lisko je napisal/-a:Se lahko samo strinjam....
Zmotlo me je pa še nekaj....
Komentar čareja da z 900 eur ne boš živel ampak životaril...se strinjam....tukaj se pa potem sprašujem kako preživijo tisti s 620 in manj eur plače ( jih poznam kr ogromno) aja pa o izplačilo se menim ne o netu plači....
Locher je napisal/-a:lisko je napisal/-a:Se lahko samo strinjam....
Zmotlo me je pa še nekaj....
Komentar čareja da z 900 eur ne boš živel ampak životaril...se strinjam....tukaj se pa potem sprašujem kako preživijo tisti s 620 in manj eur plače ( jih poznam kr ogromno) aja pa o izplačilo se menim ne o netu plači....
Preživijo, ker se "šlepajo" na minulem delu nekoga drugega in ker preprosto "životarijo". Če imaš zgornji štuk hiše, ki ga niti opremil nisi sam, če nimaš otrok, če se velik del stroškov pokrije s penzij svojih "tastarih", če več ali manj životariš (privoščiti si itak nič ne moreš), se da. Kako dolgo bo to šlo in kam nas bo to, kot družbo, pripeljalo?!
1) Osip otrok racionalnih slovenskih familij. 2) Kdo bo privarčeval za penzijo? 3) Kdo bo vzdrževal nepremičnine? 4) Kdo bo plačeval davke (na kapital, nepremičnine in tudi sicer)? Od minimalca država ne pobere kaj veliko.
Povej mi, kako boš s 620 EUR: 1) reševal svoj nepremičninski problem, 2) imel familijo z otroki, 3) vzdrževal vozni park, 4) priskrbel prihranke za svojo starost? 5) ustvaril akumulacijo za deževne dni (bolezen, brezposelnost)? Ne boš.
V Sloveniji je vrednota se hvaliti, s kako malo denarja nekdo preživi. Patetika!
Locher je napisal/-a:Daedalus, za demografske popravke Slovencev smo žal prepozni. Imigracija nas bo prej ali slej pojedla.
Če hočeš penzijo, si jo privarčuj privat v 100% znesku.
Freediver, zdiš se mi razumen človek zato prosim vsaj ti nehaj s to javno upravo. Javna uprava je samo dimna bomba za rajo, da ne vidi dejanskih krivcev za stanje. Sedaj pizdakanje čez JU in JS, naslednji trenutek pa že "zastonj" k zdravniku in v bolnico, zastonj na fakulteto, ipd. Ponavadi ravno taki koristijo največ ugodnosti od JU in JS.
Locher je napisal/-a:Daedalus, za demografske popravke Slovencev smo žal prepozni. Imigracija nas bo prej ali slej pojedla.
Če hočeš penzijo, si jo privarčuj privat v 100% znesku.
Freediver, zdiš se mi razumen človek zato prosim vsaj ti nehaj s to javno upravo. Javna uprava je samo dimna bomba za rajo, da ne vidi dejanskih krivcev za stanje. Sedaj pizdakanje čez JU in JS, naslednji trenutek pa že "zastonj" k zdravniku in v bolnico, zastonj na fakulteto, ipd. Ponavadi ravno taki koristijo največ ugodnosti od JU in JS.
xxl je napisal/-a:Ne vem zakaj ste eni tako negativno nastrojeni,ker si nekdo kupi avto na obroke?Jaz si vedno kupim,ker mi je tako lažje in znam si izračunat koliko lahko .Nikoli si nisem moral trgat od ust,ne sebi,ne otroku,saj nisem tako neumen,no!Ko pa ne bo,ne bo,bom poiskal druge rešitve.Avto je zadnja skrb,bolj me skrbi prihodnost te države in nas prebivalcev. Deadalus je povedal najbolj realno oceno stanja.
Locher je napisal/-a:xxl je napisal/-a:Ne vem zakaj ste eni tako negativno nastrojeni,ker si nekdo kupi avto na obroke?Jaz si vedno kupim,ker mi je tako lažje in znam si izračunat koliko lahko .Nikoli si nisem moral trgat od ust,ne sebi,ne otroku,saj nisem tako neumen,no!Ko pa ne bo,ne bo,bom poiskal druge rešitve.Avto je zadnja skrb,bolj me skrbi prihodnost te države in nas prebivalcev. Deadalus je povedal najbolj realno oceno stanja.
Zakaj ste tisti z leasingi negativno nastrojeni proti tistim, ki govorijo, da je leasing za avto neumnost brez primere?
Locher je napisal/-a:Daedalus, mogoče samo tole: z nižanjem plač v JU ali JS ne boš dosegel višanja plač v realnem sektorju, prej obratno. Eden izmed problemov je, da smo prevečkrat profesionalci na vseh področjih in mislimo, da je vse enostavno, da se vse da narediti tren oka. Če temu ni tako, je nekdo nesposoben, len in za na cesto. Brez poznavanja ozadja seveda.
To kar plačuješ za zdravstvo, je še vedno relativno zastonj.
Pa da me ne bo sedaj kdo obtožil, da delam v omenjenem sektorju.
xxl je napisal/-a:Ne vem zakaj ste eni tako negativno nastrojeni,ker si nekdo kupi avto na obroke?Jaz si vedno kupim,ker mi je tako lažje in znam si izračunat koliko lahko .Nikoli si nisem moral trgat od ust,ne sebi,ne otroku,saj nisem tako neumen,no!Ko pa ne bo,ne bo,bom poiskal druge rešitve.Avto je zadnja skrb,bolj me skrbi prihodnost te države in nas prebivalcev. Deadalus je povedal najbolj realno oceno stanja.
kemykos je napisal/-a:Iz mojega komentarja ste seveda potegnili tisto, kar ste lahko uporabili v svoj prid oziroma potegnili vodo na vaš mlin.
Lenuhi so zame tisti, ki so doma na podeželju ali pa v hišah in se ne pritaknejo popoldan popolnoma ničesar. Zelenjavo si lahko vsak pridela doma, samo je za to treba kaj narediti.
Nekdo je omenil, da sem sin podjetnika s.p.--- tako prav ste ugotovili, samo to je tudi potrditev mojih komentarjev o zavisti in faušiji. Pa da nebo pomote, sam pomagam očetu, skoraj vsak dan, pa tudi po 14 ur, če je treba. Poleg tega pa mi nihče od vas, nima kaj sponašat glede fuša, ker če se komu da 10 ali še več ur skup švasat in brusit, vrtat raznorazne pizdarije in pri tem bit zaprt v delavnci pa izvolite, vam odstopim delo.
Poleg tega imamo še 2000 trsov, ki jih je treba pošpricat, pokosit, potrgat, porezat itd. In to v bregu, ki ste ga vidli samo, ko ste šli v gore. Poleg tega imamo še kmetijo.
Zato nebi o tem, kako je kdo razvajen in sinek bogatega podjetnika, ker nič od tega ni res. Vse kar sem si kdajkoli kupil sem trdo delal za to, je pa zadnja leta lažje, ker se ne rabim nekam vozit na delo in lahko delam doma.
Bistvo tega foruma, bi moralo biti popravilo avtomobilov oziroma pomoč pri odpravi napak v avtomobilih. Ne pa debata in zavist glede plač in kako javna uprava ne dela nič. Je*emo m*** mene to razpizdi. Moja mama dela na KGZS, kot svetovalka, pa jim preverjajo maile, klice, kartico ima za prihod na delo, kilometrino do 15 km sploh plačano nimajo, vsak teden dobijo kontrolo. Poleg tega pa jih še kmetje lahko prijavijo in kličejo 24/7. In to z univerzitetno izobrazbo, ki je včasih veljala veliko več kot danes.
Res je, nekatere službe v javni upravi so na easy ampak ne metat vse v isti koš. Če bi pa kdo rad šel 60 m visoko na jambor, menjavat izolatorje za 1000€ na mesec pa naj izvoli.
Moj drugi point, ki se ga je menda dalo zadnjič prebrati iz komentarja je bil, da si veliko stvari lahko narediš sam doma, brez stroškov, brez nekih tretjih oseb. Podobno kot pri avtomobilu. Vse razen glavne servise lahko narediš sam, če te kulč kaj zanima avto in mašina. Podobno je pri hrani, stanovanju, konec koncev pri vsaki stvari v življenju.
Glede tega, da ste pa nekateri strojniki, tehnologi, izobraženci itd. Sam sem tudi uni.dipl.inž elektrotehnike, pa se s tem ne mislim hvalit, kot to počnete vi in to obešat na velik klin.
Dejstvo življenja je, da je PAMET veliko bolj pomembna od IZOBRAZBE.
Nekdo je v končni fazi lahko doktor, pa avtomobila nikoli zares ne bo znal vozit oziroma ne bo nikoli razvil nekih motoričnih lastnosti, kot jih ima nekdo, ki že dejansko celo življenje prijema nekaj v roke kot svinčnik in list papirja.
V današnjem času razvoja tehnologije je pa o izobrazbi za moje pojme sploh brezveze razpravljati. 95% vsega človeškega znanja je na internetu, ostalo pa v knjigah, tako, da dragi so-forumaši sami ste si krivi, če niste uspešni in zafrustrirani v svojem življenju, bo treba še kako drugo spletno stran odpret kot rtvslo.com, 24ur.com in avtomobilizem.
Nekdo je omenil tudi tuje jezike. Seveda, sam brez angleščine crknem že jutri. Tako grozno mi je žal, da se pri Nemščini nisem bolj potrudil, ker bi mi dandanes prišla še krvavo prav ampak, ko moraš pač moraš in tujega jezika se da kaj hitro naučiti, če ga le uporabljaš vsak dan.
No ko smo že pri angleščini, moji kolegi na faksu so nekateri viseli pri samih 10kah, ampak angleščina je bila pa 9. španska vas vsaj za tiste, ki niso končali gimnazije.
No seveda se moram opravičiti kolegu Deadalusu za pozen kometar, ker nimam vsak dan cajta viset tule gor. Lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov