Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr jul 12, 2006 9:01 am

Mad je napisal/-a:...ker so imeli Mec Gyverjeve serije skozi celo otroštvo :P :P :P no mali nož vseno ne smeš kazat... jaz imam vedno v prtljažniku en malo večji pa me ne ustavljajo in ne sprašujejo ko pa me bodo bom pač spet na Hrvaškem dal 8000 sit za drugega ;)

Jah sej so tut tukaj že poceni - jst ga kot potapljač(kao-probal bit, zdej pa ne jadem nobenega časa več) lahko imam v prtljažniku zraven opreme - klina je pa 13cm dolga.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Sr jul 12, 2006 9:47 am

nebivedu je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:...ker so imeli Mec Gyverjeve serije skozi celo otroštvo :P :P :P no mali nož vseno ne smeš kazat... jaz imam vedno v prtljažniku en malo večji pa me ne ustavljajo in ne sprašujejo ko pa me bodo bom pač spet na Hrvaškem dal 8000 sit za drugega ;)

Jah sej so tut tukaj že poceni - jst ga kot potapljač(kao-probal bit, zdej pa ne jadem nobenega časa več) lahko imam v prtljažniku zraven opreme - klina je pa 13cm dolga.
...poceni? pojdi v lovca vprašat za Gerberjev Gator - jaz sem ga v oregonu dobil za 28 USD tip ti pa da gor ceno 17000 ... primerjaj - pol Nieto v Puli jih dobim 2 x ceneje kot tu pa tudi Fox ki je smet je pri nas dražji kot v Trstu za 20 eur ... Sheffield, Buck - Colt in podobne raje ne vprašam ker bi me verjetno kap, ko bi povedali ceno :P :P :P
Priponke
G06079.gif
Gator od Gerberja... najcenejši zares dober nož .
G06079.gif (11.22 KiB) Videno 6681 krat
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr jul 12, 2006 11:11 am

Mad je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:

...poceni? pojdi v lovca vprašat za Gerberjev Gator - jaz sem ga v oregonu dobil za 28 USD tip ti pa da gor ceno 17000 ... primerjaj - pol Nieto v Puli jih dobim 2 x ceneje kot tu pa tudi Fox ki je smet je pri nas dražji kot v Trstu za 20 eur ... Sheffield, Buck - Colt in podobne raje ne vprašam ker bi me verjetno kap, ko bi povedali ceno :P :P :P

Odvisno v kateri štacuni kupuješ. cityM je imel gerberjevo orodje po 18000 sit, v lovcu so ga imeli po 17.900, v kranju pri archerju pa po 12.000 - isti komplet.
Sam uporabljam gerberjevo orodje že 15 let, pri 18ih sem si kupil klešče, pa do sedaj še vedno odlično delajo - edino odpirač za konzerve sem zlomil.

Kar se pa nožev tiče pa poznam par ljudi, ki so delali puškarsko šolo v borovljah in oni se poznajo z vsemi temi uvozniki orožja in lahko hitro dobim kako dobro varianto.

Buck je pa pri nas precenjen in je na splošno predrag, ker ni niti ne vem kaka kvaliteta.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr jul 12, 2006 11:30 am

...Buck mora prvo bit original pol obstajajo kopije ki resnično niso za nič - imam pa en Buck 110 od leta 96, ki sem ga dal samo enkrat nabrusit - ko se mi je zlomil in drži žiletko zelo dolgo ;) zanj sem dal v Kanadi 70 usd ne kanadskih da ne bo pomote ... spodaj je še en fox 576 iz C 440 in Gator 650 od Gerberja ...
Priponke
IMG_0498.jpg
...vsi trije - Gerber , Fox in Buck ...
IMG_0497.jpg
Buck brije ...

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Sr jul 12, 2006 11:34 am

mal smo off topic :D
jst sm svoje v nemčiji naročil (smith & wesson)
Bad things happen to good people all the time for no reason!

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr jul 12, 2006 11:43 am

Zakaj bi pa hotem met Gerberja, ki ga pri nas ne dobiš pod 17 jurjov. :D
Nieto noži so pa dobri in tut pri nas niso dragi. no razen če se greš kakšme lovske fore z ročaji iz rogovja, ...

Mad, ta tretji zgleda kot made in Pakistan. :P
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr jul 12, 2006 11:53 am

red_mamba je napisal/-a:mal smo off topic :D
... Pa jao ljuudi ... v vsakem strelskem klubu kjer boš delal izpit za orožje in kjer se boš pogovarjal o nabavnem dovoljenju boš našel člane, ki se ukvarjajo z tem profesionalno na vsaki tekmi pridejo torej tudi uradni prodajalci orožja in kolikor mi je znano niso nič dražji od tujih kvečjemu dokler ne opraviš vseh usposabljanj streljaš z pištolo ki je v lasti kluba pol ko imaš papirje spoznaš ljudi, ki ti pomagajo do kosov ki so dodelani imajo milion predelav in izboljšav in lahko z malo sreče dobiš CUSTOM pištolo za nabavno ceno navadne brez davka ...je pa druge roke kar pomeni kvečjemu to da ti jo ne bo potrebno obdelovat(mehanizma - pilit ostrih robov ter tekalnih površin) in menjavat raznih delov ter dodajati boljše opreme - mortizerjev kočnic itd ;) tudi tu obstaja tuning ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr jul 12, 2006 12:04 pm

Samotar je napisal/-a:Zakaj bi pa hotem met Gerberja, ki ga pri nas ne dobiš pod 17 jurjov. :D
Nieto noži so pa dobri in tut pri nas niso dragi. no razen če se greš kakšme lovske fore z ročaji iz rogovja, ...

Mad, ta tretji zgleda kot made in Pakistan. :P
...ja malo je krajši zato čudno izgleda vlekel sem iz kamionske gume en kos ene kontejnerske plombe in pozabil na prvo pravilo - ne uporabljaj noža za drugo kot za rezanje - to ni izvijač in sem ga zj...l no Nieto so dobri, vendar če pogledaš tisti prvi od treh me je stal 28 usd - manj kot Nieto iste velikosti in je neprimerno boljši material ... plus tega ima ležaj na ohišju kjer je pritrjen na ročaj in ročaj je iz Zitela - neke alu mase luknjičaste oblike majhne teže prelit z posebno gumo zeelo prijetno na otip in z vzorcem Aligatorjeve kože - to pa zato, ker so pogruntali da ta vzorec preprečuje drsenje v roki ;) Nieto Fox in podobni so še sto let za Fiskarsom - proizvajalcem škarij, rezil , orodij in nožev kot je Gerber ;) L.p. Mad

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr jul 12, 2006 12:09 pm

gerber je bil vedno pojem kvalitete.

A imajo še doživljensko garancijo? Vsaj na orodje kiga imam jaz sem jo dobil.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr jul 12, 2006 12:14 pm

nebivedu je napisal/-a:gerber je bil vedno pojem kvalitete.

A imajo še doživljensko garancijo? Vsaj na orodje kiga imam jaz sem jo dobil.
...Da.

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Sr jul 12, 2006 7:27 pm

Mad je napisal/-a:
... Pa jao ljuudi ... v vsakem strelskem klubu kjer boš delal izpit za orožje in kjer se boš pogovarjal o nabavnem dovoljenju boš našel člane, ki se ukvarjajo z tem profesionalno na vsaki tekmi pridejo torej tudi uradni prodajalci orožja in kolikor mi je znano niso nič dražji od tujih kvečjemu dokler ne opraviš vseh usposabljanj streljaš z pištolo ki je v lasti kluba pol ko imaš papirje spoznaš ljudi, ki ti pomagajo do kosov ki so dodelani imajo milion predelav in izboljšav in lahko z malo sreče dobiš CUSTOM pištolo za nabavno ceno navadne brez davka ...je pa druge roke kar pomeni kvečjemu to da ti jo ne bo potrebno obdelovat(mehanizma - pilit ostrih robov ter tekalnih površin) in menjavat raznih delov ter dodajati boljše opreme - mortizerjev kočnic itd ;) tudi tu obstaja tuning ... L.p. Mad

jaz sem govoril o nožih znamke Smith & Wesson ne revolverjih in pištolah :D

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr jul 12, 2006 7:35 pm

red_mamba je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:

... oprosti ...

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Če jul 13, 2006 6:09 am

Mad je napisal/-a:
red_mamba je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:

... oprosti ...

ni pene :P

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Beastmaster Če jul 13, 2006 12:05 pm

Kar se tiče pipcev prisegam na Opinel!
Drugače se pa v moji zbirki najde tudi leatherman, tanto, bowie.....
No plus ročno kovan posnetek angleškega dolgega meča in par bajonetov(novejših in starejših)!
Hehehehe rezila so kul :-P !

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če jul 13, 2006 12:13 pm

dros je napisal/-a:Kar se tiče pipcev prisegam na Opinel!
Drugače se pa v moji zbirki najde tudi leatherman, tanto, bowie.....
No plus ročno kovan posnetek angleškega dolgega meča in par bajonetov(novejših in starejših)!
Hehehehe rezila so kul :-P !
...meni je kot likovni izdelek - OPINEL je tudi zdrav ker ti če poješ jabolko ki si ga olupil z njim v telo prišlo železa kar ga potrebuje telo za normalno funkcioniranje cel dan ;) (velja za tiste starejše kovane ne te nove inox!) ni mi pa všeč da ga operem pol pa ne morem odpret noža še pol dneva ;) L.p. Mad Tanto - čigav - od Colt steel-a sem ga imel pol pa si ga je nekdo zaželel in si postregel kot z mag Lite ki sem ju imel vedno z seboj v avtu pardon Dyani ...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če jul 13, 2006 12:28 pm

Letherman je meni osebno samo bleda senca gerberja, samo v sloveniji se pa prodaja na veliko.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če jul 13, 2006 12:55 pm

nebivedu je napisal/-a:Letherman je meni osebno samo bleda senca gerberja, samo v sloveniji se pa prodaja na veliko.
...ja samo pri nas itak vsak pade dol na reklamo in prodajajo se drage stvari bolje kot dobre stvari ... :P :P :P kako kaj meje vrta si pogledal če se kaj premika ? ;)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če jul 13, 2006 1:25 pm

Mad je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Letherman je meni osebno samo bleda senca gerberja, samo v sloveniji se pa prodaja na veliko.
...ja samo pri nas itak vsak pade dol na reklamo in prodajajo se drage stvari bolje kot dobre stvari ... :P :P :P kako kaj meje vrta si pogledal če se kaj premika ? ;)

Na mejah ni nobenih sprememb, že več kot 2 leti hodijo naokoli in se me izogibajo.

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Beastmaster Če jul 13, 2006 2:06 pm

Ta starih opinelov se ne pere, gre takoj ročaj v k...c, mokra krpa pa obrišeš.
Mini tanto z gumjastim ročajem od Cold steela, kupil v Minchnu na Marien platzu pri vodnjaku, odlična štacuna za take zadeve!
Od leathermana multifunkcijsko orodje je res tako - tako, za pipče pa še nisem slišal da bi se kdo pritoževal.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če jul 13, 2006 2:44 pm

Tut pipci od lethermana se skrijejo pred gerberjem.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov