McLaren je napisal/-a:Ok, se enkrat, ne kupujte racunalnika ce nima vsaj I3 al Ryzen 3 procesorja. Ce ne drugo bo youtube oziroma HD vebine stekale in pol bo treba cez 2 leti treba nov racunalnik kupit? Kaj se bolj splaca, dat takoj 100 eur vec pa met mir, al cez leto dve nov prenosnik kupovat?
hm...ja in ne
če bi kupoval ( oz sem ravno kupil), pod I5 ali Ryzen 5 ne bi šel ( pa potrebno je gledati tudi generacijo, kje dobiš tudi 3 generacije starejšo robo model pa je označen enako.... recimo I5) , še raje I7 oz Ry7, če je kaka akcija / ugodno - kdaj se najde samo ne sedaj, ko je vse razprodano in nabijajo cene vsemu
tudi pod 8G rama nebi šel, raje več saj se mi zdi, da potreba po ramu še najbolj raste za normalno delovanje.
saj v osnovi je 4 "zadosti", pa se v praksi izkaže, da je 8G šele dovolj za normalno delovanje....
tudi ssd je nuja in 256GB je tudi nek min, saj ti že osnovni sistem zasede 50GB+ tako, da je 125GB zelo hitro poln
sicer je vsega "preveč" ampak če se hoče met PC za nekaj časa, se kar splača malo več € dat in imaš mir, sicer boš čez par let pred istim problemom- kaj kupiti?
po drugi strani pa sem menjal PC, ker je bil stari res star....cca 15 let

dell vostro, ki že takrat ni bil nekaj posebnega
pa je stvar ob dodatnem ramu ( 4G) ter ssd disku deloval dokaj zadovoljivo. vsekakor dovolj za osnovnošolce
naložen win 7 ter offic 2019, pdf.... za brskanje , office, tudi youtube in filmi so delovali čisto zadovoljivo, brez zatikanja
pa je procesor Intel Pentium Dual Core T2390

torej res staro
največji problem je bil, ker je v osnovi bil narejen za 32 bit sistem, ( se je dalo naložiti 64 bit, samo so problem driverji nza vse ostalo) kar pa je danes problem, saj so vsi programi za 64 bit
po tem takem procesor spet ni tak problem