Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Sr dec 07, 2005 3:14 pm

Moje mnenje:

- prepovedati kajenje v vseh lokalih, kjer se streže tudi hrano
- prepovedati kajenje v vseh javnih prostorih (čakalnice, postaje, letališča...)
- dovoliti kajenje v vseh lokalih, kjer se streže le pijačo

Kogar moti dim, naj ne hodi v lokale, kjer je dovoljeno kajenje. Če bo njegova družba tja rinla in bo hotel biti zraven, bo pa pač moral mal potrpet. Skratka odločitev je na strani posameznika.

Sam sem kadil 17 let, pol pa čez noč nehal. Zdaj je minilo že eno leto in čedalje manj mislim na čike. Zredil sem se za 5 kg, pa še kdaj pa kdaj mi čik zapaše. Dim me tok grozno ne moti, moti me pa smrad oblek, ko prideš iz kadilskega prostora.

Pa še en vic:
Nehati kaditi je zelo enostavno - jaz sem že desetkrat nehal.

Pa še ena nemška fora:
Sterben muss man so wie so, schneller geht mit Marlboro.
V nemščini se to rima, pomeni pa:
Umreti je treba tako ali tako, hitreje gre z Marlboro.

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr dec 07, 2005 4:57 pm

svadreb je napisal/-a:Pa še ena nemška fora:
Sterben muss man so wie so, schneller geht mit Marlboro.
V nemščini se to rima, pomeni pa:
Umreti je treba tako ali tako, hitreje gre z Marlboro.

kaj pa z westom? :P

ok, malo heca..
mi je pa tvoj post najbolj vsec od vseh do zdaj, sploh zato, ker je tudi korektno argumentiran :tomidelej:
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Če dec 08, 2005 8:59 am

rumena ibiza je napisal/-a:@ samotar: sedi zravn kadilaca ampak pol se ne prtožvat da gre dim vate..razumeš? nihče te ne sili da sediš zraven kadilca...vse od tebe odvisn..

Veš kaj pol lahko rečemo tudi takole: Nej se recimo 25% prebivalcev Slovenije nažre fižola, zelja,... pol pa prdi čist povsod kamor pride, pa bom jest teb reku tkole: sedi zravn fižolojedca ampak pol se ne prtožvat da gre aroma vate..razumeš? nihče te ne sili da sediš zraven fižolojedca...vse od tebe odvisn..

No pa zdej mal premakn tisto sivo celico v možganih. Mogoče ti bo pa potegnil, da hodjo na kavice tudi nekadilci (ki jih je več kot kadilcev), pa da rabiš samo enega, ki čik vleče da zasmradi cel bife in uniči užitek vsem, ki jih to moti!

Sem takoj za zakon. Če hočeš kadit deli to v svojem avtu, stanovanju, kartonasti škatli,.. kaj me briga kje, sam ne pod mojm nosom.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če dec 08, 2005 12:13 pm

Tomaz40 je napisal/-a:
rumena ibiza je napisal/-a:@ samotar: sedi zravn kadilaca ampak pol se ne prtožvat da gre dim vate..razumeš? nihče te ne sili da sediš zraven kadilca...vse od tebe odvisn..

Veš kaj pol lahko rečemo tudi takole: Nej se recimo 25% prebivalcev Slovenije nažre fižola, zelja,... pol pa prdi čist povsod kamor pride, pa bom jest teb reku tkole: sedi zravn fižolojedca ampak pol se ne prtožvat da gre aroma vate..razumeš? nihče te ne sili da sediš zraven fižolojedca...vse od tebe odvisn..

No pa zdej mal premakn tisto sivo celico v možganih. Mogoče ti bo pa potegnil, da hodjo na kavice tudi nekadilci (ki jih je več kot kadilcev), pa da rabiš samo enega, ki čik vleče da zasmradi cel bife in uniči užitek vsem, ki jih to moti!

Sem takoj za zakon. Če hočeš kadit deli to v svojem avtu, stanovanju, kartonasti škatli,.. kaj me briga kje, sam ne pod mojm nosom.

:clapclap :clapclap

ne vem zakaj kadilci pač ne razumete da ni vse tok enostavno.. pač ne sedi zraven kadilca.. buhuhuhu.. ponavad se usedem najdl od kadilca pa gre še zmer prot men use.. kkšni so še clo tok tolerantni da pol dim pihajo v vse nekadilce k tm sedijo..

tko kot vsem k sovražte tiste k majo meglenke po nepotrebnem pržgane.. pač pejte stran od njih, a vs kdo sil, da ste zravn? pa tisti k sovražte une k divjajo.. se pa pač ne več po cestah vozt.. ipd. ipd. ipd.

lp
Slika

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Če dec 08, 2005 5:56 pm

Spyker je napisal/-a:
M3 je napisal/-a:kot kadilcu mi seveda ni všeč. pit kavo v baru brez cigareta :bonk :nae

Podpis, zame kava brez cigareta ni več kava :oops:

še en podpis. drgač pa vsi nekadilci... a morte vsi tko šimfat nas, k kadimo? vas kdo sili da hodte v gostilne? strinjam se, da naredijo strogo ločene prostore, ampak vseeno to v pub NE paše! jz tut nameravam nehat, ko bo konc mature, tko da takrat lahko, prej pa ne :P

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo Če dec 08, 2005 8:11 pm

ja v italiji to majo že dolg, in te lahko kaznujejo če kadiš na javnih površinah, ipd.

drgač se pa tudi odvajam kajenja, 3 mesce si ga nisem prižgal, upam da bom zmagal :lol:
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Če dec 08, 2005 8:47 pm

Kaj tudi na ulicah se ne bo smelo kaditi? Ker če je tko, nečesa ne razumem in sicer tega, kako so si to kaznovanje zamislili. Recimo hodim po Dunajski in kadim čik, pride do mene pač človek ki išče kršitelje, seveda v civilu... Me vpraša za podatke in jaz se mi zmislim da mi je ime Francina Balanci. Osebne izkaznice nimam, niti katergakoli dokaza da sem to res jaz, torej mi bo moral verjeti na besedo? Tko se izognem kazni. Če pa bi me rad odpeljal, nevem na policijsko postajo, mi ni pa prav noben problem se pognati v tek :lol: Bo teku za mano? Dvomim ;) Tud če bo, sklepam da me ne bo ujel, edino če dajo športnike na ta mesta :lol: Edina možnost je, da me na skrivaj vklene in zagrabi in tako odpele. To pa mislim da je že bolj sajnc fikšn :) Zarad enga čika :bonk

Povedat hočem sam to, da se bodo zlorabe sigurno dogajale in to na veliko. Razen če bodo pogruntali kak dober sisitem kaznovanja in dali res velike kazni.

Kdo ve kako je s tem zakonom naprimer v Italiji?
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Če dec 08, 2005 8:56 pm

v italiji je tako da se samo v zaprtih prostorih ne sme kaditi. izjemoma če je kadilski
del ločen z "pregrado" beri: vrata, ne sme bit direkten hodnik do nekadilskega sektorja,
in more imet tudi neko super duper prezračevalno napravo. no prve dni ko je stopil ta zakon v veljavo so te pogoje izpoljnjevala samo 2 lokala v celi italiji :lol: , in JA na odprtem se lahko kadi, torej če ima lokal spredaj mize se lahko tam kadi. in podobno bo tudi v sloveniji.
Slika

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Napisal/-a M3 Če dec 08, 2005 9:02 pm

no v sloveniji bodo spremembe takšne da bo totalno prepovedano vsakršno oglaševanje tobačnih izdelkov, prepoved kajenja na delovnem mestu (tudi v barih in restavracijah),
Prepoved kajenja v javnih prostorih in zvišanje starostne meje za prodajo tobačnih izdelkov.Poslanci naj bi takšne ukrepe pripravili in sprejeli do konca leta.
Slika

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Če dec 08, 2005 9:29 pm

Kaj pa podražitev tobačnih izdelokov, kdo ve kaj o tem?
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Napisal/-a M3 Če dec 08, 2005 9:39 pm

glede tega nisem zasledil nič. sam saj veš, postopoma bojo prišli na "evropske" cene. :?
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če dec 08, 2005 10:18 pm

Spyker je napisal/-a:Zakona ne podpiram, podpiram samo to, da še bolj konkretno ločijo prostore za kadilce in nekadilce. Sicer pa kadim in se zavedam, da gre dim marsikomu na živce.

P.S.: debata spada v Nima veze z avtomobilizmom ;)

Se pospisem, enako tudi z moje strani.
lp

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če dec 08, 2005 11:50 pm

M3 je napisal/-a:no v sloveniji bodo spremembe takšne da bo totalno prepovedano vsakršno oglaševanje tobačnih izdelkov, prepoved kajenja na delovnem mestu (tudi v barih in restavracijah),
Prepoved kajenja v javnih prostorih in zvišanje starostne meje za prodajo tobačnih izdelkov.Poslanci naj bi takšne ukrepe pripravili in sprejeli do konca leta.

Nekaj mi tu ni jasno...... prepoved kajenja na delovnih mestih...... na vseh?
Kaj pa rečmo primer z mojga bivšega delovnega mesta? Varilec...? Cel dan sem požiral tiste dime od varjenja...... varil sem jaz kot vsi drugi..... čik je bil u tisti hali najbolj zdravo kar si lahko vdihaval..... in pol bi naj en men zarad tega ker sem kadil na delovnem mestu, kaznoval? Lepo vas prosim no.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Napisal/-a M3 Če dec 08, 2005 11:59 pm

ma sej po moje spet tako strogo ne bojo kontrolirali no, bojo pa lahko delodajalci težili,
da ne hodijo delavci več na čik pavzo. to je po moje bolj njim voda na mlin. sam ne paše
nikjer bolj čik pavza kot pri delu, še posebej če delaš kej bolj aktivno - fizičnega. :)
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe dec 09, 2005 4:45 am

Sam sem nekadilec, sem kadil nekje 3 leta. Prenehal sem par mesecev nazaj. Moram reči, da me je pa dim ozr. pasivno kajenje vedno motilo, še posebej v restavracijah oh hrani.
Zato sem za strogo ločevanje prostorov v lokalih in za uzakonjene ventilacijske sisteme, ki bi bili prostorom primerni. Ker ni tak problem dim sam, problem je njegova akumulacija čez cel dan in zvečer, če ni primerno poskrbljeno za dovajanje svežega zraka.
Strinjam se tudi z ukinitvijo vsakršnega oglaševanja tobačnih izdelkov in prepovedjo kajenja v javnih prostorih kot so letališča in podobno.
Na delovnih mestih je kajenje že tako ali tako prepovedano, odobravam pa zaprte kadilnice za kajenje med pavzo.

Močno ignorantski in omejeni se mi zdijo komentarji na to temo v stilu rumene ibize. Taka sebičnost nas ne pripelje nikamor. Res krasno demonstrirate tipično slovensko kmečko mentaliteto. :roll:

Zasvojeni ste z nekim listjem, ki si ga tlačite v usta in ga kurite in to do te mere, da vam je čisto vseeno za sočloveka. Naj crkne kar se vas tiče. Le za cigarete vem je mar. To sicer je vaša pravica, vendar pa ima vsaka pravica na drugi strani dolžnost. In vaša dolžnost je, da zastrupljate le izključno sebe in nikogar drugega.

Kajenje je dokazano smrtonosna razvada in ni prav, da se z dimom posiljuje tudi nekadilce samo zato ker smo v vaši bližini. Pravica do življenja in nedotakljivosti telesa je temeljna človekova pravica, ki jo najdemo tudi v ustavi RS, tako kot v evropski ustavi in veliki večini modernih ustav danes v veljavi.
Torej: tudi pasivno kajenje je škodljivo in če zaradi tega zboli ali izgubi življenje en sam človek je to en človek preveč. Življenje je preveč vredno, da bi se tratilo zaradi takih bedarij - pa če je naše ali tuje.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Pe dec 09, 2005 10:55 am

ok nisem bral vseh treh strani sem pa 1,5 :lol:
ampak tko je

k pravte kmečki upor itd.. ja pišuka a ste kmetje al ste meščani :lol: uglavnm sem za ta zakon 100 % pa če že sam tko pogledate ej pa fak kok kak folk prov SMRDI zarad tega kajenja pa jebeš ti pucanje zob z nevem kako pasto da delaš pilinge nevem kakšne tak človek ki že nekaj let kadi SMRDI... in to prov po katranu itd..

pa zobje so rumeni in to res skor že rjavi poleg tega zjutri k se zbujajo pa začnejo kašljat mislm ej to neveš a bo pluča v skašlu al kaj to sam :shock: pa čakaš...

pa nevem no a vam ni to dost da vam pove haloo a je kdo doma ej uničuješ me :roll:

pa poglejte mal te k kdaijo že par let aktivno.... nevem k da bi bil v filmu zora živih mrtvecev :roll:

in pol berem take izjave ja kaj pa sediš zraven kadilca... to vprašanje lohk povemo tut tako ja kaj pa kadiš zravn nekadilca..

dejstvo je da s kajenjem človek propade in to 100% sam k se vam kadilcem v faco to vaši kolegi nekadilci ne upajo povedat ker bi prišlo do zamer...

uglavnem ne razumem....

amm pa ja sm probu kadit... začel sem s cigaro :shock: pa sm vidu da to ni to ker zjutri ko se zbudiš maš jezik k da bi ga celo noč držu v soli in pol je čist tko čudno izsušen pa smradu se ne znebiš nikakor ne....
no pribu sm pa pol tut cigarete in tist občutek ko inhaleraš :roll: ha kako nej ga opišem... predstavli te si k da nekdo vas tišči ob steno in samo na prsa pritiska z nekim kamionom tako da prov čut'te da se vam bojo rebra zdaj zdaj zlomila..
zato sem vse skupaj pustil...

voljo je treba met da se odvadiš ampak ko se je užitek toliko večji ko enkrat dihaš s takšno lahkoto da kr poletiš :lol:
ne res ;)

LP

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe dec 09, 2005 11:27 am

Jst kadim 20 let, pa ne kašljam zjutraj. Tko da ne govori za vse isto. Če sem v družbi v kateri so pretežno nekadilci, tudi v lokalu ne prižgem cigareta, doma skoraj ne kadim(mogoče 1 do 2 cigareta, če sem več kot 10 ur skupaj doma). V službi kadim tam kjer je za to določeno pa še to mogoče 4 cigarete na dan, ko pa sem v kakem lokalu pa pokadim več(in to vedno na mestu, kjer je določeno za kadilce. Če pa sem kje v družbi na ulici, si pa lahko privoščim cigaret, ker nobenega ne ogrožam z njim.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe dec 09, 2005 11:36 am

pomojm je bass čist lepo povedu pa Dj_Em ma tut neki dobrih :) drgač pa še neki kar mi gre na živce pr cigaretah na splošno pa vem, da se kadilci (usaj vsi k jih jst poznam) zlo trudte, da bi pazl, ampk useen.. povsod k si u kkšnmu diskaču al pa klubu kjer so ljudje bl pijani pa je mal več gužve več k pol folka kadi in ma skos cigarete v roki.. ful zakon ne, tm ga densa pa maha s tistim okol pa tm se kje gužvaš pa usak ta drug čik v roki.. to pa je tolreantno? mislm predvsem pol na prežgane obleke pa kožo ipd.

drgač se pa strinjam ja.. kadilci majo po nekej letih ogabno rjavo-rumene zobe, zadah majo tak, da se z večino pogovarjat ne morš več pa večina po dolgotrajnem kajenju dobi tist kašelj k se skor zadav predn se odkašlja ja, cune jim smrdijo, sami smrdijo, lasje smrdijo..

evo pa še ena redkih oblik kadilcev k jih sovražm, so pa tisti k kadijo v avtih.. recmo prerdn si uzameš čik iz škatle, si ga pržgeš pa pospravš use nazaj pa pol skos kadiš med vožnjo, k ti zmanjša pozornost na cesto, pol pa po možnosti še z mobitelom v roki... :roll: :roll: pa recmo, da men kdo pržge čik v avtu je pa sam :-:o :-:o :-:o

lp
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe dec 09, 2005 11:41 am

Včasih je blo beli vs. rdeči. Danes je pa kadilci vs. nekadilci.

Ko sem zaštopal koga ki je kadil v avtu se mislu da bom umru zravn. In to enga za drugim n 50 kilometrski relaciji. :ne
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe dec 09, 2005 12:10 pm

eclipse_R je napisal/-a:pomojm je bass čist lepo povedu pa Dj_Em ma tut neki dobrih :) drgač pa še neki kar mi gre na živce pr cigaretah na splošno pa vem, da se kadilci (usaj vsi k jih jst poznam) zlo trudte, da bi pazl, ampk useen.. povsod k si u kkšnmu diskaču al pa klubu kjer so ljudje bl pijani pa je mal več gužve več k pol folka kadi in ma skos cigarete v roki.. ful zakon ne, tm ga densa pa maha s tistim okol pa tm se kje gužvaš pa usak ta drug čik v roki.. to pa je tolreantno? mislm predvsem pol na prežgane obleke pa kožo ipd.

drgač se pa strinjam ja.. kadilci majo po nekej letih ogabno rjavo-rumene zobe, zadah majo tak, da se z večino pogovarjat ne morš več pa večina po dolgotrajnem kajenju dobi tist kašelj k se skor zadav predn se odkašlja ja, cune jim smrdijo, sami smrdijo, lasje smrdijo..

evo pa še ena redkih oblik kadilcev k jih sovražm, so pa tisti k kadijo v avtih.. recmo prerdn si uzameš čik iz škatle, si ga pržgeš pa pospravš use nazaj pa pol skos kadiš med vožnjo, k ti zmanjša pozornost na cesto, pol pa po možnosti še z mobitelom v roki... :roll: :roll: pa recmo, da men kdo pržge čik v avtu je pa sam :-:o :-:o :-:o

lp

Na plesiščih je bil vedno problem cigaret, zato so v mal bolj uglednih diskačih prepovedal pijačo in cigarete na plesiščih. V pajzlnih je pa to še vedno problem.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov