Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr nov 11, 2009 7:47 pm

No evo, jaz še kar iščem :)
Sem že bil skoraj odločen za HP Probook 4710s, vprašanje je samo bilo kje bi ga vzel. Ponudbo sem imel za 660 eur s tem, da bi imel 3GB rama in 320 GB disk.
Sem še spraševal za enega Asusa K70IO-TY020, za katerega mi je MacTron dal link.
Danes pridem v to trgovino (Akvonij v Šentjurju) in mi reče, da so danes dobili enga čist na novo Asus 16". Ki ima dosti boljše karakteristike kot HP. Malo jamram, da bi rad imel 17", se zanimam za bolj točne podatke o tisti 16- tki, gre poba na telefon, kliče tistega od koder naročajo, da bi dobil podatke za njega, ker jih še niso imeli, so ga pred parimi minutami dobili.
No nato izvem, da pa v ponedeljek dobijo čist iste Asuse vendar 17,3" za ceno 750eur (za gotovino)
Je pa tak, kot na na tejle strani
http://www2.saturn.de/webapp/wcs/stores ... sort=price
s to razliko, da bodo ti, ki jih dobijo imeli 500 GB disk. Grafika, procesor, rami je isto.
Kaj pravite? Mene zlo mika, za moje laične oči se mi zdi dosti boljši kot HP (procesor, grafika) pa še na oko je lep. Upam samo, da tisto ko sem slišal o pokvarljivosti Asusov ne drži :?

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr nov 11, 2009 7:57 pm

mišek je napisal/-a:Upam samo, da tisto ko sem slišal o pokvarljivosti Asusov ne drži :?

mam ze drugega (oba kupljena nova), pa se ni bilo problemov nikakrsnih
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr nov 11, 2009 8:13 pm

mišek: To je serija N70 tu ga imas pa predstavljenega se uradno (z moznostjo nadgradenj).
http://www.asus.de/product.aspx?P_ID=osNmnxBV4R5ABgrp

Jaz dam zeleno luc za taksno multimedijsko zadevco enako kot sem ti ze predstavil mainstream verzijo...
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr nov 11, 2009 8:36 pm

MacTron je napisal/-a:mišek: To je serija N70 tu ga imas pa predstavljenega se uradno (z moznostjo nadgradenj).
http://www.asus.de/product.aspx?P_ID=osNmnxBV4R5ABgrp

Jaz dam zeleno luc za taksno multimedijsko zadevco enako kot sem ti ze predstavil mainstream verzijo...

Pol praviš, da bi bila to dobra izbira :)
Tudi cena mi je še kar prijazna. Grafika je ta dobra ne? GT 220M, če bi jo primerjal s Ati 4330, za koliko je ta GT- ejka boljša?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Sr nov 11, 2009 9:04 pm

mišek je napisal/-a:Tudi cena mi je še kar prijazna. Grafika je ta dobra ne? GT 220M, če bi jo primerjal s Ati 4330, za koliko je ta GT- ejka boljša?

Ce primerjas ti dve grafiki med seboj dobis naslednje ugotovitve (bom bolj laicno razlozil) torej Nvidia GT 220M je grafika klase II medtem, ko je ATI Radeon mobility 4330 HD klasa III (kar pomeni, da je za eno klaso slabsa) GT 220M ima ze v startu 1024MB (1GB spomina) medtem ko ga ima 4330 512MB kar je sicer dovolj vendar v prednosti je tu Nvidia.. Se konkretno v stevilkah: Nvidia ima 500MHz procesor ter spomin 800MHz, 4330 pa 450MHz in spomin 600MHz.

No se predstavitev v testnem 3D Marks 06 programu:
- Nvidia GT 220M - rezultat 5880 tock.
- ATI Radeon mobility 4330 HD - rezultat 2777 tock.

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Pe nov 13, 2009 11:04 pm

Evo sosed prodaja mesec starega Acerja 6930 za 700€. Nov je bil 900€.

Intel Core 2 Duo P8400
Geforce 9600GS
640GB disk
16" monitor
4GB rama

Uporabniški avatar
dhajse
Nov uporabnik

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Po nov 16, 2009 3:32 pm

Pri prvem slab proc pri drugem pa grafika :P

Je pa zato temu primerna cena.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To nov 17, 2009 8:37 am

Računalnik še čakam, danes ali pa jutri bi naj prišli.

Zdaj me pa še nekaj zanima, na kaj je treba biti pozoren pri izbiri routerja?
Kakšna je razlika med njimi? Vidim, da so cenovni rang od manj kot 30 eur pa tudi preko 100 eur. Ko sem gledal v trgovini, kjer bom kupil rač. imajo najcenejšega za 28eur, najdražji je pa 88eur. Tist poceni je Asus, dražji so pa od Linksys- a. Eni imajo eno zunanjo anteno, drugi imajo dve, najdražji ima pa samo notranje antene. Dobijo se tudi neke dodatne večje antene.
Zdaj pa ne vem kaj bi sploh jaz rabil. Kar se tiče povezave mislim, da ne rabim nekaj močnega, ker imamo doma tisto osnovno hitrost od Siola :? Oddaljenost pa tudi ne bi bila večja od 6m. Pač rajši bi imel brezžično, da ni traba tistega kabla vlačit pa, če grem v drug prostor, da lahko vrata zaprem. Se pravi, da največ en zid bi bil vmes.

Kaj bi za take potrebe bilo zadovoljivo in pa kakšne so še kaj dodatne možnosti glede teh zadev, ki bi jih bilo dobro upoštevat.
Sem zasledil, da imajo eni printerji možnost potem take brezžične povezave, potem prenos podatkov med dvema računalnikoma... To če lahko kdo malo razloži.

In pa še čist osnovno, kako je s povezavo? Je enako hitra kot, če je povezano s kablom?

Uporabniški avatar
Sandi
Novinec

Napisal/-a Sandi To nov 24, 2009 11:15 pm

torej mišek si se odločil za asusa? Jaz še malo kolebam, ker ima prijatelj nekaj popusta v bibangu in iščem samo v tej trgovini, razmišljal pa sem da bi se še malo "stegnil" in nabavil HP-ja Paviliona...
Naj ti dobro služi;)
Sicr bl mal pišm, sm pa skoz tuki

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Napisal/-a dobek To nov 24, 2009 11:40 pm

Sandi je napisal/-a:torej mišek si se odločil za asusa? Jaz še malo kolebam, ker ima prijatelj nekaj popusta v bibangu in iščem samo v tej trgovini, razmišljal pa sem da bi se še malo "stegnil" in nabavil HP-ja Paviliona...
Naj ti dobro služi;)

ta dv6 iz njihove akcije je jako simpaticna zadeva (ne samo vizuelno), sem ga imel par dni, pa bi kar menjal, ce bi mi trenutno finance dopuscale
SlikaSlika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe dec 11, 2009 12:01 am

No, tud jst kupujem novega (Acer Aspire 5520G "pregoru"). Budget je napram avtorju mal višji, v mislih pa imam te (se oproščam, če je že kje bil omenjen kkšn model):

Asus:
- http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac ... -4gb-500gb
- http://www.mimovrste.com/artikel/275020 ... z#pictures

Toshiba:
- http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac ... -4gb-500gb (se mogoče dobi z belo podlago - like this: LINK

Pogojno recimo še HP: http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac ... y660ea-w7p (ampak ima priključke mal blesavo razporejene)

Po specifikacijah so si bolj kot ne isti, razlika je le v grafični (ATI:Geforce) in malenkost pri ramih (DDR2:DDR3 - bi mi lahko kdo mal bolj razložu razliko)?

Kaj predlagate? Sam se najbolj nagibam na Asusa.
Slika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Napisal/-a dobek Pe dec 11, 2009 12:11 am

z rami pri delu neke opazne razlike ne bo
bolj ali manj je razlike v garancijah, asus ima 24 mesecev, od tega samo 12 na baterijo, hp 1 leto, ampak se da carepack doplacat na 3leta (oz. ce v BBju kupujes, je cenejsa varianta za 3 leta njihov "se zgodi")
boljsi servis ima sigurno hp...
hp ima za razliko od ostalih se atijev port za zunanjo graficno

bolj ali manj stvar okusa, kaj bos vzel
SlikaSlika

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Pe dec 11, 2009 12:31 am

Kakšen port to?

Drugače premisli še o HP DV7, je isti kot DV6 samo 17" in ima 7200Rpm diske, Bigbang ga kmalu dobi na zalogo, najbrž jutrl.
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Napisal/-a dobek Pe dec 11, 2009 1:00 am

ALIEn3001 je napisal/-a:

Kakšen port to?

se opravicujem...sem bil 100%, da je atijev XGP (kot ga imata en siemens in tanovi acer ferrari one), je pa dejansko za dock station oops
SlikaSlika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Pe dec 11, 2009 1:22 am

ALIEn3001 je napisal/-a:Drugače premisli še o HP DV7, je isti kot DV6 samo 17" in ima 7200Rpm diske, Bigbang ga kmalu dobi na zalogo, najbrž jutrl.

Glede na njegov budget je to se +200€ gor... in ga ze ima v tej temi.

IcEm4n: Preveri avtorjevo zadnjo verzijo ...serija N70 "multimedijski stroj"

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe dec 11, 2009 11:00 am

No, če pr ramih ni neke razlike...

Sicer pa zdj bolje kaže na Toshibo, ker mi bratranec lahko te računalnike zrihta nekaj ceneje, je pa razlika samo v tem, da ima Toshiba za razliko od Asusa in HP-ja 2 leti garancije, ostala dva pa 1 leto (ne vem, zakaj se pri tem tako razlikujejo). Ampak bo treba počakat do začetka januarja, ker je baje dokaj vroča roba.

Kako je pa kej z baterijami (koliko časa kj zdržijo)?
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe dec 11, 2009 11:16 am

IcEm4n je napisal/-a:Kako je pa kej z baterijami (koliko časa kj zdržijo)?

odvisno od uporabe prenosnika, lahko pa zmeraj še naštimaš v samih nastavitvah "porabo" prenosnika se pravi naštimaš nek "energy save status".

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe dec 11, 2009 11:26 am

ja to vem, da je odvisno od uporabe pa tud od same nastavitve (k pr Acerju je blo, da dela na max., ena je min. ena pa neka vmesna varianta). Ker v Acerju je bla baterija drek od dreka (že na začetku je držala komaj 2 uri navadne uporabe), zdj na komcu pa s hudim šparanjem dobro urco...
Slika

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Pe dec 11, 2009 11:39 am

Zdaj ne vem če gledaš grafične da boš igral na njem ker sicer se mi zdi tole super zadeva:

http://www.mimovrste.com/artikel/275018 ... 1555-24ghz

Žal Dell je Dell vse ostalo je pa vse ostalo... Sosedu je žal ker ni vzel raje tega... Recimor proc je dosti boljši od tvojih omenjenih. Ena najpomembnejših stvari pri prenosniku.

Kje je najcenejši ne vem...
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov