nov 09, 2014 11:50 am

Če prav razumem nardim samo prvo.....ker samo iz hotmaila na gmail želim sinhronizirat.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Ne nov 09, 2014 1:13 pm

lisko je napisal/-a:Če prav razumem nardim samo prvo.....ker samo iz hotmaila na gmail želim sinhronizirat.

Lahko. Dovolj bo prva postavka za sync (brez incoming outgoing). Ko sprozis proceduro pa na tvojem Cat B15 (4.1.2) kasneje pod settings > accounts > izberes sync gumb na google acc. pod katerim si prijavljen na play.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne nov 09, 2014 2:38 pm

eto hvala Mactron. Porihtano
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne nov 16, 2014 3:23 pm

Eno vprašanje. Pouzkusil bi iz iPhona na Android samo me ena stvar skrbi. Velik pomen dajem glasbi na telefonu in ne vem kako je pri Androidu rešena sinhronizacija glasbe. Sedaj imam to urejeno preko iTunes (vsa glasba, playliste, smart playliste, artwork). Pač enostavno se vse spremembe in novosti sinhronizirajo na telefon ko ga priklopim.

Kakšna alternativa temu obstaja za Android oz. kako imate to rešeno ostali.

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla Ne nov 16, 2014 3:44 pm

belkaena je napisal/-a:Eno vprašanje. Pouzkusil bi iz iPhona na Android samo me ena stvar skrbi. Velik pomen dajem glasbi na telefonu in ne vem kako je pri Androidu rešena sinhronizacija glasbe. Sedaj imam to urejeno preko iTunes (vsa glasba, playliste, smart playliste, artwork). Pač enostavno se vse spremembe in novosti sinhronizirajo na telefon ko ga priklopim.

Kakšna alternativa temu obstaja za Android oz. kako imate to rešeno ostali.

Za HTC vem da ima "HTC sync manager". Izbereš mapo na računalniku iz katere snyca musko, ko priklopiš telefon.

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne nov 16, 2014 4:00 pm

Samo hranjenje glasbe po mapah je precej zastarelo (in omejeno z možnostmi). Jaz imam glasbo zelo urejeno z vsemi detajli in to sinhroniziranje po mapah me spominja na leto 2000 in prve mp3 predvajalnike. Našel sem opcijo Google Play music, ki uploada iTunes zbirko samo hočejo 5 evrov na mesec, če želiš dostop do glasbe kjerkoli in s katerokoli napravo. Mogoče kdo ve ali obstaja free verzija, če ne koristim teh ugodnosti in si vso glasbo naložim na telefon?

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Ne nov 16, 2014 5:10 pm

youtube ?

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne nov 16, 2014 5:23 pm

Glasbo želim naložiti na telefon. Organizirano in skupaj z vsemi meta podatki, ki jih imam v iTunes in katere sem urejal in zbiral skozi večletno obdobje.
Na telefonu mora biti predvsem zato, ker 3 gb zakupljenih podatkov niti približno ne zadošča za stream.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Ne nov 16, 2014 6:23 pm

Dropbox?

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne nov 16, 2014 6:44 pm

Doche je napisal/-a:Dropbox?

Kako dejansko iTunes library potem telefon prebere? Daj mi printscreen, če to uporabljaš prosim.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doche Ne nov 16, 2014 8:09 pm

Žal uporabljam dropbox samo na laptopu, ker mi misel na to, da bi se vse skupaj sinhroniziralo na telefon obrača želodec :D že itak je dovolj aplikacij, ki vse od povsod prevzemajo in delajo sranje.

Mi je pa zdaj jasno kaj želiš ja, ampak žal ne poznam odgovora. Ti bi zdaj vse obstoječe datoteke direktno recimo na db sinhroniziral če bi se to dalo, in da bi v bodoče to potem tud avtomatsko delovalo? Tako, da še naprej na PC recimo vlečeš zadeve iz iTunesa dol, potem se pa to vse avtomatsko snyca z db, in na tvoj telefon recimo. Ja to je potem kompliciranje. Mogoče se pa vseeno da?

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne nov 16, 2014 8:13 pm

Google Play Music to dela ampak 5 evrov na mesec je preveč.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne nov 16, 2014 9:55 pm

Se komu še dogaja to ali pa je komu znano in bi poznal rešitev?
Telefon CAT B15. Če imam not simobil kartico in ali grem skozi območje kjer ni signala ali pa se en čas nahajam na takem mestu ( garaža doma, firma na določenih mestih) in potem pridem na mesto kjer je signal.....Telefon sicer dobi signal ampak se ne "pobere" , številka ostane nedosegljiva. To se zgodi na OBEH karticah ( noter imam simobil in mobitel). Se pravi ali imam noter samo simobil....ostane simobil nedosegljiv....če imam noter obe ostaneta obe nedosegljivi, kljub temu da kaže poln signal.

Če pa imam noter SAMO mobitelovo kartico pa ni nobenih problemov. Takoj kakor hitro dobi signal postane številka dosegljiva.

Največji problem je da telefon ostane popolnoma normalen....delujejo vse aplikacije, prikazi in vse....celo internetne aplikacije delujejo normalno ( viber, hangouts,mail...) samo klici in sporočila ne.

Bi znala sim zabavat?
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Po nov 17, 2014 12:29 am

belkaena je napisal/-a:Samo hranjenje glasbe po mapah je precej zastarelo (in omejeno z možnostmi). Jaz imam glasbo zelo urejeno z vsemi detajli in to sinhroniziranje po mapah me spominja na leto 2000 in prve mp3 predvajalnike. Našel sem opcijo Google Play music, ki uploada iTunes zbirko samo hočejo 5 evrov na mesec, če želiš dostop do glasbe kjerkoli in s katerokoli napravo. Mogoče kdo ve ali obstaja free verzija, če ne koristim teh ugodnosti in si vso glasbo naložim na telefon?

Lahko, da bi bila tole resitev za tebe (glede sync) in sicer je free 5GB, nadalje pa placilo: Amazon Music
https://www.amazon.co.uk/gp/help/custom ... =201379280 | https://play.google.com/store/apps/deta ... amazon.com
ter nekaksen domaci glasbeni oblak (server) Subsonic katerega projekt je music streaming: http://www.subsonic.org/pages/apps.jsp#android

Srecno

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Sr nov 19, 2014 10:28 pm

...zdej ko imam telefon na sobni temperaturi pa vse dni dela tekoče, kdaj se sploh menjuje baterijo

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Če dec 18, 2014 6:06 pm

En lep pozdrav.

Zanima me, če ima kdo izkušnje z telefoni Huawei ?

Zanimam se za model Ascend G7.
Kakršna koli mnenja, izkušnje so dobrodošla :)

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doche Če dec 18, 2014 10:55 pm

Jaz si lastim že cca 2-3 mesece Huaweia P7 Ascend. Zaenkrat ful zadovoljen, je pa res, da uporabljam samo za Whatsapp, Viber, Navigon + ful internet. Skoraj nič sms in klicev. Polnim ga recimo ob uporabi 5 ur na dan vsak dan (teh 5 ur je skoz vklopljen in se skoz tipka po njem). S tem, da v službi povečini nimam signala nikoli in za teh 8 ur koristim letalski način. Ob uporabi zgoraj omenjenih appov torej skoz laufajo mobilni podatki, doma občasno wifi. Vbistvu na wifi prej pobere baterijo. Zdrži ob moji uporabi tud dva dni, ampak sem vedno raje na ziher :D

Slike dela dobre na obeh kamerah, in nasplošno deluje telefon dobro. Najbolše je, da ga pred nakupom sprobaš. Do zdaj mi je enkrat zmrznil, ko sem ga res obremenil z miljon možnimi zadevami, in to na začetku v drugem tednu. Od takrat nič več kljub forsiranju.

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ Pe dec 19, 2014 2:24 pm

Doche je napisal/-a:Jaz si lastim že cca 2-3 mesece Huaweia P7 Ascend. Zaenkrat ful zadovoljen, je pa res, da uporabljam samo za Whatsapp, Viber, Navigon + ful internet. Skoraj nič sms in klicev. Polnim ga recimo ob uporabi 5 ur na dan vsak dan (teh 5 ur je skoz vklopljen in se skoz tipka po njem). S tem, da v službi povečini nimam signala nikoli in za teh 8 ur koristim letalski način. Ob uporabi zgoraj omenjenih appov torej skoz laufajo mobilni podatki, doma občasno wifi. Vbistvu na wifi prej pobere baterijo. Zdrži ob moji uporabi tud dva dni, ampak sem vedno raje na ziher :D

Slike dela dobre na obeh kamerah, in nasplošno deluje telefon dobro. Najbolše je, da ga pred nakupom sprobaš. Do zdaj mi je enkrat zmrznil, ko sem ga res obremenil z miljon možnimi zadevami, in to na začetku v drugem tednu. Od takrat nič več kljub forsiranju.

Hvala za info :)
Sicer je G7 po zmogljivostih pod P7 ampak mislim, da zame več kot dovolj.

LP
Matej

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ Sr jan 07, 2015 8:18 pm

A ima mogoče kdo kakšne izkušnje z LG G3 ?

Predvsem me zanima kolk kej baterija zdrži neke zmerne uporabe.

LP
Matej

Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov