Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Če feb 10, 2005 10:37 am

[SlasH] je napisal/-a:Referendum se mi zdi totalen nesmisel..Bo referendumsko vprašanje tako postavljeno, da ga večina ne bo razumela in bo izginil celoten point referenduma..

Kljub vsem nedavnim dejanjem države pa se je potrebno zavedati ene stvari: smo ena redkih, če ne edina, država, ki sploh ima bonitete za delo študentov in dijakov..Ni vse tako črno kot se zdi..Kaj bi pa rekli, če tega sploh ne bi imeli..

Ne gre za referendum, zbira se 5000 podpisov za vložitev predloga zakona v parlament...

LP mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a BaSe Če feb 10, 2005 11:09 am

Ma jaz grem danes takoj podpisat, pa še ene 10 kolegov bo šlo!!!!!

samo eni ste res butli tukaj ej, pišuka delam ko norc za 100 čukov, da si lahko vsaj nekaj privoščim (ata in mama mi ne data nič), pridem domov se grem učit in tako je skoraj cele dneve, pol se pa neki BUTLI tukaj bunite JA TREBA JE OBDAVČIT, ko tak nimate plače pod 150K pa ko domu pridete se samo lahko ČOHATE PO JAJCAH!!!!

Ma ko vas J.E.B.E če niste študent idite nekam pa ne glejte tega ali pa se idite z glavo v steno ruknit, boste vsaj nekaj pametnega naredli!!!!

ma eh bolši bi blo da bi bil tiho :evil:

Uporabniški avatar
mitja12345
Novinec

Napisal/-a mitja12345 Če feb 10, 2005 11:22 am

BASE: če bi lahko bi ti zaploskal!! ker je res to vse skupaj obup..... 3x več moraš delat da tok dobiš kot si prej!!! obupno...kje naj bi se podpisi zbiral?? grem takoj? mitja

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Če feb 10, 2005 11:40 am

sem definitivno proti obdavčitvi študentskega dela, sam folk prej bi razmišljal koga ste volili! upam, da vam uspe, jaz grem pa danes to podpisat na našo upravno enoto :D
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če feb 10, 2005 11:41 am

Mah ne bom več kaj komentiru...... Podpisal bom če mi bo kdo pod nos pomulo.... hodit ne mislim kam..... Men je vseen ker sem že zdej navajen živet na zlo nizki nogi (pa še vseen hodim ven,rihtam avtek,rihtam stanovanje.... ) Pač je treba šparat tam ko se da.
Pa če je to na mesec 5 jurjo...... ja jeba je pač to za faking 3m2 gips plošč.... sej bom še dolgo živu bom že spravu neki skupi.Poleg tega mi manjka do diplome še dobro leto (torej bom še sam eno leto študent do takrat se bo pa tak k*** kaj premaknilo) Pol pa upam (al pa že prej da bom dobil redn šiht.
Nobenga ne zagovarjam po nobenem ne pluvam sam mnjenje sem izrazu.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Če feb 10, 2005 11:45 am

Tkole bom reku: Država si s tem vzame brezobrestni kredit, vendar, če delaš za 100000 na mesec, naslednje leto prejmeš sredi leta-med počitnicami torej 300000 vrnjeno!
Temu bi se lahko reklo prisiljeno varčevanje...Ta denar vam pa med poletjem še kako prav pride....

Pa nehite že jokcat, k tolk bonitet kot jih imamo Slovenski študentje, jih ima malokatera država...Dejte mal bolj objektivno gledat, ne pa se zaletavat k svina v buče :evil:
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Napisal/-a Fullback Če feb 10, 2005 11:46 am

BaSe je napisal/-a:Ma jaz grem danes takoj podpisat, pa še ene 10 kolegov bo šlo!!!!!

samo eni ste res butli tukaj ej, pišuka delam ko norc za 100 čukov, da si lahko vsaj nekaj privoščim (ata in mama mi ne data nič), pridem domov se grem učit in tako je skoraj cele dneve, pol se pa neki BUTLI tukaj bunite JA TREBA JE OBDAVČIT, ko tak nimate plače pod 150K pa ko domu pridete se samo lahko ČOHATE PO JAJCAH!!!!

Ma ko vas J.E.B.E če niste študent idite nekam pa ne glejte tega ali pa se idite z glavo v steno ruknit, boste vsaj nekaj pametnega naredli!!!!

umir se mal...nisi edini
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Če feb 10, 2005 12:23 pm

fullback zakaj pametuješ, če nimaš pojma. pa kake bonitete majo študentje pr nas no, dej se ozri mal na tujino, kako je to urejeno recimo pr severnih sosedih pa se bomo potem dalje pogovarjali :?
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Napisal/-a Fullback Če feb 10, 2005 12:31 pm

audi4ever je napisal/-a:fullback zakaj pametuješ, če nimaš pojma. pa kake bonitete majo študentje pr nas no, dej se ozri mal na tujino, kako je to urejeno recimo pr severnih sosedih pa se bomo potem dalje pogovarjali :?

no pametnjakovič kako imajo urejeno?!? dej primere, podatke,...
ne vem kdo zdaj nima pojma?! :roll:
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
KMX
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a KMX Če feb 10, 2005 12:37 pm

Fullback je napisal/-a:Tkole bom reku: Država si s tem vzame brezobrestni kredit, vendar, če delaš za 100000 na mesec, naslednje leto prejmeš sredi leta-med počitnicami torej 300000 vrnjeno!
Temu bi se lahko reklo prisiljeno varčevanje...Ta denar vam pa med poletjem še kako prav pride....

Pa nehite že jokcat, k tolk bonitet kot jih imamo Slovenski študentje, jih ima malokatera država...Dejte mal bolj objektivno gledat, ne pa se zaletavat k svina v buče :evil:

kle ti dam pa čist prov.

Nevem zakaj se tolk kregate pa vse k itak vse nazaj dobiš!

Drgač pa vem da v mojem študencu (cmok Kranj) ti v probanki zrihta da dobiš vse takoj in pol nič.
Styling is not a hobby, it's a lifestyle!
Slika

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Stalni uporabnik

Napisal/-a SubaruFreak Če feb 10, 2005 1:09 pm

audi4ever je napisal/-a:sem definitivno proti obdavčitvi študentskega dela, sam folk prej bi razmišljal koga ste volili! upam, da vam uspe, jaz grem pa danes to podpisat na našo upravno enoto :D

Samo za informacijo:
Ta zakon o dohodnini, ki vam vsem dviga pritisk je sprejela prejsnja - Ropova vlada... Torej trenutna vlada ni kaj dosti kriva za sedanje stanje... Pac mora pospravljati sranje, ki so ga zakuhali predhodniki...
Sigurno se bo nasla resitev, ki bo dobra za vse vpletene...

Pa brez zamere, ce sem komu na zulj stopil...

Lep dan
SubaruFreak
Slika

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Če feb 10, 2005 1:17 pm

V sredo, 9.2.2005 smo študentje zbrali 2699 podpisov za predlog spremembe Zakona
>o dohodnini!

uradno sporočilo z zveze ŠKIS...

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Če feb 10, 2005 1:35 pm

BaSe je napisal/-a:Ma jaz grem danes takoj podpisat, pa še ene 10 kolegov bo šlo!!!!!

se strinjam!

Tko da neki se povem,nimamo vsi premoznih starecev!moja dva sta v penziji oz oce je v penziji,mati je tehnoloski visek!torej zivimo od ocetove penzije,aja brat dela drugi fax!! oz naredu je gradbenega zdej pa dela se informatiko,no pozabu sm povedat samo jaz delam!tko da drugi se mal umerte raje.Nimamo vsi ocetov ki se vozijo v BMW 645 itd...!!!!!!Aja delam ze od 14 leta ker pac mi je bilo bed da moram starse prosit za kes, pa da grem ven itd....aja tko da podpis se lahko se mene steje!Zakaj delam?zato ker sm rojen delovec,pa da nov gdo govoru da nimam pojma o delu in kaj je delo(da me nov pol v zivo spoznal)!!!lp

P.S eni delamo da imam nekaj pa tudi da doma pomagamo,pa se enkrat nismo vsi OTROC BOGATIH STARSEV!

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če feb 10, 2005 2:31 pm

to se pravi če foter vozi 645 to avtomacko pomeni da otroci tudi majo pare da se preseravajo?

e pa naj ti povem da ni to tak. Isto razmišljam kot ti, ker mi je bed keš vzet sem do zdaj delal preko študenta, zdaj pa končno redna služba. Vse kaj vržem na avto/na sebe je moj lastni dnar, za kerega sem se odreko marsikeremu izlazku ven, pa naj si moj foter vozo maybacha. Jebiga, to je to, skoraj po pravilu je da premožni starši razvajajo svoje otroke, samo moreš vedet da obstajajo tudi izjeme. Pa prosim ne se zdaj vsajat pa dajat vtisa faušije, ker se oba zavedama kak je na stvari (sma bla že na drinku) Moreš razločit dve vrsti ljudi. Vzami primer. Dva isto stara si kupita Vectro novo. En se vozi po mestu šajbe odprte, muzika šiba, za volanom leži čez oba zica, drugi se pa vozi umirjeno, lagano. Keri bo bolj opažen ? Moreš razlikovat preseravanje pa uživanje v udobni vožnji. Sam sem se odločil za drugo, mogoče sem iz tega razloga bil dve leti brez avta in brez motorja, kateremu sem se odrekel prav zaradi tega.

vsi se strinjamo da so davki previsoki, plače pa prenizke. A jeb!atga, tak je, ne vem zakaj se bunite če pa dnar tak pride nazaj, če pa bi bli malo pametni pa bi se s šefom zmenlli da vam presežek dnarja da na roko.

Sicer pa je itak brezveze debatirat, eni so na eni strani, drugi na drugi. Sej itak kul da si mamo različna mnenja, kam pa bi prišli če bi vsi isto mislili ? Vsi se strinjamo da so davki previsoki, samo mi pa gre na luleka ko začne folk jamrat kak nič nimajo pa kak jim gre slabo. Vsem so dane iste možnosti.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE Če feb 10, 2005 2:44 pm

Fullback je napisal/-a:Temu bi se lahko reklo prisiljeno varčevanje...

Lej, mogoče se nam, ki živimo doma res ne zdi tako grozno, samo je pa precej takih, ki bi se našli v naslednjem primeru:

On 24, ona 23. Živita v najemniški sobi za 30.000sit/osebo, nažalost pa nista sama, ker se jima je zgodilo še dete. Ona nima časa delat, ker mora pazt na otroka in študirat, on pa piše diplomo in dela. Dela za oba, zato da bodo lahko vsi preživeli. Ko še ni bilo tega zakona, je on prinesel domov 140.000 sit/ mesec in je nekako šlo. Sedaj mi jih država pobere 35.000. S 100.000sit pa je le težko preživet, zato dela več, da zasluži več. Ker pa zasluži več, da zaradi pobrane četrtine lahko domov prinese 150.000sit/mesec, mora zaslužit 200.000sit, bo na koncu presegel mejo in ne bo naslednje poletje dobil denarja nazaj.

Kaj so s tem dosegli? Firme še vedno lahko perejo denar preko napotnic, le sa bodo del denarja dobili šele naslednje leto ven, tisti ki pa najbolj potrebujejo denar pa so nastradali... Meni se ne zdi fer...
Slika

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Napisal/-a vesolc Če feb 10, 2005 2:48 pm

Temu bi se lahko reklo prisiljeno varčevanje...

varcevanje ja...sam ta denar dobis nazaj v roku 14 mesecev in ne takoj!! mal gadno to a se ti ne zdi??

Uporabniški avatar
Mih@
Novinec

Kraj: Smlednik

Napisal/-a Mih@ Če feb 10, 2005 2:51 pm

KMX je napisal/-a:
Fullback je napisal/-a:Tkole bom reku: Država si s tem vzame brezobrestni kredit, vendar, če delaš za 100000 na mesec, naslednje leto prejmeš sredi leta-med počitnicami torej 300000 vrnjeno!

kle ti dam pa čist prov.

Drgač pa vem da v mojem študencu (cmok Kranj) ti v probanki zrihta da dobiš vse takoj in pol nič.

Res je, da dobiš vse, samo, če bi bral drobni text, bi videl, da ti v bistvu vzamše kredit na probanki in ga plačuješ s kreditnimi obrestmi, tako, da si na koncu na slabšem!!!
http://mr.si/

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Napisal/-a vesolc Če feb 10, 2005 3:10 pm

Mih@ je napisal/-a:
KMX je napisal/-a:

kle ti dam pa čist prov.

Res je, da dobiš vse, samo, če bi bral drobni text, bi videl, da ti v bistvu vzamše kredit na probanki in ga plačuješ s kreditnimi obrestmi, tako, da si na koncu na slabšem!!!

tako je...mislm da je 800 sit obresti al neki tazga (nism siguren) in ko konec leta dobis akontacijo nazaj, placas se obresti!!

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a BaSe Če feb 10, 2005 3:22 pm

Fullback je napisal/-a:

umir se mal...nisi edini

sem se že :hi , brezveze se je sekirat, ker nas tak vedno država molze in nas vedno bo, eh treba je uživat lajf kak se pač da :twisted: pa to ne mislim po najmanjši liniji odpora, za vsako stvar se je treba potrudit, tudi oni se trudijo v parlamentu ko pišejo zakone za svojo rit :D :D

LP

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Napisal/-a Fullback Če feb 10, 2005 4:05 pm

BaSe je napisal/-a:
Fullback je napisal/-a:

umir se mal...nisi edini

sem se že :hi , brezveze se je sekirat, ker nas tak vedno država molze in nas vedno bo, eh treba je uživat lajf kak se pač da :twisted: pa to ne mislim po najmanjši liniji odpora, za vsako stvar se je treba potrudit, tudi oni se trudijo v parlamentu ko pišejo zakone za svojo rit :D :D

LP

točn tko...sploh se nimamo kej bunit...treba se je prepustiti toku življenja in ga najbolj izkoristit! :P :lol:
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov