Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ So nov 17, 2007 1:52 pm

Sem ti reko, da prodajalec z 100% feedbackom si ne bi privoscil nekoga nategovat za taki dnar...
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
smernik
Nov uporabnik

Napisal/-a smernik To nov 20, 2007 3:06 pm

no samo vseeno je veliko nategovalcev.

Eni si pač najprej nekaj časa nabirajo dobre ocene (feedback) na ebayu, potem pa na veliko in na hitro folk zajebejo. se je že zgodilo

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 So dec 08, 2007 9:42 am

Spet problem :roll: Pomojem ne bom več kupoval z ebaya...

V glavnem - začetek tedna sem nekaj zdilal na ebayu (pred tem sva se s prodajalcem vse zmenila glede prevoza in plačila), pol mi pa prodajalec ni poslal njegovih kontaktnih podatkov, da bi mu lahk plačal. Včer mi pa pošlje mail, da je dobil od nekoga v njegovi državi boljšo ponudbo in da se je odločil prodati njemu, ker bo zaradi cenejšega prevoza imel večji profit. A to sploh lahk nardi? Ker to se lahk pol vsak sam zmisle, če bi se premislu, da bi prodal robo - oz. mu je cena, ki jo je dosegla roba na ebayu premajhna ane.
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan So dec 08, 2007 11:35 am

Tak primer sem imel jaz. Vse e-maile sem posredoval ustrezni službi na Ebay. Vendar, ker nisem imel nobene finančne škode , so mi svetovali samo, da dam prodajalcu negativno oceno.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
Ac|d_Burn
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Ac|d_Burn So dec 08, 2007 12:01 pm

Mene tud zanima,ce se lahko obrnem na Ebay,mam dovolj cakanja na DHL.
Stvar je sledeca.6.11 sem dobil luci,ki sem jih kupil prek ebay-a,dostava je bla z DHL do Avstrije.Tam so nekaj zjebali in mi luci pripelali do mene v SLO,ampak ok,ce nebi bla ena izmed luci polomljena.Pisal sem trgovini,ki mi je rekla,da se naj obrnem na DHL.Sel sem tja kjer so napisali porocilo o skodi in bi naj to zdaj poslali njim.Medtem so to porocilo ze zgubili sem ga moral se 1x faxirat,do danes se pa nic novega.Placal sem preko nakazila.
Predlogi?
Se slika...Slika

Lp,Dejan

Uporabniški avatar
mihc182
Novinec

Kraj: Križe

Napisal/-a mihc182 So dec 08, 2007 12:08 pm

Sam da si jih dobil :lol:
-----TUNING IS NOT A CRIME-----

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ So dec 08, 2007 12:10 pm

dejan84 je napisal/-a:Spet problem :roll: Pomojem ne bom več kupoval z ebaya...

V glavnem - začetek tedna sem nekaj zdilal na ebayu (pred tem sva se s prodajalcem vse zmenila glede prevoza in plačila), pol mi pa prodajalec ni poslal njegovih kontaktnih podatkov, da bi mu lahk plačal. Včer mi pa pošlje mail, da je dobil od nekoga v njegovi državi boljšo ponudbo in da se je odločil prodati njemu, ker bo zaradi cenejšega prevoza imel večji profit. A to sploh lahk nardi? Ker to se lahk pol vsak sam zmisle, če bi se premislu, da bi prodal robo - oz. mu je cena, ki jo je dosegla roba na ebayu premajhna ane.

Skaj ne morem verjet da si spet naletel na nekega zajebanta... SI preprican da gledas prave feedbacke ? :)
Slika

Uporabniški avatar
mihc182
Novinec

Napisal/-a mihc182 So dec 08, 2007 12:14 pm

Svetujem ti da ne kupuješ na e bayu

Maš same slabe izskušnje!

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ So dec 08, 2007 12:53 pm

nasvet pa pol, mozakar.
Slika

Uporabniški avatar
mihc182
Novinec

Napisal/-a mihc182 So dec 08, 2007 12:56 pm

Kaj pa naj drugega nardi! Jaz že v drugo nebi kupoval prek takega če bi se mi samo enkrat naredl kj tacga.

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo So dec 08, 2007 1:29 pm

mihc182 je napisal/-a:Kaj pa naj drugega nardi! Jaz že v drugo nebi kupoval prek takega če bi se mi samo enkrat naredl kj tacga.

ampak raj odpiraš 234 tem za vsako stvar posebi, kokr da bi sam poisku... :!:

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino So dec 08, 2007 2:13 pm

Ac|d_Burn je napisal/-a:Mene tud zanima,ce se lahko obrnem na Ebay,mam dovolj cakanja na DHL.
Stvar je sledeca.6.11 sem dobil luci,ki sem jih kupil prek ebay-a,dostava je bla z DHL do Avstrije.Tam so nekaj zjebali in mi luci pripelali do mene v SLO,ampak ok,ce nebi bla ena izmed luci polomljena.Pisal sem trgovini,ki mi je rekla,da se naj obrnem na DHL.Sel sem tja kjer so napisali porocilo o skodi in bi naj to zdaj poslali njim.Medtem so to porocilo ze zgubili sem ga moral se 1x faxirat,do danes se pa nic novega.Placal sem preko nakazila.
Predlogi?

Lp,Dejan

Če je ena izmed luči polomljena,pošleš nazaj v trgovino(pri isti dostavni službi-torej DHL-to je na tvoje stroške,in trgovec ti mora poslati nove luči-stroški trgovca).Tak je bilo v mojem primeru, ko so mi poslali polomljene.Sem takoj poklical gor na firmo,so mi rekli naj poslikam zadevo in jim pošlem slike.Nakar so mi po faxu poslali nek obrazec,katerega sem izpolnil in priložil nazaj k polomljenim lučem.Na moje stroške je potem kurirska služba peljala luči nazaj v Nemčijo.Potem se pa čez nekaj časa dobil spet nove luči.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em So dec 08, 2007 3:27 pm

ma mene je tut model nategnu za dober denar ..
pa še ene 40 folka pa je očitno da gre za prevaro pa pristojni nč..

celo banka na katero je bil poslan mail niso nč nardil .. boli jih kita
od takrat naprej e bay no bay..

dokler ne vidm stvar pa primem v roke nedam denarja prej..

ni mi pa jasno zakaj če imate možnost da plačate po prevzemu ne izberete to opcijo ?

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo So dec 08, 2007 4:03 pm

ker je dost draži...pa še nima velik teh opcij(tujina)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So dec 08, 2007 4:04 pm

mihc182 je napisal/-a:Svetujem ti da ne kupuješ na e bayu

Maš same slabe izskušnje!

hehe sam ti pa si :lol:

js redno kupujem prek ebaya in sm se ze parkrat tut nategnil samo to pac vzames v zakup. stvari so tok cenejse, da te ucasih pac morjo nategnt mal.

na zadnje me je en ebay store iz kanade lepo za 250€ nategnll slo se je pa za distancnike za kolesa. stos je pa to da sm mu verjel da je se enkrat poslal in sem zamudil rok za prijavo neposlane posiljke, rok za to je samo 1 mesec.

drgac pa ostale stvari sm pa ponavad kr dobu, pa sm kupu ze projektor gor in ful enih stvari k so tm nekje do 500€.

nazadne sm dons zutri dobu tole:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... N.m313.lVI

cakam pa se na tole x2: :D

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... Y.m238.lVI

SEX I tell ya 8)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So dec 08, 2007 4:13 pm

off:
@mihc182: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 961#936961

zal ni videti... po "bistroumnih" izjavah po celotnem forumu
obenem pa vse najboljse in poboljsaj se
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 So dec 08, 2007 4:42 pm

BTW: @Voith: kok pa kaj napreduje projekt? kj novih slik?
Slika

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 So dec 08, 2007 5:05 pm

Jaz sem se 3x načakal (Paketi so hodili 3mesece) ... Sicer me niso še nategnili, enkrat sem pa bil jaz kriv, ker nisem opazil da ima prodajalec samo paypal. No potem pa ker je on pošilju lih 3maile na teden se je zavleklo ker mi ene cifren i hotel povedat ampak ko sem ga le prepričal (En mesec po koncu dražbe :D ) je le povedal zadnjo cifre za banko in stvar je prišla.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne dec 09, 2007 5:49 pm

zupi13 je napisal/-a:BTW: @Voith: kok pa kaj napreduje projekt? kj novih slik?

mah obolevam, ker ne dobim jebenega menjalnika ven iz unga sesutega, tko da sm dons ze razzagal pol zadnjega konca, ko bo spet kej cajta bom pa komplet avto razzagal. ce negre lepo bo slo grdo. zgleda da je lih tok karoserijo uzad zamaknl da mi ene kurceve gume drzijo tok, da ne gre nikamor.
tle neki tezim s tem pa ni haska lih: http://forums.rennlist.com/rennforums/s ... 403&page=2

drgac pa dobivam pocas vse dele za turbo look konverzijo, se prau komplet spredn konc razn haube, 911 spegle, rabm pa se front underpanel pa zad spodnje krilo. pol pa strihanje komplet na novo in to bo za enkrat to.

masina od TS gre pa najprej najvecjemu mojstru za p avtomobile v slo na en pregled, pol pa ce bo vse ok zamenjam se vse kar je potrosnega in vrzem not komplet drivetrain, klimo in ABS. edin stroma se mal bojim ker bo kr lustn to pomoje, pa cevke za bremze bom vse na novo bakrene potegnu.

bom updateal enkat ko se mi bo dal :)

lp

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Ne dec 09, 2007 6:59 pm

martin_krpan je napisal/-a:Tak primer sem imel jaz. Vse e-maile sem posredoval ustrezni službi na Ebay. Vendar, ker nisem imel nobene finančne škode , so mi svetovali samo, da dam prodajalcu negativno oceno.

Ravnokar sem podelil 3 negativne ocene prodajalcem, pri katerih sem zbidal predmete in jih vseeno niso hoteli prodati. En se mi sploh ni hotel javiti, en je rekel da se je predmet poškodoval, ko sem mu rekel, naj pošlje slike poškodovanega, se ni več javljal, en pa mi je pol ure po končani dražbi preprosto poslal e-mail, da ima boljšega ponudnika.

Nisem vedel kaj naj naredim, komu naj se pritožim, ebay-u jih ne moreš dokler predmeta nisi plačal, tako da sem jim ravno kar podelil negativne točke. Upam, da bodo toliko samokritični in ne bodo vrnili "milo za žajfo", kakor se je to zgodilo enemu znancu. Sploh te negativne točke kaj pomenijo pri meni kot kupcu?
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov