stench je napisal/-a:Še en ˝kurcšlus˝
Bošnjaki: prebivalci na ozemlju Bosne in Hecegovine, ki so muslimani po verpizpovedi in se nimajo ne za Hrvate in ne za Srbe po narodnosti.
Potem so pa še dve veliki skupini v BIH.
Srbi: ki živijo v BIH, ki so pravoslavne vere in so Srbi po narodnosti.
Hercegovci: To so pa katoliki, ki so Hrvati po narodnosti
nebivedu je napisal/-a:dj_em;
Ne dajem ljudi v en koš. In tut osebno nimam nič proti kateremukoli človeku. Samo v sloveniji je uradni jezik slovenski na javnih mestih - to je treba spoštovat. In osebno me moti, če človek živi 20 let tukaj pa noče govorit slovensko - za takega je nepovraten živinski vagon do njegove države, pa naj bo to avstric, italjan ali kdorkoli iz katerekoli druge države (al pa z balkana).
Če so prišli delat v slovenijo, potem naj delajo, me ne moti - moti pa me takoj ko začnejo piskat, da ne dobijo dela in da bodo živeli od naše socialne pomoči. Nak, za tujce jst ne plačujem, mamo svojih ljudi na robu preživetja preveč in je treba prvo za njih poskrbet.(samo vlada rabi glasove in prvo za ostale, potem pa šele za naše - na žalost)
Demokracija je lahko pri njih doma - tam lahko počnejo karkoli hočejo - dokler so v javnosti pa veljajo zanje tako kot zame slovenski zakoni - torej uradni jezik(slovenščina), spoštovanje slovenskih zakonov in bonton.
Glede tega, "zakaj se ne vrnejo nazaj" - sem pa lepo povedal - tisti, ki so pribežali sem zaradi vojne in so begunci (govorim samo in izključno za te ljudi), se na to nimajo več za sklicevat - vojne je konec in lahko se vrnejo v njihovo državo.
Nimam pa nič proti delavnem človeku, pa tut če samo ulce pometa(vsako delo je častno). Kam pa on daje denar od plače je pa meni vseeno - važno, da je plačal davke - ostalo je njegovo in s tem lahko počne karkoli, tako kot jaz ali ti.
Kar se pa tiče tega, da bi imel strah pred "čefurji" se pa orenk motiš, jst s temi ljudmi nimam problemov. Na splošno z nikomer nimam problemov. To ti lahko vsi ki jih poznam zatrdijo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov