Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
cakani
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a cakani Če jun 21, 2007 9:07 am

na cetis v celju gres zjutraj ce vlozis do 10ih se mi zdi, dobis potni list se isti dan, se splaca gor poklicat pa prasat kaj moras met s seboj in to je to

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Če jun 21, 2007 9:41 am

neka varianta je da izredno naročiš potni list...mal več plačaš, pa jo dobiš v dveh dneh(en dan je blo poštnine).pri bratu se je tk naredilo, ker je odhaju v Grčijo

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Če jun 21, 2007 10:07 am

eclipse_R je napisal/-a:kaj pa tisto s kontrolami dokumentov na mejah? a so? če jih ni grem tvegat, če me pa ustavjo, me pa ustavjo, oz. se neumnga nardim?

lp

Če te bo najdu, da si brez dokumenta, bo še kazen plaču. Tud če te naš policaj spusti čez mejo, te lahko drug madžarski policaj preveri. Seveda te bo poslal nazaj na slovensko mejo. Naši policaji, ti bodo pa še kazen napisal, ker nimaš nobenega dokumenta, s katerim bi se izkazoval. Kazni pa niso mejhne.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če jun 21, 2007 12:22 pm

Potni list sem dobil tako expresno hitro da še danes ne vrjamem. Ker sem bil ravno tam sem šel kar na jeseniško UE, bil je četrtek, povedal sem da dokaj nujno saj do srede rabim potni list zaradi službe, ker do sedaj je bila OI dovolj. Torej v četrtek so mi 'vzeli naročilo' kot nujen primer. V petek dopoldne so me pa že klical od doma, da je potni list prišel. Torej je bil narejen in poslan še isti dan kot sem ga naročil. 8)

Vzel sem tanjšo verzijo in sem ga plačal že na UE na Jesenicah. Cena je bila popolnoma enaka, kot če bi ga dobil v normalnem postopku.

Tko da v vsakem primeru rabijo max 4 dni da ti ga nardijo, če pojamraš da ga nujno rabiš.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če jun 21, 2007 12:28 pm

Uribobo je napisal/-a:
eclipse_R je napisal/-a:kaj pa tisto s kontrolami dokumentov na mejah? a so? če jih ni grem tvegat, če me pa ustavjo, me pa ustavjo, oz. se neumnga nardim?

lp

Če te bo najdu, da si brez dokumenta, bo še kazen plaču. Tud če te naš policaj spusti čez mejo, te lahko drug madžarski policaj preveri. Seveda te bo poslal nazaj na slovensko mejo. Naši policaji, ti bodo pa še kazen napisal, ker nimaš nobenega dokumenta, s katerim bi se izkazoval. Kazni pa niso mejhne.

U bistvu je za samo ugotavljanje identitete dovolj že vozniško dovoljenje. Kvečjemu če obstaja kazen za prestop meje brez ustreznih dokumentov, ampak s tem pa nisem dobro seznanjen. Te pa včasih tudi tuji cariniki spustijo čez mejo tudi že z vozniško. Vsaj avstrijski in hrvaški so bili tako dobri...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Avoid
Nov uporabnik

Napisal/-a Avoid Če jun 21, 2007 3:02 pm

Meni je pa potni list potekel mesec dni nazaj, in sem ugotovil 4 dni pred odhodom na hrvaško, dal delat, je napisala list zraven nujno do četrtka in v četrtek zjutraj je poštar zvonil da podpišem :)
Sem bil pa zelo pesimističen glede tega, a jo bodo naredili v roku ali ne. Sem mel mnenje da kar na kup vržejo vse pa ko pride na vrsto, pride. Na srečo sem se motil 8)
Every forgotten second is a past

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Če jun 21, 2007 3:42 pm

Nam so rekli, da je treba čakati 7dni in ne 7 delavnih dni.. no.. danes je sedmi delaven dan pa ga še ni :D

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Če jun 21, 2007 11:25 pm

pilgrim je napisal/-a:vozniška je veljaven osebni dokument - najverjetneje! preveri.

ne...
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Tu_Nera
Novinec

Napisal/-a Tu_Nera Pe jun 22, 2007 12:46 pm

pri osebni dobiš potrdilo da si si jo dal delat mogoče pri potnem tudi
Slika :ewil:

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Pe jun 22, 2007 4:17 pm

Pri potnem listu tudi dobiš podoben kartonček, samo nevem kaj ti to pomaga.
Stane pa izdelava potnega lista dobrih 36€.
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR Pe jun 22, 2007 9:56 pm

Nejko87 je napisal/-a:
pilgrim je napisal/-a:vozniška je veljaven osebni dokument - najverjetneje! preveri.

ne...

Kaj ne ? Vozniško dovoljene je veljaven osebni dokument. Ni pa dokument s katerim bi lahko prehajal meje.

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Pe jun 22, 2007 10:10 pm

Samo ti če greš na mejo z potnimi listi jih ponavadi ne pregledajo (hrvati občasno).. če maš pa potne liste + osebno.. pol pa pregledajo use!

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR Pe jun 22, 2007 10:12 pm

Posploševat pa spet ne. Nam navečkrat ne gledajo dokumetov pa je vmes potni list, osebna in šše pasji potni list.. Npr. Italjan ti bo največkrat sam pogledov od delč in vidu da so SLO dokumeti pa bo sam pokimal.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov