Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po okt 08, 2007 9:52 pm

no da se dotaknem prvo plač :!:

ali res mislite da bo nek manager ki vodi uspešno firmo dobival borih npr. 5.000€, seveda ne :!: manager bo dobival vsaj še 5x tolikšen znesek? zakaj? manager žrtvuje svoj ČAS, svoje ZNANJE in svoj UGLED katerega si je pridobil z časom in z uspešnim vodenjem firme, zato vi/mi kateri smo na teh položajih na katerih pač smo si ne bomo "belili" glave s tem joj kaj čmo pa z tem partnerjem kaj čmo z tem delom itd.....vas/nas to ne zanima, vas/nas zanima samo to kako je delo opravljeno in koliko bomo dobili na koncu plače, mar ni tako?

seveda si manager krke zasluži cca. 10 mio sit plače, poglejte kaj je naredil iz nje? popeljal je krko na trge na katere praktično ni imela dostopa :!: na trg ki se imenuje RUSIJA :shock:

veliko teh managerjev dela od jutra do večera a problem je v tem ker vi/mi tega ne vidimo in potem še govorimo:" joj koliko ima ta plače koliko ta". za večjo plačo se je treba malo izobraževati in temu primerno napredovati....

kar se tiče balkanskih plač in evropskih cen je pa tako:
sami smo želeli iti v evropo in to kar smo hoteli smo tudi dobili :!: namesto da delate pozitivne stvari in ste/smo veseli ker imate/imamo službe kakršne pač imamo ( ne glede na status) in dejansko nismo odvisni od nikogar. seveda, veliko ljudi ima še večjo plačo veliko je tistih ki imajo še nižjo plačo a bistvo je v tem da morate biti zadovoljni sami pri sebi ( z tem kar trenutno imate) in stremeti po še večjem in boljšem in ne jokati kako so šle cene navzgor itd.....treba je prilagoditi standard življenja denarnici primerno in porabljati toliko kolikor lahko.

pa naj opomnim za primer: v slo je plača za vsaj 3x večja kot je ta v bih, a cene verjeli ali ne so ISTE ( živila itd.....)

@nebivedu: delamo zato da PREŽIVIMO ker nekateri nimajo ustrezne izobrazbe ( starejši sloj prebivalcev) ti ne smejo reči NE!TEGA NE BOM DELAL! že isto sekundo bood na cesti....delamo zato da imamo več kot ostali, delamo zato de se izpopolnjujemo....itd....

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po okt 08, 2007 10:14 pm

adis je napisal/-a:@nebivedu: delamo zato da PREŽIVIMO ker nekateri nimajo ustrezne izobrazbe ( starejši sloj prebivalcev) ti ne smejo reči NE!TEGA NE BOM DELAL! že isto sekundo bood na cesti....delamo zato da imamo več kot ostali, delamo zato de se izpopolnjujemo....itd....

Ne nakladaj. Še nobenga nisem videl, ki bi delal za zabavo - vsi delamo samo za eno stvar in to je PLAČA! Torej razmišljaj v tej smeri.

Sam sem tudi nekoč delal od 12 do 16 ur na dan. Pa sem potem dobil še eno plačo nagrade na 3 mesece in bil vesel kot radio. Ampak ko sem pa zvedel, da človek, ki naj bi me pa nadziral in poročal šefom, kok sem jaz naredil (delal pa ni čisto nič, samo po glavi mi je sral cele dneve), dobi 24X več (jaz sem dobil 150.000 sit na 3 mesece, tista oseba pa 1.2 miljona na mesec nagrade), sem jim pa rekel, JE*BITE SE in od takrat ne delam niti 5 minut več, kot moram po pogodbi. Tam pa piše samo 8 ur na dan in nič več.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po okt 08, 2007 10:22 pm

tomson je napisal/-a:za info da se vam bodo cedile sline: direktor Krke zasluži letno bruto več kot 500.000€ = cca. 42.000€/mesec = cca. 10.mio SIT

....ma naj zasluži ni problema, če so tudi delavci adekvatno (normalno) plačani in v Krki so, tudi tisti s poklicno izobrazbo .....na k.... mi gre pa TUš, ki je kao drugi najbogatejši človek SLO plača pa trgovce 400 eu....enako Špar (Mercator malo bolje)Lidl, Hofer..ciganija od ciganije(Luka, kot je Mad napisal).... v našem koncu Terme Čatež - 200 delavcev, ki jih gor drži 500- 600 eur(tudi z višjo izobrazbo) ..njih deset izbranih pa po 5000 jurjev....ma nabijem jih vse nekam.....

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po okt 08, 2007 10:24 pm

nebivedu je napisal/-a:
adis je napisal/-a:@nebivedu: delamo zato da PREŽIVIMO ker nekateri nimajo ustrezne izobrazbe ( starejši sloj prebivalcev) ti ne smejo reči NE!TEGA NE BOM DELAL! že isto sekundo bood na cesti....delamo zato da imamo več kot ostali, delamo zato de se izpopolnjujemo....itd....

Ne nakladaj. Še nobenga nisem videl, ki bi delal za zabavo - vsi delamo samo za eno stvar in to je PLAČA! Torej razmišljaj v tej smeri.

verjetno nisi prebral do konca ne? napisal sem da PREŽIVIMO = PLAČA! neboš verjel so ljudje ki hodijo v službo da se družijo z drugimi ljudmi, da se učijo ter da kvalitetno zapolnijo svoj dan, ni vse v DENARJU

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po okt 08, 2007 10:28 pm

Seveda da ni vse v denarju, ampak da bi pa nekdo z veseljem hodil v službo, pa še nisem slišal.
Mogoče kak starejši, ki mu je dolgčas, pa mu je služba za popestritev, ampak jaz imam doma tok dela, dagrem v službo kr z odporom.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Po okt 08, 2007 11:27 pm

nebivedu je napisal/-a:Jst imam na srečo znanje ki je iskano povsod po svetu in večinaljudi, ki so imeli to znanje je 2 metra pod zemljo ali pa v pokoju.

Programiram v 50 let starih programskih jezikih - asembler in cobol. Službo imam zagarantirano, pa ker imam tudi kar nekaj let izkušenj iz programiranja programov za banke, se mi za plačo ni treba bati. Dela je pa samo za 8 ur na dan, potem pa grem iz službe, ker delo bo počakalo. Nadur ne plačajo, tko da niti ne poskušam ostati 5 minut dlje v službi. Je že bil en šef (brez znanja - politično nastavljena kura - petelin ni, ker nima j**c) pameten, pa je dobil nazaj odgovor, da če mu kej ni všeč, nej pa sam dela, tko da je zdej tih, ostali pa itak vejo kakšen sem in vejo, da jim bom u faco povedal, kar si mislim, pa me raj pr mer pustijo. Z mojim šefom se pa full razumeva, pa drug drugemu hrbet krijeva v primerih, ko so višji pametni.
:EE ... kakor po navadi ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R To okt 09, 2007 12:02 am

nebivedu je napisal/-a:Seveda da ni vse v denarju, ampak da bi pa nekdo z veseljem hodil v službo, pa še nisem slišal.
Mogoče kak starejši, ki mu je dolgčas, pa mu je služba za popestritev, ampak jaz imam doma tok dela, dagrem v službo kr z odporom.

jaz grem pa z veseljem v službo ;) zarad družbe, načina dela, plače in pa dela z ljudmi

lp
Slika

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To okt 09, 2007 8:54 am

nebivedu je napisal/-a:Jst imam na srečo znanje ki je iskano povsod po svetu in večinaljudi, ki so imeli to znanje je 2 metra pod zemljo ali pa v pokoju.

Programiram v 50 let starih programskih jezikih - asembler in cobol. Službo imam zagarantirano, pa ker imam tudi kar nekaj let izkušenj iz programiranja programov za banke, se mi za plačo ni treba bati. Dela je pa samo za 8 ur na dan, potem pa grem iz službe, ker delo bo počakalo. Nadur ne plačajo, tko da niti ne poskušam ostati 5 minut dlje v službi. Je že bil en šef (brez znanja - politično nastavljena kura - petelin ni, ker nima j**c) pameten, pa je dobil nazaj odgovor, da če mu kej ni všeč, nej pa sam dela, tko da je zdej tih, ostali pa itak vejo kakšen sem in vejo, da jim bom u faco povedal, kar si mislim, pa me raj pr mer pustijo. Z mojim šefom se pa full razumeva, pa drug drugemu hrbet krijeva v primerih, ko so višji pametni.

Imaš še 5-10 let časa preden te šmrkarija, ki danes programira že pri 10 letih ne povozi...je pa res da sigurno ne bodo programeral v asemblerju.

Ljudje sigurno delajo z užitkom in take je treba. Samo taki nosijo dodano vrednost v izdelke in storitve. Vsekakor je tudi njim tako lažje delati.

Nekateri direktorji si sigurno zaslužijo visoke plače. Žal je večina direktorjev v državnih podjetjih, ki si to sigurno ne. Še posebej če so politično nastavljeni za delanje pizdarij in preusmerjanja kapitala nazaj v žepe nastavljalcev.

Sicer pa, kaj pa danes predstavniki podjetniških sindikatov zahtevajo glede povišanja plač. POČAKAJTE, da bodo najprej podjetja zaživela na podlagi dobre gospodarske rasti (ki je dokazano samo na podlagi DARSovega miljardnega(€) zadolževanja za izgradnjo avtocest), potem boste pa tudi vi prišli na evro plače. Seveda. Najprej nafotrajmo sitega potem pa še umrlega od lakote.

Bomo videli je rekel ta slepi.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To okt 09, 2007 9:33 am

FBR, vedno manj je možnosti, da bi me novi rodovi povozili. Ravno v tem je tudi problem moje službe. Ni ljudi, ki bi to še znali delat, se pa tako programiranje še ne bo končalo kmalu - še v bolj razvitih državah ves bančni software deluje na cobolu in asemblerju, ker ni hitrejšega izvajanja v nobenem drugem programskem jeziku (pa tut podatkov ni tok veliko).

Velika večina direktorjev je marionet, vladajo jim pa tisti iz politike, zato sem sam mnenja da si ne zaslužijo take plače. Pa večina jih ima okoli sebe svetovalce, tko da jim ni treba nič delat - še ena točka manj za visoko plačo.

Uporabniški avatar
Niva13
Uporabnik

Kraj: planet Vulcan

Napisal/-a Niva13 To okt 09, 2007 11:20 am

eclipse_R je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Seveda da ni vse v denarju, ampak da bi pa nekdo z veseljem hodil v službo, pa še nisem slišal.

jaz grem pa z veseljem v službo ;) zarad družbe, načina dela, plače in pa dela z ljudmi

lp

enako :D ampak nas je malo takih
@w~ b#0n~

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo To okt 09, 2007 12:11 pm

Ko ste že omenjali Krko.

Krko v Rusijo ni pripeljal trenutni direktor g. Colarič ampak bivši direktor g. Kovačič. Trenutni direktor ima (pisalo na Trenjih) 21.000€ bruto mesečne plače. Ampak tukaj se pojavi problem, ker imajo vsi direktorji sklenjene individualne pogodbe, v katerih so še razne ugodnosti ter bonusi in nagrade.

Krka je delniška družba, v kateri država nima nobenega vpliva, zato koliko ima direktor plače v glavnem niti ni važno, saj ne gre nič iz našega žepa. Zavedajte se, da Krka VSE delavce plačuje nadpovprečno dobro, s tem da dobivajo 13, včasih pa tudi 14 in tudi 15 plačo..

Mene zanima zakaj imajo neki f***ing direktorji knjižnic po 5.000€ bruto plače :?: Kakšno odgovorno delo on opravlja? To pa postane problem, saj jih plačuje država in s tem mi davkoplačevalci.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To okt 09, 2007 12:41 pm

@sh3bo: seveda krka je d.d.

kar se tiče državnih podjetij in njihovih plač pa je stanje pač kakršno je, ljudje si izplačuje plače v skladu z pogodbenimi določili, treba je počakati na dokončne napovedane privatizacije z strani države. sedaj ko ima kontrolo država je še ok za te iste uslužbence, treba je le počakati da pridejo nekatera BIG državna podjetja v privatizacijski postopek in s tem napovedan umik države iz njih ( 25% + 1 delnica - država bo obdržala) ter ko bo privatni sektor + tujci prevzeli vodenje bo sama evidenca plač veliko veliko bolj urejena in temu tudi bolj primerna

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To okt 09, 2007 2:08 pm

Jest pa mislim, da so plače vredu vsaj strošek za delodajalca.

Država krade delavcu cca 60 procentov bruto plače ostane državi, 40 procentov pa dobi delavec kot neto plačo. Se pravi od 1000 evrov pobere država 600 evrov, delavec pa dobi 400 evrov se prav tisti, ki dobi 800 evrov neto plače ma bruto lahko 1600 evrov ampak to so max. procenti do -60% gre to vse skupaj oz. manj.

To je problem, plače se vredu ampak kriva je država, državne firme PODN, zasebne firme plače vredu. DOKAZ !!!!

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson To okt 09, 2007 2:57 pm

sašo5 je napisal/-a:
tomson je napisal/-a:za info da se vam bodo cedile sline: direktor Krke zasluži letno bruto več kot 500.000€ = cca. 42.000€/mesec = cca. 10.mio SIT

....ma naj zasluži ni problema, če so tudi delavci adekvatno (normalno) plačani in v Krki so, tudi tisti s poklicno izobrazbo .....na k.... mi gre pa TUš, ki je kao drugi najbogatejši človek SLO plača pa trgovce 400 eu....enako Špar (Mercator malo bolje)Lidl, Hofer..ciganija od ciganije(Luka, kot je Mad napisal).... v našem koncu Terme Čatež - 200 delavcev, ki jih gor drži 500- 600 eur(tudi z višjo izobrazbo) ..njih deset izbranih pa po 5000 jurjev....ma nabijem jih vse nekam.....

trgovka v trgovini ne bo bila nikoli enako plačana enako kot pa farmacevt (izobrazba :!: )
glej, manageri si izplačujejo bajne vsote, dividende itd., boli njih za druge, samo da sami lepo živijo :roll:
logično :?: DA
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To okt 09, 2007 3:50 pm

manager kateri prevzame RIZIK IN ODGOVORNOST je zato PRIMERNO PLAČAN in PRIMERNO NAGRAJEN, ostali ki si ne upajo prevzeti odgovornosti zaradi pomanjkanja znanja itd....pa naj bodo plačani toliko kolikor naredijo oz. ustvarijo nekih dobrin v neki firmi

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Napisal/-a tomson To okt 09, 2007 4:15 pm

adis je napisal/-a:manager kateri prevzame RIZIK IN ODGOVORNOST je zato PRIMERNO PLAČAN in PRIMERNO NAGRAJEN, ostali ki si ne upajo prevzeti odgovornosti zaradi pomanjkanja znanja itd....pa naj bodo plačani toliko kolikor naredijo oz. ustvarijo nekih dobrin v neki firmi

točno tak :!:

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To okt 09, 2007 8:15 pm

tist maneger, ko uspešno vodi karkoli in posluje s dobičkom, si lahk nameče lepo vsoto dnarja...me ne moti (zsluži si).moti me, da bi pa potem lahko delavcu pa privoščil malo bolšo plačo (vsaj postopoma), ne pa da je škrt in sam za sebe skrbi.tud delavci z slabo izobrazbo so ljudje in ne sužnji.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To okt 09, 2007 9:55 pm

adis je napisal/-a:manager kateri prevzame RIZIK IN ODGOVORNOST je zato PRIMERNO PLAČAN in PRIMERNO NAGRAJEN, ostali ki si ne upajo prevzeti odgovornosti zaradi pomanjkanja znanja itd....pa naj bodo plačani toliko kolikor naredijo oz. ustvarijo nekih dobrin v neki firmi

Adis, koliko managerjev v sloveniji je že odgovarjalo, če so kej zasrali?
So dobili odpoved, plačal pa še noben ni niti tolarja in sedaj niti centa zato, ker je celo firmo spravil v stečaj.

Tako da so prevzeli samo riziko, da jim mogoče ne uspe, odgovornosti pa nobene.
Ko pa se bo začelo managerje spraševati po odgovornostih, pa ko bodo prodal svoje kompletno premoženje zato, da bodo pokrili škodo ki so jo naredili, potem pa bomo lahko govorili o odgovornosti in riziku in o pravih managerjih, do takrat so pa samo dobro plačane marionete postavljene s strani vlade , ki jih plačujemo davkoplačevalci (govorim za državne firme).

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To okt 09, 2007 10:21 pm

@nebivedu: TOČNO TAKO kot si ti rekel! to maš pa prov!

prvo moramo spremeniti zakon, saj ta jasno ščiti managerja in ne-odškodovane delavce in ne-premoženje firme ker jasno tega poberejo lastniki/managerji. dokler bodo firme še v lasti države se lahko obrišemo pod nosom kaj kdo dela in kaj kdo ne dela od managerjev.

zato ponavljam ko bo večina slo firm odšla v privatizacijo in katere bodo prevzeli tujci ali pa tudi naši ljudje/delničarji itd...bodo stvari drugačne....tam se bo točno vedelo kaj kdo dela in kaj kdo ne dela in temu primerno nagrajen/kaznovan

take ki spravijo podjetje v stečaj pa treba vse nabrano premoženje pobrati in v zapor poslati! tu pa je že sum korupcije no če se tega dotaknem še, je pa jasno da korupcija je v vseh pogledih a kaj ko kos nima praktično nobene pristojnosti, je pač kot "ptica ki čivka v prazno". in ko sodišča začnejo funkcionirati bo minilo nekaj 100 let da se take stvari sploh da na "dnevni red sodišča" - stečaj x podjetja

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Napisal/-a tomson Sr okt 10, 2007 6:18 am

kosova komisija je itak sama skoruptivna

sam, a se je kdo izmed vas vprašal, kako so milijonari kot so Tuš, Akrapovič začeli :?:
zastavili so svoje premoženje, hišo, avtomobile, praktično vse, da so lahko odprli eno malo trgovinico, delavnico in potem delali 24/7, da so lahko prišli tako daleč, kot so
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov